WotRU2Me Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Haha, da...cu placere. Btw, mai are niste retete faine si usor de facut, chestii nepretentioase. Si daca ai tot gherlit la facut maioneza, ar fi o idee sa te uiti la cum face si asta. Treaba simpla si de minute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Acum 2 ore, Flower-Power a spus: Doamne , ce mi-ai făcut.. unde zici că stai? Și asta referitor la meniul tău... „(...) ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă (...)” Buuun... Ne prezinți doar meniul? Poze nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robert23mg Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Pai ce, mananci poze? :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 2, 2020 Autor Share Postat Aprilie 2, 2020 La 23.03.2020 la 8:20, einstein1984 a spus: risotto merge facut si cu un cub de vita (nu as sta sa fierb vita pentru asta nici platit) chiar daca are si Euri te-as ruga sa nu mai postezi aici , inteleg ca nu te pricepi la masini,motociclete si alte chestii technice, dar sa pui "cuburi" in mancare e "special" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Totusi o poza face cat 1000........... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Acum 3 ore, Flower-Power a spus: Că am ouă multe de țară..și nu știu ce să mai fac cu ele. Să le clocești..? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Acum 3 ore, De 3 Lei CuiE a spus: Și asta referitor la meniul tău... „(...) ciorbă de oase de porc acră cu tăiței făcuți în casă (...)” Buuun... Ne prezinți doar meniul? Poze nu? Așa pe fugă prezint situația parțial. Acum 50 minute, john17 a spus: Să le clocești..? nu,merci..sa le clocești tu pe-ale tale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 No.... gogosii aia-s faini si ne fac pofta (cu "intrepahare" cu tot) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Acum 2 ore, superbec a spus: te-as ruga sa nu mai postezi aici , inteleg ca nu te pricepi la masini,motociclete si alte chestii technice, dar sa pui "cuburi" in mancare e "special" cubul este varianta .zip a supei de vita. Trebuie sa avem vederi mai largi in sec.21 , secolul vitezei (sau asta a fost sec 20?) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 Acum 50 minute, calin.moto a spus: No.... gogosii aia-s faini si ne fac pofta (cu "intrepahare" cu tot) Sunt bune dar trebuie să fiu atentă că îngrașă.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
calin.moto Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 In situatia normala, o tura de gogosi....si trei zile ciorba de salata....dar nu este o situatie normala (numai bine) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 2, 2020 Autor Share Postat Aprilie 2, 2020 (editat) Acum 39 minute, Silver Arrow a spus: cubul este varianta .zip a supei de vita. Trebuie sa avem vederi mai largi in sec.21 , secolul vitezei (sau asta a fost sec 20?) cancer , aia e cubul, knor si alte gunoaie in plus e lipsa de respect pentru gastronomi sa aduci asa cacao in discutie p.s. era o gluma (cu ceva adevar) Editat Aprilie 2, 2020 de superbec dbl post Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Aprilie 2, 2020 Share Postat Aprilie 2, 2020 (editat) Cand am fiert ultima oara multa vita am lasat cateva ore bune la scazut zeama care a ramas, am bagat o in pungi de gheata in congelator. Cand aveam nevoie de niste gust de vita, foloseam vreo 4 cuburi de zeama scazuta da inghetata Cu ficateii am descoperit ca untul face minuni. Nu stiu de ce, dar nici untura si mai ales uleiul nu fac ficateii asa fragezi cum ii face untul. Unii au mai incercat si lasati in lapte peste noapte, dar tot nu e acelasi lucru. Eu prefer ficateii proaspeti sau refrigerati si nu cumpar nici o data de aia inghetati. Din pacate nu toate firmele ambaleaza ficatei de o calitate superioara, ca sa ii spunem asa, iar in ultima perioada sunt foarte multumit de calitatea ficateilor refirgerati de la lidl. Drept urmare prima treaba curatarea ficatilor de pui de vene si alte chestii care sunt in plus cu foarfeca. Incalzit niste unt clarificat, sau untura de unt, habar nu am cum ii spune in romana, Butterschmalz e in germana, se poate si cu unt normal dar trebuie evaporata apa din unt. Apoi in acest Butterschmalz sau unt lasat la foc foarte mic cateva minute bune sa se imparta intre grasime si alte treburi, se pun ficateii. Daca folosim ceapa, dupa prima intoarcere se baga ceapa tocata peste ficatei si la urmatoarea intoarcere incepe prajirea cepei dupa ce ea s a inmuiat deja de la aburi. Aburi? Ah da capac obligatoriu ca altfel o sa gasim ficateii in toata bucataria. Daca folosim praz sau ceapa verde, o punem asa mai cand e gata. Stingem cu apa/supa/zeama de la orezul fiert/vin rosu sau rose/ in principiu merge orice, dar gusturile si textura la sos devin diferite. Si acu in functie de cat sos vrem, scoatem 2, 3, n+1 ficatei, niste ceapa cam toata zeama si ii aratam un pic blenderul, un pic mai mult blender si cand credem ca e gata inca un pic sa nu mai ramana nimic din ficatul ala. Daca tre sa fie mai mult sos si zeama e multa, un pic de faina sau amidon(de porumb nu de cartofi) nu strica, pus la fiert napoi peste ficatei stins focu, bagat niste chives (arpagic) sau partea verde de la ceapa sau praz (depinde de anotimp) sare piper dupa preferinte. Mare grija cu faina, o lingura poate sa fie exagerat de mult la un kil de ficatei, iar o lingurita de amidon la aceasi cantiate va transforma prepratul in budinca Nu recomand amidonul de cartofi caci textura va fi mucilogena si nu ne dorim asta Si asa daca folosim apa de la orezul fiert, suntem destul de aproape de textura mucilogena dar noroc cu ficateii blenduiti caci ei schimba textura. Focul, de el nu am vb, totui dupa preferinte. Daca se doreste o crusta usor crocanta si caramelizata pe ficatei, la inceput focul tre sa fie mare/tare/iute. Dupa lichid tot timpul e incet/moale Daca ii vrem asa mai moi si pe exterior atunci o fi bun si un foc mediu la inceput. Timpi nu stiu, totul e la culoare. Cu cat focul e mai tare cu atat vor sari cu o viteza mai mare din tigaie daca nu au capac Editat Aprilie 2, 2020 de cooldeep Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WotRU2Me Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Aaaa, pai tu stii bataie, esti la alt nivel Eu o sa incerc gogosile alea, par mai abordabile. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Acum 12 ore, Flower-Power a spus: Așa pe fugă prezint situația parțial. Cam uleioase gogosile, trebuia sa le pui la scurs pe un gratar si la sfarsit sa pui zaharul. Asa scapi de ulei iar zaharul pudra le da si un aspect mai apetisant plus o alta prezentare. Cum le-ai facut tu sunt bune de dat la pomana... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 3, 2020 Autor Share Postat Aprilie 3, 2020 1 oră în urmă, einstein1984 a spus: utie ca nu m-am gandit sa pastrez supa STOCK de vita Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Acum 1 oră, Nguyen a spus: Cam uleioase gogosile, trebuia sa le pui la scurs pe un gratar si la sfarsit sa pui zaharul. Asa scapi de ulei iar zaharul pudra le da si un aspect mai apetisant plus o alta prezentare. Cum le-ai facut tu sunt bune de dat la pomana... Am reținut mesajul dar aleg să ignor răutatea gratuită provenită din frustrări. Aștept cu nerăbdare să pui poze cu mâncăruri gătite de tine, poate găsesc ceva interesant. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Acum 5 minute, Flower-Power a spus: Aștept cu nerăbdare să pui poze cu mâncăruri gătite de tine, poate găsesc ceva interesant. Eu nu gatesc, am alte aptitudini. Acum 8 minute, Flower-Power a spus: Am reținut mesajul dar aleg să ignor răutatea gratuită provenită din frustrări. Poti sa percepi cum vrei mesajele dar totusi ar fi bine sa-mi asculti sfaturile pt ca ma insel foarte rar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Ești simpatic azi..ce cauți la secțiunea asta dacă nu ești interesat de subiect? Doar ca să mai împărtășim o frustrare, două..? Până la vârstă ta, in jur de 45 estimez, nu ai înțeles că sfaturile sunt bune doar dacă sunt cerute? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Acum 2 minute, Flower-Power a spus: Ești simpatic azi..ce cauți la secțiunea asta dacă nu ești interesat de subiect? Pai tocmai ca sunt interesat de subiect, daca nu gatesc nu inseamna ca nu stiu sa apreciez mancarea. Sau tu chiar credeai ca somelierii produc vinul pe care ti-l recomanda? Acum 2 minute, Flower-Power a spus: Până la vârstă ta, in jur de 45 estimez, nu ai înțeles că sfaturile sunt bune doar dacă sunt cerute? Din experienta mea pot sa spun ca sfaturi cer de regula oamenii destepti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cooldeep Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Hai sa vedem niste mancaruri foarte rapide. Supa de marar cu zdrente de ou. Se caleste mararul tocat in prealabil si depozitat in congelator in orice grasime care va imoregna gustul. Uleiul de masline da un gust, untul alt gust. In tot acest timp se incalzeste apa in ketler. Niste praz verde. Batranii pe vremuri puneau o lingura de faina la prajit. Eu prefer sa scot niste praz verde sa mai bun un pic de smantana, amidon f putin(cat sa nu fie zeama supa), blender, pus napoi la fiert. Bagat oul sa iasa zdrentrle. Reteta din batrani se acreste fu putin otet, dar merge si lamaia. Sare piper dupa cantitate si gust. Cred ca 10 min e mult la treaba asta Felul 2 mancare de morcovi Se iau morcovi de aia de sera fara pamant, se clatesc in apa, se arunca in robot cu discup de razatoare, apoi in functir de tigaie la caramelizat cu sau fara unsoare. Se pune maxim unbpolonic de apa, se dezlipesc din tigaie si se fac in aburu ala mai departe, evident capac. Se scoate o mica parte din morcovi, blender, smantana, faiana/amidon sare piper, se pune peste morcovi la fiert un clocot. Gata. Iar acum din nou piper, sa fie tot preparatul usor acoperit de piper. Proaspat macinat multicolor. E bun si alb, iar in lipsa de orice e bun si ala negru. Se serveste cu ochiuri cu galbenusul moale. 15 min max. Reteta din batranii din banatul german este morcov fiert mult si bine, apoi in zeama aia pus o lingura de faina. Dureaza prea mult si textura e asa ca de budinca... In ambele cazuri se pot folosi niste cuburi de cartofi. Daca vreti sa scurtati timpul cartofilor, cuburi intrun recipient inchis, de preferabil sticla, in cuptorul cu microunde, 5min cu o lingura de apa, sunt perfecti de aruncat in preparat si se termina de gatit acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 @cooldeep ce e ketler? Interesantă supa de mărar. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Zven Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Asta e de aseara. Nu e nimic special, da e bun tare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 Ce avem aici? Dovleac cu brânză sau smântână? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Zven Postat Aprilie 3, 2020 Share Postat Aprilie 3, 2020 4 minutes ago, Flower-Power said: Ce avem aici? Dovleac cu brânză sau smântână? Eh, scovergi nici un dovleac nica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate