danypop Postat ieri la 11:38 Share Postat ieri la 11:38 Are 3 lap-uri pentru fiecare LL, nu? In cazul asta cel mai ok e sa le faca in tururile 6 si 7 sau 4 si 7 daca regulamentul nu permite ca primul LL sa fie facut mai tarziu de turul 4(turul 1 nu se pune pentru ca e interzis sa-l faca atunci) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristian C. Postat ieri la 11:48 Share Postat ieri la 11:48 La tv au zis ca in primele 5 lapuri trebuie sa faca ambele long lap. Dar nu in primul de la start. In primele 3 primul si in următoarele 2 pe celalalt. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat ieri la 11:49 Share Postat ieri la 11:49 Eu ma gandeam ca pana sedumireste lumea, pana se termina duelurile din primele doua, trei tururi cand oricum se merge mai incet ca timp pe tur, el sa fie gata cu LL. Daca putea sa le faca oricand in cursa, da, le lasam pentru ultimele doua tururi. Asa ma gandesc eu, dar, ce sa vezi, eu nu sunt pilot de GP.. PS Oricum probabil ca strategia depinde foarte mult si de ce se intampla cu el la start si in primul tur, cand n-are voie sa faca LL. Deci o sa aiba, probabil, doua variante de strategie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat ieri la 12:21 Share Postat ieri la 12:21 Toate ca toate dar cel mai important e sa termine cursa pe roti, mai are de recuperat 9 puncte pana la locul 3 la general. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat ieri la 13:13 Share Postat ieri la 13:13 Acum 2 ore, Speedy.K a spus: In locul lui Bez eu as face LLurile in tururile 2 si 3. Sau 1, 2, daca are voie. Pentru ca sa se poata apoi concentra pe cursa. Daca stiu eu bine, nu se pot face doua LL consecutiv. Tebuie sa existe intre ele un tur. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat ieri la 14:45 Share Postat ieri la 14:45 Acum 2 ore, danypop a spus: Toate ca toate dar cel mai important e sa termine cursa pe roti, mai are de recuperat 9 puncte pana la locul 3 la general. La cum a mers Peco in sprint clar are șanse să-l depășească pt loc 3. Dar sa nu uitam ca în gp Peco nu mai are rezervor mic. Poate merge mai bine. Dar cat de mai bine nu știe nimeni. Acum 1 oră, MirceaB a spus: Daca stiu eu bine, nu se pot face doua LL consecutiv. Tebuie sa existe intre ele un tur. Suna dubios. Ma așteptăm să vb Englezii de ele dar nimic. Doar ziceau ca are 2 LLP.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat ieri la 15:15 Share Postat ieri la 15:15 Acum 29 minute, frigider a spus: Dar sa nu uitam ca în gp Peco nu mai are rezervor mic. Legenda rezervorului mic Dar oare cand castiga sprinturi nu mai avea rezervoru mic sau uita ca-l are Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat ieri la 17:55 Share Postat ieri la 17:55 Acum 2 ore, danypop a spus: Dar oare cand castiga sprinturi nu mai avea rezervoru mic sau uita ca-l are il mintea echipa ca e ala mare pus. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 23 ore în urmă Share Postat 23 ore în urmă Părerea mea e ca cei de la Factory Ducati ar trebui sa renunte la restul sezonului. Doar isi strică reputația in momentul de față Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 14 ore în urmă Share Postat 14 ore în urmă Acum 8 ore, danypop a spus: Părerea mea e ca cei de la Factory Ducati ar trebui sa renunte la restul sezonului. Doar isi strică reputația in momentul de față Can't argue that Acum 12 ore, frigider a spus: Ma așteptăm să vb Englezii de ele dar nimic. Deci e simplu,au anuntat si astia la tv regulamentul cu treaba asta,nush ce atâtea supoziții : - primul LLP il poate face cel mai tarziu 3 - și probabil va trage maxim cât de mult poate (adica maxim turul 3) după care va întra sa îl facă - al doilea LLP îl poate face maxim pana în turul 5 și la fel,va încerca să tragă maxim si sa îl facă cel mai târziu meaning turul 5. Mi se pare ca în primul tur nu îl poate face ca nu e anunțat gen trebuie sa treacă o data peste linia de start și atunci i se anunță "nr cutare 2xLLP",le poate face și concomitent unul după altul dar nu ar avea logica ca și strategie - cel mai logic e sa le facă atunci când s-au făcut gap uri cat mai mari în pluton pt a nu pierde poziții on-track meaning cât mai târziu posibil permis de regulament- adică tururile 3 și 5 după cum au anunțat comentatorii. Nu am văzut cursa la moto2 dar rezultatul....dur pt Manu Gonzales.Avansul lui confortabil de 35 de puncte de acum câteva curse....blown to pieces. Alonso punctează iarăși o cursa beton,Moreiro podium...frumos sfârșit de sezon - mult mai frumos decât la clasa mare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă Acum 9 ore, danypop a spus: Părerea mea e ca cei de la Factory Ducati ar trebui sa renunte la restul sezonului. Doar isi strică reputația in momentul de față Și îi măresc aura de legendă vie lui Marc Marquez. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă Bravo Aprilia, ce cursa pe Raul Fernandez !!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă 1 oră în urmă, Method a spus: Deci e simplu,au anuntat si astia la tv regulamentul cu treaba asta,nush ce atâtea supoziții : - primul LLP il poate face cel mai tarziu 3 - și probabil va trage maxim cât de mult poate (adica maxim turul 3) după care va întra sa îl facă Hai ca ai umplut-o si tu de sange Cum adică max turul 3 cand tu ai la dispoziție 3 tururi sa faci acel LL insa in primul tur nu ai voie să-l faci? E asa cum am scris mai sus, ai 2xLL,se calculează 2x3lapuri, in primul tur n-ai voie sa faci apoi ai oricare din tururile 2-7 sa faci acele LL-uri. Bravo Fernandeeeez Ma așteptam la mai mult de la Bez avand in vedere ritmul arătat, ciudat a mers. Dar in acelasi timp bravo lui ca s-a abtinut de la vreo prostie. Mai bine asa, un podium sigur decat riscuri enorme pentru o victorie. Pecco.. .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă _------ Nu am văzut cursa, Raul Fernandez... Locul 1. Asta demonstrează încă o dată că Marc e de pe alta planetă si ăștia restul sunt doar o turmă de oi rătăcite unde consistența este egală cu 0. O cursă fara Marquez e ca in terci pus la fiert.. chiar nu ai cum sa estimezi in ce direcție vor sări stropii pe aragaz.. (in cazul cursei.. cine va câștiga) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 13 ore în urmă Share Postat 13 ore în urmă (editat) Super cursa Aprilia shines again. Bezzechi cursa bună nu a reușit sa recupereze cele ...6?sec pierdute la LLP'uri dar a luat podium. Greu de depasit Ducatis chiar și aici... Digia super strong pai merge Gp25 nu?Pecco nu cred ca e de acord dar.. meh. Acum 8 minute, danypop a spus: Hai ca ai umplut-o si tu de sange Cum adică max turul 3 cand tu ai la dispoziție 3 tururi sa faci acel LL insa in primul tur nu ai voie să-l faci? E asa cum am scris mai sus, ai 2xLL,se calculează 2x3lapuri, in primul tur n-ai voie sa faci apoi ai oricare din tururile 2-7 sa faci acele LL-uri. True,nu am calculat bine,ai avut dreptate. Și eu m-am luat și după marele Cocu,care a spus cu subiect și predicat ieri ca "Bezzechi poate face cele 2 LLP'uri maxim in tururile 3 și 5" iar eu m-am gândit ca un comentator profi si platit care vorbeste pe un post national (nu sta la seminte ca noi aici) se uită pe regulament înainte sa anunțe ceva și m-am bazat pe ce a zis el Editat 13 ore în urmă de Method Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat 12 ore în urmă Autor Share Postat 12 ore în urmă V-am zis Bez in top 5, bun locul 3. L-au scos din ritm LLPurile. Nu am mai avut acelasi ritm de la inceputul cursei si a pierdut timp la depasiri. Q20 dezastru, peco si mai mare dezastru. Miller ma asteptam :)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat 12 ore în urmă Share Postat 12 ore în urmă (editat) Acum 27 minute, B.B. a spus: _------ Nu am văzut cursa, Raul Fernandez... Locul 1. Asta demonstrează încă o dată că Marc e de pe alta planetă si ăștia restul sunt doar o turmă de oi rătăcite unde consistența este egală cu 0. O cursă fara Marquez e ca in terci pus la fiert.. chiar nu ai cum sa estimezi in ce direcție vor sări stropii pe aragaz.. (in cazul cursei.. cine va câștiga) La asta ma gandeam si eu... cum lipseste MM, mai scoate cate unul capul... asta arata inca odata cat striveste Marquez competitia asta... Ca spectacol, cursa nu a fost mare lucru, singurul care s-a dat in spectacol a fost Quartalabo... penibil omul.. pleaca din pole si termina pe 11. Si asta cu noroc, pentru ca au mai cazut oameni in fata lui. Imi este sila de prestatiiile lui. In schimb are gura mare. Bagnaia pe niciunde... a coborat pe 4 in clasamentul general. Bez, cursa buna, avand in vedere 2xLL.. dar cam chinuite depasirile. Bine.. cursa a avut si miza pentru el, avand in vedere nevoia de puncte in clasamentul general. Omul zilei, Raul Fernandez! Cursa perfecta! Aprilia, motoreta zilei. Incet, incet, Ducati pierde suprematia. Editat 12 ore în urmă de xt600 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danypop Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ovidiu M Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă Locul 3 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă (editat) Binder și Peco ma așteptăm să fie penalizați. Au avut incidente cu Bez. Binder a mai avut cu Zarco în quali. Dezamagit. Tura de LLP e super îngustă. Nu am mai văzut asa pana acum. Sau e unghiul din care e filmata? *au zis si englezii ca e ingusta Q cică ar fi ales cauciuc mediu pe fata in sprint și de aia a mers prost. La fel și AM. AM a mers decent in cursa, Q... cred ca de fapt a ales bine in sprint A pierdut cineva religia? pare ca a găsit-o Q. Dupa primul LLP am zis gata - clar castiga Bez. Dupa al doilea la fel. Cu riscul de a parea hater nu imi doream sa faca istorie Bez cu GP luat pe uscat cu 2 LLP pentru simplul fapt ca MM nu era pe circuit. Etapa din Japonia cu tripla cred ca mai mult rau i-a facut lui Peco. Parea ca totul se leaga. Acum 2 ore, Cavaleru a spus: Miller ma asteptam :)) beau pt asta. da in sprint n-ai ce sa zici, a depasit asteptarile. si-o fi consumat tot talentu in sprint si n-a mai ramas nimic pt GP Acum 2 ore, xt600 a spus: singurul care s-a dat in spectacol a fost Quartalabo... nu pare ca l-a ajutat rugaciunea aia. Acum 2 ore, xt600 a spus: La asta ma gandeam si eu... cum lipseste MM, mai scoate cate unul capul... asta arata inca odata cat striveste Marquez competitia asta... topic inchis? Acum 12 minute, Ovidiu M a spus: Locul 3 8 puncte, inca se joaca la cum merge Peco nu pare dar nu stii de unde mai scoate o Japonia.. Mic avertisment: englezii spun ca RF dupa prima victorie la moto 2 a inceput sa dea cox serios. la fel la moto 3. in cazul lui RF pot sa trec peste faptul ca nu era MM pe circuit. e prea underdog. Acum 3 ore, Method a spus: Și eu m-am luat și după marele Cocu,care a spus cu subiect și predicat ieri ca "Bezzechi poate face cele 2 LLP'uri maxim in tururile 3 și 5" toti suntem supusi greselii. daca te incalzeste cu ceva si englezii erau in ceata, nu prea le era clar ce se intampla, ce e legal si ce nu. se anunta interesant 26-le. Editat 10 ore în urmă de frigider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat 7 ore în urmă Share Postat 7 ore în urmă Acum 2 ore, frigider a spus: Q cică ar fi ales cauciuc mediu pe fata in sprint și de aia a mers prost. ......, Q... cred ca de fapt a ales bine in sprint Ce sa spun, Q este un pilot complet! Merge prost pe orice pneu. Demult nu mai am asteptari la Q, este o mare dezamagire pentru mine, dar weekendul asta a tinut sa fie penibil. Dupa ce obtine pole-ul, rateaza sistematic starturile, iar în cursa, numai cine nu a vrut, nu l-a depasit. Si toate astea pe un circuit de flow, fara franari violente, cu viraje de viteza medie si mare, adica un circuit care in teorie ar fi trebuit sa il ajute si pe el si pe motoreta. Ei bine, el a avut un ritm de cursa de rahat...turcesc. I-a dat RF, ”rapidului” Quartararo 17 sec. A pierdut cineva religia? pare ca a găsit-o Q. nu pare ca l-a ajutat rugaciunea aia. Cu siguranta, nu! Mai bine, decat sa fi facut rugaciuni, mai bine se concentra mai mult pe momentul startului. Acum 2 ore, frigider a spus: 8 puncte, inca se joaca Clar! Eu cred ca si din cauza asta Bezz a fost destul de prudent cu depasirile.. i-a luat mult timp, pana a facut unele depasiri. Nu a vrut sa isi asume riscuri inutile, in conditiile in care pentru el orice punct conteaza, pe finalul de campionat. Mic avertisment: englezii spun ca RF dupa prima victorie la moto 2 a inceput sa dea cox serios. la fel la moto 3. in cazul lui RF pot sa trec peste faptul ca nu era MM pe circuit. e prea underdog. Rezultatele de pana acum, nici nu il recomanda altfel. Si totusi, underdogu-ul asta a fost vicecampion la moto2, intr-un sezon cu 8 victorii, pe care ar fi meritat sa il incheie pe 1... Este de neinteles ce s-a intamplat cu el, odata cu trecerea la MotoGP. Poate isi revine. Ceea ce mi se pare foarte important, insa, este faptul ca aprilia MERGE!!! Si merge nu numai cu Bezz, ci si cu alt pilot. Cred ca JM isi da palme (ca sa il citez pe @Method), cand vede ce sezon de ... a avut si cat circ gratuit a facut. O alta intuitie a mea, imi spune ca Ducati a cam pierdut momentum-ul pe finalul asta de campionat (desigur, si pe fondul accidentarii satanei... pfff.. satana accidentata, ce alaturare de termeni... ). Aprilia s-a apropiat bine si cred/sper sa faca o treaba si mai buna la anul. se anunta interesant 26-le. Asa sper! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 9 ore, xt600 a spus: Ca spectacol, cursa nu a fost mare lucru, singurul care s-a dat in spectacol a fost Quartalabo... penibil omul.. pleaca din pole si termina pe 11. Era sitting duck pe linia dreapta - Doha la indigo. Pe curbe nu se putea duce tare pt ca deh,ii blocau trasa ideala,iar pe linia dreapta era depasit de 1 pilot pe fiecare tur pt ca...Yamaha. Comentatorii ziceau ca are 10kmh în minus pe linia dreapta fata de toate motoretele,dar eu cred ca avea 10kmh față de Honda pt ca am văzut cum l-au rupt Acosta si AM pe linia dreaptă - sitting duck efectiv.Meh. Acum 7 ore, frigider a spus: se anunta interesant 26-le. Nu mi se pare. MM va domina iarăși tot și...meh. Aprilia chiar dacă pe alocuri poate se va ridica undeva pe la nasul Ducati,nu au vreun pilot care sa ii faca față lui Marcel. Plus că...am vazut ce greu era de depasit Ducati de către Aprilia chiar și pe un circuit cum e Philip Island. Acum 4 ore, xt600 a spus: Cu siguranta, nu! Mai bine, decat sa fi facut rugaciuni, mai bine se concentra mai mult pe momentul startului. A mers bine la startul cursei.Problema lui e faptul ca l-au făcut ceilalți din gaz iar AM și din gaz și din frâne...iarăși ajungem la moto - pai nu se mai poate sa ai o moto care nu poate frâna cu spatele în 2025 ca nu mai suntem în anii 2000 mai nene mai... Q a ratat startul în sprint nu în cursă dar foarte ciudat și atunci felul cum a făcut motoreta. În fine meh,ajungem la aceeiasi concluzie- hai sa îl vedem pe el pe alta moto (eu sper Aprilia) si pe Yamaha sub alt pilot (sunt curios cine o mai veni la ei) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă Acum 1 oră, Method a spus: Nu mi se pare. MM va domina iarăși tot și...meh. Bez creste pe zi ce trece. Revine JM 100% cu teste etc. Peco poate rezolva ceva. Nu are cum sa aibă încă un sezon as dezastru ca asta. Nu mai spun ca vine toprak și Moreira Mișto și cursa la moto2. Nu dau din casa nimic. Mi ar plăcea sa nu fie spoilere de la celelalte categorii dat fiind ca asta e topic de gp. Unele forumuri au faza aia cu buton de Spoiler pe care dacă dai îți arată ce a zis omul. Aici se poate? Nu țin minte sa fi văzut vreodată. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă (editat) @Method, daca depasirile la Q s-ar face doar pe linia drepata, as intelege, desi aici in afara de linia aia dreapta de 900 m nu mai exista alta, care sa il faca vulnerabil. Repet ce am spus mai sus, asta este un circuit favorabil si stilului sau si particularitatilor motocicletei. Ori el nu a fost depasit numai pe linia dreapta, ci peste tot. Valabil pe toate circuitele. Omul este praf pe partea defensiva! Iar chestia aia ca ii blocheza oamenii rai trasa si nu isi poate dezvolta viteza pe viraj, nu este valabil decat cel mult la inceputul cursei, cand este inghesuiala pe circuit. Astazi, de pilda, inca din primul tur, diferenta dintre el si Acosta era de mai bine de 6 zecimi, iar in turul al doilea era undeva la o sec si o zecime... In doua tururi colegu'! Nu ca nu putea sa dezvolte viteza pe viraj, nu putea tine ritmul cu cei din fata. Iar conditiile de cursa au fost ok. 21 grade in aer, 21 la asfalt. Nu are scuze! Oricat de fan i-ai fi, nu ai cum sa nu vezi ca omul este praf in cursa, in conditiile in care cu aceeasi motocicleta se bate la pole sau la prima linie a grilei. Asta imi spune ca motoreta aia are un potential care nu este valorificat si in cursa. Grav este ca dupa asemenea prestatii de rahan, tot el este cu gura mare prin presa. Nu spun ca Yamaha e rupta din soare si el e slab, spun doar ca in cursa se intampla ceva si nu reuseste sa valorifice potentialul acelei motorete. Atat cat este el. Nu este posibil sa il faca tot plutonul, fara nici o reactie din partea lui. Astazi si Rins l-a executat, pe aceeasi motocicleta. Si ce e mai nashpa, cu el pilot principal, dezvoltarea bate pasul pe loc. O fi omul bun pe Aprilia, pe Ducati (desi, pana la proba contrarie, am oarecari rezerve, in ceea ce il priveste) dar pe motoreta Yamaha, "dezvoltata" de el/cu el, este pe langa sportul asta. Cum spuneam si cu alta ocazie, sa plece de la Yamaha, sa strice si motoretele altora... Editat 1 oră în urmă de xt600 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat 15 minute în urmă Autor Share Postat 15 minute în urmă eu zic ca va fii 2026 un an interesant. cu o batalie monumentala de la locul 2 in jos sa fi facut bez victorie cu 2 LLPuri era fantastic indiferent ca era sau nu Satana pe pista. nu e prima oara cand ia pole Q20 sau loc pe prima linie si in cursa face cacatu praf. talent netalent colaborarea din el si cotetzu dintre craci e anapoda. nu ai cum sa explici ca faci cu cotetul timp de pole si in 2 ture de la start tu dispari in multime fara macar sa fii ratat startu ceva in conglomeratul asta se intampla, lipseste chimia, liantul.. ceva.. 1 oră în urmă, frigider a spus: Bez creste pe zi ce trece. Revine JM 100% cu teste etc. Peco poate rezolva ceva. Nu are cum sa aibă încă un sezon as dezastru ca asta. Nu mai spun ca vine toprak și Moreira Mișto și cursa la moto2. Nu dau din casa nimic. Mi ar plăcea sa nu fie spoilere de la celelalte categorii dat fiind ca asta e topic de gp. Unele forumuri au faza aia cu buton de Spoiler pe care dacă dai îți arată ce a zis omul. Aici se poate? Nu țin minte sa fi văzut vreodată. JM tot pilaf o sa fie, o sa aibe nevoie de cel putin 5-8 curse sa poata coxa corespunzator peco. sa pupe moastele lu gigi si tardozzi :)) turcaletu si moreira... apa de ploaie . iar moreira asta pare sa faca una a la Q20 2023... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate