cooldeep Postat August 3, 2020 Share Postat August 3, 2020 nu doar austria/germania find plin de schwabi dar si bucataria ungureasca. Un mix din toate. Enumar cateva din care stiu ca sunt asa, mai locale. Avem combinatia de carnuri cu compot. Avem supele de visine sau marar cu clatite si de ce nu chimion. Mancarurile de dovlecel/gulii cunoscut ca si zuspeise sau mai romanescul tuspais. Gombotii cu prune sau caise ca fel principal nu ca si desert. Paneurile de dovlecel/conopida/vinete. Macaroane cu pesmet si compot. Salata de castraveti in zeama lor indulcita cu zahar. Dar cred ca toata lumea a mancat la ikea chiftelele cu gemul de merisoare. Acu cel mai ciudat mi s a parut la un restaurant mai acătării sa vina vita cu un sos de ceva fructe pe ea, buna de altfel, dar ori cu sos de piper ori goala Dar totul este o preconceptie. Ii spui unui banatean cu stramosi de pe meleagurile noastre de ludaie, dovleacul ala portocaliu, o sa iti zica ca ala il da la porci si ca el nu mananca asaceva in placinta sau supa. Prinzi un banatean cu stramosi nemti/unguri si nu va concepe placinta fara ludaie. Sau dovleacul la cuptor, aproape identic la gust si textura ca si cartoful dulce la cuptor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 O masa de seara, facuta cu ce mai gasesti prin frigider: peste pe plita de fonta si amestec de orez cu legume, picant. ps: am mancat doar juma’ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 La 02.08.2020 la 19:33, FlipperCo a spus: Numai snitel vienez nu e asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 La 02.08.2020 la 19:33, FlipperCo a spus: Sa nu exageram, sunt doar foarte amator Uite mai jos ceva de la restaurant. “Snitel vienez”, dar nici in Viena nu am mancat asa mare Undeva in stanga sub snitel, este si o salata de cartofi ca si garnitura Si are si un sos de capsuni (personal nu sunt fan). Nu ai fost la Viena unde trebuie. Cand mai ajungi acolo, mergi in centrul vechi la un restaurant numit Figlmüller. Este la cateva minute de Stephansplatz. Acolo o sa mananci un schnitzel mai mare decat asta din poza, impreuna cu o salata minunata cu valeriana (Vogerlsalat). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 Acum 2 ore, einstein1984 a spus: rip pestele, nu s-a uscat? Din poza, se poate spune asta , dar nu a fost uscat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 Acum 4 ore, De 3 Lei CuiE a spus: O masa de seara, facuta cu ce mai gasesti prin frigider: peste pe plita de fonta si amestec de orez cu legume, picant. ps: am mancat doar juma’ Arată bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 Acum 24 minute, Flower-Power a spus: Arată bine! Săr'mâna! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 Acum 5 ore, Silver Arrow a spus: Nu ai fost la Viena unde trebuie. Cand mai ajungi acolo, mergi in centrul vechi la un restaurant numit Figlmüller. Este la cateva minute de Stephansplatz. Acolo o sa mananci un schnitzel mai mare decat asta din poza, impreuna cu o salata minunata cu valeriana (Vogerlsalat). Nu e important sa fie mai mare ci mult mai bun. Oricum nici pe acesta nu l-am mancat tot. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 Chiar acum, FlipperCo a spus: Nu e important sa fie mai mare ci mult mai bun. Oricum nici pe acesta nu l-am mancat tot. Un snitzel bun se bate pina te uiti prin el fara sa il rupi. Ideea este ca sa fie fraged si in plus sa nu fie nevoie sa il tii mult in ulei pentruca trage prea mult ulei ''amblajul''. Uite aici cum sa il faci: https://www.insider.com/wiener-schnitzel-how-to-make-figlmueller-vienna-austria-recipe-2020-1 Eu am mai folosit in loc de faina alba de grau faina de secara. Ii da un gust usor amarui foarte bun. E drept ca nu am pus termometrul in ulei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat August 4, 2020 Share Postat August 4, 2020 Acum 3 ore, Silver Arrow a spus: Un snitzel bun se bate pina te uiti prin el fara sa il rupi. Ideea este ca sa fie fraged si in plus sa nu fie nevoie sa il tii mult in ulei pentruca trage prea mult ulei ''amblajul''. Uite aici cum sa il faci: https://www.insider.com/wiener-schnitzel-how-to-make-figlmueller-vienna-austria-recipe-2020-1 Eu am mai folosit in loc de faina alba de grau faina de secara. Ii da un gust usor amarui foarte bun. E drept ca nu am pus termometrul in ulei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat August 7, 2020 Share Postat August 7, 2020 (editat) Niste penne cu galbiori si piept de curcan. Cam dure pennele integrale la gust, dar daca au ajuns in camara, trebuiau consunate Editat August 7, 2020 de cooldeep Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat August 7, 2020 Share Postat August 7, 2020 Bine mai arata! Eu m-am obisnuit cu pastele integrale si imi place mai mult acum. Ca tot veni vorba de integrale, tigaie de orez integral cu legume si pipotici de gasca perpelite in grasime de....gasca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aka` Postat August 7, 2020 Share Postat August 7, 2020 cate ceva din meniu-ul meu, fara produse animale Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat August 7, 2020 Share Postat August 7, 2020 *plac... Aka, cum se face ca avem acelasi tip de farfurii? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat August 7, 2020 Share Postat August 7, 2020 Tocana de pui, usturoi si mamaliguta... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FlipperCo Postat August 7, 2020 Share Postat August 7, 2020 (editat) Acum 2 ore, aka` a spus: cate ceva din meniu-ul meu, fara produse animale Editat August 7, 2020 de FlipperCo Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat August 7, 2020 Share Postat August 7, 2020 Azi am tras si eu un pic de tigaie. Pt cartoGi am folosit untura, old school Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat August 10, 2020 Share Postat August 10, 2020 Oul jumari e musai sa fie pufos, matasos si nerumenit, cartofii se pot numi prajiti doar cand au o crusta crocanta invelind un interior moale, coaja painii trebuie musai sa se evidentieze clar, prin culoare si textura, de miez, nu va amagiti, nu exista substitut pentru uleiul de masline in salata...a, vinul rosu de Bordeaux se justifica indiferent de ce altceva se intampla pe lumea asta. Si pentru ca din oua ies pui, tre sa incerci si cate un kebab din cand in cand. Bucatelele arse dau gustul, se mananca cat de fierbinte se poate, se respecta principiile sosului de dres salata, simplu si de calitate, nu ai cum sa gresesti, maioneza din ou nefiert, sa ai motiv sa pui otet, mustar, usturoi, piper, din paine se pastreaza numai coaja...am zis ca, fiind pui, o merge mai bine albul...o merge teoretic, dar e surcica pe langa rosu. *substituent... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat August 12, 2020 Share Postat August 12, 2020 La 10.08.2020 la 21:13, WotRU2Me a spus: Oul jumari e musai sa fie pufos, matasos si nerumenit, cartofii se pot numi prajiti doar cand au o crusta crocanta invelind un interior moale, coaja painii trebuie musai sa se evidentieze clar, prin culoare si textura, de miez, nu va amagiti, nu exista substitut pentru uleiul de masline in salata...a, vinul rosu de Bordeaux se justifica indiferent de ce altceva se intampla pe lumea asta. Si pentru ca din oua ies pui, tre sa incerci si cate un kebab din cand in cand. Bucatelele arse dau gustul, se mananca cat de fierbinte se poate, se respecta principiile sosului de dres salata, simplu si de calitate, nu ai cum sa gresesti, maioneza din ou nefiert, sa ai motiv sa pui otet, mustar, usturoi, piper, din paine se pastreaza numai coaja...am zis ca, fiind pui, o merge mai bine albul...o merge teoretic, dar e surcica pe langa rosu. *substituent... Ce bine arata ......Unde esti tu Scarlatescule sa vezi ce e pe aici ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat August 12, 2020 Share Postat August 12, 2020 Multam, multam...nu cred ca suntem totusi demni de atentia lui Scarlatescu Problemele-s reale, cred ca ar trebui mai mult la pranz si mai putin seara, asa ca m-am invrednicit mai devreme azi si, din resturi si chestii care stateau sa se strice sau sa expire, mi-a iesit asta: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat August 13, 2020 Share Postat August 13, 2020 Acum 17 ore, WotRU2Me a spus: Multam, multam...nu cred ca suntem totusi demni de atentia lui Scarlatescu Nu este adevarat Au castigat unii cu o simpla omleta,sau alte produse simple dar cu gust si care sa fie asezate cu gust in farfurie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat August 13, 2020 Share Postat August 13, 2020 (editat) Acum 18 ore, WotRU2Me a spus: Vai cât de bine arată..mooor Si farfuria precedentă...ce noroc au unele, nu pot să nu constat. Editat August 13, 2020 de Flower-Power Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat August 13, 2020 Share Postat August 13, 2020 1 oră în urmă, ALEX-CRUISER a spus: Nu este adevarat Au castigat unii cu o simpla omleta,sau alte produse simple dar cu gust si care sa fie asezate cu gust in farfurie. Aaa, am inteles. Cred ca e totusi alt nivel. Acum 6 minute, Flower-Power a spus: Vai cât de bine arată..mooor Multam, partea nasoala e ca a inceput sa-mi si placa ce gatesc si, in plus, nu prea am simtul cantitatilor, imi ies mereu minim doua portii cand gatesc pentru o persoana. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat August 13, 2020 Share Postat August 13, 2020 Acum 35 minute, Flower-Power a spus: Si farfuria precedentă...ce noroc au unele, nu pot să nu constat. Norocul si-l mai face si omul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat August 13, 2020 Share Postat August 13, 2020 Da, așa e.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.