Metal Heart Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Florine, tocmai de aia. Pentur unu' care-si pozeaza pisica-n casa cu telefonul si se crede fotograf, dar pentru cineva care chiar are potential si lasa impresia ca vrea sa invete, atunci discutiile isi au rostul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 (editat) @MillionDollarBaby: Singura chestie care ma deranjeaza la fotografiile tale de pe blog sunt dimensiunile la care sunt afisate(am vazut ca mai au cateva link si dupa se pot vedea mai mare). Presupun ca iti este frica sa nu ti le fure cineva, dar le-ai putea pune la un 500px pe latura mare fara probleme sau perfect ar fi la un 700px(in caz ca nu intra mai latesti putin din setari "banda de prezentare" a blogului ca nu cred ca mai foloseste cineva rezolutie 640x480 sau 800x600 in ziua de azi). Macar asa s-ar putea distinge si altceva decat niste siluete... Cat despre calitatea lucrarilor tale...in cazul meu treaba merge in felul urmator: imi place -> ma uit mai atent -> imi place si mai mult -> las un comentariu in care felicit fotograful pentru treaba bine facuta. Daca nu imi place trec mai departe, iar daca nu gasesc nimica las site'ul sau blogul si trec la altul. In felul acesta si cine primeste o felicitare, si cine nu, va incerca sa faca o treaba buna daca ii pasa de parerea celorlati. Deci te felicit pentru fotografiile cu Mustangul(cele din parcarea subterana si si panning'ul de pe strada) care mi se par cele mai reusite care le-am vazut pana acuma in portofoliul tau. ------------- Cat despre comentarii si sfaturi, prefer sa dau doar celor care si doresc asa ceva si solicita in mod expres. Aici nu e un forum de fotografie ci unul al motociclistilor, iar topicul este pentru cei ce manifesta un interes in domeniul fotografiei nu pentru fotografi. Deci se subintelege si de ce... Editat Ianuarie 14, 2011 de Schumy CJ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 merci, eu imi pozez pisica in casa Mesaj completat -------------Cat despre comentarii si sfaturi, prefer sa dau doar celor care si doresc asa ceva si solicita in mod expres. Aici nu e un forum de fotografie ci unul al motociclistilor, iar topicul este pentru cei ce manifesta un interes in domeniul fotografiei nu pentru fotografi. Deci se subintelege si de ce... ai punctul pe i fotografiile aici trebuie privite cu ochi de motociclist nu de fotograf profesionist Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 sa nu exageram ... Cei ce au fost contra, doar au tras "frana" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Ba... si eu imi pozez pisica cu telefonul ) Cateva de sezon: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 (editat) Post dublu, nu inteleg de ce... luat ciocan si dat in cap la provider. Editat Ianuarie 14, 2011 de Ekosekthor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Felicitari! racoreste un pic atmosfera HDR? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Ba... si eu imi pozez pisica cu telefonul ) Pai si eu am pozat=o pe a mea, cand am avut pisica dar nu le-am postat aici sa cer lumii sa comenteze PS: foarte faine pozele. Pe aici prin Bucuresti s-a cam dus iarna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 @Ekosekthor In poza de la avatar, e un efect pe marginile pozei, o zona mai inchisa. Cum se realizeaza? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 @Ekosekthor In poza de la avatar, e un efect pe marginile pozei, o zona mai inchisa. Cum se realizeaza? Vignette se numeste. Il poti realiza cu ajutorul Photoshopului. Si nu numai Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Da, ori cu photoshopu ori cu adobe lightroom. Eu le fac cu lightroom-ul pentru ca este mai usor si ala e facut special pentru a deschide raw-uri. Lightroom-ul are bara pe orizontala la reglaje pentru vignetare. Photoshop-ul are la Filter >> Distort >> Lens Correction HDR? Nu, e dave hill effect... care e foarte apropiat de hdr din unelke privinte. Dar se poate obtine aproape acelasi efect si cu photomatixu jucandu-te la tone mapping pt hdr. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Mersi. Foarte util Mai am o intrebare. Voi cum trageti, raw sau jpg? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
B.B. Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 (editat) Ce inseamna in RAW la DSLR-uri? Ca mereu am intalnit? Adica Bitmap? l.e. - am citit, gata, traiasca wikipedia Editat Ianuarie 14, 2011 de Belbody Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radu86 Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Adica RAW e imaginea necomprimata, multa informatie disponibila. poti lucra cu ea mai mult. Vignetarea se obtine si din obiectiv (in general ob-urile cu lentile nu prea grozave spre margini au efectul asta). La APS-C-uri mai putin ca senzorul nu foloseste asa mult marginile lentilei deci efectul nu e prea pronuntat. Si ACDSee poate adauga efectul asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Intreb pentru ca am gasit asta pe site-ul lui Ken Rockwell: http://www.kenrockwell.com/tech/raw.htm si poze aici: http://www.kenrockwell.com/nikon/d200/quality-settings.htm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 La Canon este RAW, iar la Nikon, NEF ... parca... Poti ajusta mai multi parametrii data tragi RAW - balans alb, chiar si un pic de expunere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 da dar cantr tragi 100-500 cadre WB sa il modifici in ps iti ia 100 de ani, daia cine vrea un wb corect din aparat tre sa isi cumpere un expocap Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Dupa parerea mea este imperios necesar sa folosesti RAW daca tragi ptr. publicatii, concursuri, samd. Daca ai gresit expunerea si ai un amarat de JPG, nu prea mai ai ce-i face. Acum, CS5-ul vede si raw Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Si cs3 si cs4 vede raw dar trebuie sa-si faca niste update-uri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
GabiButon Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 Un apus de Jack Dykinga Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MillionDollarBaby Postat Ianuarie 14, 2011 Share Postat Ianuarie 14, 2011 (editat) Mai bag Âşi floricele ) Editat Ianuarie 14, 2011 de MillionDollarBaby Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Anihilator Postat Ianuarie 17, 2011 Share Postat Ianuarie 17, 2011 Eu nu inteleg de ce unii suplinesc lipsa compozitiei in fotografii prin expresii de genul "nu am decat un... ". Henri Cartier-Bresson a avut un Leica, un obiectiv de 35 mm daca nu ma insel, si a folosit un tip de film vreo 20 de ani, apoi cand a iesit din productie, a folosit alt tip pana cand s-a retras. Exemplele pot continua, iar ceea ce vreau sa zic este.................. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Ianuarie 17, 2011 Share Postat Ianuarie 17, 2011 dupa "tunsoare" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MillionDollarBaby Postat Ianuarie 17, 2011 Share Postat Ianuarie 17, 2011 de sezon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Ianuarie 17, 2011 Share Postat Ianuarie 17, 2011 (editat) La dracu... numa ce m-am dus la garaj sa vad ce mai face motorul neinmatriculat si mi s-a facut pofta de mers... acum si poze "de sezon"... Innebunesc. Pun si eu o poza mai veche sa nu fiu offtopic si sa va stric sezonu Editat Ianuarie 17, 2011 de Ekosekthor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate