Sari la conținut

De reținut

chv
 Share

Postări Recomandate

Pana la urma, toti facem in principiu la fel, si doar speram ca nu ne vede... arbitru'...

Nu cred ca exista vreun rider care sa nu fi calcat linia alba intr-o depasire, ghinionul este ca nu stii niciodata cine te vede, un elicopter, o camera de pe masina pe care tocmai ai depasit-o, vreo camera de supraveghere trafic, etc. Mi se pare doar abuziv ca se cumuleaza numarul de treceri peste linia alba si se umfla amenda si timpul petrecut fara permis, mai ales daca mai avea si alte categorie/categorii...daca era cumva profesionist e clar ca respectivul va face reconversie profesionala!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am scris și eu pe Facebook, au prins un mare infractor recidivist, evadat din pușcărie, violator de babe și capre. In zona noastră (Neamț, Bacău și Iași) ne iau din elicopter băieții, sunt bani de kerosen și întreținere, dar pentru reparat drumuri și fluidizat circulația nu. Și uite așa mergi mai mult intravilan decât în extravilan și faci din Neamț în Târgu Mureș vreo 4 ore, iar din Neamț la Craiova cam 9. A ucis linia aia continua, a pus în pericol viețile rațelor din gospodării, a violat curcile polițiștilor etc.

Link spre comentariu

E primul caz de acest gen? Poate ca acum de cand covrigarul ne-a lasat intr-o situatie financiara nasoala, se face tot posibilul sa se aducea bani la buget. Cum zicea colegul mai sus, cam toti motociclistii mai depasesc pe unde legea interzice. Poate ca urmeaza o perioada in care politia va fi mai vigilenta?! Pana la urma, indiferent daca a mers periculos sau nu, nu a respectat codul rutier.

Tin minte ca prima oara cand am iesit din tara cu moto, nu prea intelegeam de ce toate motoretele depasesc indiferent de indicatoare, marcaje. Am zis ca na, tari vecine cu Romania, ce sa le faci. Ajuns apoi mai prin vest, vedeam in continuare acelasi lucru. Cumva era tolerata treaba asta, pentru ca am vazut si cazuri in care depaseau politia asa si nu se intampla nimic. Si chiar imi amintesc, eram in Italia, tot in prima mea tura lunga, si aveam masina de politie in fata. S-a dat pe dreapta cat a incaput sa imi faca loc sa trec. Linie continua pe un drum virajat. Eu nu stiam ce sa fac.

Link spre comentariu

Cât am depășit anul ăsta prin Italia, Franța și Austria (nu mai zic de țările balcanice, alea ies din discuție), n-am depășit tot anul pe la noi. Fără claxoane, degete mijlocii, poliție care sare cu pistolul la gât etc. Nici eu n-am rupt stilul, să pun pe cineva în pericol.

Și nu pentru că suntem musai motocicliști, dar în clip se vede clar că omul nu a forțat sau depășit de natură să deranjeze pe cineva. Oricum, s-au străduit mult ăia ca să numere toate liniile continue, să însumeze pedepsele și sumele cu care să îl premieze pe infractorul recidivist.

Mi-e scârbă! Dar sigur se vor găsi unii să îl ardă pe rug, că e inconștient, că puteau fi ei în mașinile de pe contrasens, că aveau copii in mașini etc. Cum a spus colegul Lup69, să jure cu mâna pe ce au mai scump (pe sculă, nu pe cărți sau alte prostii) că ei nu au calcat niciodată linia continuă! Eu unul o încalc zilnic de cel puțin 4 ori pe traseul de navetă, datorită intrării și ieșirii din parcare plus drum denivelat între localități, doar nu mă bag in gropi dacă am liber pe contrasens.

În, eu unul aș contribui cu 100 lei la amenda omului, dacă face un astfel de demers pe net.

Link spre comentariu

Acum 20 minute, Lucian_M a spus:

Cât am depășit anul ăsta prin Italia, Franța și Austria (nu mai zic de țările balcanice, alea ies din discuție), n-am depășit tot anul pe la noi. Fără claxoane, degete mijlocii, poliție care sare cu pistolul la gât etc. Nici eu n-am rupt stilul, să pun pe cineva în pericol.

Și nu pentru că suntem musai motocicliști, dar în clip se vede clar că omul nu a forțat sau depășit de natură să deranjeze pe cineva. Oricum, s-au străduit mult ăia ca să numere toate liniile continue, să însumeze pedepsele și sumele cu care să îl premieze pe infractorul recidivist.

Mi-e scârbă! Dar sigur se vor găsi unii să îl ardă pe rug, că e inconștient, că puteau fi ei în mașinile de pe contrasens, că aveau copii in mașini etc. Cum a spus colegul Lup69, să jure cu mâna pe ce au mai scump (pe sculă, nu pe cărți sau alte prostii) că ei nu au calcat niciodată linia continuă! Eu unul o încalc zilnic de cel puțin 4 ori pe traseul de navetă, datorită intrării și ieșirii din parcare plus drum denivelat între localități, doar nu mă bag in gropi dacă am liber pe contrasens.

În, eu unul aș contribui cu 100 lei la amenda omului, dacă face un astfel de demers pe net.

:agree:

Link spre comentariu

Acum 34 minute, Lucian_M a spus:

Ok, deci nu e doar impresia mea ca in tarile mai civilizate genul asta de depasiri sunt tolerate sau permise. Nu imi dau seama care este cuvantul potrivit. Nu cred ca sunt permise prin lege totusi, deci mai degraba sunt tolerate.

Nu zici rau cu contributia pentru amenda.

Link spre comentariu

Cred ca a contribui cu ceva sume la amenda e degeaba pe langa perspectiva de a ramane 2 ani fara carnet....acolo cum facem? Nu banii sunt problema, sunt fan marit punctul de amenda, recunosc, cu tot hate-ul care mi-l voi lua cu siguranta, prefer chiar sistemul cuantum amenda in functie de venit, dar cea mai grea mi se pare suspendarea permisului pe o perioada mare....

Link spre comentariu

Chiar nu știu ce să zic, nu-s avocat, totuși am impresia că vor să-l dea exemplu.

Cât despre mersul tare pe afară, din 2018 îmi fac concediile prin străinătate și dacă la început mergeam civilizat și îi arătăm cu degetul pe cei care mușcau linia continuă, ulterior mi-am dat seama că așa se merge pe acolo și că ar trebui să mă integrez în peisaj, ceea ce am și făcut. Prin Italia cel puțin se fac niște depășiri pe pasurile montane de rămâi tablou. Am fost oprit pentru depășire pe linie continuă (logic că aveam și viteză) de carabinieri într-o localitate, m-au lăsat în pace fără măcar să-mi verifice actele. Probabil au fost uimiți că am oprit așa de repede, se așteptau să fug.

Link spre comentariu

Vrem o tara ca "afara" (Vest), dar primim una ca in China, camere, peste camere, peste restrictii, peste frustrari.. dupa 2000km facuti prin Italia la inceput de Septembrie, unde toti se dau la o parte, unde daca mergi cu 120 in zona de 90km/h, zboara italienii cu 150+ pe langa tine, unde toti se dau la o parte si iti fac loc cand esti pe moto si chiar scot mana pe geam si iti fac semn sa treci, enervati ca tu nu treci linia continua desi ti s-a facut loc, unde politia m-a surprins cand depaseam pe linie continua si prin oras dar si pe tangentiale fara sa schiteze nimic, unde toata lumea merge, bine, prost, au si ei defectele lor dar respecti participantii si esti respectat, toate astea ma fac sa ma intreb.. mai vreau sa fiu aici, in nervii si stresul din Bucuresti? Nu ma imbogatesc acolo dar as fi fericit! Fac planuri, ma pregatesc, nu vreau sa apar la stiri, filmat din elicopter!

Link spre comentariu

Hey oameni buni, a depasit inclusiv pe trecerera de pietoni,  de  2 oei cel putin 3  or avea linia discontinua pe unde sa plece in depasire si el prefera sa inceapa depasirea pe linia continuaa, legat de afara, ca dregeti , ca faceti,  am primit din italia, felictari ca am depasit cu 5/7/10km pe ora limita de viteza, deci nu stiu ce sa zic , ca mergeti voi cum va taie capul.La fel de bine puteai sa filmeze un  Logan cu abtiblduri sau un BMW de 200000 mii, a nimerit motociclistul, cam atata tot.

Link spre comentariu

De acord cu @Djenavar.
Si din perspectiva mea, individul isi merita soarta. Pare un "rebel" care stie el mai bine cum se conduce. As fi ipocrit sa nu spun ca nu am mai calcat linia continua. Insa nu mi-am facut un obicei si evit s-o fac.
Asta nu inseamna ca nu observ obstinatia politiei in a da exemple care apoi se generalizeaza la nivelul unei categorii de participanti la trafic, dar asa este natia noastra care intotdeauna se va uita doar la exceptii. De data asta sunt vizati "baicarii".
Ce e trist este ca atunci cand e nevoie de organ, ia-l de unde nu-i. 
P.S. Prin vestul tarii, traficul este urmarit cu drone. Aviz amatorilor.

Editat de pierrotlefou
Link spre comentariu

Ala este un film de propaganda = control al populatiei . Nu poti controla o papulatie cu bastonul peste cap decat daca ai cateva milioane de politisti pe strazi. In lipsa acestora exista emisiunile de stiri unde esti programat sa fi un cetatean model pt ca daca nu, te dau astia exemplu la stiri si te prinde sigur ca ia uite ce tehnica au....

Link spre comentariu

Acum 9 minute, Tomy_k a spus:

Ala este un film de propaganda = control al populatiei . Nu poti controla o papulatie cu bastonul peste cap decat daca ai cateva milioane de politisti pe strazi. In lipsa acestora exista emisiunile de stiri unde esti programat sa fi un cetatean model pt ca daca nu, te dau astia exemplu la stiri si te prinde sigur ca ia uite ce tehnica au....

:)))))), da sa mergi legal mu prea este  propaganda,nu??

Acum 4 ore, Lucian_M a spus:

Am scris și eu pe Facebook, au prins un mare infractor recidivist, evadat din pușcărie, violator de babe și capre. In zona noastră (Neamț, Bacău și Iași) ne iau din elicopter băieții, sunt bani de kerosen și întreținere, dar pentru reparat drumuri și fluidizat circulația nu. Și uite așa mergi mai mult intravilan decât în extravilan și faci din Neamț în Târgu Mureș vreo 4 ore, iar din Neamț la Craiova cam 9. A ucis linia aia continua, a pus în pericol viețile rațelor din gospodării, a violat curcile polițiștilor etc.

Am fot recent prin zona, exagerezi destul de mult, am mers legal, nu ma impins nici un tir ,au fost unii care se duceau ghiulea in linie dreapta si lesinau pe curbe dar nimic iesit din comun.Cu ce ai vreea sa-ti fuidizeze traficul?Hai cu 2 ideei

Link spre comentariu

Acum 16 minute, Tomy_k a spus:

Bine bo$$. Sper ca esti la fel de rebe£.

Editat de pierrotlefou
Link spre comentariu

1 oră în urmă, Djenavar a spus:

Am fot recent prin zona, exagerezi destul de mult, am mers legal, nu ma impins nici un tir ,au fost unii care se duceau ghiulea in linie dreapta si lesinau pe curbe dar nimic iesit din comun.Cu ce ai vreea sa-ti fuidizeze traficul?Hai cu 2 ideei

Tu ai fost o dată pe an, eu merg aproape zilnic. Idei de fluidizare a traficului? Păi pe europeană e 100 limită, sunt care merg cu 60-70, că vorbesc la telefon sau moare troaca de fum. Discutăm totuși despre un motociclist, fie el și violator de babe, făcut victimă ca să știe și restul ce ne așteaptă. Că nu ai prins tu elicopterul, e altceva, eu l-am văzut de câteva ori. Cu trocariciul nu calc linia continuă, dar cu moto o cam pisc, cu diverse ocazii, printre care fum de mă intoxic. Dar repet, deviem discuția.

Editat de Lucian_M
Link spre comentariu