xt600 Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 Acum 5 ore, damager a spus: Eu zic ce am prins... iar ca si bani... zvonurile ar fi ca sumele oferite de bmw sunt apropiate de ce oferta ar fi svut de la yamaha, recunoscuti pentru ofertele mici. Yamaha ofera salarii mici? Atunci ce sa mai spunem de KTM? La KTM sunt piloti care mergeau in sezonul 2022, pe cca 250000/sezon, adica ceva ce seamana mai mult a voluntariat. Nici la Ducati situatia nu este cu mult mai buna, salarii mici si acolo. Honda si Yamaha platesc cel mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 Sunt doar abordări diferite în ceea ce privește salarizarea. Europenii tind să ofere un "salariu" de bază mai mic dar bonusuri de performanță mai mari (așa este situația și în F1 și în motorsport în general). Japonezii, invers. La final sumele sunt comparabile. Legat strict de KTM, ei oferă (ofereau?) salarii mai mici pentru că au promovat tot timpul piloți tineri, veniți pe propria filieră de juniorat - ceva ce japonezii nu au. Până relativ recent asta nu era o problemă pentru constructorii japonezi pentru că erau competitivi, iar cei care promovau din categoriile inferioare erau inevitabil atrași de locurile la chipele lor. Acum a devenit însă problematic pentru cu nu mai pot să ofere material competitiv. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 RidersBase SalaryRacing Teams, Contract Marc Marquez$16 millionRepsol Honda,2024 Joan Mir (new contract)$3 millionRepsol Honda,2024 Maverick Vinales (new contract)$4 millionAprilia Racing,2024 Aleix Espargaro (new contract)$3 millionAprilia Racing,2024 Enea Bastianini (new contract)$2.5 millionDucati Lenovo,2024 Francesco Bagnaia (new contract)$5 millionDucati Lenovo,2024 Fabio Quartararo (new contract)$5 millionYamaha,2024 Franco Morbidelli (extension)$1 millionYamaha,2023 Jack Miller (new contract)$3 millionRB KTM Factory,2024 Brad Binder (new contract)$1 millionRB KTM Factory,2024 Alex Marquez$1 millionGresini Racing,2023 Fabio di Giannantonio$300,000Gresini Racing,2023 Johnn Zaraco$4 millionPrima Pramac Racing,2023 Jorge Martin$675,000Prima Pramac Racing,2023 Luca Marini$350,000Mooney VR46 Racing,2023 Marco Bezzecchi$300,000Mooney VR46 Racing,2023 Miguel Oliveira (new contract)$750,000RNF Team,2024 Raul Fernandez (new contract)$300,000RNF Team,2024 Pol Espargaro (new contract)$2 millionTech3 GASGAS,2024 Augusto Fernandez (new contract)$300,000Tech3 GASGA,2024 Alex Rins (new contract)$2.2 millionLCR Honda,2024 Takaaki Nakagami$650,000LCR Honda,2023 cele bolduite, dpmdv, ma cam surprind, fie ca-s prea mari, fie ca mi se par prea mici... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 Dacă ce ai scris tu e acolo e 100% adevărat.... Diferențele dintre unii piloți relativ aegali ca valoare/performanta mi se par absolut de neconceput. Vezi Zarco vs Jorge Martin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 sursa: https://www.sportspayouts.com/motorsports/motogp-riders-salaries-contracts/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 16 minutes ago, apriliacluj said: cele bolduite, dpmdv, ma cam surprind, fie ca-s prea mari, fie ca mi se par prea mici... Revin cu precizarea: 31 minutes ago, PzKpfW said: Europenii tind să ofere un "salariu" de bază mai mic dar bonusuri de performanță mai mari (așa este situația și în F1 și în motorsport în general). Japonezii, invers. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
damager Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 Acum 43 minute, PzKpfW a spus: Revin cu precizarea: Toate cifrele sunt speculatii de la diversi. cert e ca Ducati plateste bonusuri de performanta la fiecare pilot care-l are sub contract, fata de japonezi care nu au aceeasi abordare. diferenta e ca la japonezi tre sa livrezi rezultate ca sa te plateasca cat de cat. vezi Q, campion modial cat a negociat ca sa ajunga undeva in jurul a 5 mil. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 29 minutes ago, damager said: vezi Q, campion modial cat a negociat ca sa ajunga undeva in jurul a 5 mil. Cred (vreau să cred) că Fabio a cerut în primul rând asigurări în ceea ce privește investițiile și programul de dezvoltare la Yamaha și abia apoi bani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 mi-e tare teama ca FQ sa n-o ia pe urmele lui Vin.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 Acum 17 ore, frigider a spus: 2 oameni diferiți, care s șansele? Cu o motocicletă de ? Mari! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 1 oră în urmă, ENEOS a spus: Cu o motocicletă de ? Mari! era vb de om, nu de moto. anyway, traim si vedem. io am asteptat doua zeci douazeci si trei si s-a fasait MM asa ca nici nu mai astept 2024. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 (editat) Acum 5 ore, PzKpfW a spus: Sunt doar abordări diferite în ceea ce privește salarizarea. Europenii tind să ofere un "salariu" de bază mai mic dar bonusuri de performanță mai mari (așa este situația și în F1 și în motorsport în general). Japonezii, invers. La final sumele sunt comparabile. De unde stii? Ai o situatie a bonusurilor similara cu cea postata de @apriliacluj pentru salarii? Ma refer la MotoGP, F1 nu ma intereseaza. In orice caz, bonusurile sunt mai mult pe hartie, pentru majoritatea pilotilor - le iau sau nu- salariul este baza. Acum 3 ore, apriliacluj a spus: mi-e tare teama ca FQ sa n-o ia pe urmele lui Vin.... A luat-o deja... Acum 5 ore, apriliacluj a spus: Fabio Quartararo (new contract)$5 millionYamaha,2024 cele bolduite, dpmdv, ma cam surprind, fie ca-s prea mari, fie ca mi se par prea mici... Si la Q ar fi niste semne de intrebare. Din cate imi amintesc, negocierile se purtau in jurul a 10-12 milioane... Este drept ca nu se specifica daca era vorba despre salariul pe sezon sau pentru intreaga perioada contractuala. Editat August 3, 2023 de xt600 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 Nu există cifre oficiale, clauzele contractuale sunt confidențiale. Informația despre bonusuri vs. salarii o am din aceeași sursă ca și cifrele vehiculate mai sus: presa de specialitate și jurmaliștii care vorbesc în mod informal cu piloții și echipele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 (editat) Acum 13 minute, PzKpfW a spus: Nu există cifre oficiale, clauzele contractuale sunt confidențiale. Informația despre bonusuri vs. salarii o am din aceeași sursă ca și cifrele vehiculate mai sus: presa de specialitate și jurmaliștii care vorbesc în mod informal cu piloții și echipele. De aceea te si intrebam. Nici in presa nu sunt prea multe informatii... stiu de ceva bonusuri pentru victorie pe care le-ar primi MM (pe actualul contract), ceva in jurul a 250000 $. Dar suma asta este valabila pentru MM-Honda. Ma indoiesc ca un pilot KTM poate visa macar la un sfert din suma asta. Asa ca generalizarile nu isi prea au sensul. Editat August 3, 2023 de xt600 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat August 3, 2023 Share Postat August 3, 2023 Bine, nici meme nu prea mai visează! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 4, 2023 Share Postat August 4, 2023 hai cu topicul de Silverstone! cine se incumeta sa se bage? ...ca MM oricum pica, nu mai conteaza cine face topicul :).... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat August 4, 2023 Share Postat August 4, 2023 Se vede clar care mai e interesul pt competiție! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat August 4, 2023 Share Postat August 4, 2023 Nici o japoneza în top 10 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
damager Postat August 5, 2023 Share Postat August 5, 2023 “I think Franco Morbidelli is in a difficult moment, but he has great talent. We would like to see Morbidelli on a Ducati next year. We will see what happens in the next few weeks,” Ciabatti explained. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat August 5, 2023 Share Postat August 5, 2023 Singurul loc la Ducati unde ar putea ajunge este la Pramac, înlocuindu-l pe Zarco. Locurile la VR46 sunt ocupate, iar șansele să-i ia motocicleta lui Di Giannatonio sunt relativ mici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat August 5, 2023 Share Postat August 5, 2023 Varianta asta pare sa se materializeze. Oricat de simpatic mi-ar fi Morbi, nu prea vad logica inlocuirii lui Zarco cu FM21. Orice comparatie a rezultatelor celor doi, este defavorabila italianului, + Zarco este probabil cel mai bun tester in cursa, de la Ducati. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat August 6, 2023 Share Postat August 6, 2023 Acum 17 ore, xt600 a spus: Orice comparatie a rezultatelor celor doi, este defavorabila italianului, + Zarco este probabil cel mai bun tester in cursa, de la Ducati. method, vezi ca ai intrat cu contul gresit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat August 6, 2023 Share Postat August 6, 2023 (editat) Acum 17 ore, xt600 a spus: Orice comparatie a rezultatelor celor doi, este defavorabila italianului, No shit :)) Morbido a fost vicecampion MotoGP, cu victorii la aceasta clasa!! Zarco a castigat macar o cursa la clasa mare?? Editat August 6, 2023 de apriliacluj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
nike Postat August 9, 2023 Share Postat August 9, 2023 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat August 9, 2023 Share Postat August 9, 2023 Acum 1 oră, nike a spus: s-a mai pus, report pt spam Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate