Sari la conținut

De reținut

chv
 Share

Postări Recomandate

Acum 19 minute, Silver Arrow a spus:

Intrebare: daca in aceasta epopee discutam despre un cazan BMW, insotit de un nor de fum negru in spate, mai era o exagerare cu amenda (daca o fi reala)? Sau bine i-a facut, pentru ca numai noi suntem unici si speciali si trebuie sa ne salute militia cand dovedim ca suntem motociclisti true?

Cazanele de care vorbesti circula bine mersi pe strazile patriei, dar nah, din Lexus probabil ca nu se vede la fel situatia.

Motociclist "true" este cel care ajunge acasa in siguranta, punct. Ce a facut baiatul asta in video e departe de senzationalul pe care televiziunea vrea sa il transmita, e departe si de a pune pe cineva in pericol, dar unora va place sa pozati in mironosite. Daca va alarmati atat vazand o filmare cu ritm de plimbare, cred ca v-ar pocni o vena daca ati vedea un mers sportiv.

Greseala se plateste, toata lumea e de acord, dar nu la modul asta. Restul e poveste.

Editat de SONYC
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 91
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

21 minutes ago, Silver Arrow said:

Va urez comentarii placute. Cu siguranta ca sunt destui copii debutanti care vor aprecia cat de cool este sa nu iti pese de reguli.

Nu cred ca mai are rost sa pierd vremea, avand in vedere ca este destul de clara situatia

Contextomy, cam asta este ce faci tu acum. Dar fiecare este liber sa traga propriile concluzii, desigur.

Link spre comentariu

Acum 32 minute, Silver Arrow a spus:

Intrebare: daca in aceasta epopee discutam despre un cazan BMW, insotit de un nor de fum negru in spate, mai era o exagerare cu amenda (daca o fi reala)? Sau bine i-a facut, pentru ca numai noi suntem unici si speciali si trebuie sa ne salute militia cand dovedim ca suntem motociclisti true?

@Speedy.K  cand nu mai ai argumente de bun simt incepi sa dai cu pietre si sa incerci sa te justifici ca de fapt toti conducem ca tine? Oricum pentru un om care este sau a fost instructor cred ca ai o gandire gresita. La scoala iti invatai viitorii motociclisti ca daca nu este nimeni pe strada , sau nu te vede ''organul'', si TI SE PARE ca nu pui pe nimeni pericol, da-o incolo de regula de circulatie?

Salutare! Esti elegant. Este vorba de doua moduri de a ne raporta la lege. Adica cei care inteleg ca o lege este facuta pentru a fi respectata, chiar si cand nu te vede nimeni, si cei care sunt romani veritabili, baieti destepti, si care respecta legea doar cand considera ei ca este cazul. Si in plus este si un motiv de mandrie ca ai facut jde mii de depasiri peste linia contiuna si apoi te-ai salutat cu Politia. Ai ce povesti sa spui copiilor si nepotilor. Ma rog, mai sunt cate unii care nu au mai apucat sa povestesca, dar despre aia nu mai povestim.

Precum tine fac si judecatorii: omul face evaziune, fura, face fals in acte etc si apoi justitia le contopeste pedepsele si aplica legea cea mai favorabila viitorului condamnat.

Desigur ca asta te revolta (sper), dar cand este vorba despre motociclisti, trebuie sa fim rezonabili.

Cu aceasta rezonabilitate a ajuns Romania in mocirla in care se afla. Dar care mocirla pare sa ne placa ....

Ai vazut ca ai prins ideea. Ne place sistemul asta, ca ''ne descurcam''.

Va urez comentarii placute. Cu siguranta ca sunt destui copii debutanti care vor aprecia cat de cool este sa nu iti pese de reguli.

Nu cred ca mai are rost sa pierd vremea, avand in vedere ca este destul de clara situatia.

Depasiri reusite peste linia continua si treceri de pietoni!

Doar sa aveti grija si la altii care fac aceeasi manevra reusita dar din sens invers.

Eu sunt la scoala sa-i invat pe elevi sa ia permisul, nu sa mearga bine cu motocicleta pe strada, ca aia nu cost 1800 de lei si nu se invata in 13 sedinte. Deci nicio legatura una cu alta, iar vorbesti discutii paralele. 

Acum 4 ore, mircea.cazachevici a spus:

E clar, suntem 2 gasti pe aici. Huliganii si fricosii. Unii, pe masura ce imbatranesc, se cred din ce in ce mai tari la ghidon si migreaza spre prima gasca. Altii, ca mine, isi dau seama ca e mai important sa ajungi acasa intreg, ca viata nu e doar o goana, si se mai potolesc, devin "fricosi".

Important e sa nu ne injuram intre noi.

Insa am o intrebare strict pentru @Speedy.K. Nu ne cunoastem, dar as fi inteles pe aici ca esti instructor moto. Sau ai fost. In acelasi timp, in multe topicuri ne spui cat de tare conduci tu. Intrebarea mea este cum se impaca o profesie in care ai neaparat nevoie de carnet cu un comportament pentru care poti sa ti-l pierzi in orice moment. La restul, treaca mearga, raman pietoni pentru 60-90 zile si asta e. Dar la o persoana a carui profesie depinde de carnet, cum merge asta?

Si eu am o profesie la care am neaparat nevoie de licenta, si stiu ca eu stau cu ochii in 4 sa nu cumva sa pierd acea licenta, ca devin somer.

Si eu ma intreb cateodata ce e in capul meu, dar de cate ori incerc sa merg altfel de cum sunt obisnuit ma trezesc luat pe sus de toti cretinii. Probabil doar pentru ca nu mai sunt asa atent, mergand mult mai cuminte. Probabil si din cauaa ca merg pe mobra de 20 si ceva de ani, iar instructor sunt de mult mai putini. Nu stiu, chiar nu stiu, dar merg asa cum ma simt eu mai in siguranta.

Partea cea mai nasoala este ca nu o sa aflam niciodata deznodamantul povestii, pe nimeni nu o sa mai intereseze daca s-a ajuns in instanta, cum s-a solutionat et etc. A fost spanzurat deja in piata publica, gata, s-a aplaudat sise merge acasa cu mesajul intiparit in subconstient.

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu

• Moderatori
Acum 42 minute, Sylmena a spus:

Contextomy, cam asta este ce faci tu acum. Dar fiecare este liber sa traga propriile concluzii, desigur.

Incearca sa ramai la limba romana si sa dai link-uri ca atare.Tot timpul trebuie englezificata exprimarea? :)

Link spre comentariu

Din fericire, nu se face diferența între încălcarea legii punând pe cineva în pericol sau nu. Există doar încălcarea legii. Asta vroiam sa spun.

Discuția pe tema asta mă miră, tocmai pentru că o am cu cineva care are o strânsă legătură cu acest domeniu.

Cum se punea problema daca in spatele motociclistului in cauză, era o mașină cu o camera pe bord și filmarea ajungea la poliție?

Sunt aproape sigur că rezultatul era același. Rămânea fara permis, indiferent de faptul că a pus pe cineva în pericol sau nu. 

Discuția despre cuantumul pedepsei, este cu totul altceva.

Acum 6 ore, Speedy.K a spus:

Ca reperele noastre sunt diferite a fost clar din primul moment. Problema e ca eu am spus ca, desi ilegal, mersul omului n-a fost agresiv si n-a pus in pericol pe nimeni, la care tu imi raspunzi ca a fost ilegal. Pai a contestat cineva,eu sau altul, ilegalitatea?! Nu! Cativa de aici am contestat excesyl de zel in stabilirea sanctiunilor urmarind doar litera legii. Si, repet, dupa litera legii orice sofer caremerge zi de zi cu masina dau motoreta prin Bucuresti ar ramane pieton macar o data la 24 de ore.

Link spre comentariu

Ce inteleg eu din amenda asta...daca ai calcat linia continua ,trebuie sa stai cat mai mult pe contrasens,ca poate iesi mai bine :))

Editat de EarthFish
Link spre comentariu

Adica l-au urmarit cu elicopterul nu stiu cati km si timp si i-au servit-o original sub forma de amenda enorma si 2 ani permisu fix pentru nimic. A iesit baiatul la o tura si bam, cand a ajuns acasa s-a trezit faimos, la stiri 🤣. Imi e mila de el, sincer. 

Nu stiu cum mergeti astia care considerati ca merita asa ceva, dar mai bine vindeti motocicletele si mergeti cu masina linistiti, legal. Cred ca si pe infectia aia de valea prahovei stati in coloana. Teoretic si acolo iti pierzi permisul daca ai luat-o pe contrasens. 

Am si plan daca o sa am ghinion vreodata sa infund si eu o aberatie ordinara de contraventie ca a baiatului: Vand Super Tenere; Cumpar Nisan Patrol preferabil diesel fumigena si o iau legal incetucu, din cand in cand cate o talpa usoara pentru parfumat colegii din spate care merg legal cu 50 in zone de 70. 

Link spre comentariu

Acum 1 oră, EarthFish a spus:

Ce inteleg eu din amenda asta...daca ai calcat linia continua ,trebuie sa stai cat mai mult pe contrasens,ca poate iesi mai bine :))

Asta am concluzionat si eu cu un prieten azi. 😂🤣 Deci pe ValeA Prahovei te-aipus pe contrasens la Nistoresti si acolo ramai pana la Brasov.

1 oră în urmă, raikk a spus:

Adica l-au urmarit cu elicopterul nu stiu cati km si timp si i-au servit-o original sub forma de amenda enorma si 2 ani permisu fix pentru nimic. A iesit baiatul la o tura si bam, cand a ajuns acasa s-a trezit faimos, la stiri 🤣. Imi e mila de el, sincer. 

Nu stiu cum mergeti astia care considerati ca merita asa ceva, dar mai bine vindeti motocicletele si mergeti cu masina linistiti, legal. Cred ca si pe infectia aia de valea prahovei stati in coloana. Teoretic si acolo iti pierzi permisul daca ai luat-o pe contrasens. 

Am si plan daca o sa am ghinion vreodata sa infund si eu o aberatie ordinara de contraventie ca a baiatului: Vand Super Tenere; Cumpar Nisan Patrol preferabil diesel fumigena si o iau legal incetucu, din cand in cand cate o talpa usoara pentru parfumat colegii din spate care merg legal cu 50 in zone de 70. 

Lasa Valea Prahovei, iti dai seama pe Transfagarasan in iulie -august pe ultimii 5 km sub Balea pe ambii versanti?!

Acum 1 oră, MirceaB a spus:

Din fericire, nu se face diferența între încălcarea legii punând pe cineva în pericol sau nu. Există doar încălcarea legii. Asta vroiam sa spun.

Discuția pe tema asta mă miră, tocmai pentru că o am cu cineva care are o strânsă legătură cu acest domeniu.

Cum se punea problema daca in spatele motociclistului in cauză, era o mașină cu o camera pe bord și filmarea ajungea la poliție?

Sunt aproape sigur că rezultatul era același. Rămânea fara permis, indiferent de faptul că a pus pe cineva în pericol sau nu. 

Discuția despre cuantumul pedepsei, este cu totul altceva.

Una e serviciul si alta e viata personala! Nu ies cu elevii pe Cheia, ii pregatesc de examn. Pe Cheia ies singur, ca de-aia ies, nu sa stau in spatele coloanei de tiruri.

Cine nu intelege, nu pricepe, aia e,nu-mi mai bat gura, oricum e treaba mea cum merg si ce parere am despre mizeria despre carevorbim,mi-am spus-o, gata, v-am salutat de pe contrasens.

Link spre comentariu

Acum 16 minute, Speedy.K a spus:

Asta am concluzionat si eu cu un prieten azi. 😂🤣 Deci pe ValeA Prahovei te-aipus pe contrasens la Nistoresti si acolo ramai pana la Brasov.

Lasa Valea Prahovei, iti dai seama pe Transfagarasan in iulie -august pe ultimii 5 km sub Balea pe ambii versanti?!

Una e serviciul si alta e viata personala! Nu ies cu elevii pe Cheia, ii pregatesc de examn. Pe Cheia ies singur, ca de-aia ies, nu sa stau in spatele coloanei de tiruri.

Cine nu intelege, nu pricepe, aia e,nu-mi mai bat gura, oricum e treaba mea cum merg si ce parere am despre mizeria despre carevorbim,mi-am spus-o, gata, v-am salutat de pe contrasens.

Tu nu stai in spatele tirurilor? Waw ce haiduc!! Sa nu inspiri tu un pic de esapament!! Cam anarhist!

Link spre comentariu

Acum 13 minute, ianachim a spus:

In spatele dubelor, Tirurilor, bmw cu luneta neagra ….nu i de stat

E de stat in spatele cuiva?!

Acum 21 minute, DonFlamingo a spus:

Tu nu stai in spatele tirurilor? Waw ce haiduc!! Sa nu inspiri tu un pic de esapament!! Cam anarhist!

Sunt un nenorocit, sunt omul din lift, mereu fericit!

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu

• Moderatori

Ma gandesc ca,cei din elicopter,au spus ca daca tot l-au filmat pe ghinionistul nostru,macar sa o faca pana la sfarsit,ca sa aiba cui sa-i impute kerosenul. :)

In cazul meu,nu este drum cu masina sau moto sa nu incalc legea,ca e mult sau putin,tot calcat in ea se cheama.Doar ca odata la un numar de ani,ma paraseste norocul si-s prins.Ultimul radar l-am luat saptamana trecuta,80 in localitate si 4 puncte penalizare.Asta dupa ce inainte de localitate,eu si inca 7(din care 2 autocare),am stat dupa un dobitoc ce mergea cu 55 pe tronson de 100.L-am intrebat pe organul de la capatul pistolului-radar,de ce nu stau sa ii amendeze pe cei care merg nejustificat de incet si care legal trebuiesc amendati cu aceleasi amenzi cum incalci viteza maxima admisa.Mi-a spus ca nu sunt atat de multi si ca atare stau in locuri unde ii ard pe cei ce incalca limita de viteza...

Pe cei care merg mai incet decat prevede legea,i-as condamna la puscarie,iar ca perioada de pedeapsa  as face un calcul estimativ cumulat,de cat timp i-a facut sa piarda din viata pe toti cei din spatele lui.Si nu doar pe soferi,ci pe toti cei ce sunt in acele autovehicule. :)

Ghinionistul nostru merita sa fie amendat si permisul suspendat,dar nu rastignit,cum organele au facut-o.

Link spre comentariu

Acum 12 minute, Kristian a spus:

Ma gandesc ca,cei din elicopter,au spus ca daca tot l-au filmat pe ghinionistul nostru,macar sa o faca pana la sfarsit,ca sa aiba cui sa-i impute kerosenul. :)

In cazul meu,nu este drum cu masina sau moto sa nu incalc legea,ca e mult sau putin,tot calcat in ea se cheama.Doar ca odata la un numar de ani,ma paraseste norocul si-s prins.Ultimul radar l-am luat saptamana trecuta,80 in localitate si 4 puncte penalizare.Asta dupa ce inainte de localitate,eu si inca 7(din care 2 autocare),am stat dupa un dobitoc ce mergea cu 55 pe tronson de 100.L-am intrebat pe organul de la capatul pistolului-radar,de ce nu stau sa ii amendeze pe cei care merg nejustificat de incet si care legal trebuiesc amendati cu aceleasi amenzi cum incalci viteza maxima admisa.Mi-a spus ca nu sunt atat de multi si ca atare stau in locuri unde ii ard pe cei ce incalca limita de viteza...

Pe cei care merg mai incet decat prevede legea,i-as condamna la puscarie,iar ca perioada de pedeapsa  as face un calcul estimativ cumulat,de cat timp i-a facut sa piarda din viata pe toti cei din spatele lui.Si nu doar pe soferi,ci pe toti cei ce sunt in acele autovehicule. :)

Ghinionistul nostru merita sa fie amendat si permisul suspendat,dar nu rastignit,cum organele au facut-o.

Ee.. hai. Puscarie e cam mult. Dar îți garantez că cei care merg nejustificat de incet îi fac pe ceilalți să-și piardă orice răbdare și orice gram și instinct de autoconservare și-i fac sa comită tot felul de manevre dubioase și scheme periculoase. Eu pe ăștia nu-i suport deloc. N-ai cum frate să mergi cu 50 in zonă de 60 sau 70, 100! Mergi pe jos sau ia transport in comun dacă ești așa șocat de trafic și șofat. Sincer nici măcar puțin amendat nu merită colegul, nici măcar 100-doua de lei. 

Link spre comentariu

Voiam sa zic ca e decupat pe Digi si nu apare duba, dar este vorba de o alta trecere de pietoni.
Oh well.
Ilegal? Da
Exagerata gargara cu 2 ani fara permis? Da

Ramane de vazut cum se concretizeaza pana la urma.

Link spre comentariu

• Moderatori
1 oră în urmă, raikk a spus:

Ee.. hai. Puscarie e cam mult. Dar îți garantez că cei care merg nejustificat de incet îi fac pe ceilalți să-și piardă orice răbdare și orice gram și instinct de autoconservare și-i fac sa comită tot felul de manevre dubioase și scheme periculoase. Eu pe ăștia nu-i suport deloc. N-ai cum frate să mergi cu 50 in zonă de 60 sau 70, 100! Mergi pe jos sau ia transport in comun dacă ești așa șocat de trafic și șofat. Sincer nici măcar puțin amendat nu merită colegul, nici măcar 100-doua de lei. 

E o metoda de a-l constientiza REAL cat de pretios e timpul TAU personal,ca resursa.Unora li s-a spalat creerele si considera ca e absolut normal sa-ti pierzi viata stand a-n pulea in trafic dupa dobitoace ce se tarasc pe strada.Intamplarea face ca sunt enorm de multi cei care stiu ce inseamna si pretuiesc cat se poate de mult timpul lor liber.

Cateva exemple date de messmedia ca si cel pe care-l discutam in acest topic si lumea ar intra in fibrilatii... :)

Link spre comentariu