Sari la conținut

Accident Autostrada Bucuresti- Pitesti 18.05.2008


Mirciulika
 Share

Postări Recomandate

fratilor o modalitate legala ar fi sa-l pedepseasca legea prin plingere penala (tentativa de omor) cu aportul tuturor martorilor care au vazut incidentul si au facut parte din el si va spun clar ca nu scapa si implicit motociclistul sa faca plingere si sa aduca certificat medicolegal cu zilele de spitalizare si cereti daune morale si materiale cei bagubiti in vreun fel ca din punct de vedere al legislatiei rutiere e de geaba in romania si cu ajutorul unui avocat descurcaret pe penal

 

ceea ce s-a povestit se poate fi considerat si atac de aceea va spun

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 324
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Va scrie unu cu "o conserva". Exact proportia dintre posturile obiective de aici si cele gen "unde-i moshu sa-i rupem capatzana" se regaseste pe alea doua roti ale voastre in trafic. Ii urez si eu insanatosire motociclistului si mi-as fi dorit sa nu am ocazia de a scrie pe aici. Dar cand va vad asa inflamati mi-e greu sa ma abtin. Spunea cineva pe aici ca ne-am trezit din Dacie 1300 in masini "cu flashuri". Ha ha ha. Voi v-oti fi nascut cu fundu' in Suzuki si Kawasaki, ce sa zic!!! Cei mai in varsta care au avut Mobra pun pariu ca sunt exemplari in trafic, da' cand imi iau "derect" Yamaha sunt smecher, nu? Pai ca sa poti conduce "o conserva" trebuie sa treci un examen dat in trafic, nu sa treci printre niste jaloane imobile! Si daca am trecut, hai sa-mi iau gagica in spate pe motor si sa fac slalom printre fraierii aia care stau cate 10 min la un semafor! Iar pe autostrada sa-i dau "in gusa", ca am cu ce! Nevoia de adrenalina e mare, stiu, si cred ca multi dintre voi sunteti Rossi in somn. Nashpa e cand se iveste cate o situatie ca asta si mai deschide lumea ochii. Ia uitati ce scriu alti baieti pe alte forumuri:

 

_____________________

" Acum despre motociclisti: am un prieten care e motociclist. Are si Dacia 1300, dar nu merge cu ea decat rar si mai ales cand ii e motorul la reparat. Acum cateva zile m-am intalnit cu el intamplator la coada la shaorma (ca tot am zis de asta :rolleyes: ). Si l-am intrebat: ia zi, e mai lung motorul tau decat masinuta mea? S-a vrut o gluma. El de colo: Opa, si tu esti conservar?

 

Ce am vrut sa spun cu exemplul de mai sus: ca motociclistii, cel putin cei pe care i-am cunoscut eu plus cei de pe forumul dedicat (unde mi-am facut cont atunci cand doream sa-mi iau scuter) privesc cu o oarecare trufie in jos catre noi, "conservarii". Si atitudinea asta dauneaza in trafic fara sa isi dea seama. Pentru ca orgoliul asta de "eu am 2 roti, uite, ma pot strecura prin trafic si te fac, (cuvant jignitor) care esti tu prost de stai 10 minute la semafor" uneori ii poate fi fatal lui. Mie mi se "falfaie", am "carcasa", se indoaie, am casco, aia e. Doar ca la voi, cei de pe motoare, s-ar putea sa fie grav. Si hai, in cazul meu sa zicem ca pic vinovat, platesc spitalizari, whatever. Dar poate dati peste unul de are pile la Politie si iese basma curata. Si ramaneti fara dreptate, fara motor si, ce e cel mai rau, fara sanatate plus ca platiti voi pentru asta. Pentru ca va asumati un risc cand v-ati urcat in sa, trebuie sa fiti de 10 ori mai atenti decat un sofer de "conserva", chiar si cand ai prioritate, e posibil sa mori cu dreptatea in brate.

 

Voi v-ati luat motor pt adrenalina si pt a parcurge mai rapid distantele, corect? Doar ca voi incalcati legea rutiera cand intrati printre masinile de la semafor. Apoi, cand depasiti pe spatii mici (pentru ca va permit motorizarea si dimensiunile bolizilor) iar va asumati un risc. Depasirea ar trebui facuta regulamentar asemenea depasirilor dintre masini.

 

Concluzia este ca e normal sa incepem sa va observam in trafic. Dar la fel de normal este sa incepeti sa circulati regulamentar, sa va cumparati echipamente de protectie, sa fiti responsabili pt pasagerii vostri. Si mai sunt, dar voi reveni! "

 

Altul:

 

" Conducatorii de vehicule pe 2 roti care ma depasesc prin dreapta cand eu sunt pe banda cea mai apropiata de bordura, indiferent ca stau sau ma deplasez, sunt niste inconstienti. Odata era sa-l agat pe unul cu un scuter si tot el a sarit la bataie.

Pai mai baiatule, aici este O SINGURA BANDA, pe care stau eu. Daca tu vrei sa ma crosetezi prin dreapta, o faci pe riscul tau. Pentru ca eu in 99 % din cazuri, cand plec de pe loc in coloana la semafor nu ma uit in oglinda din dreapta. Ma uit in cea din stanga si eventual in cea din spate. Dar tu n-ar trebui sa fii acolo unde ai fost cand te-am agatat cu oglinda.

 

Ieri am fost sa-mi vizitez socrii, drum extraurban, vreo 80 Km. Am fost depasit de o coloana de motociclisti care mergeau foarte tare (eu aveam 90 Km/h, ei zburau pe langa mine). 3 din 5 m-au depasit prin stanga PE ACEEASI BANDA CU MINE. Au vazut masina mica, m-au impins treptat tot mai catre marginea din dreapta si s-au strecurat intre mine si linia continua care demarcheaza cele doua sensuri. Daca eu vad o groapa si trag stanga de volan DAR NU INCALC LINIA CONTINUA si il iau sub roti, oare cine e vinovat ?

 

Si in afara de vina, oare cine are mai mult de suferit ? "

______________________________

 

Asa ca atunci cand va veti duce sa-i aplicati o corectie moshului ala (sau masinii lui, ca si ea e vinovata, nu?), mergeti mai incet sa ajungeti cu totii!

 

 

Nu vreau sa intru in polemici cu tine

 

Te rog sa mergi si tu intr-o tara civilizata sa vezi cum se circula !!! Circul foarte mult si pe 2 si 4 roti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Care trafic omule ca tot traficul era blocat in spatele accidentului, singurii din trafic fiind eu, renaultul si focusistul.

2. Care dintre voi nu a-ti fi facut la fel ca mine?

3. Vi se pare normal ceea ce s-a intamplat?

4. Focusistul a procedat corect?

5 Si daca l-am sechestrat ....sa zica mersi ca nu i-am crapat capu si nu i-am dat foc la masina

 

I-ar despre ce-i care aplica legea ....atata timp cat nu sant de fata acele persoane, chiar pot sa " sechestrez" pana vin ei ( cei care aplica legea )

si daca ar mai trebuii sa o mai fac odata, nu as sta pe ganduri.

:( aici ai exagerat cu liniutele :D

v-ati pus toti 3 in pericol......toti trei sunteti participanti la trafic.......got it?

mie imi iese cu liniutele :P :rolleyes:

ok

faceti ce vreti, oricum e mult zgomot pentru nimic, io ma retrag, imi vad de mesterelile si de tehnicele mele......

cu stima, va salut din IAD :o

 

Nu vreau sa intru in polemici cu tine

 

Te rog sa mergi si tu intr-o tara civilizata sa vezi cum se circula !!! Circul foarte mult si pe 2 si 4 roti.

mai ai 850-ul ala de vanzare?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

greenhorn, uite ca am mai cautat si ce sa vezi!?, am intrat chiar pe site-ul asociatiei motociclistilor din Romania unde la obiective apare urmatorul lucru: "Modificarea Codului Rutier

- introducerea acceptării rulării vehiculelor pe două roți printre coloanele de vehicule oprite. Rularea se va face cu o viteză foarte redusă Âşi doar prin locurile unde acest lucru este posibil. În unele țări ca Elveția această practică este chiar încurajată prin semne de circulație speciale pentru o fluidizare a traficului.

- introducerea conceptului de responsabilitate morală a unui accident. Pentru a provoca un accident de scuter sau motocicletă nu este necesar impactul. Este suficientă o manevră de intimidare a motociclistului pentru ca acesta să cadă Âşi să se accidenteze.Legea în vigoare nu prevede asemenea situații. MaÂşinile care întorc în locuri nepermise sau fără să se asigure au cauzat nenumărate accidente, cele mai multe mortale, iar situația ar trebui reglementată Âşi Âşoferul responsabilizat prin introducerea în Codul Rutier a termenului autor moral al accidentului element existent în țările Uniunii Europene."

 

Primul punct e referitor la ce discutam noi doi, al doilea este exact cazul Focusului. N-am zis nicaieri ca nu e vinovat cel Fordul, am zis doar ca va indreptati furia unde nu trebuie.

 

Si mi-am amintit: nu ai voie sa depasesti vehiculele in coloana la semafor. Asta e contraventie.

 

Nu ma intereseaza sa port un "razboi" intre cine e mai bun in trafic. Pe mine ma intereseaza sa ajung acasa in aceeasi stare in care am plecat (fizic). Din punctul meu de vedere, puteti face ce vreti in trafic, atat timp cat nu puneti in pericol siguranta celorlalti participanti. Si nu e vorba numai de motociclete, ci de TOATE vehiculele (mopede, biciclete, autoutilitare, camioane, tiruri etc.). Pe mine ma deranjeaza doar modul asta de gandire cu "avem mai mari cojones ca mergem pe doua roti" ce poate dauna atunci cand sunteti in trafic. Nu uitati ca toti suntem participanti la trafic si fiecare vrea sa ajunga la familii (sau la destinatie) teafar.

 

In ceea ce priveste cazul din acest topic, parerea mea este ca vinovat moral este Fordul, dar vinovat de accidentarea motociclistului este Peugeot-ul.

 

 

PS. Si ceea ce se urmareste ca fiind obiective ale asociatiei dumneavoastra mi se pare de extrem bun simt si necesitate. Felicitari!

Editat de adicristea
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

EXTRAORDINAR!!!!!!

AM vzt acum la stiri la PrO TV ca..TOT MOTOCICLISTUL A FOST VINOVAT....NU A AVUT O VITEZA ADAPTATA LA CONDITIILE DE TRAFIC......

LEGEA NOASTRA......

NO COMMENT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inca ceva, mersul printre coloanele de masini la stop nu este infractiune, nici contraventie macar. Daca ar fi vreuna din ele ne-ar salta politia permisele intr-o veselie.

pe vremea mea scria in decret ca in ultimii 50 de m pana in intersectie, adik cei marcati cu dunga alba continua nu mai ai voie sa schimbi banda, iar daca asta inseamna ca nu mai poti sa te incadrezi pe banda pentru virat stanga/dreapta (sau ce directie iti doresti tu) esti obligat sa urmezi doar directia impusa de banda pe care esti.

Si nu neg ca si "noi conservarii" incalcam in bucuresti aceasta prevedere. Am fost surprins de eticheta de conservari, eu va consider pe voi colegi participanti la trafic, mi s-a intamplat sa pliez oglinda la stop sa treaca cineva pe 2 roti, din cauza ca aveam geamul deschis si am vazut in ea ca se baga si nu are loc. Si mi-a multumit. Iar eu i-am urat noroc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

deci, anul trecut la faza aia cu fumul pe autostradă, vinovați erau Âşoferii din spate fiindcă nu au păstrat distanța, nu ?

 

oameni buni, moÂşu cu Focus a frînat brusc, fără motiv, în mijlocul autostrăzii .. e greu de înțeles lucrul ăsta ? El este cel care a cauzat mai mult sau mai puțin direct toată tărăÂşenia. Normal că ăla cu Peugeotul o să Âşi-o ia, în circumstanțele date ... dar moÂşul trebuia rupt cu bătaia, măcar de către omul cu Peugeot, care o să sufere consecințele. Dacă moÂşu frîna ca să salveze pe cineva de la moarte, aÂş fi înțeles, dar aÂşa, de amuzament .....

 

Poate că ăsta cu Peugeot nici n-a apucat să realizeze ce se întîmplă în fața lui .....

 

of, of, odată cu căldura a venit un val proaspăt de aberații pe internet ...

 

Âşi nu văd ce legătură are întîmplarea asta cu acest război imbecil conservari vs.carne-de tun ?

Editat de bibi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Recunosc ca merita o corectie, dar cinismul de care dai dovada ma face sa-mi fie frica sa ies pe strada, chiar si cu masina. Daca te depasesc, cine stie, poate nu clipesti si imi dai un pumn in gura din mers, eu avand geamul deschis.

 

/index.php?showtopic=207369

/index.php?showtopic=210867

 

Recunosc, se intampla si din astea dar in general din vina celui pe patru roti... si in nici un caz din mers... pe loc, avantaj in general manusile cu protectii carbon de partea celui care a vazut moartea cu ochii si incearca sa ii arate cum a fost celuilalt participant la trafic... eu unul nu as bate pe nimeni, mai ales daca te obosesti sa semnalizezi, sa nu ma inghesui pe banda si nu clacsonezi ca disperatul cand incetinesc sa trec liniile de tramvai si eventual, sa nu ma dai jos. Toti gresim dar unii sunt mai vulnerabili ca altii... Altii ar trebui sa nu ii sicaneze macar... E ca si cum ai juca, tu ca adult, fotbal cu copii din grupa mare a lui fiitu' si ai intra umar la umar cu ei, teoretic vorbind.

Adica: Eu am carcasa de 1 mm, cantareste singura 1000 de kg... se compara cu mine putzoiul asta cu mobra lui obosita? Nu vezi ce mic e?

EXISTA! si el... se duce ca si tine poate la munca, si tot ca tine are un copil de 3 ani acasa... chiar trebuie sa il clacsonezi cand incearca sa isi tina echilibrul pe sinele de tramvai iesite de o schioapa din asfalt sau din placile de beton? Chiar e musai sa il inghesui pe marginea benzii ca tu sa ce? Sa avansezi un metru in coloana!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar e musai sa il inghesui pe marginea benzii ca tu sa ce? Sa avansezi un metru in coloana!

 

îi e frică că o să-i ia locul în coloană .... :rolleyes: ... am întîlnit Âşi eu mentalitatea asta ....

 

dar există Âşi oameni civilizați în trafic ...

 

 

PS

menționez că sînt conservar 100%, folosesc motoreta doar pentru agrement ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca mie imi da un tir semnal sa-l depasesc ...nu-l depasesc pana nu ma asigur..ies jumatate si ma uit inainte

nu te arunci ca ulisse

este drept ca aceasta verificare dese ori m-a facut sa pierd timpul si nu am mai efectuat depasirea

dar

repet

asigurativa

 

Cu moto nu te poti asigura la fel de usor ca si cu auto, auto permite reintrari rapide, cu moto virajele la viteza sunt mult mai lungi. Cu moto nu poti sa iesi putin pe contrasens sa te asiguri decat daca ai o distanta considerabila fata de cel din fata (ceea ce si e recomandat) pentru a avea loc sa revii in caz ca vine ceva de pe contrasens. Dar daca stai la 50-100 m fata de un camion, atunci in scurt timp vei fi depasit de loganisti sau de nemtisti sehaÂş (audisti, opelisti, etc) pentru ca ei nu pot pastra mai mult de 10m fata de cel din fata, le tremura picioarele daca nu se lipesc de un camion fara coada. Si in loc sa depasesti camionul in siguranta, ajungi sa ai depasit si cativa shumioritici.

 

Nu mai zic de situatia in care mergi langa banda discontinua pentru a vedea daca poti depasi iar in momentul ala se gaseste un cretinoid sa treaca in dreapta ta cu conserva.

 

Apropo, cunoaste cineva vreun caz de examen psihologic picat? Eu nu. Daca 20% din romani sufera de o boala psihica, ar insemna ca refuzatii ar trebui sa fie destul de des intalniti. Si totusi, toata lumea isi ia permis. Si apoi se omoara intre ei pe sosele.

Editat de Adam
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Adam, nu stiu ce motocicleta conduci tu, dar am impresia ca nu prea ai depasit tiruri la viata ta. Mie mi se pare mult mai usor sa te asiguri si sa depasesti cu motorul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si eu tocmai ce am vazut stirea pe protv.

mi se face scarba!

 

Voua vi se mai face INCA scarba de chestii de astea ?...

 

Mie mi s-a parut amuzant....asteptam din secunda in secunda sa zica ca odata cu acest accident s-a rezolvat un mare mister al istoriei fiind prins ucigasul lui Kennedy care era de fapt motociclistulul, urmarit de 40 de ani de FBI ,CIA si NSA....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie imi scapa ceva si va rog sa ma lamuriti: motociclistul a fost prins la mijloc. De ce e el vinovat de TOT accidentul?

Si sa ne spuna cineva daca motociclistul e ok!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mie imi scapa ceva si va rog sa ma lamuriti: motociclistul a fost prins la mijloc. De ce e el vinovat de TOT accidentul?

Si sa ne spuna cineva daca motociclistul e ok!!!

 

Din ca povestesc oamenii de la fata locului politistii au fost ok si nu se pune in discutie sub nici un fel vinovatia motociclistului, mai ales ca el este DOAR unul dintre cei implicati in accident.

 

S-a discutat "vinovatia" motociclistului doar prin prisma modului in care biulangii astia din media prezinta o stire, like always, in goana lor idioata dupa senzational.

 

O.T. : Articolul 35 din OUG 63 si articolul 122 din Regulament + avocat bunicel angajat care reprezinte pe TOTI cei implicati in calitate de victime, in special motociclistul care daca intr-adevar are fractura de bazin sigur va beneficia de mai mult de 60 de zile de ingrijiri medicale....+ perseverenta = mosul o beleste.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Off mai oameni buni, am lipsit cateva ore si observ ca am ramas in urma.

 

Am ratat stirea de la protv si-mi pare rau, i-mi pare rau ca am fost acolo, i-mi pare rau ca l-am oprit pe ala si nu i-am rupt mui_a,

i-mi pare nespus de rau pentru motociclist si-mi pare rau ca sant roman si trebuie sa vad toata indolenta din partea autoritatilor

 

I-mi pare rau ca unii nu inteleg ca omul a luat-o nevinovat( motociclistul)

I-mi pare rau boul cu pejoul refuza sa recunoasca ce s-a intamplat cu adevarat

Si-mi pare si mai rau ca nu a vazut nimeni exact ce s-a intamplat.

 

Repet:

Fordul nu a fost atins, cand a vazut ce se intampla in spatele lui a fugit.

 

 

Mai trebuie spus ceva: odata ce acel pejo a luat in bot motorul, chiar daca era motorul deja pe asfalt, tot nepastrarea distantei se numeste.

 

Toata lumea profita ca acel motociclist nu este de fata si nu se poate prezenta momentan si spun fiecare versiunea lui.

Tara de cacao cu legi caracteristice unei tari de cacao.

 

 

 

 

 

Succes si multa sanatate motociclistului

 

 

 

Mai copii

Am incercat sa postez pe realitatea sa le spun ca nu motociclistul e de vina

 

culmea ...nu se pot adauga comentarii

si nici pe protv.ro

 

incredibil

 

:P :o :) :rolleyes: :( :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acelasi lucru a patit si fratimiu, i-a franat unu in fata pe un motiv banal, in coloana. Norocul a fost viteza mica si rapiditatea cu care s-a gandit sa incerce sa il ocoleasca...a intrat numa in colt si nu a patit nimic. In final tot fratimiu a iesit vinovat pt nepastrarea distantei, desi eram destul de in spate...

Pentru orice accident in care un motorist intra in spatele masinii sau in colt lateral, el iese vinovat pentru nepastrare de distanta, insa nu am auzit niciodata caz in care sa fie judecat pentru franare fara motv intemeiat! nu ai cum sa dovedesti...

E o porcarie, poti sa ai 100 m pana in masina din fata, dar daca intri in el esti vinovat...O lege care e cu 2 taisuri, pentru ca nimeni nu sta sa vada sau nu ai cum dovedi distanta intre ele...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am vazut reportajul pe mai multe posturi si peste tot s-a spus de la inceput ca vina e a motociclistului si ca ceilalti s-au tamponat ca sa nu il calce (el fiind in curs de a se intinde pe asfalt sau era deja intins pe asfalt)

 

si bineinteles faimoasele vorbe din gura domnului militian: "se va face o ancheta sa stabilim cu exactitate blaaaaa blaaa"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oameni buni... de 2 ore citesc acest topic si nu am ajuns la nici o concluzie...

 

din traficul zilnic, majoritatea prin bucuresti, am ramas surprins de cat de multi "conservari" imi fac loc prin degajare in stanga sau in dreapta....

 

dar, cum fiecare padure are uscaturile ei.....

 

Daca as fi eu... (Doamne fereste)..

 

1. As plati 50 de euro pt un coktail Molotov (aruncatul intra in pret !!!)

 

2. M-as lega de orice mic articol din orice lege ca sa-l "fac" pe focusist

 

 

Poveste (reala):

Acum o luna (aproximativ) veneam pe A1 dinspre Pitesti catre Bucuresti. Coditii meteo, ploaie torentiala. Viteza de circulatie, 90-140 km/h, depinde de cum se miscau conservarii (in acel moment si eu eram conservar). Eu mergeam cu 140 km/h, iar cand se reducea la 110-100 franam si eu, normal... Din spate, un Golf V, super-flashuri... cred ca isi "setase" masina pe flashuri pentru ca dadea flashuri ca la balamuc, de la vreo 300 de metri (nu d-alea de atentionare "vazi ca vin si eu... poate imi faci loc" ci din alea "da-te (cuvant jignitor), nu vezi ca vin")... si asta in conditiile in care banda 2 era full .

Ma dau pe banda 1, trece m.u.i.s.t.u, intru dupa el si... imi "setez" masina pe flashuri. Se ajunge la 140-150 km/h, se franeaza brusc, franez si eu si pun avarii concomitent. In spatele meu vine pe frana un BMW 3 care abia reuseste sa reduca fara sa ma loveasca. Se rezolva situatia si se accelereaza. Eu, flashuri, evident. Nu dureaza 2 minute si urmeaza: a treia masina din fata franeaza brusc. A doua masina din fata mea, o masina de teren, franeaza si vireaza dreapta. Coltul stanga fata al acesteia loveste coltul dreapta spate al celei de-a 3a masini din fata mea si vad zburand plastice din ele. Cu toate acestea masina de teren ricoseaza pe banda de urgenta scapand usor. Asta cu Golful V se infige direct in masina lovita si de masina de teren !!! Pai ce plm viteza a avut asta cu Golful V de a lovit a doua masina din fata lui ?!! Oare nu si-a meritat-o ?!!

 

De ce nu l-am lovit si eu pe el cu toate ca eram fix in spatele lui in apropiere ?!!! Pentru cca ma uitam in permanenta la a doua sau a treia masina din fata mea. Pentru ce sa ma uit la asta cu Golful V daca e un dobitoc ?!!!

 

A demonstrat-o in 5 minute, nu i-au trebuit mai multe.

 

 

Concluzia mea e una singura dupa ce am si trecut si prin spital dupa un accident nu din vina mea si in urma caruia motoreta a fost dauna totala, iar eu n-am mai avut mult pana la "dauna totala":

1. ardeti conservarul vinovat cat de repede puteti

2. multumiti conservarului care face tot posibilul sa va faca loc sa treceti

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Mosului din Ford ii urez ca in toata perioada scurta cat va ma iconduce maisini, cat mai multe sa-i franeze fara motiv in fata.

Oricum, ne ambalam cam mult pentru un mos senil. Ganditi-va totusi ca sunt specii mult mai josnice de oameni. Mosul a vrut (probabil) sa se razbune pe conducatorul unei alte masini, fara sa stie (sau sa-l intereseze) ca mai in spate este si o motocicleta.

Spun asta pentru ca tembelu probabil se gandea ca si cel din spate are 4 roti si ABS, suficient cat sa-l evite dar si destul cat sa-l incomodeze enorm. Una din problemele noastre sunt insa cei care fac manevre intentionat pentru a incomoda/speria un motociclist. Parerea mea este ca astia nu merita iertati, si trozniti cu prima okazie. Nu sunt deacord cu violenta, si poate as ierta multe, dar sa fiu pus special in pericol cand eu circul regulamentar, mi se pare un comportament josnic, pe care din pacate legea noatra nu-l pedepseste. M-as gandi insa de 2 ori inainte sa imi fac dreptate. Poate covrigarul va capata si mai multa boala pe motociclisti si se va comporta si mai rau in continuare. Inseamana ca am facut eu rau, indirect, unui alt motociclist.

 

2. Poate vom fi martorii unei minuni si se va face dreptate. Motocicleta implicata ar trebui privita ca un autovehicul. Daca a lovit cu fata, teoretic nu a pastrat distanta regulamentara. Problema apare daca motociclistul a fost accidentat la primul impact, sau ca rezultat al lovirii sale din spate. Oricum, chestiile astea sper ca vor fi stabilite corect.

 

Ce ma deranjeaza in mod special este prezentarea informatiei de catre canalele media "motociclistul a provocat un accident". CUM??? Daca a fost lovit la randul sau din spate clar nu l-a provocat el, ci DOAR A FOST IMPLICAT IN ACCIDENT. Daca relatarile sunt corecte, soferul Fordului a PROVOCAT accidentul, el fiind cauza determinanta, chiar daca nu a fost si implicat. Deci nu motociclistul este vinovatul principal. Mai ales ca este posibil ca vatamarea motociclistului sa se datoreze impactului din spate. PENTRU CA PE FRANARE MOTOCICLETA COBOARA CENTRUL DE GREUTATE, IAR UN IMPACT PUTERNIC L-AR FI ARUNCAT IN LUNETA LOGANULUI, NICIDECUM PESTE LOGAN. Din poze se pare ca motocicleta a fost destul de serios lovita din spate, fiind marita distanta intre coditza si roata, ceea ce se intampla de obicei cand o masina intra, pe franare (cu botul coborat), intr-o motocicleta.

 

Cat despre asa-zisul post pRO tV numai de bine.

"De vină ar fi tânărul cu motocicleta care gonea ca vântul Âşi ca gândul, spun polițiÂştii. " Nu cred ca vre un politist in exercitiul functiunii s-ar exprima

"ca vântul Âşi ca gândul".

Desi ei isi iau o marja de eroare "de vina AR FI" ideea indusa clar defavorizeaza motociclistul, in vederea obtinerii unei audiente ridicate. In plus, asa au si inceput stirile, cu un titlu similar, promitand sa revina pe parcurs cu imagini. Bininteles ca au revenit fix la sfarsit. Practica uzitata de mai multe posturi de televiziune pt a tine curiosii cu ochii beliti de sticla cat isi dau ei stirile de cacao si reclamele de rigoare.

 

In situatia in care legea stabileste culpa comuna, retardatii astia de isi spun jurnalisti ar trebui dati in judecata.

Au ajuns ca in virtutea "libertatii presei" sa fie din ce in ce mai nesimtiti, impertinenti si ... hmm, daca spun neprofesionisti jignesc multa lume. Ma rog, intelegeti.

Ei cred ca se face jurnalism bagand in fata ridicolul si ineditul. Sa puna mana sa invete DEONTOLOGIE. Sa prezinte corect o stire.

MEDIA ESTE UNA DIN PRINCIPALELE VINOVATE pentru modul in care sunt priviti motociclistii. "gonea ca vântul Âşi ca gândul" , "avea peste 200 km/h", "Da' avea viteza mare, nu?"

 

O motocicleta se indoaie si se sparge si la 30 km/h. Deacord, multi ruleaza cu viteza, dar oare cate masini in situatia lor nu ar face aceleasi accidente, care ar fi insa fara victime, si in consecinta NEMEDIATIZATE??????

Daca intrii cu matizu cu 40 la ora intr-un Ford Mondeo care intoarce neregulamentar, sunt sanse mari sa scape toata lumea fara mari probleme. Dar daca patesti asta cu motocicleta, ai toate sansele sa faci cateva secunde pe Superman, dupa care sa vezi ca ti se termina brusc puterile.

In situatia asta sare iar presa si spune ca MOTOCICLISTUL AVEA VITEZA. Da handicapatilor, motociclistul avea viteza, ca daca nu avea viteza, inseamana ca statea pe loc. AVEA VITEZA MARE. De unde stiu ei, au stat cu radarul la roata lui sa masoare?

Mediatizati fratilor nu accidentele ci pericolul producerii lor si modul de evitare. Daca s-ar da la noi spotul cu "look, look, than look again" (cine stie, cunoaste), Romania avea ceva mai multa populatie acum. Dar bineinteles ca primeaza reclama la bere si la "detergent de la tanti Maria". Care nu sunt date laoparte decat de sangele proaspetei victime.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am incercat io sa ma abtin, dar nu pot....unde scrie ma, ca trebuie sa dai avarii cand franezi brusc?

cand franezi brusc, tu mai ai timp si sa dai avarii, si sa scoti, eventual, pancarte pe geam, bule, in care sa scrii ca franezi brusc????????

si eu sunt impotriva jegurilor de soferi de duminica......din declaratia ta initiala, complet ambigua

nu am reusit decat sa inteleg ceva foarte simplu

ala venea tare

tu mergeai ca melcul.....ce daca mergeai cu 130, limita maxima?

ala era tampit si mergea cu 180.....si?

buuun....tu te-ai dat la o parte......apoi ala cu clio a trecut cumva in spatele tau, l-a depasit iar cel cu ford-ul.....deja nici nu mai stiu ce sa mai citesc si ce sa mai inteleg........pana la urma erau 2 focus-uri si 2 clio?

sau cum?

oricum.....apoi

ai zis ceva cum ca ala cu clio s-a bagat in spatele celui cu focus imediat dupa ce acesta l-a depasit si a inceput sa-l claxoneze ca handicapatul......asadar, de ce claxona boul cu clio?

pt ca era unul mai viteaz ca el si mergea cu 180?

sunt constient ca imi vor sari in cap cam toti cei care au postat aici.....ei si?

si ce daca?

in lege scrie clar......distanta intre masini.......ne inghesuim la lungimea batului de chibrit in spatele celui din fata noastra.....asta e.......nu ma mira daca-i plombam poponeata si ne facem si noi zob........ia sa va vad, dragi motociclisti......ca tot sariti toti cu gura, ba sa-l omoram, ba sa-l linsam ba mai stiu io ce........

daca ala cu focus s-a speriat cand dobitocul cu clio l-a claxonat?!?

poate ca am inteles gresit......dar........la cat de bine a explicat maretul mircea .....nu ma mira sa nu ma fi umflat degeaba in pene......

in concluzie, nu degeaba niste dobitoci s-au gandit ca, fizic, nu poti frana instant si ai nevoie de un timp pentru a-ti diminua acceleratia......si, implicit, timpul de franare se traduce in spatiu prin distanta de franare......

pe de alta parte, insanatosire grabnica motociclistului......imi pare rau pentru el......si eu am avut ceva accidente, si eu am injurat soferi

am vrut si eu sa-i bat.....sa le rup fata......si cand eram la volan, si cand eram la ghidon

dar tare i-as fi rupt eu gura unuia pe 2 roti care mi-a iesit in fata, pe contrasens, cand depasea o coloana, in plus, atunci si eu tot pe 2 roti eram......numai ca....am intuit ca boul e bou......cam asta e arta condusului, dragii mei, nu ruptul gurilor, nu zgariatul masinilor.....astea sunt teribilisme......conducerea preventiva si anticiparea handicapatilor, calmul, astea inseamna arta de a conduce, orice ar fi, cu 2, cu 9 cu una, cu 4 roti.......si aceasta arta de a conduce ne poate prelungi si viata.....retineti asta.....

sariti-mi in cap, daca vreti.....e doar parerea mea, traiesc intr-o tara oarecum libera, ma rog, paralizata economic si aservita pe aceasta cale, dar spun ce vreau cand vreau.......ok?

 

esti idiot amice!...lasa-ne!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Credeti ca o actiune de stat in fata televiziunilor cu motoarele si dat fluturasi cu "nu mai mancati cacao despre motociclisti pana nu stati de vorba si cu ei" celor care intra si ies ar avea vre-un rezultat? Eventual si cateva cazuri concrete prezentate in pliantul respectiv cu nume de reporteri / stiristi. Astia nu se sperie asa mult de judecata ca au avocati de la buni la foarte buni, platiti cu banii de la reclamele cu detergent pe care la baga pe gat prostimii.

 

Singurul lucru care ii sensibilizeaza este imaginea. Daca in pliantul care ajunge la x televiziuni x-uleasca este data in fapt ca are cerul gurii plin de cacao o sa se gaseasca un sef, cred eu, care la urmatorul brain storming sau cine stie ce reuniune de trib stirist o sa o ia la maciuci on line ca nu s-a informat mai bine, ca a fost data exemplu negativ , ca a dat dovada de amatorism,etc. Plus ca atunci cand se intalnesc pe teren astia din echipele mobile isi baga niste junghiuri intre ei de nu e adevarat.

 

Imprimanta o pun eu la bataie... Baga cineva grafica? Se aduna cativa cu motoarele intr-o zi in fata la pro tv, prima,(scris intentionat cu litere mici) etc? Ceva idei? Subscrieti!

 

Nu stie nimeni chiar nimic de baiatul implicat in accident? Macar la ce spital e si cum se simte. Sau daca are nevoie de ajutor.

Editat de greenhorn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

esti idiot amice!...lasa-ne!

 

 

NU E CHIAR IDIOT!!

 

Cu prima ocazie, iti iau urma si stau cu masina in spatele tau si te claxonez 5 km si apoi vorbim de cat de recalcitrant vei fi!!! Nu o lua ca pe o amenintare, nu e..incerc sa te fac sa iti explici un fenomen simplu. Pe mine daca ma claxoneaza cineva ii F*T o frana de ii rup botul masinii ... :rolleyes:

 

Luati aminte ca nimik nu s-ar fi intamplat daca Focusul nu flashuia ca tampitul, iar boul cu clio nu claxona ca nemernicul. A fost o rafuiala din care sifonat a iesit motociclistul... ca are si el o mica vina, e altceva...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...