Sari la conținut

Scule de calitate - de unde le cumparam?

mavetz

Postări Recomandate

12 hours ago, Cavaleru said:

baieti am nevoie de un alt ax pentru standul de echilibrat. am nevoie ori de o teava ori tija plina. unde gasesc ceva otel, nu fier mort?

nu stiu acum ca nu sunt acasa diametrul.

Salut Cristi! 

Am ceva acasă, două bucăți, diametru 8 sau 10mm și lungimea de vreo 50, cred.

Nu sunt țevi, sunt niște tije, una o folosesc la Monster când îl ridic pe stander în spate. 

Nu sunt în țară acum, ajung acasă la sfârșitul săptămânii. Dacă nu găsești până atunci, dă un semn și vedem cum facem. 

Numai bine! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3,5k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 12 ore, Silver Arrow a spus:

@Kassu intrebarea este daca micronii inidicati in nivelul de filtrare sunt si in realitate.

Iti recomand o firma cu care lucrez de mai bine de 10 ani si au marfa de calitate: https://www.airtechsolutions.ro/

Te consulti cu ei, le spui ce vrei sa faci si te consiliaza ce sa folosesti.

După poza, par identice. Nicăieri în specificații nu suflă vreun cuvînt despre microni. Nici Emag, nici Ali.

👍pentru link. O sa ii caut înainte să mă fac pasul. 

Editat de Kassu
Link spre comentariu

Acum 11 ore, Kassu a spus:

După poza, par identice. Nicăieri în specificații nu suflă vreun cuvînt despre microni. Nici Emag, nici Ali.

👍pentru link. O sa ii caut înainte să mă fac pasul. 

Iti recomand ca pe langa filtrul de aer sa iti iei un regulator de presiune cu manometru, pe care sa il reglezi la 6 bar, sau cat o sa vezi tu ca este bine ca sa mearga vopsitoria cum trebuie.

Este cineva care tocmai isi face un banc de lucru sau pur si simplu are nevoie de un blat de fag de 40 mm grosime?

Trebuie sa iau un blat pentru bancul strungului si din pacate dimensiunile sunt de 2500 mm x 1500 mm.

Asa ca ies doua bancuri mai mari de 2500 x 750, sau doua  de 2000 x 745 si inca unul/doua de 1500 x 500 / 750 x 500.

Eu as dori varianta a doua.

Asa ca poate luam placa impreuna. Nu este chiar ieftina, trece de 2000 de lei.

Daca persoana este din Bucuresti sau spre Ploiesti, ofer caratul blatului 😊.

Link spre comentariu

Acum 10 ore, Silver Arrow a spus:

Iti recomand ca pe langa filtrul de aer sa iti iei un regulator de presiune cu manometru, pe care sa il reglezi la 6 bar, sau cat o sa vezi tu ca este bine ca sa mearga vopsitoria cum trebuie.

Este cineva care tocmai isi face un banc de lucru sau pur si simplu are nevoie de un blat de fag de 40 mm grosime?

Trebuie sa iau un blat pentru bancul strungului si din pacate dimensiunile sunt de 2500 mm x 1500 mm.

Asa ca ies doua bancuri mai mari de 2500 x 750, sau doua  de 2000 x 745 si inca unul/doua de 1500 x 500 / 750 x 500.

Eu as dori varianta a doua.

Asa ca poate luam placa impreuna. Nu este chiar ieftina, trece de 2000 de lei.

Daca persoana este din Bucuresti sau spre Ploiesti, ofer caratul blatului 😊.

Salut. NU fixa strungul si nicio alta masina de prelucrare prin aschiere pe lemn! 

Iti trebuie un banc cat se poate de rigid si greu, din metal. Bancul trebuie sa fie cat iti permiti sa-l faci de greu, nu exista prea greu. Asta ca sa eviti vibratiile si sa scoti finisare decenta.

Nu uita ca strungul trebuie nivelat perfect si asta nu se face cu nivela de santier. Iti trebuie o nivela de precizie. (ie scumpe)

Blatul din lemn nu este rigid si este predispus la deformari din cauza umiditatii etc...

Batiul trebuie "nivelat" la montare, adica pus perfect in plan. Altfel, nu o sa faci in viata ta o piesa cilindrica, o sa faci doar conuri si o sa te intrebi de ce.

Succes!

La 23.09.2025 la 20:14, pinnochio a spus:

Ap nr 7.Acu e setu complet.

20250923_181912.jpg1630273974_WhatsAppImage2025-09-25at10_18_58.thumb.jpeg.636e068ef6d806c8535f4c25b66baf25.jpeg

M-am luat si eu dupa tine 😀

Mai am sa invat sa-l folosesc, ca manualul de utilizare e o gluma.

Ce mai ai de la ei?

Link spre comentariu

Si eu l-as face tot din otel. Blaturile alea de fag sunt facute din bucatele lipite. Lipiciul ala poate ceda destul de repede mai ales daca este supus la vibratii/lovituri. Am cumparat recent o treapta de fag pe care am folosit-o sa fac un prag. Dupa ce am taiat din ea cu soricelul am observat ca langa taietura in unele locuri lipiciul a cedat.

Daca faci blatul din otel, acel banc se poate folosi si ca masa de sudura daca nu ai deja. Eventual cand il comanzi il prevezi si cu gaurile necesare fixarii strungului + altele suplimentare pe care le poti fileta ulterior ca sa te ajute sa fixezi chestii cand ai de sudat sau in alte scopuri.

Editat de binox
Link spre comentariu

Multumesc de sfaturi.

O sa incerc sa gasesc o solutie cu blat metalic. 

Nu fac sudura in atelier.

In privinta nivelarii cunosc aspectele si am sculele necesare.

Stiu ca masa trebuie sa fie grea pentru a reduce vibratiile. 

Problema cu umiditatea si deformarile blatului din lemn este intr-adevar de luat in seama.

Oricum blatul de lemn urma sa fie ramforsat pe dedesubt cu teava rectagulara.

Link spre comentariu