B.B. Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 De exemplu de unde? Ca ce am vazut eu kituri de lant, toate erau "inchise". De exemplu EK, am cumparat si era deschis. Si e mai scump decat DID, daca cumva te intrebi de calitate/pret. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 Ca idee, cam asa arata zaua de inchidere la mine, nituita cu presa de la Louis. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 Ce fel de lant e ala... ca pare cam ciudat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 Ce fel de lant e ala... ca pare cam ciudat... Lant Tsubaki 530 cu 110 zale, O-Ring. Ce-i ciudat la el? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 Lant Tsubaki 530 cu 110 zale, O-Ring. Ce-i ciudat la el? Nimic, e dat cu spray probabil si arata ciudat. Si forma zalei e ciudata, probabil nu am mai vazut eu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariusspuneceva Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 Ca idee, cam asa arata zaua de inchidere la mine, nituita cu presa de la Louis. cei de la fabrica nu tot cu prese le nituiesc ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 La mine zaua de inchidere arata asa: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Chivu Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 La mine zaua de inchidere arata asa: asa este si la mine. oare asa a fost nituita din fabrica? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariusspuneceva Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 asa este si la mine. oare asa a fost nituita din fabrica? daca l-ar nitui din fabrica , presupun ca nu ti-ai da seama care este ultima za adaugata , alkea din poze cred ca sunt zale nituite de cei care au montat lantul pe motocicleta, sunt facute cu orificiu pe mijloc ca sa fie mai usor de nituit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Mai 14, 2009 Share Postat Mai 14, 2009 asa este si la mine. oare asa a fost nituita din fabrica? Aia sigur am pus-o eu, ca eu am montat lantul... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
trogheru Postat Mai 20, 2009 Share Postat Mai 20, 2009 10 euro un spray de curatat lantul si ai terminat povestea, eu il dau dupa fiecare iesire este si spray de curatat si spray de uns lantul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Macke Postat Mai 20, 2009 Share Postat Mai 20, 2009 (editat) Da, la fiecare 4-5 ungeri de lant, il cureti o data. Marca si pretul, dupa buzunarul fiecaruia! Editat Mai 20, 2009 de Macke Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariusspuneceva Postat Mai 20, 2009 Share Postat Mai 20, 2009 este si spray de curatat si spray de uns lantul? da , este de curatat, uns etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 21, 2009 Share Postat Mai 21, 2009 cei de la fabrica nu tot cu prese le nituiesc ? Ba da, dar folosind cu totul alt fel de prese Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
krystynell Postat Mai 21, 2009 Share Postat Mai 21, 2009 eu am niste petrol, sau mai comun cunoscut gaz lampant, dintr`ala ce se punea in lampile folosite odinioara la tara pt iluminat.... este foarte bun ca si degresant, se poate folosi la spalarea lantului? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariusspuneceva Postat Mai 21, 2009 Share Postat Mai 21, 2009 eu am niste petrol, sau mai comun cunoscut gaz lampant, dintr`ala ce se punea in lampile folosite odinioara la tara pt iluminat....este foarte bun ca si degresant, se poate folosi la spalarea lantului? eu nu stiu sigur dar cred ca in timp ataca si ala gumele foloseste mai bine motorina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 21, 2009 Share Postat Mai 21, 2009 Am cumparat 80W90 si ung lantu' cu el in weekend. Sa vedem ce iese. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
switch Postat Mai 21, 2009 Share Postat Mai 21, 2009 Am cumparat 80W90 si ung lantu' cu el in weekend. Sa vedem ce iese. Iese bine. Intr-o zi am plecat ca tembelu cu lantu proaspat curatat dar neuns. Mi-am dat seama doar la iesirea din Bucuresti la benzinarie. Asa ca m-am rupt de 10 lei si am luat un bidon de 80W-90 la litru. Din bidonu ala, am baltit pur si simplu doua lanturi si asta cam cu o treime de bidon. Dupa vreo 200km parea uns inca bine, dar l-am dat cu spray ca aveam de facut un drum mai lung. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mariusspuneceva Postat Mai 21, 2009 Share Postat Mai 21, 2009 e foarte bun 80w90-ul se gaseste si la 6 lei litrul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Zircon Postat Mai 21, 2009 Share Postat Mai 21, 2009 Decat sa scot bascula mai bine desfac zece lanturi gata incheiate... ce alea nu tot prin nituire au fost inchise? Orice lant care se respecta vine cu o za in plus de rezerva, asa ca daca il desfaci pui una noua in locul celei desfacute. Eu asa vad problema...Hai sa demolam punem mobila si sa construim casa in jurul ei. Sau hai sa demontam rezervorul ca sa ne ducem la peco sa-l umplem cu benzina, sau hai sa schimbam roata ca sa nu deranjam cumva cauciucul cand il montam/demontam. Scoaterea basculei ca operatie in sine (fara legatura cu lantul) face partea din seria "hai sa ne aflam in treaba". Bucsele sunt unse din fabrica, exista semeringuri si capace de protectie, si la o motocicleta de 25 de ani o sa gasesti curat si uns acolo. . Da mai, dar e interesant ... daca nu ai facut-o niciodata. Senzatii tari Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 22, 2009 Share Postat Mai 22, 2009 e foarte bun 80w90-ul se gaseste si la 6 lei litrul Undi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
strumfuadi Postat Mai 22, 2009 Share Postat Mai 22, 2009 Se cam uscase pe lant "fosta ungere" si cam straluceau rolele, asa ca am dat cu niste WD40 pe lant si a dizolvat uscatura aia. Acum e o mozoleala mâzgoasa. PS: tot la ulei de cutie o sa ajung.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lupu Postat Mai 22, 2009 Share Postat Mai 22, 2009 In ultimele saptamani ale lantzului vechi de la DeReU, il curatzam saptamanal binisor cu motorinutza, il uscam bine cu carpa si apoi aplicam T90 by Petrotel (de-ala la 6 - 7 RON). A mers ceas. Dar nu il ungeam ca nehalitzii ci dupa ce aplicam uleiul stergeam cu carpa surplusul, astfel incat sa fie subtire stratul. De vreo 2 saptamani mi-am luat lantz nou. A venit uns cu o unsoare lipicioasa si viscoasa (cum vin lanturile care se respecta) si vad ca nici mizeria nu prea se lipeste de ea. Am facut o spalare cu furtunul insistand pe lant, a cazut praful de pe el dar.... unsoarea aia a ramas acolo. Ce p|zda masii o fii unsoarea aia, ca in nici un spray de lantz din cate am incercat nu era asa misto: ori se molozea si se imbacsea, ori ti le arunca pe roata si pe jos. Si deci acum sunt in dilema: sa continui "tratamentul" cu T90 si la lantul asta nou, sau sa caut un spray bun cu o unsoare "desteapta"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Mai 22, 2009 Share Postat Mai 22, 2009 Se cam uscase pe lant "fosta ungere" si cam straluceau rolele, asa ca am dat cu niste WD40 pe lant si a dizolvat uscatura aia. Acum e o mozoleala mâzgoasa. PS: tot la ulei de cutie o sa ajung.. Chiar, are WD40 vreo treaba la capitolul "curatere lant"? Daca nu ataca ringurile n-ar fi o ideea rea, ca nu costa cit sprayul de curatat de la Motul. In ultimele saptamani ale lantzului vechi de la DeReU, il curatzam saptamanal binisor cu motorinutza, il uscam bine cu carpa si apoi aplicam T90 by Petrotel (de-ala la 6 - 7 RON). A mers ceas. Dar nu il ungeam ca nehalitzii ci dupa ce aplicam uleiul stergeam cu carpa surplusul, astfel incat sa fie subtire stratul. De vreo 2 saptamani mi-am luat lantz nou. A venit uns cu o unsoare lipicioasa si viscoasa (cum vin lanturile care se respecta) si vad ca nici mizeria nu prea se lipeste de ea. Am facut o spalare cu furtunul insistand pe lant, a cazut praful de pe el dar.... unsoarea aia a ramas acolo. Ce p|zda masii o fii unsoarea aia, ca in nici un spray de lantz din cate am incercat nu era asa misto: ori se molozea si se imbacsea, ori ti le arunca pe roata si pe jos. Si deci acum sunt in dilema: sa continui "tratamentul" cu T90 si la lantul asta nou, sau sa caut un spray bun cu o unsoare "desteapta"? Intreb si eu ca prostu': T90 asta ce fel de ulei e si de unde se ia? E ulei de cutie de viteze normala sau de cutie automata? Uleiul de cutie automata merge? Si daca merge, e mai bun, mai rau? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
strumfuadi Postat Mai 22, 2009 Share Postat Mai 22, 2009 Chiar, are WD40 vreo treaba la capitolul "curatere lant"? Daca nu ataca ringurile n-ar fi o ideea rea, ca nu costa cit sprayul de curatat de la Motul. Intreb si eu ca prostu': T90 asta ce fel de ulei e si de unde se ia? E ulei de cutie de viteze normala sau de cutie automata? Uleiul de cutie automata merge? Si daca merge, e mai bun, mai rau? 1. E clar ca dizolva sprayurile de uns lantul, insa mizeria nu curge ca la cele de curatat.. De atacat nu ataca ringurile, afara sunt multi care folosesc WD40 in acest scop. 2. T90 e de cutie manuala, s'ar putea sa se gaseasca pe la petroame. PS: bonus la WD40 e ca miroase bestial! Am ajuns la servici, mi'am dat jos casca si m'a izbit mirosul.. Merg cu "teodorantul" dupa mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate