ENEOS Posted January 25 Share Posted January 25 Mă gândeam doar cum desfaci ambreiaje cu hex. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis-a-vis Posted January 25 Share Posted January 25 1 oră în urmă, Lucian_M a spus: Știți cum ustură lichidul de curățat carburatoare? Chiar și pe pielea gâtului sau a feței... Hai că mi-ai adus aminte de faza asta Acum 48 minute, florinelu07 a spus: mie la UPU mi-a zis dna chirurg ca mai important este sa folosesti manusile potrivite activitatii... deci pentru debitare metal, exclusiv manusi de piele integrale (si de preferat groase). Mie la atelier în clasa a 7-a, mi-a zis tovarășul profesor că să nu mă prindă cu mănuși pe mâini când folosesc vreo sculă așchietoare, că e regulă de protecția muncii... De asemenea nici haine cu mâneci largi. Apoi ne-a arătat niște poze cu ce se poate întâmpla. Mâini făcute zdrențe pentru că au fost apucate mănușile și halatele de diverse scule. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apriliacluj Posted January 25 Share Posted January 25 dar pe vremurile alea, sacul de ciment avea 50 de kile.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucian_M Posted January 25 Share Posted January 25 Eu n-am avut atelier când eram la școală, dar știu de regula cu mănușile, îmbrăcămintea și părul lung. Iese discotecă dacă se agață ceva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contabil Posted January 25 Share Posted January 25 (edited) Acum 21 minute, apriliacluj a spus: dar pe vremurile alea, sacul de ciment avea 50 de kile.... Mi-am luat ceva chinezarii via poland, sa vad cit rezista tinind cont ca la mine este super- super- hobby. https://eurounelte.ro/products/set-prize-cu-impact-kraft-dele-kd10521-13-piese-valiza-transport-inclusa Edited January 25 by Contabil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucian_M Posted January 25 Share Posted January 25 Folosesc setul Yato în cutie metalică, tubulare scurte, le-am luat de vreo 2 ani, niciuna stricată. A costat cam 100 lei, acum e cam 130, tot merită banii. Nu a fost cazul să-mi trebuiască tubulare lungi, le prefer pe acestea mai compacte, am de la 10 la 22 mm. Mișto setul tău că are până la 30 mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted January 25 Share Posted January 25 Ieri in timp ce mesteream mi s-a futizat cheia de tarozi. Era una ieftina ce-i drept, luata din Lidl - o trusa intreaga de 60 de lei. Si-a scos banii inzecit avand in vedere ca am forjat-o cativa ani. Acum sunt cu c*rul in balta, deci trebuie sa imi iau o trusa mai buna cu tarozi si filiere, sau macar o cheie de tarozi ca sa lucrez ce am de lucrat. Recomandari? Ajutati un frate la nevoie. Daca aveti o trusa sau macar o cheie de tarozi mai buna (in plus) si vreti sa scapati de ea, v-as scapa eu - contra cost, evident. Virez banii in avans sa nu ne complicam cu rambursuri si alte cele. Sunt user vechi pe forum, serios, multi dintre voi ma cunosc personal, deci nu se pune problema de seriozitate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucian_M Posted January 25 Share Posted January 25 Dai o bere! https://www.mtools.ro/scule-de-mana/unelte-de-mana/tarozi-si-filiere/bgs-technic/port-tarod-pentru-m3-m12-195-mm-bgs-technic-1900-1?gclid=Cj0KCQiAw8OeBhCeARIsAGxWtUxWAoF1Ed53xJNLUwrxCyqEN7tGiGPWmrOlUil5GiON_0rD9liG0KkaAlP4EALw_wcB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted January 25 Share Posted January 25 Chiar acum, Lucian_M a spus: Dai o bere! https://www.mtools.ro/scule-de-mana/unelte-de-mana/tarozi-si-filiere/bgs-technic/port-tarod-pentru-m3-m12-195-mm-bgs-technic-1900-1?gclid=Cj0KCQiAw8OeBhCeARIsAGxWtUxWAoF1Ed53xJNLUwrxCyqEN7tGiGPWmrOlUil5GiON_0rD9liG0KkaAlP4EALw_wcB Salutare, Lucian! Da, am gasit astfel de variante insa as vrea sa evit ieftinaturi turnate, ca sa nu se repete ce am patit mai sus cand iti este lumea mai draga. Prefer ceva SH mai scump decat nou mai ieftin. Cand a pleznit m-am gandit ca am forfecat tarodul. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca acum aveam cate 0.5 cheie in fiecare mana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Contabil Posted January 25 Share Posted January 25 Eu n-am, n-am avut nevoie niciodata. Sint in asteptarea unei prese de lant ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megamotoreta Posted January 25 Share Posted January 25 Acum 2 ore, GoodKat a spus: Ieri in timp ce mesteream mi s-a futizat cheia de tarozi. Era una ieftina ce-i drept, luata din Lidl - o trusa intreaga de 60 de lei. Si-a scos banii inzecit avand in vedere ca am forjat-o cativa ani. Acum sunt cu c*rul in balta, deci trebuie sa imi iau o trusa mai buna cu tarozi si filiere, sau macar o cheie de tarozi ca sa lucrez ce am de lucrat. Recomandari? Ajutati un frate la nevoie. Daca aveti o trusa sau macar o cheie de tarozi mai buna (in plus) si vreti sa scapati de ea, v-as scapa eu - contra cost, evident. Virez banii in avans sa nu ne complicam cu rambursuri si alte cele. Sunt user vechi pe forum, serios, multi dintre voi ma cunosc personal, deci nu se pune problema de seriozitate. Nu o pozi fixa cu coliere sau platbanda metal peste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucian_M Posted January 25 Share Posted January 25 Gata, au venit, să vedem cât rezistă ceaineziumul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted January 25 Share Posted January 25 1 oră în urmă, megamotoreta a spus: Nu o pozi fixa cu coliere sau platbanda metal peste? Probabil ca merge, dar o sa caut sa vad ce bara am prin atelier si imi fac o cheie reglabila pe post de improvizatie, sa termin ce am de facut :))...doua gauri si doua suruburi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucian_M Posted January 25 Share Posted January 25 Găurile le filetezi cu o bormașină dată pe modul slow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavaleru Posted January 25 Share Posted January 25 Acum 8 ore, GoodKat a spus: Ieri in timp ce mesteream mi s-a futizat cheia de tarozi. Era una ieftina ce-i drept, luata din Lidl - o trusa intreaga de 60 de lei. Si-a scos banii inzecit avand in vedere ca am forjat-o cativa ani. Acum sunt cu c*rul in balta, deci trebuie sa imi iau o trusa mai buna cu tarozi si filiere, sau macar o cheie de tarozi ca sa lucrez ce am de lucrat. Recomandari? Ajutati un frate la nevoie. Daca aveti o trusa sau macar o cheie de tarozi mai buna (in plus) si vreti sa scapati de ea, v-as scapa eu - contra cost, evident. Virez banii in avans sa nu ne complicam cu rambursuri si alte cele. Sunt user vechi pe forum, serios, multi dintre voi ma cunosc personal, deci nu se pune problema de seriozitate. ia de pe emag un port tarod cu maneru T si cu clichet, eftin si bun, eu sunt multumit de achizitie (e drept gama limitata de tarozi dar ai mai multe optiuni) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobiletron Posted January 25 Share Posted January 25 9 hours ago, GoodKat said: Acum sunt cu c*rul in balta, deci trebuie sa imi iau o trusa mai buna cu tarozi si filiere, sau macar o cheie de tarozi ca sa lucrez ce am de lucrat. Recomandari? Poate iti vine o idee avand in vedere ca ai strung, asta e cheia mea pentru tarozi. E un pic rudimentara dar functioneaza destul de bine. Gaurile in care intra tarodul la dai pe grosimea cozii tarozilor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagemusha Posted January 25 Share Posted January 25 5 hours ago, GoodKat said: Probabil ca merge, dar o sa caut sa vad ce bara am prin atelier si imi fac o cheie reglabila pe post de improvizatie, sa termin ce am de facut :))...doua gauri si doua suruburi Pot să-ți dau eu o cheie de tarozi, dacă nu ai rezolvat. E drept că e de la Lidl, dar e nefolosită, eu am cumpărat trusa acum câțiva ani pentru că am avut nevoie de o filieră. Măgurele, 0722.640.268. Numai bine! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucian_M Posted January 25 Share Posted January 25 L-am luat la mega-oferta și azi a zis soția să-l pun la treabă. Prestează fain, aspiră eficient, cablu alimentare de 7 metri (estimez), rezervor apă destul de mare, cuvă metalică (sper să nu cocleasca), accesorii diverse. Îl folosesc cu o perie de nailon pe impactul mic, e tare ușor de manevrat cu o singură mână. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted January 25 Share Posted January 25 Acum 6 ore, Lucian_M a spus: Găurile le filetezi cu o bormașină dată pe modul slow. Mult succes da tarodezi o gaura adanca de diametru mare . Acum 4 ore, Cavaleru a spus: ia de pe emag un port tarod cu maneru T si cu clichet, eftin si bun, eu sunt multumit de achizitie (e drept gama limitata de tarozi dar ai mai multe optiuni) Ma uitam la astfel de chei. Nu prea le vad rostul insa decat pentru gauri finute, sau in materiale moi / subtiri...par fragile. A trebuit sa tarodez o gaura de 40 mm adancime, in inox, M10 x 1.5...acolo am rupt si cheia aia standard. Acum 3 ore, mobiletron a spus: Poate iti vine o idee avand in vedere ca ai strung, asta e cheia mea pentru tarozi. E un pic rudimentara dar functioneaza destul de bine. Gaurile in care intra tarodul la dai pe grosimea cozii tarozilor. Am una similara dar s-au decalibrat gaurile pentru M6. Probabil fierul era cam moale. Acum 3 ore, Kagemusha a spus: Pot să-ți dau eu o cheie de tarozi, dacă nu ai rezolvat. E drept că e de la Lidl, dar e nefolosită, eu am cumpărat trusa acum câțiva ani pentru că am avut nevoie de o filieră. Măgurele, 0722.640.268. Numai bine! Multam! Am rezolvat cu o cheie reglabila, insa va trebui sa imi iau o trusa decenta de tarozi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucian_M Posted January 25 Share Posted January 25 Cu o bormașină de 80 Nm dată pe treapta de forță nu reușești să tarodezi M10, să zicem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis-a-vis Posted January 25 Share Posted January 25 Tarodat? Nu filetat? Nu ai control cu bormașina... Eu dau la mână ușor, mai dau înapoi, mai scot șpanu', se înfrânează, scot de tot, încerc iar, etc, etc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucian_M Posted January 25 Share Posted January 25 Știu, și eu fac la fel dacă e gaură lungă, la 5 mm nici nu mă obosesc, am tarozi cu burghiu în cap, găuresc și filetez dintr-o trecere. La noi in zonă se zice filetat dacă ai de folosit filiera pentru făcut filet la o bară, să zicem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon Posted January 25 Share Posted January 25 Acum 14 ore, GoodKat a spus: Ieri in timp ce mesteream mi s-a futizat cheia de tarozi. Era una ieftina ce-i drept, luata din Lidl - o trusa intreaga de 60 de lei. Si-a scos banii inzecit avand in vedere ca am forjat-o cativa ani. Acum sunt cu c*rul in balta, deci trebuie sa imi iau o trusa mai buna cu tarozi si filiere, sau macar o cheie de tarozi ca sa lucrez ce am de lucrat. Recomandari? Ajutati un frate la nevoie. Daca aveti o trusa sau macar o cheie de tarozi mai buna (in plus) si vreti sa scapati de ea, v-as scapa eu - contra cost, evident. Virez banii in avans sa nu ne complicam cu rambursuri si alte cele. Sunt user vechi pe forum, serios, multi dintre voi ma cunosc personal, deci nu se pune problema de seriozitate. Au bagat la Lidl truse. Am vazut ieri sau alaltaieri. In jur de 70 lei setul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoodKat Posted January 26 Share Posted January 26 Acum 7 ore, Leon a spus: Au bagat la Lidl truse. Am vazut ieri sau alaltaieri. In jur de 70 lei setul O sa vad, si pe asta tot de la Lidl o am. Cheia e facuta din zamac, e buna pentru materiale mai moi, fara pretentii mari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kagemusha Posted January 26 Share Posted January 26 Uite un link mai serios: https://www.sculedemana.ro/?s=port+tarod&post_type=product Totuși, dacă vrei ceva mai profesional încearcă pe afara cu o căutare după "tap handles". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts