Ovidiu M Postat Octombrie 5, 2023 Share Postat Octombrie 5, 2023 Acum 3 ore, foxbat a spus: Bravo man. totul foarte ok explicati. singura chestie care nu se pupa aici este - ce cauta un baiat destept ca tine cu un gunoi de bmw in curte. dar pesemne ca face parte din etapa de "tinerete" (vezi ca vine Rabla + si poti sa primesti si ceva bani pe el)! In rest - o sa vezi comentarii- strugurii tai de fapt nu sunt struguri si nu stii tu cum arata aia si cum se mananaca:) ce sa compare ca a facut - o foarte bine in explicatiile date. ?si 0 stele la Zoe ( alt exemplu) "cum este"? cine nu intelege o privire nu va intelege 1000 de cuvinte. parca sunt clonele lui Zair pe partea de EV-uri:))) Atata timp cat se vor fabrica masini cu ICE, cutie manuala si tractiune spate, cealala masina va fi una din categoria asta. Spring-ul este doar alegerea rationala si in lipsa de mai multi bani (pt o Kona sai ID.3 de exemplu). Despre BMW am o parere mai buna ca despre Spring Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Octombrie 5, 2023 Share Postat Octombrie 5, 2023 da. da, clar. si eu tin un "duster" sa trag remorcuta cu moto. despre Spring vs bmw - stii ca nemtii au pierdut razboiul, da? Deci daca tu mergi pe mana piezatorilor ( care au un marketing genial, indeed) nu stiu ce sa zic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Octombrie 5, 2023 Share Postat Octombrie 5, 2023 Apropos de cascarabete care iau foc, zilele astea am vazut 2 stiri. 1. Autobuzul electric ce a luat foc la Venetia dupa ce a cazut 15 m in gol. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/cine-sunt-romanii-morti-in-tragedia-din-venetia-mircea-sotia-lui-si-cele-doua-fetite-se-aflau-in-autocarul-care-a-cazut-in-gol-15-m-2530529 2. Ferrari ce a luat foc in urma unui accident, soldat cu 2 morti. https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/doi-turisti-elvetieni-au-murit-carbonizati-intr-un-ferrari-dupa-ce-au-incercat-sa-depaseasca-un-lamborghini-in-timpul-unui-raliu-de-lux-2530845 Deci care iau foc mai des? ICE sau EV? Sustinatorii ICE spun ca EV-urile, sustinatorii EV spun ca iau foc la fel. Eu....sunt sustinator EV, mi se pare ca sunt mult prea putine incendii la baterii, si mai ales sunt mult prea mult mediatizate, fata de ICE. Daca auzi ca a luat foc un Spring, e tragedie nationala. Daca auzi ca a luat foc un BMW benzinar....eh, asta e. Cine stie ce defectiune ascunsa o fi avut? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Octombrie 5, 2023 Share Postat Octombrie 5, 2023 cel putin stim cine nu si va lua curand EV - daca luam userii de pe acest topic:) btw. cand facem un schimb de o zi ? Iti dau un Zoe si mi dai un spring? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 5, 2023 Share Postat Octombrie 5, 2023 (editat) Acum 11 ore, foxbat a spus: nemtii au pierdut razboiul, da? Deci daca tu mergi pe mana piezatorilor Vezi că și jafonezii au capitulat, prăduiește urgent Hondele și treci la Tula/Ural/Harley, alea vin din tabăra câștigătoare! Editat Octombrie 5, 2023 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Octombrie 5, 2023 Share Postat Octombrie 5, 2023 Asa e. Clar, Ducati! au si EV? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Octombrie 5, 2023 Admin Share Postat Octombrie 5, 2023 Acum 9 ore, mircea.cazachevici a spus: Deci care iau foc mai des? Cred că e totuși o diferență să-ți ia foc din senin față de o căzătură pe liniile de tren de la 15 metri înălțime! Și acolo autobuzul ăla era diesel, a luat foc din cauză că a căzut pe rețeaua electrică, nu aiurea. Despre ce discutăm? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat Octombrie 6, 2023 Share Postat Octombrie 6, 2023 Lui Ovidiu Brisan,stomatolog,i-a ars complet Dusteru benzinar,seara in parcarea din fata casei.Pompierii zice ca un soarece a ros ceva.Ovidiu zice ca uitase si cheia in contact. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Octombrie 6, 2023 Share Postat Octombrie 6, 2023 @l.u.v, nu ai prins ideea. Autobuzul nu era diesel, era pe baterii. "Era un autobuz electric, adică pe baterii. Din păcate, bateriile au luat foc în urma impactului." Ideea e ca e mai frecvent ca benzinarele sa ia foc la impact, cand se pierde benzina si exista vreo scanteie. Iar EV-urile iau foc din senin din cauza managemet-ului bateriilor. Le pui la incarcat, eventual la incarcatoare rapide, se supraincalzesc bateriile, ceva nu merge bine in management ca sa limiteze viteza de incarcare in functie de temperatura, si gata focul. Eu unul sunt sigur ca managemetul asta se imbunatateste an de an, de la model la model. Si mai depinde si de masina. Spring-ul meu, de exemplu, are managementul varza. O Tesla are management bun. Mai degraba ia foc un Spring pus la incarcat decat orice altceva. Noroc ca eu mi-l incarc 99% la priza casnica de acasa, incet si sigur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 6, 2023 Share Postat Octombrie 6, 2023 Acum 10 ore, foxbat a spus: Ducati Mussolini Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Octombrie 6, 2023 Admin Share Postat Octombrie 6, 2023 Apropos de electrice, În compania în care lucrez este în vigoare o procedura care interzice încărcarea trotinetelor electrice pe spațiul de birouri. Și asta la nivel global! E foarte interesant, oamenii se asigură că nu ia foc vreuna în interior. În trecut și din ce știu nici acum nu pot amplasa stații de încărcare pentru mașini în parcările din subsol. Nu știu dacă s-o mai fi reglementat ceva. Acum 5 ore, mircea.cazachevici a spus: Autobuzul nu era diesel, era pe baterii. "Era un autobuz electric, adică pe baterii. Din păcate, bateriile au luat foc în urma impactului." Nu am știut, am mers anul ăsta în Veneția și treceam în fiecare zi cu transportul în comun pe acel pod. Astea pe care le luam din Mestre erau diesel și de aia am presupus că și ăsta o fi fost la fel. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Octombrie 6, 2023 Share Postat Octombrie 6, 2023 Acum 6 ore, mircea.cazachevici a spus: @l.u.v, nu ai prins ideea. Autobuzul nu era diesel, era pe baterii. "Era un autobuz electric, adică pe baterii. Din păcate, bateriile au luat foc în urma impactului." Ideea e ca e mai frecvent ca benzinarele sa ia foc la impact, cand se pierde benzina si exista vreo scanteie. Iar EV-urile iau foc din senin din cauza managemet-ului bateriilor. Le pui la incarcat, eventual la incarcatoare rapide, se supraincalzesc bateriile, ceva nu merge bine in management ca sa limiteze viteza de incarcare in functie de temperatura, si gata focul. Eu unul sunt sigur ca managemetul asta se imbunatateste an de an, de la model la model. Si mai depinde si de masina. Spring-ul meu, de exemplu, are managementul varza. O Tesla are management bun. Mai degraba ia foc un Spring pus la incarcat decat orice altceva. Noroc ca eu mi-l incarc 99% la priza casnica de acasa, incet si sigur. uite un punct in care te contrazic.e suficient sa o ia razna o singura celula si s-a terminat cu smecheria.Odata inceputa, reactia litiului ( atentie, se refera DOAR La NMC-uri) nu o mai opresti "din bms"). de asta la primul semn ca ceva e naspa bms-ul opreste complet masina - sa ai timp sa iesi. daa te uiti la cum apar incendiile la EVuri - nu apar "catastrofal" ca la ICE-uri ci treptat- fum *(mult), celula se incinge si apoi celulele din zona sunt destabilizate termic siasa mai departe. poti sa incarci oricat de jos ca putere..ce se va intampla este ca incarcarea va fi oprita de bms dar nu ai nicio garantie ca nu se alegere praful . intr-adevar, la curenti /pueri mari de incarcare zone de temperatura e mai ridicata dar si protectiile sunt mai "Sensibile". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
prafrau Postat Octombrie 6, 2023 Share Postat Octombrie 6, 2023 Acum 1 oră, l.u.v a spus: În trecut și din ce știu nici acum nu pot amplasa stații de încărcare pentru mașini în parcările din subsol. subsol mall baneasa, la -2 in parklake, -3 in promenada, subsol in bucuresti mall si or mai fi poate de gpl iti amintesti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Octombrie 6, 2023 Share Postat Octombrie 6, 2023 https://www.facebook.com/reel/3261064277530909?sfnsn=scwspwa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxbat Postat Octombrie 7, 2023 Share Postat Octombrie 7, 2023 like! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 https://vm.tiktok.com/ZGJ3AKGno/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thesaw Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 (editat) @cicloburu Chiar si in sistemul energetic national romanesc care e peste media europeana la emisii poluante, in momentul in care scriu acest mesaj 60%din productie e cu emisii 0, 40% din totalul productiei fiind din surse regenerabile (foto, eolian si hidro) https://www.transelectrica.ro/web/tel/sistemul-energetic-national Dar deh, e mai usor sa propagi informatii stupide fara fond... Editat Octombrie 10, 2023 de thesaw Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cicloburu Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 @thesaw40% au fond, după zisele tale! Și, de fapt, nu e vorba aici doar de producerea energiei pe care s-o vîri în baterii, ci de toate resursele utilizate pentru producerea acestor baterii, a vehiculelor, în sine, a centralelor electrice (de orice tip ar fi), a reciclării - aproape inexistente - a deșeurilor rezultate. E mai ușior să vă lăsați prostiți de „energia verde”! Nu e verde decît vopseaua! Discuția e mult prea lungă, a fost deja purtată la nivel mai mare decît acest amărît de forum, iar fiecare parte are adepții ei, unii mai „habotnici” decît ceilalți! Uite că pe mine nu m-a convins partea „verde”! Cel puțin, nu încă! „O lume de nebuni... Mergeți electric, sortați gunoiul, puneți-vă un pulover și încălziți doar până la 19°, optimizați-vă kilometrajul cu mașina, mergeți pe jos pentru climă... Dar de ce trebuie să economisim pentru comunitate în timp ce: - Jocurile Olimpice de iarnă au avut loc la Beijing pe zăpadă artificială. - În Franța, stațiunile de schi luminează pârtiile până la miezul nopții pentru ca “cei care se trezesc târziu” să schieze noaptea. - Lufthansa efectuează 8.000 de zboruri „goale” pentru a-și menține sloturile. - Cele mai multe dintre marile meciuri de fotbal au loc seara sub reflectoare mega consumatoare! - Cele 8 noi și gigantice stadioane de fotbal alese pentru a găzdui Cupa Mondială din Qatar sunt dotate cu aer condiționat (într-un deșert! ) - Sute de camioane circulă pentru a ne aduce fructe și legume din Spania, Turcia…, în timp ce produsele regionale ajung la gunoi - Cea mai mare navă din lume: Wonder of the Seas va transporta 7.000 de pasageri, 2.300 de membri ai echipajului și va traversa mările. - În lume circulă aproximativ 3500 de nave portacontainere și fiecare consumă 280.000 de litri de combustibil la 1000 km. - Miliardarii își oferă călătorii în spațiu la prețuri „astronomice”. - Și... Între timp, „PENTRU BINELE ECOLOGIEI” vom interzice conducerea unei mașini diesel sau pe benzină puțin veche celor care nu își permit să schimbe mașina și care trebuie să o folosească pentru a merge la serviciu și asta pentru a reduce încălzirea globală cu 1°! Pe cine luați voi la mișto?" citat Maleno Montagnani Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 1 oră în urmă, thesaw a spus: hidro) Am mai scris despre treaba asta aici, energia obtinuta din hidro este folosita pentru reglarea retelei energetice. Ce este pentru consumul efectiv (lucru mecanic sau caldura) e pe hidrocarburi si nuclear. Asa ca nu va mai mintiti singuri ca electricele ar fi eco caci nu sunt. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thesaw Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 Acum 30 minute, Nguyen a spus: Am mai scris despre treaba asta aici, energia obtinuta din hidro este folosita pentru reglarea retelei energetice. Stii tu ceva dar nu e cazul in situatia de azi. Energia hidro este intr-adevar una din cele folosite in reglare dar doar in cazul lipsei de cerere ceea ce nu este cazul in 98% din timp in Romania. In momentele in care cererea depaseste productia, cantitatea este vanduta si introdusa 100% in retea pentru consum. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 Găsit pe net: https://www.facebook.com/reel/1867693600318953?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 Acum 18 minute, Lucian_M a spus: Găsit pe net: https://www.facebook.com/reel/1867693600318953?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Pixelu albastru, Dinu Patriciu, le-a dat cineva foc doar pt poze/video.... se găsesc scuze Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
thesaw Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 (editat) 1 oră în urmă, cicloburu a spus: @thesaw40% au fond, după zisele tale! Și, de fapt, nu e vorba aici doar de producerea energiei pe care s-o vîri în baterii, ci de toate resursele utilizate pentru producerea acestor baterii, a vehiculelor, în sine, a centralelor electrice (de orice tip ar fi), a reciclării - aproape inexistente - a deșeurilor rezultate. E mai ușior să vă lăsați prostiți de „energia verde”! Nu e verde decît vopseaua! Discuția e mult prea lungă, a fost deja purtată la nivel mai mare decît acest amărît de forum, iar fiecare parte are adepții ei, unii mai „habotnici” decît ceilalți! Uite că pe mine nu m-a convins partea „verde”! Cel puțin, nu încă! „O lume de nebuni... Nu a zis nimeni ca prin EV-uri salvam planeta fara sa ne adresam problemelor enuntate de tine, multe din ele adevarate unele un pic exagerate. Dar asta nu inseamna ca nu le putem ataca in paralel, sursa de poluare e mult mai mare la vehiculele ICE decat la partiile de ski iluminate noaptea. Referitor la reciclat, bateriile Li de pe masini electrice sunt reciclabile ca materiale in proportie de 85% si pot fi refolosite ca atare in conditii de utilizare la putere mici, ca backup casnic de exemplu. Nu mai poti extrage 350Kw putere instantanee petntru un EV, dar poti extrage 4-5 Kw pentru o casa timp indelungat. Te invit sa stai la Piata Victoriei sau la Unirii timp de 15min la 18:00 seara si sa-mi spui cum ti se pare aerul si daca nu trebuie facut ceva pe termen mediu/lung pentru a imbunatati situatia asta. Bine, in Romania tara DPF-off si ITP cu 20 lei pe 95% din populatie ii doare fix in P... de calitatea aerului pe care il respira copii nostri. Editat Octombrie 10, 2023 de thesaw Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Octombrie 10, 2023 Share Postat Octombrie 10, 2023 O lectura destul de OK, parerea mea, pentru cine are timp sa citeasca si asa ceva, nu numai sa se informeze de pe facebook si tik-tok: https://mihaivasilescublog.ro/2023/10/06/cinci-mituri-demolate-despre-masinile-electrice/ Recunosc aici, pe forum, o multime de oameni reticenti la nou, care cauta cu orice pret sa scoata ochii progresului, sa demonstreze ei ca asa ceva nu e bun pentru nimeni daca nu e bun pentru ei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate