Sari la conținut

Postări Recomandate

Ala greseste acolo pentru ca:

- nu are capacu pe admisia din dreapta, ii poate trage aer nefiltrat;

- ceasurile INTOTDEAUNA introduc valori gresite unu fata de altu;

- nu se face la 3500 RPM ci 2500, pt ca la 3500 sunt prea deschise clapetele si diferenta de depresiune nu e la fel de sesizabila... stutzurile alea au doar 2 mm diametru interior...

la 1200GS sau la 1100GS te referi ? .... turatia mi se pare si mie cam mare; crezi ca se poate folosi mai bine o serpentina in forma de U cu lichid iar la capetele ei sa legi ambele stutzuri ? iar cind depresiunea este aceeasi coloana de lichid sa ramina centrata ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 9,8k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

La 1100, la 1200 nu am fost atent ce o facut.

Si da, un sincronizator cu ulei e net mai bun decat unu cu ceasuri :)

Mesaj completat

November 26, 2011. Day after Thanksgiving. 17F in Minnesota. I decide it’s finally time to prepare my ’03 GS for its long winter’s nap. I fill the tank with fresh gas and an ounce or two of Stabil. I let the big GS idle so the Stabil can get where it needs to get. I go back into the house (it’s 17F in the pole barn) and here’s the freaky part, there are some Swedish cheerleaders in my hot tub. No, seriously, I don’t have a hot tub. They’re in my kitchen. No, seriously, I do have a kitchen, and I also have a wife. And she doesn’t like me to have Swedish cheerleaders in our house. But she does like to give me lists of things to do when I’m home alone. So I forget about the big GS and start messin’ around with one of the projects on her list. An hour later I realize my big GS is still suckin’ Stabil in the barn. I soil my pants. I don’t know whether to change my pants or run to the barn, so I do neither. Instead I call Fleshpiston. Fleshpiston calms me down and gives me the courage to enter the barn.

The bike is no longer running. There’s a big pool of oil on the floor. My beloved GS has wept on the floor of my barn! Second change of pants necessary.

The tank is covered in oily soot. The paint is blistered on the left cylinder. The oil level sight glass is AWOL. The oil pressure switch has melted into a Dali-esque blob, as have all the near-by plastic bits. I add new oil to bring it to the bottom of the sight glass. It takes about a quart.

SightGlassOilPressureSwitchSpadeConnector.jpg

Today, 5 months later, it’s 50F, and after months of counseling I return to the scene. The big GS and everything else in the barn still stink like burned oil. I pull the left plug and thumb the starter. No spark. I pull the skid plate and find a melted blob of golden amber. No doubt it’s the polycarbonate sight glass. The sight glass didn’t “blow” out of the case. It dripped out! A little 3/8” spring is also lying in the skid plate. Part of the oil pressure switch?

OldSightGlass.jpg

Tomorrow I’ll pull the alternator cover and have a look at the Hall sensor. I’m hoping the sensor wires melted, shutting the bike down before it sustained any serious damage - though the blistered paint on the left cylinder has me worried. Also need to pull the valve covers and have a look in there. A new sight glass and oil pressure switch are ready to go. Will replace those tomorrow.

Anyone have a guess on the torque value for the oil pressure switch? Doesn’t say in my DVD shop manual.

Also have a little specimen jar from the boys and girls at Blackstone. Will fill it with the burned oil and mail it for their analysis on Monday. Will share the results asap.

With help from this esteemed group I hope to resurrect the big GS.

Link spre comentariu

Exact ca ala am si eu, numai ca e prea mult lichid in coloane, si daca ai diferenta mare intre cilindri va urca prea mul, poate sa treaca de bucla si nu e ok asa.

Daca e pana pe la jumatatea lemnului lichid, e ok. Referitor la lichid, poti folosi apa colorata, care are avantajul ca nu uda peretii interiori la furtun, dar sare mult la relanti. Daca folosesti ulei, nu sare asa de mult pt ca e mai dens, dar are dezavantajul ca uda peretele si citirea nu e tocmai cea mai corecta...

Daca e diferenta intre cilindri, si o sa fie, nu iti inchipui ca sta o coloana mai sus si se opreste acolo, o sa continue sa iti creasca mult si bine :)

Link spre comentariu

Daca e diferenta intre cilindri, si o sa fie, nu iti inchipui ca sta o coloana mai sus si se opreste acolo, o sa continue sa iti creasca mult si bine :)

Adica vrei sa zici ca poate sa iti traga in cilindru apa aia? :)

Link spre comentariu

Daca nu esti atent, da, poate sa fie hidroblocking :)

Dar eu ziceam ca daca nu esti atent, continua sa traga ulei/apa pe coloana cu pricina si apoi ai de asteptat mult pana ce revine la nivel...

Link spre comentariu

Daca nu esti atent, da, poate sa fie hidroblocking :)

Dar eu ziceam ca daca nu esti atent, continua sa traga ulei/apa pe coloana cu pricina si apoi ai de asteptat mult pana ce revine la nivel...

:) Din categoria "NU FACEĂI CA EL, VEĂI PĂĂI LA FEL" apoi, hidroblocking e asta :)

Mesaj completat

si apoi dai la automat pana incalzesti electromotorul sau... Doamne fereste!

Macar ca ai multumirea de a avea un motor de sufragerie, ce facem cu plimbarile ca nu o mai ia nici mort. Dupa ce uscam prin toate metodele cuplele electrice, le spray-em sa fie faine, numai nu le dam si cu oja, la final ajungem sa dam bujiile jos, si constatam ca parca are scanteie-parca nu.

Schimbam si mama si tata bujiilor, dam cu presupusul ca ar fi bobina de inductie ca ar fi sigurantele, le schimbam dar bavarezul se incapataneaza.

Apoi, mai avem varianta "Sunati un meserias, ca prietenii(cunoscatori de japoneze) mai tare ne-au incurcat.

Si fiindca 2 posteaza pe forum "cu insufletire si mandri-n toate cele", facem rost de numere si aflam raspunsul corect.

Mesaj completat

si apoi dai la automat pana incalzesti electromotorul sau... Doamne fereste!

Macar ca ai multumirea de a avea un motor de sufragerie, ce facem cu plimbarile ca nu o mai ia nici mort. Dupa ce uscam prin toate metodele cuplele electrice, le spray-em sa fie faine, numai nu le dam si cu oja, la final ajungem sa dam bujiile jos, si constatam ca parca are scanteie-parca nu.

Schimbam si mama si tata bujiilor, dam cu presupusul ca ar fi bobina de inductie ca ar fi sigurantele, le schimbam dar bavarezul se incapataneaza.

Apoi, mai avem varianta "Sunati un meserias, ca prietenii(cunoscatori de japoneze) mai tare ne-au incurcat.

Si fiindca 2 posteaza pe forum "cu insufletire si mandri-n toate cele", facem rost de numere si aflam raspunsul corect.

post-57095-1302152125_thumb.jpg

post-57095-1302152170_thumb.jpg

Link spre comentariu

:) Din categoria "NU FACEĂI CA EL, VEĂI PĂĂI LA FEL" apoi, hidroblocking e asta :)

:)

Nu am patit asa ceva, doamne fereste. Ziceam numa, un fel de heads up :scratch:

Link spre comentariu

:)

Nu am patit asa ceva, doamne fereste. Ziceam numa, un fel de heads up :)

IN PRIMUL RAND SCUZE ca fac greseli cu postarea, nu ma descurc decat cu REPLY.

Si foto se incarca f.greu. Asadar contez pe intelegerea voastra :)

a fost ceva apărie pe acolo, aÂşa-i ?

TotuÂşi vă spun că după ce am acoperit injecția Âşi centrala ABS, altceva nemaiÂştiind...,

la verificarea cuplelor electrice în special cele mari dotate cu garnituri cauciuc, am constatat că nu era în interiorul acestora nici urmă de condens măcar.

post-57095-1302155703_thumb.jpg

post-57095-1302155839_thumb.jpg

Link spre comentariu

Unde vrei sa bati?

Unde altundeva decat la senzorii HALL bine udati de mine, dar desigur si cu vechime de 12 ani!

Deci se innoiesc la pretul cel mai convenabil in Cluj la ... DANCATA, bineinteles!

Apeland cu incredere, a venit vremea sa-ti multumesc, urmeaza vizita anuntata din toamna 2010 pentru restul reglajelor, eram pregatit w.endul asta dar nu-ti stric placerea SMAEB.

Deci istorioara HappyEnd cam asta a fost.

post-57095-1302156762_thumb.jpg

Editat de TeDy 'M
Link spre comentariu

Ca veni vorba de salon ! Nu stabilim si noi o ora, macar aproximativa si o zona in care sa ne vedem pe acolo ?!? Se pare ca maine va ploua pe aici si sambata sunt sanse mari sa fie doar innorat, fara ploaie :) !

Puteti incepe sa propuneti...

Link spre comentariu

Eu ziceam ca sa merem la salon, vizitam, apoi seara sa ne adunam toti intr-o crisma si sa venim fara de mobre, sa putem sta si bea o bere :)

Voi cunoasteti pe acolo ce baruri sunt...

Link spre comentariu

Ca veni vorba de salon ! Nu stabilim si noi o ora, macar aproximativa si o zona in care sa ne vedem pe acolo ?!? Se pare ca maine va ploua pe aici si sambata sunt sanse mari sa fie doar innorat, fara ploaie :bounce: !

Puteti incepe sa propuneti...

Eu o sa plec din Bv. cu o gasca in jur de ora 10:00, ajungem acolo pe la 13:00 ideea este ca nu cunosc zona expozitionala din Romaero .... oricum cind vedeti dihania rosie de Brasov eu sint ...

Link spre comentariu

salut

am postat si la sectiunea dedicata service, dar inca o intrebare si aici nu strica. caut un manual de reparatii pt BMW R100 RT din 1984. e pt un prieten din state si are deja manualul pt R100R, dar zice ca nu se potriveste cu motoreta lui.

ma poate ajuta cineva? mersi

Link spre comentariu

Salut, am si eu nevoie de cateva sfaturi/ pareri:

Un prieten vrea sa-si cumpere un k 1200 s. O vrea pt cele 1000 de sisteme de siguranta, pt valoarea ei de piata in timp, calitatea fabricatiei, pt ca i-a luat mintile etc. :laugh:

Acum cateva zile "am dat o fuga" pana la Ct sa vedem un K-u argintiu, 22k , carte service, in stare buna. Proprietarul nu este roman , si din ce am observat eu cred ca suntem primii clienti care au batut X km ca sa vada motorul, asa ca nu si-a dat silinta nici sa incarce bateria nici sa mai nimic . Nu ne-am ofuscat f tare pt ca amicul meu i-a zis din start ca nu cumpara mobra decat dupa ce dau ok-ul cei de la Bavaria, dupa testare.

Estetic arata f bine dar am observat cateva "probleme" si mai mult de asta m-a rugat pe mine sa postez, el ne-avand cont :

Cauciucul spate era usor murdar de lichid hidraulic (initial am zis ca e ulei), desi garajul era curat. Dupa ce am pus contactul si am apasat de cateva ori frana fata, am auzit pompa servo iar ulterior am observat lichid hidraulic pe codita. Lichidul parea improscat iar cantitatea era relativ mica, dar totusi , vorbim de 7500 eu , cash. O alta problema au fost mansoanele care, desi prop are carte service care ar sustine cei 20000 km, sunt vizibil uzate. Nu extrem, dar totusi , ma gandesc ca in 20 k nu ar fi trebuit sa se observe uzura.

Cunoaste cineva istoricul mobrei?

Multumesc anticipat. :bounce:

Link spre comentariu

Fiecare cu pasarica lui , nu-i place pt ca e revopsita . Schema coloristica nu include si visiniul ala urat, doar alb si albastru.

Daca ignoram bubele gasite, cea din Constanta arata senzational. Desi nu sunt fan BMW , calitatea si grija la detalii sunt remarcabile.

Link spre comentariu

• Admin

Din ce stiu modelul asta are frane integrale si servo cu pompa electrica.

Ciudat cu lichidul ala pe spate..nu ar avea de unde sa-l arunce acolo, modulatorul de ABS este sub carena, inspre rezervor, rezervorul cu lichid spate ar fi in zona aia.

Daca tot ati batut drumul nu inteleg de ce nu v-ati uitat mai atent la conducta frana pe spate si la rezervorul cu lichid.

Trebuia sa-i atrageti atentia propietarului, sa vedeti ce spune.

Mansoanele..100% sunt incalzite, si de aici vine problema.

La BMW este stiut ca daca folosesti frecvent incalzirea in ghidoane cauciucul devine mai moale, "se coace" si se uzeaza destul de usor.

Este normal chiar si la 20.000 km sa se observe uzura.

A mea avea 38.000 km cind am luat-o si exista acea uzura..

Referitor la cel de la Bavaria, arata chiar urat cu tigania aia de culoare pe ea.

Fostul propietarul o fi fost fan Rapid sau CFR Cluj..

Editat de l.u.v
Link spre comentariu

Din ce stiu modelul asta are frane integrale si servo cu pompa electrica.

Ciudat cu lichidul ala pe spate..nu ar avea de unde sa-l arunce acolo, modulatorul de ABS este sub carena, inspre rezervor, rezervorul cu lichid spate ar fi in zona aia.

Daca tot ati batut drumul nu inteleg de ce nu v-ati uitat mai atent la conducta frana pe spate si la rezervorul cu lichid.

Trebuia sa-i atrageti atentia propietarului, sa vedeti ce spune.

Mansoanele..100% sunt incalzite, si de aici vine problema.

La BMW este stiut ca daca folosesti frecvent incalzirea in ghidoane cauciucul devine mai moale, "se coace" si se uzeaza destul de usor.

Este normal chiar si la 20.000 km sa se observe uzura.

A mea avea 38.000 km cind am luat-o si exista acea uzura..

Referitor la cel de la Bavaria, arata chiar urat cu tigania aia de culoare pe ea.

Fostul propietarul o fi fost fan Rapid sau CFR Cluj..

In primul rand multumesc pt raspuns.

Proprietarul este un spaniol aflat in "vizita' de lucru in Ct . Era destul de jumpy si cat m-am uitat eu la una-alta a fost f circumspect, nu parea ca stie prea multe.

Nu prea aveam cum sa luam mobra la puricat serios iar amicul meu s-a consolat cu gandul ca o sa vina cu ea in Buc, sa-i faca testul. Acum sa vedem daca se tine de cuvant.

Eu l-am sfatuit pe amicul meu sa se mai uite si la K-ul bumblebee de la Bv , poate ii place.

Link spre comentariu

Postez si aici! ..scuze ptr cei care au vazut deja anuntul.

Din lipsa de timp,adica am 1 an de cand nu am mai plecat mai mult de 50 km de acasa, CHIAR SE VINDE!

Motocicleta este pregatita de drum.

BMW 1100 GS Adventure

august 1999

cca 90cai si 97 Nm.

Ptr cine nu stie ce vede, motocicleta are pe ea urmatoarele:

-''fairing'' Touratech(faruri, parbriz si carena fata)-cca 1200eur

-aripa superioara Touratech

-aripa inferioara Touratech

-prelungire aripa Touratech

-protectii cilindrii Touratech

-protectie evacuare Touratech

-evacuare REMUS de la Touratech

-coarne incalzite IN 2 TREPTE

-sidebags

-top box

-gratar suplimentar top box

-scut cric

-proiectoare Hella

-bari protectie Wunderlich

-protectii cadru (HARD PARTS) Touratech.

-VENTILATOARE SUPLIMENTARE.

-protectie far Touratech.

-suport de paravanturi genunchi Wunderlich.

-presuri picioare Wunderlich

-protectii telescoape furca (textil)

-CONEXIUNI RAPIDE LA REZERVOR (TUR/RETUR BENZINA)

++++FLUIERICI DE CATEI !

Total accesorii cca 4000EUR. ADICA PLATESTI ACCESORIILE SI PRIMESTI MOTORETA GRATIS! :bounce:

Consumabile schimbate si simeringuri furca de CCA 300km (consumabilele se schimba din nou la 10.000km)

Cauciucuri fata 90% si spate 80% (Heidenau si Continental TKC 80) + inca un rand de Metzeler Tourance.

Merge ceas. INGRIJITA LA MODUL MASOCHIST! Are cam TOT ce se poate pune pe acest model.

Pret cu cash 4000euro. Ptr schimburi discutam de alt pret, mai mare.

Pentru orice alte detalii rog sunati, intru cam rar pe forum!

Cristi

0722609786

0768030440

post-44304-1302342540_thumb.jpg

post-44304-1302342550_thumb.jpg

post-44304-1302342562_thumb.jpg

Editat de MCN
Link spre comentariu

Un prieten vrea sa-si cumpere un k 1200 s.

Estetic arata f bine dar am observat cateva "probleme"...

Salut, Gixu !

Baga un ochi aici ...

K 1200 SERIES MOTORCYCLES MANUFACTURED FROM AUGUST 2006 THROUGH MAY 2009.

DUE TO THE CURRENT ROUTING OF THE BRAKE LINES, IT IS POSSIBLE THAT DURING RIDING, AND THEREFORE ASSOCIATED VIBRATION. THE BRAKE LINES COULD BE UNDER STRAIN. IF THE VIBRATION/STRAIN IS SIGNIFICANT, THE BRAKE LINE COULD SPLIT AND START TO DEVELOP A LEAK.

THE BRAKE FLUID RESERVOIR RUNS EMPTY, THE FRONT BRAKES COULD FAIL, INCREASING THE RISK OF A CRASH.

ON CERTAIN MOTORCYCLES, FREQUENT SHORT TRIPS PARTICULARLY DURING COLD TEMPERATURES, CAN CAUSE WATER TO ACCUMULATE IN THE OIL TANK, AND WHEN THE ENGINE IS RUNNING, ESCAPING WATER VAPOR CAN CONDENSE ON THE OIL TANK AIR BLEED VALVE. IN FREEZING TEMPERATURES, THIS WATER COULD FREEZE AND BLOCK THE AIR BLEED VALVE.

IT IS POSSIBLE THAT A PRESSURE BUILD UP IN THE OIL TANK COULD CAUSE IT TO RUPTURE,

ALLOWING OIL TO LEAK ONTO THE REAR TIRE.

AN OIL LEAK COULD CAUSE A FIRE. OIL ON THE REAR TIRE COULD CAUSE LOSS OF CONTROL.

S-ar putea sa mai fie si alte probleme la modelele K12 fabricate dupa 2005...

lSa auzim numai de bine !

Link spre comentariu

Salut, Gixu !

Baga un ochi aici ...

K 1200 SERIES MOTORCYCLES MANUFACTURED FROM AUGUST 2006 THROUGH MAY 2009.

DUE TO THE CURRENT ROUTING OF THE BRAKE LINES, IT IS POSSIBLE THAT DURING RIDING, AND THEREFORE ASSOCIATED VIBRATION. THE BRAKE LINES COULD BE UNDER STRAIN. IF THE VIBRATION/STRAIN IS SIGNIFICANT, THE BRAKE LINE COULD SPLIT AND START TO DEVELOP A LEAK.

THE BRAKE FLUID RESERVOIR RUNS EMPTY, THE FRONT BRAKES COULD FAIL, INCREASING THE RISK OF A CRASH.

ON CERTAIN MOTORCYCLES, FREQUENT SHORT TRIPS PARTICULARLY DURING COLD TEMPERATURES, CAN CAUSE WATER TO ACCUMULATE IN THE OIL TANK, AND WHEN THE ENGINE IS RUNNING, ESCAPING WATER VAPOR CAN CONDENSE ON THE OIL TANK AIR BLEED VALVE. IN FREEZING TEMPERATURES, THIS WATER COULD FREEZE AND BLOCK THE AIR BLEED VALVE.

IT IS POSSIBLE THAT A PRESSURE BUILD UP IN THE OIL TANK COULD CAUSE IT TO RUPTURE,

ALLOWING OIL TO LEAK ONTO THE REAR TIRE.

AN OIL LEAK COULD CAUSE A FIRE. OIL ON THE REAR TIRE COULD CAUSE LOSS OF CONTROL.

S-ar putea sa mai fie si alte probleme la modelele K12 fabricate dupa 2005...

lSa auzim numai de bine !

Multumesc mult pt info , din ce citesc eu asta e buba. :bounce:

Link spre comentariu

Dane cum ai ajuns acasa ca la noi a inceput o lapovita .........

post-11353-1302457070_thumb.jpg

Salutare,

Pe noi ne-o prins zapada pe Cheia, apoi cand am iesit din BV o fost cel mai groaznic. Batea un vant de stateau mobrele inclinate la 70 de grade pe drum drept, si ningea, de nu razbeam sa imi sterg zapada de pe viziera :bounce: Apoi o fost iar soare, iar zapada, tot asa de vreo 4 ori... pana in Sighishoara unde o inceput ploaia.

Nu am apucat sa povestim la salon, dar eu m-am uitat la motorul tau cat timp erai tu inauntru :laugh:

Link spre comentariu