Kagemusha Postat Noiembrie 24, 2023 Share Postat Noiembrie 24, 2023 (editat) 5 hours ago, Ruginel said: Una rulou nu cred ca am cum si unde sa o montez, spatiul este relativ mic si nu as vrea sa ma complic, dar clar o usa dubla este solutia. 1. Termopan = oferă confort termic și este ieftină. 2. Rulou = pierzi pe partea de izolare termică, faci economie. 3. Basculantă = aproape similară cu cea tip rulou la partea de confort termic, dar mai trainică. 4. Secțională = compromis între cele trei, dar și preț foarte mare. Vorbesc din experiență, am toate tipurile de mai sus. Dacă te interesează poți veni să vezi și să îți ofer mai multe detalii. Editat Noiembrie 24, 2023 de Kagemusha Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Noiembrie 24, 2023 Share Postat Noiembrie 24, 2023 Acum 1 oră, Cavaleru a spus: pai aia rulou se monteaza afara, cum nu ai spatiu de rulou dar ai spatiu sa deschizi o usa dubla? Am confundat-o cu aia de se ridica pe tavan in interior. Ideea este ca spatiul nu este foarte mare, "garajul" meu fiind cu dimensiunile astea din schita. Usa actuala are 75 cm daca imi aduc aminte bine. Ma gandeam sa vad poate gasesc prin "dezmembrari" o usa SH de termopan pe la 1 metru sau niste usi duble mai joase. In cei 2.1 metri incape o usa dubla dar din cauza unghiului acoperisului nu intra tocul usii de la casa intrucat este foarte inalta. Daca incapea nu mai aveam problema asta intrucat vreau sa imi schimb usa de la casa si era tocmai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Noiembrie 24, 2023 Share Postat Noiembrie 24, 2023 mai bine iti faci singur una dubla din panouri "sanvis", o poti face la ce unghi vrei si ce latime iti convine. la fel poti lua niste lemn si osb si iti faci o usa la ce dimensiuni vrei, bagi izolatie la mijloc si o capitonezi cu osb plus ca din lemn o poti face mai usor astfel incat sa se se inchida peste pereti Eu am 2 usi duble de metal la 140cm bucata. dar doar una o deschid si folosesc ca sa bag motoarele in garaj cand am de lucru. cealata e blocata pe pozitie ca am pus un raft in dreptul ei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Noiembrie 24, 2023 Share Postat Noiembrie 24, 2023 Cel mai elegant: ușă batantă. Cu 3 amortizoare de hayon ridic ușă de 2 m și ceva lățime pe 1,9 înălțime cu doar două degete. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Noiembrie 24, 2023 Share Postat Noiembrie 24, 2023 Acum 1 oră, Lucian_M a spus: Cel mai elegant: ușă batantă. Cu 3 amortizoare de hayon ridic ușă de 2 m și ceva lățime pe 1,9 înălțime cu doar două degete. la cum arata desenul lui nu cred ca merge una de genu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat Noiembrie 25, 2023 Share Postat Noiembrie 25, 2023 La ce are el acolo nu merge mai nimic. Ruloul, basculabila sau secționala sunt excluse, toate mănâncă între 200-500 mm din înălțime, iar el deja nu poate pune o ușă normală de la casă. @Ruginel, îți sugerez să vezi mai sus soluția cu SIP adoptată de @pepsi. Nu e foarte estetică, dar este ieftină, ajută mult la partea de confort termic și o poți modela extrem de ușor funcție de dimensiunile disponibile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Noiembrie 25, 2023 Share Postat Noiembrie 25, 2023 Acum 8 ore, Kagemusha a spus: La ce are el acolo nu merge mai nimic. Ruloul, basculabila sau secționala sunt excluse, toate mănâncă între 200-500 mm din înălțime, iar el deja nu poate pune o ușă normală de la casă. @Ruginel, îți sugerez să vezi mai sus soluția cu SIP adoptată de @pepsi. Nu e foarte estetică, dar este ieftină, ajută mult la partea de confort termic și o poți modela extrem de ușor funcție de dimensiunile disponibile. Salutare! Pepsi sau Cavaleru? Nu am gasit nici o postare a lui Pepsi despre subiectul usi, sau nu reusesc sa o vad eu. Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Noiembrie 25, 2023 Share Postat Noiembrie 25, 2023 Acum 22 minute, Ruginel a spus: Nu am gasit nici o postare a lui Pepsi despre subiectul usi, sau nu reusesc sa o vad eu. L-ai băgat la ignore! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Noiembrie 25, 2023 Share Postat Noiembrie 25, 2023 (editat) Acum 22 minute, ENEOS a spus: L-ai băgat la ignore! Nu l-am bagat, nu cred ca am pe cineva la ignore de pe tot forumul. Vad celelalte postari ale lui @pepsi. Mai arunc un ochi in postari poate-poate. Edit: din varii motive, pe laptop nu vedeam postarea asta dar pe mobil o vad. Editat Noiembrie 25, 2023 de Ruginel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Noiembrie 25, 2023 Share Postat Noiembrie 25, 2023 Facut usa garaj,din teava patrata de 40x2 mm.Am iesit f ieftin.In rama fixat cu silicon panou sanvici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pepsi Postat Noiembrie 25, 2023 Share Postat Noiembrie 25, 2023 Bun, mai pun 2 poze sa i-ti faci o idee mai buna cum e făcut. Singurul dezavantaj care in vad e ca, cu actualul mecanism de incuiere trebuie sa deschid ambele usi 1 pic, ca apoi sa las usa din stanga deschisa. Panourile la inchidere intra una in cealalta vreo 2cm. De asemenea ar fii bine sa ai o structura de metal cat e deschiderea usilor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Noiembrie 26, 2023 Share Postat Noiembrie 26, 2023 (editat) Acum 21 ore, pepsi a spus: Bun, mai pun 2 poze sa i-ti faci o idee mai buna cum e făcut. Singurul dezavantaj care in vad e ca, cu actualul mecanism de incuiere trebuie sa deschid ambele usi 1 pic, ca apoi sa las usa din stanga deschisa. Panourile la inchidere intra una in cealalta vreo 2cm. De asemenea ar fii bine sa ai o structura de metal cat e deschiderea usilor. Arata foarte bine! Este o idee de luat in calcul! Acum 21 ore, pinnochio a spus: Facut usa garaj,din teava patrata de 40x2 mm.Am iesit f ieftin.In rama fixat cu silicon panou sanvici. Super! Chiar a iesit bine de tot! Acum vo’ 2-3 saptamani intrebam de o rama / capac se canal care sa fie etansa. Am facut aceasta rama, fierul a costat cam 40 de lei. Am dat cu zinc la spray si antifon, urmeaza sa ii mai dau cu silicon la imbinari intrucat nu am vrut sa trag 4 metri de cordon de sudura. Capacul il voi face din tabla neagra de 3 sau de 4, ii voi suda niste intarituri sa pot pasi pe el. Ma gandeam sa ii pun si niste telescoape care sa ma ajute sa il ridic intrucat va avea cam 15-16 kg: Editat Noiembrie 26, 2023 de Ruginel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Noiembrie 26, 2023 Share Postat Noiembrie 26, 2023 Acum 21 ore, pinnochio a spus: panou sanvici. Unde ai găsit modelul ăsta de panou? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Noiembrie 26, 2023 Share Postat Noiembrie 26, 2023 (editat) Nevasta a distrus vechea usă,facuta de Manoly srl,din Giarmata.Am recuperat ce am putut,si am mai cumparat un panou. Editat Noiembrie 26, 2023 de pinnochio Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Noiembrie 29, 2023 Share Postat Noiembrie 29, 2023 Mi-am cumparat asta: https://armorum.ro/imbracaminte/jachete-geci/jacheta-protectie-sudura-piele-naturala-zava-pro-fl Arata ca-n poza, material foarte moale/flexibil. Foarte confortabila, cu maneci largi ca sa faciliteze miscarea. Merge peste hanorac iarna. Se inchide cu capse metalice. Ma saturasem sa-mi dau foc cu flexul si sudura. Recomand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Noiembrie 29, 2023 Share Postat Noiembrie 29, 2023 Fainnn...Tre sa comand si eu una.Toate hainele mis gaurite.Intre timp am gasit sirocou mai ieftin,la Kaufland....jermanica.Mi-l aduc neamurile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Decembrie 11, 2023 Share Postat Decembrie 11, 2023 O jucarie interesanta,si atractiva.Partea cu batutul cuielor in otel,suna bine.Nu stiu daca sunt reglementate cumva,nu am gasit nimic,par a fi la liber.Se gasesc si second. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Decembrie 11, 2023 Share Postat Decembrie 11, 2023 Merge și în caz de intrare prin efracție? Mă încearcă un gând. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Decembrie 12, 2023 Share Postat Decembrie 12, 2023 Merge,daca-i dai in cap cuiva cu el.Are 2 kile.Nu lansează proiectile.E un fel de ciocan smecher. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Decembrie 12, 2023 Share Postat Decembrie 12, 2023 Astazi am mai adaugat o scula langa celelalte. Urmaream de mult o cheie cu cuplu pana la 200Nm. Se pare ca m-am ales cu produsul nr. 598 din 1862. Aceasta cheie nu este ca celelalte pe care le detin, si anume sa ramana pe "zero" cand le depozitez, poate sa ramana la orice cuplu. Ce este misto, poti seta in cateva secunde cuplul necesar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Decembrie 13, 2023 Share Postat Decembrie 13, 2023 Acum 19 ore, TrekOut a spus: Se pare ca m-am ales cu produsul nr. 598 din 1862. hahahaha, initial am crezut ca e fabricat in anul 1862 ...si nu prea intelegeam cum mama dracului o fi din 1862 dupa aia am vazut ca e lotul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Decembrie 13, 2023 Share Postat Decembrie 13, 2023 Acum 19 ore, TrekOut a spus: Astazi am mai adaugat o scula langa celelalte... Da' nu ne spui si noua cat a costat halatu'?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Decembrie 13, 2023 Share Postat Decembrie 13, 2023 A fost ieftina, pana in 100 euro tot pachetul. Unii ar spune scump pentru o cheie pe care o folosesti rar, eu spun ca e ok Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Decembrie 13, 2023 Share Postat Decembrie 13, 2023 Mda, cam asta le este pretul...daca nu si mult peste (unele)! Multumesc de informatie...am intrebat fiindca sunt in cautare de ceva (sau altceva) similar, posibil cu afisaj digital, pret decent, fiindca va fi folosita foarte rar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai c Postat Decembrie 13, 2023 Share Postat Decembrie 13, 2023 4 hours ago, ivan pedala said: cam asta le este pretul nu e asta pretul deloc,asta e o editie aniversara promo limitata de la ce magazin ai gasit? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate