Sari la conținut

4. Qatar Airways Grand Prix of Qatar

Cavaleru
 Share

Postări Recomandate

Acum 14 ore, damager a spus:

MM se bate cu el. Cand pierde batalia cade

:10:

Nimic mai adevărat - cel mai mare inamic al lui Marquez este Marquez însuși.

Și cine îl va bate (ca îl va bate cineva pana la urmă) dacă e băiat deștept îl va bate folosindu-se de chestia asta.

La CoTA MM era way ahead,a zis și el  - controla cursa și gap'ul.

Dar un pitic acolo pe creier i-a spus "you can push a little more..." :D

Acum 13 ore, xt600 a spus:

Se pare face parte din categoria pilotilor care se rup usor. Ceva in genul lui Pedrosa. Diferenta este ca Pedrosa a adunat 25 de fracturi in toata cariera, in timp ce JM a adunat 7-8 doar intr-o singura cazatura.. 

Hehe...hai sa spunem ca acea cazatura de la Portimao e a rookie mistake gone very bad.Li se întâmplă mai ales celor foarte rapizi și neexperimentați : Lorenzo în 2008 parca aceeiasi greșeală- chiar el declara ceva în genul "eram mirat cum de pilotii din top din gp (Rossi Stoner) sunt asa slow fata de mine...am debutat cu pole și podium apoi a 2a cursa ....victorie?apoi niște accidentări de am stat pe bara tot anul" :D

Marquez era la fel în 2013 însă a avut...noroc?Știința?a scăpat de accidentări deși acea cazatura la 330kmh la Mugello se putea termina mult mai rău decât la JM.

Am vazut cativa fast and smart rookies : Rossi,Stoner...putin Quartararo,desi nu la același nivel de performanță.

Acum 12 ore, Cavaleru a spus:

A mers bine Peco cu Satana in locul urmator pe tablela de rezultate.

True true.E psihologic.Bravo Pecco.

Iar AM nu se dezminte - mai rău ca frati-su,agresiv la Pecco total gratuit.

Acum 12 ore, frigider a spus:

Miller nu dezamăgește.

Hehe.As usual.

Spune și la colegul xt ca deja îl vedea fenomen,la debut pe yamaha bătând pe Q.A durat puțin minunea nu? :D

Acum 11 ore, Cavaleru a spus:

Satana nu e Rossi sa ii lucreze la psihic :P

Ooo,nu-l subestima - Marcelino lucrează maxim la psihicul adversarilor...sau măcar încearcă.

în multe dați când s-au vazut încercările lui de manevre psihologice  :

-in documentarul cu revenirea lui când descrie cu lux de amănunte cum îl "săpa" pe Pedrosa în cadrul echipei,depășirile din 2013 asupra lui Pedrosa executate marlaneste si soldate pana la urma cu accidentarea urata a lui Dani

- Cota 2017 Vinales era super mega fast - ei,din fp pana duminica în warm-up MM punea special gume soft și când vedea ca ii este atacat fastest time ieșea special sa bata timpul lui Vinales chiar dacă asta a însemnat uzura guma în plus și risc degeaba - a meritat,în debutul cursei Vinales s.a întins pe jos.

- Rimini 2019 toată cursa Marquez a încercat sa îl facă pe Q sa greșească și nu s.a depărtat de el deși era clar mai rapid.Cand a văzut ca rookie ul merge la limita dar nu peste,în ultimele 3 4 ture i.a dat 3s și l-a lăsat în pace

- Sepang 2019-quali a stat în coada lui Q special sa îl sâcâie sperând sa aibă timpi peste el la final,dar a căzut

- Jerez 2020 unde era super fast dar Q era amenințător,a greșit apoi a mers mult peste limita pt a.l ajunge pe Q deși nu era deloc necesar.Deznodamantul se știe.

- conferința de presă din Mugello 2024 - a aruncat special bomba cu "eu nu merg la Pramac" astfel forțând mana lui Gigi în a-l aduce la echipa mare.

- chiar și CoTA 2025 mi se pare un joc psihologic pt ca vroia (probabil) sa îl umileasca pe Pecco dându-i gen 10s pt a-i arata ca nu are absolut nici o șansă de pe motorete egale.

Marquez (ca și înaintașul lui Valentino) lucrează masiv la psihic,doar ca Valentino era mai subtil lucra mult cu publicul și presa (ridiculiza ironic adversarii - Biaggi Gibernau Stoner sau ii demoniza de-a dreptul - Lorenzo,Marquez).În 2015 însă Valentino nu a mai fost subtil deloc a fost de-a dreptul meltean și în declarații și pe pista,insa pana atunci Rossi era super subtil în manevrele psihologice și foarte elegant pe pistă.

Marquez nu e asa de subtil - el aplica manevrele lui Senna : încearcă sa domine ca și timpi toate antrenamentele pt a-i arata celuilalt ca e mai rapid,iar dacă asta nu funcționează,în cursă baga o depășire melteneasca marca proprie pt a intimida.

Sa vedem cum și cât va tine la Pecco.

Foarte interesant anul asta,păcat ca nu e și JM angrenat în luptă.

Editat de Method
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 151
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 4 ore, Method a spus:

:10:

Nimic mai adevărat - cel mai mare inamic al lui Marquez este Marquez însuși.

Și cine îl va bate (ca îl va bate cineva pana la urmă) dacă e băiat deștept îl va bate folosindu-se de chestia asta.

La CoTA MM era way ahead,a zis și el  - controla cursa și gap'ul.

Dar un pitic acolo pe creier i-a spus "you can push a little more..." :D

Hehe...hai sa spunem ca acea cazatura de la Portimao e a rookie mistake gone very bad.Li se întâmplă mai ales celor foarte rapizi și neexperimentați : Lorenzo în 2008 parca aceeiasi greșeală- chiar el declara ceva în genul "eram mirat cum de pilotii din top din gp (Rossi Stoner) sunt asa slow fata de mine...am debutat cu pole și podium apoi a 2a cursa ....victorie?apoi niște accidentări de am stat pe bara tot anul" :D

Marquez era la fel în 2013 însă a avut...noroc?Știința?a scăpat de accidentări deși acea cazatura la 330kmh la Mugello se putea termina mult mai rău decât la JM.

Am vazut cativa fast and smart rookies : Rossi,Stoner...putin Quartararo,desi nu la același nivel de performanță.

True true.E psihologic.Bravo Pecco.

Iar AM nu se dezminte - mai rău ca frati-su,agresiv la Pecco total gratuit.

Hehe.As usual.

Spune și la colegul xt ca deja îl vedea fenomen,la debut pe yamaha bătând pe Q.A durat puțin minunea nu? :D

Ooo,nu-l subestima - Marcelino lucrează maxim la psihicul adversarilor...sau măcar încearcă.

în multe dați când s-au vazut încercările lui de manevre psihologice  :

-in documentarul cu revenirea lui când descrie cu lux de amănunte cum îl "săpa" pe Pedrosa în cadrul echipei,depășirile din 2013 asupra lui Pedrosa executate marlaneste si soldate pana la urma cu accidentarea urata a lui Dani

- Cota 2017 Vinales era super mega fast - ei,din fp pana duminica în warm-up MM punea special gume soft și când vedea ca ii este atacat fastest time ieșea special sa bata timpul lui Vinales chiar dacă asta a însemnat uzura guma în plus și risc degeaba - a meritat,în debutul cursei Vinales s.a întins pe jos.

- Rimini 2019 toată cursa Marquez a încercat sa îl facă pe Q sa greșească și nu s.a depărtat de el deși era clar mai rapid.Cand a văzut ca rookie ul merge la limita dar nu peste,în ultimele 3 4 ture i.a dat 3s și l-a lăsat în pace

- Sepang 2019-quali a stat în coada lui Q special sa îl sâcâie sperând sa aibă timpi peste el la final,dar a căzut

- Jerez 2020 unde era super fast dar Q era amenințător,a greșit apoi a mers mult peste limita pt a.l ajunge pe Q deși nu era deloc necesar.Deznodamantul se știe.

- conferința de presă din Mugello 2024 - a aruncat special bomba cu "eu nu merg la Pramac" astfel forțând mana lui Gigi în a-l aduce la echipa mare.

- chiar și CoTA 2025 mi se pare un joc psihologic pt ca vroia (probabil) sa îl umileasca pe Pecco dându-i gen 10s pt a-i arata ca nu are absolut nici o șansă de pe motorete egale.

Marquez (ca și înaintașul lui Valentino) lucrează masiv la psihic,doar ca Valentino era mai subtil lucra mult cu publicul și presa (ridiculiza ironic adversarii - Biaggi Gibernau Stoner sau ii demoniza de-a dreptul - Lorenzo,Marquez).În 2015 însă Valentino nu a mai fost subtil deloc a fost de-a dreptul meltean și în declarații și pe pista,insa pana atunci Rossi era super subtil în manevrele psihologice și foarte elegant pe pistă.

Marquez nu e asa de subtil - el aplica manevrele lui Senna : încearcă sa domine ca și timpi toate antrenamentele pt a-i arata celuilalt ca e mai rapid,iar dacă asta nu funcționează,în cursă baga o depășire melteneasca marca proprie pt a intimida.

Sa vedem cum și cât va tine la Pecco.

Foarte interesant anul asta,păcat ca nu e și JM angrenat în luptă.

Pai asta ziceam MM e cu dominarea bruta cu viteza forta marlanisme duse la extrem. Pe cand Rossi avea alte tactici

Link spre comentariu

Bun asa.

MM cade pe cota.

Peco se califica pe 11 la Qatar.

Totul e pe dos.

Pedro la 1 secunda în urma..ce naiba e cu ktm ala frate?

Bomba de motocicleta.

Nu înțeleg de ce a forțat sa salveze turul Peco pt ca mai avea 6min sau ceva de genul și nu avea tur rapid.

Fără sens.

Dacă făcea mm asta săreau toți ca "nU e iNtEliGeNt dOmNuLe"

Editat de frigider
Link spre comentariu

Acum 3 minute, MirceaB a spus:

Cam naspa momentul in care "si-a ales" sa cada Bagnaia.

Da. Nu avea tur rapid.

F ciudat.

Putea abandona turul și sa mai bage o fisa.

Fratele mai puțin talentat nu se lasă..

Peco probabil va pierde puncte fata de AM acum, pe circuit pe care el se simte bine.

Nu avea nevoie de asa ceva.

Probabil Peco va recupera binișor mai ales în gp.

În sprint poate cu un super start.

Editat de frigider
Link spre comentariu

Acum 23 minute, xt600 a spus:

Bagnaia tine sa isi taie craca de sub picioare... la cazatura, fata lui Tardozzi a spus totul. 

Nu cred ca a zâmbit cineva ca i-a căzut pilotul :)

Dacă nu era cu victoria din cota era rău de tot pt Peco cazatura asta.

Cred ca e mai bine sa cada asa în quali decât în sprint sau gp.

Păcat. Vroiam sa vad duel Peco-MM.

Data viitoare.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, frigider a spus:

Nu înțeleg de ce a forțat sa salveze turul Peco pt ca mai avea 6min sau ceva de genul și nu avea tur rapid.

Fără sens.

Era la a doua iesire, terminase turul de incalzire si era pe tur rapid. Doar ce pulverizase timpul pe primul sector.

A mai iesit asa si in trecut. Probabil ca sa evite aglomeratia de final si posibile steaguri galbene. El a pleca in momentul in care grupul cu AM si MM venea la boxe dupa prima iesire.

Ai vazut ce trenulet era in grupul MM pe iesirea doi?

Link spre comentariu

1 oră în urmă, ilarionciobanu a spus:

Era la a doua iesire, terminase turul de incalzire si era pe tur rapid. Doar ce pulverizase timpul pe primul sector.

A mai iesit asa si in trecut. Probabil ca sa evite aglomeratia de final si posibile steaguri galbene. El a pleca in momentul in care grupul cu AM si MM venea la boxe dupa prima iesire.

Ai vazut ce trenulet era in grupul MM pe iesirea doi?

Asa e, a ieșit singur.

Dar în prima ieșire nu avea timp rapid sigur de rand 1 sau măcar 2.

A forțat prea mult sa o salveze.

Știu ca poate prindea oameni la urm tur. 

Link spre comentariu

Acum 2 ore, frigider a spus:

Pedro la 1 secunda în urma..ce naiba e cu ktm ala frate?

Bomba de motocicleta.

Fără sens.

Ktm nu mai are bani nici de benzina :)

Pecco bad bad mistake.

Bai aiurea rău de tot cel mai prost moment și a ales sa cadă.Asta înseamnă un weekend dinamitat pt el.

Bai nene eu înțeleg sa forțezi în quali dar fa înainte un tur decent sa fii și tu acolo în primele 2 linii și după aia push pt pole....dar el ....wtf?din prima blana orbitoare.

Sunt curios dacă spune ca a greșit sau iar o da ca "I did nothing wrong,I don't know what happened"

Marquez e avantajat din nou...din păcate pt noi si pt spectacol...

Quartararo avion.Chiar m-am bucurat sa îl vad pe prima linie după atâta timp.

Maestrul Miller marea speranța a Yamaha? Ceva?aud?mda.

Link spre comentariu

Ma uitai acum pe programul TV si vad ca Prima Sport nu transmite deloc sprintul, iar pe Digi il da abia la ora 21:30. Din cate stiu, Sprintul ar trebui sa fie la ora 20, ora noastra. Voi ce informatii aveti? 

Link spre comentariu

Acum 3 minute, frigider a spus:

Asa e, a ieșit singur.

A vrut sa iasă singur :bounce:

A stat la boxe special nu a ieșit în primul stint sa nu se ia toată târla după el,a ieșit când mai erau...7min parcă.

Dar tot s-au aciuat Diggia și încă vreo 2 după el,șmecheria pe care a făcut-o însă (si m-a mirat ca a luat asa un risc) e ca i-a dat asa un cox pe turul de formare cu gume reci încât i-a pierdut pe toți chiar și Diggia a rămas destul de în spate.

Eu tot nu înțeleg însă de ce nu ies la timp ca la F1 - când se da verde și e min 14.59 ei sa fie acolo lângă semafor,astfel poate nu i-ar urmări toți milogii.

A fost totuși over confident de aia a și ieșit pe final- profita de guma pusa și de improved grip dar dacă greșești ceva...șah mat tot weekendul.

Sa vedem ce se întâmplă.

Acum 2 minute, xt600 a spus:

Ma uitai acum pe programul TV si vad ca Prima Sport nu transmite deloc sprintul, iar pe Digi il da abia la ora 21:30. Din cate stiu, Sprintul ar trebui sa fie la ora 20, ora noastra. Voi ce informatii aveti? 

Da pe prima sport 3 colegu'.

Îl da acolo.

"Petrică,da pe Gsp" :D

Link spre comentariu

Pe Eurosporc 2, acum, cursa la clasa Supersport. 

Acum 3 minute, Method a spus:

Da pe prima sport 3 colegu'.

Îl da acolo.

"Petrică,da pe Gsp" :D

La ora aia, pe Prima 3 este Arsenal- Brentford... vom vedea.. acu' ma delectez cu supersportu' . 

Link spre comentariu

Acum 7 minute, xt600 a spus:

Pe Eurosporc 2, acum, cursa la clasa Supersport. 

La ora aia, pe Prima 3 este Arsenal- Brentford... vom vedea.. acu' ma delectez cu supersportu' . 

Acuma vad și eu ca am întrat pe călcatul de aplicație Digi sa vad programul...wtf

Ăștia sunt dobitoci cu fotbalul...adică înțeleg dacă nu transmit quali dar sprintul?off...

Link spre comentariu

Acum 1 minut, Method a spus:

Acuma vad și eu ca am întrat pe călcatul de aplicație Digi sa vad programul...wtf

Ăștia sunt dobitoci cu fotbalul...adică înțeleg dacă nu transmit quali dar sprintul?off...

Deh... Sepsi Sf. Gheorghe vs Farul Constanta aduna mai multi telespectatori decat sprintul MotoGP... 

Link spre comentariu

Incredibil cat de bine merge Ogura ca si debutant.

Pacat de Q ca a fortat sa-l depaseasca pe Mor si a gresit in ultimul viraj. Oricum o cursa buna pt Yamaha.

Link spre comentariu

Nu ați pierdut nimic.

Au mers toți linie,Pecco a venit din spate dar nu mult.

Destul de boring overall,sper sa nu fie și cursa la fel...

Acum 1 minut, damager a spus:

Incredibil cat de bine merge Ogura ca si debutant.

Pacat de Q ca a fortat sa-l depaseasca pe Mor si a gresit in ultimul viraj. Oricum o cursa buna pt Yamaha.

Q oricum era prea sus (pt Yamaha) unde era,nu trebuia sa o supraliciteze.Greseala mica însă controlată,overall f bine.

Observ ca merge bine pe sprinturi unde nu e atata problema cu degradarea însă în curse sunt dezastru de obicei.

Ogura superb intradevar și ce îmi place la el ca pe lângă faptul ca e rapid,nici nu supraliciteaza nu face prostii.Si iată ca mai și depășește.

Link spre comentariu

N-am văzut nici eu sprintul si nici quali... Am fost pe coclauri azi.

N-am pierdut nimic văd..totul e in grafic. MM pole, MM sprint.

Bun așa, o seară perfectă! 

JM pe 16 daca interesează pe cineva.

Link spre comentariu

A fost o cursă frumoasă. Nu prin prisma luptei pentru locurile 1-3, unde treaba, așa cum era de așteptat, s-a tranșat in primele două tururi, ci prin ceea ce s-a întâmplat în pluton. Dealtfel, a fost singura cursă de sprint de până acum în care transmisiunea în direct a fost axată pe luptele din pluton, ceea ce spune multe despre spectacol din punctul meu de vedere, ăla de doi bani jumate... 

Câteva lucruri, pentru cei care nu au avut posibilitatea să urmărească:

- Bagnaia, după un start mediocru, a căzut până pe 13 la un moment dat, apoi a revenit, cu calm și ceva noroc. Cerebral, probabil va recupera mai mult în cursa mare, mai ales cu un start decent. 

- depășirea lui Martin la Bagnaia, care îi va provoca coșmaruri lui Pecco. 

- cursă neașteptat de bună făcută de același Martin, nu știu dacă l-a lăsat fizicul sau gumele, dar cred că pe Bezzechi îl așteaptă zile grele când Martinatoru' va fi apt. 

- cursă bună și pentru "tâmplar" care a mers foarte bine dar a abuzat gumele în stilul caracteristic.

- Ogura chirurgical, deși mai are de învățat.

- Vin ales și Acosta, trădați si ei de gume. 

- tânăra speranță Aldeguer pare că începe să confirme.

- Diggia, un start și un prim tur nu tocmai reușite, dar o prestație tot mai solidă. 

- Quartararo, a încercat dar a fost trădat de motocicletă și de stilul conservator. Dacă mai era un tur era depășit și de Aldeguer. 

Nu-l vad bine în cursa mare. 

Nu prea e nimic de spus despre cei din familia Marquez, care pare că uneori trăiesc și aleargă în lumea lor, de neatins pentru alții.

Link spre comentariu

Plm, mm a ajuns de pe 12 pe podium de vreo 2 3 ori sezonul trecut pe ducati sh.
Aia zic de carton. :)

Care vrea sprint dati pm.

Acum 2 ore, Kagemusha a spus:

Calitate proasta a imaginii, dar nu auziti comentatori ratati.

"Deal done" in loc de "done deal" la faza ca Rossi o sa l ia la anu pe Acosta.

Gigeii tot vorbeau de dificultatea de a depăși în Gp-ul modem in timp ce se depășeau ogura și aldeguer la greu. Iisuseeeeee.

Acum 22 minute, Kagemusha a spus:

Quartararo, a încercat dar a fost trădat de motocicletă și de stilul conservator. Dacă mai era un tur era depășit și de Aldeguer. 

Q a fost depășit de Aldeguer. :)

IMG_7165.jpeg

Link spre comentariu