Sari la conținut

Evolutie pret combustibil

Proxi
 Share

Postări Recomandate

Acum 48 minute, apriliacluj a spus:

Racing fuel

Ca și uleiul racing se folosește la competiții.

99% dintre autovehicule nu scot performanțe mai bune cu astfel de zeamă. Nu mai zic că cifra octanică reprezintă rezistența la detonație, puterea calorifică e aia care dă power. Că având un combustibil cu CO mai ridicată poți să mărești raportul de comprimare și/sau avansul la aprindere, chestii din care se obține putere mai mare e altă poveste, aici vorbim de prețul combustibilului la pompă, adică de unde alimentăm în principal niște vehicule destinate mersului pe stradă la care nu facem modificări racing. 

Huo orban! 

Editat de ENEOS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 900
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Nu e niciun copy-paste, e logica simplă că nu scade preţul când limitezi aprovizionarea.

Mi se prezintă pe toate posturile TV preţul în scădere ca o mare victorie a politicienilor UE asupra ruşilor, e clar o fractură logică.

Link spre comentariu

Acum 34 minute, Penetru a spus:

Nu e niciun copy-paste, e logica simplă că nu scade preţul când limitezi aprovizionarea.

Mi se prezintă pe toate posturile TV preţul în scădere ca o mare victorie a politicienilor UE asupra ruşilor, e clar o fractură logică.

Pai daca scazi nivelul importului de la rusi si il maresti de la norvegieni sau tarile OPEC, astfel incat ai cantitati suficiente , unde e fractura logica?

Link spre comentariu

Acum 46 minute, ENEOS a spus:

Păi și nu e? Ei au câștigat și câștigă (bani), noi achităm nota! 

vrei sa zici ca el fiind sustinator de-al lor, nu intelege asta?😇

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Cu puțin timp in urma (anul acesta) lăcustele stăteau la coadă la benzinării;

Porbagajele erau pline cu bidoane, canistre, damigene, pungi de plastic etc. ca să fie si ele încarcate pentru vremuri grele;  

Link spre comentariu

Ziceau ca va sari de 11 lei, nu de 10.

Asta ca sa intelegeti cine manipuleaza prin frica, pe forumul asta. Nu doar pe topicul asta, ci pe toate topicurile in care trambiteaza ce rau ne asteapta daca suparam ursul de la est, cum o sa inghetam in case in intuneric, etc.

Hai la mulțean!

Link spre comentariu

Eu inca nu inteleg mecanismele de piata prin care se mareste instantaneu pretul unor produse de baza (majoritatea) atunci cand pretul comnustibililor o ia la deal si inghetarea acestor preturi la valori maxime cand pretul combustibililor o ia la vale.

Inainte de '89 avea un termen - specula, acum cum se cheama? Oportunitate? 🤨

Link spre comentariu

Probabil ca traiesti cu impresia ca dobanda negativa nu exista? Nu stiu la cat a luat Cuie Mâțu imprumuturile de care zici, dar imprumuturi cu dobanda negativa chiar exista.

La petrol acum vreo 2 ani nu mai aveau americanii ce sa faca cu el si a fost o extrem de scurta perioada la preturi negative, dar la benzina nu o sa vezi asa ceva :)

Link spre comentariu

Dobânda REAL-negativă există, e atunci când dobânda plătită este mai mică decât rata inflaţiei.

În niciun caz nu e ca şi când cineva ţi-ar da o sută şi ar zice "îmi aduci tu înapoi 98 peste un an".

Editat de Penetru
Link spre comentariu

Nu vorbeam de dobanda real-negativa, ci de dobanda nominal negativa, adica exact cum zici tu "îmi aduci tu înapoi 98 peste un an".

Uite primele doua articole gasite pe google:

https://www.investopedia.com/terms/n/negative-interest-rate.asp

https://www.bankrate.com/banking/federal-reserve/how-negative-interest-rates-work/

Editat de smar2
adaugat al doilea link
Link spre comentariu

La 24.12.2022 la 19:45, TETEA. a spus:

Ziceau ca va sari de 11 lei, nu de 10.

Asta ca sa intelegeti cine manipuleaza prin frica, pe forumul asta. Nu doar pe topicul asta, ci pe toate topicurile in care trambiteaza ce rau ne asteapta daca suparam ursul de la est, cum o sa inghetam in case in intuneric, etc.

Hai la mulțean!

Cresterea de pret de la 6 la 8-9 lei nu a avut nici o baza reala, doar specula. Asa cum am spus si anterior totul a fost manevrat pe minciuna ca Putin e de vina, cum zicea si excrocul ala de Virgil Hotescu. Acum in plin razboi si sanctiuni cum se explica pretul de 6 lei? Pai ori au mintit speculand situatia de razboi ori au inundat pietele cu petrol din rezervele strategice cum a facut Biden in SUA ca sa stopeze cresterea pretului. Alta varianta ar mai fi ca sanctiunile nu functioneaza si petrolul rusesc tot ajunge in Europa dar prin India, Turcia, Kazahstan, etc.

A meritat distrugerea Ucrainei doar pt a specula ceva energie?

Link spre comentariu

Acum 18 minute, Nguyen a spus:

A meritat distrugerea Ucrainei doar pt a specula ceva energie?

Nu, dar poate reuseste denazificarea si atunci se justifica totul, nu?

Link spre comentariu

Acum 27 minute, TETEA. a spus:

poate reuseste denazificarea

Cu sau fara denazificare Ucraina e distrusa, cred si sper ca Zelenski va raspunde pt tampeniile facute. Acest razboi putea fi evitat foarte usor prin negocieri si cel mai probabil se pierdea doar Crimeea care oricum era deja ocupata si nici nu era de drept a Ucrainei.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
La 24.12.2022 la 17:54, pinnochio a spus:

Cine zicea că o să fie 10 lei? 

pai uite, acum m-am intors din minivacanta de revelion, am strabatut HU, AT, si IT

in HU motorina  e intre 710 si 790FT litrul 

in Austria, am fost socat de diferente, de la 1.69 pana la 2.099 eur/l

in Italia, inainte de revelion era 1.60-1.80, dar dupa revelion sub 1.90 nu am vazut pe ruta Bolzano-Merano- Brenner

deci catre 10 lei :)

Link spre comentariu

La 04.01.2023 la 17:50, Lucian_M a spus:

10 lei era acum 2 ani benzina de 100 la q8 (am pus de la Eni și bătea avansul în draci).

Asta e din garajul lui Gica Hagi 😆😆

Link spre comentariu