Kowalski Postat Martie 26, 2009 Share Postat Martie 26, 2009 daca mergi cu 100 la ora in oras (nu zic mai mult) si iti iese cineva in fata e acelasi lucru cu orice motor. ba chiar as fi tentat sa zic ca supersporturile au frane ceva mai bune.accidentele nasoale cu ss (sau cu alte motociclete) nu cred ca sunt din cauza manevrabilitatii, cursei ghidonului, a cailor putere sau a carenelor. in general sunt din cauza vitezei. si dupa cum stim cu totii, motocicletele (chiar si cele supersport), sunt doar niste masinarii conduse de om, nicidecum niste fiare posedate de satana care accelereaza singure. deci sa lasam povestile cu nu-stiu-cine care se credea zmeu si a ratat o curba din cauza ca avea supersport. a ratat curba pentru ca fost idiot si mergea cu viteza. sau povestile de genul ca a murit nu stiu ce super biker, super experimentat; si daca a murit ala care avea 300000 km pe motor, tu o sa mori sigur maine pentru ca ai carnet doar de o luna. in cele mai multe cazuri, si bikerii astia super bazati care au schimbat 30 de motoare in cei 10 ani de experienta, tot din cauza vitezei mor pana la urma (chiar daca nu e neaparat 100% vina lor). cu alte cuvinte, daca esti bou poti sa mori si cu un maxi scuter, nu ai nevoie neaparat de ss. Recomand tuturor celor care vor ss ca prima motocicleta sa incerce un suzuki burgman de 650 cc cu doi cilindrii si vreo 80 de cai, dar sa mearga neaparat prin traficul din bucuresti. 99% dintre acestia l-ar da pe jos fara sa-si dea seama de ce. Prea multe pretentii de la incepatori, prea multi se tavalesc cu ele, pt ca nu e o motocicleta care sa te ierte atunci cand gresesti, nu te nasti cu reflexe si cu experienta de a conduce asa ceva. Dar poate unii sunt mai talentati si mai `cumpatati`, asta pana trec cei 3-4 mii de km si vor avea impresia ca au invatat destule incat sa mareasca viteza considerabil, insa sa stea linistiti ca nu mama va plange dupa ei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metoxil Postat Martie 26, 2009 Share Postat Martie 26, 2009 (editat) Experienta (nici la 3-4 mii de km si nici la 50-60 de mii de km) nu te fereste de accidente. Asta tine in cea mai mare masura de noroc (sau ghinion dupa caz). Evident probabilitatea sa ai noroc scade odata cu cresterea vitezei. Nu am nimic de castigat sau de pierdut daca isi ia un incepator supersport (si eu sunt unul dintre ei), dar totusi mi se pare o exagerare sa spui ca ss-urile omoara asa fara sa le faci tu nimic. Dupa rationamentul asta poate cei care isi iau naked se gandesc ca pot sa mearga linistiti cu 150 in oras ca deh, e naked, asta nu te omoara ca un supersport. Nici nu contest faptul ca cele mai multe accidente sunt cu ss, asa o fi, dar am un sentiment ca de fapt cauza este viteza, respectiv cel care a accelerat motocicleta. Recunosc ca un naked se strecoara mai bine printre masini, sau e mai comod, sau e mai usor, sau nu se incalzeste asa tare vara, dar astea sunt considerente care tin de confort pana la urma, nu de siguranta. Cred ca sfatul cel mai bun pentru incepatorii pe supersport (si nu numai) este sa mearga REGULAMENTAR (nu ca asta iti da get out of jail free card sau face sa dispara orice sofer neatent care iti intoarce masina in fata, dar.... impulsul = masa * viteza). ....ah fetele incepatoare pe ss au avantajul ca nu au testoteron (care te face sa devii agresiv si un pic irational - spun asta studiile, nu eu). Editat Martie 26, 2009 de metoxil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jacki3 Postat Martie 28, 2009 Share Postat Martie 28, 2009 sal all ca incepator mi-am luat un ss de 600 (Honda CBR f4i) deja am avut un impact cu pamantul, stiu ce poate un SS, sunt constient de mobra asta. am 28 ani, permis cat B din 2000. mi-am luat un SS pentru ca altceva nu-mi place, nu in ideea sa-i dau la maxim, nu sunt vitezoman...... am senzatii pe motor si la 40-50 km/h in oras. ma satisface enorm motorul asta. daca aveti alte pareri va rog sa le spuneti. poate ma faceti sa-mi schimb motorul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nyt Postat Martie 28, 2009 Share Postat Martie 28, 2009 sal allca incepator mi-am luat un ss de 600 (Honda CBR f4i) deja am avut un impact cu pamantul, stiu ce poate un SS, sunt constient de mobra asta. am 28 ani, permis cat B din 2000. mi-am luat un SS pentru ca altceva nu-mi place, nu in ideea sa-i dau la maxim, nu sunt vitezoman...... am senzatii pe motor si la 40-50 km/h in oras. ma satisface enorm motorul asta. daca aveti alte pareri va rog sa le spuneti. poate ma faceti sa-mi schimb motorul. Acum dupa ce l-ai luat si spunand cate satisfactii iti aduce nu cred ca mai poate sa iti zica cineva ceva care sa te faca sa iti schimbi punctul de vedere asupra motorului ales ! Sa ai grija de tine , sa o iei incet si sa te bucuri de el ! Bafta ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexutzza Postat Martie 28, 2009 Share Postat Martie 28, 2009 cum se face ca aici au postat numai detinatori de viteziste.? Pentru ca topicul este despre motorete ss...oare din acest motiv?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danieI Postat Aprilie 5, 2009 Share Postat Aprilie 5, 2009 sal allca incepator mi-am luat un ss de 600 (Honda CBR f4i) deja am avut un impact cu pamantul, stiu ce poate un SS, sunt constient de mobra asta. am 28 ani, permis cat B din 2000. mi-am luat un SS pentru ca altceva nu-mi place, nu in ideea sa-i dau la maxim, nu sunt vitezoman...... am senzatii pe motor si la 40-50 km/h in oras. ma satisface enorm motorul asta. daca aveti alte pareri va rog sa le spuneti. poate ma faceti sa-mi schimb motorul. Am 25 de ani si am inceput pe r6. M-a speriat la inceput marimea lui dar m-am obisnuit repede. Un singur incident am avut cu un caine, pe care nu puteam sa-l evit nici cu un scuter in rest toate bune si frumoase. Ca si tine l-am luat tot pentru ca "ma satisface" si nu pentru viteza. B-ul il am de aproape 7 ani si A-ul de un an. Ce am facut cand l-am luat: de teama sa nu cad cu el, sa nu il zgarii sau sa sparg carenele, i-am dat jos tot de la suport bord cu faruri si carene, absolut tot in afara de codita (un fel de naked) si i-am pus crash pad-uri, am invatat sa iau curbele, sa ma las stanga dreapta, sa fac counter steering, dupa ce am simtit ca il stapanesc cat de cat ok, i-am pus tot la loc si acum merg linistit si fara probleme. M-au ajutat mult si prietenii mai experimentati (desi m-au sfatuit sa nu-mi iau r6, dar deh incapatanarea nestiutorului si neexperiementatului), dar in sensul ca mi-au explicat ce si cum sa fac, dupa care am mers singur pe strada cu el. Mi-au spus ca m-ai mult m-ar incurca daca ar trebui sa merg cu ei, in sensul ca va trebui sa ma tin dupa ei, eu mergand mai incet, si exista posibilitatea sa ma jeneze in trafic, fiind incepator. Sfaturi nu pot sa dau ca inca sunt incepator. Motorul nu o sa-l schimb niciodata din motive de siguranta, l-as da doar pe unul mai nou. nu stati faceti multe posturi pe site, mai bine exersati ca e frumos afara:) asfalt uscat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danieI Postat Aprilie 5, 2009 Share Postat Aprilie 5, 2009 Am uitat sa zic de frane, le-am folosit maxim, sa vad cat tin, cum tin, la ce distanta tin si am incercat sa micsorez acea distanta si viteza de reactie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrian9292 Postat Aprilie 8, 2009 Share Postat Aprilie 8, 2009 ..luam supersport dar suntem oameni linistiti..nu depasim 50-60.. nu incercam sa vedem cat poate..nu ii dam treapta in 12 mii de ture..mda. Supersporturile, asa cum spunea si initiatorul topicului, sunt facute pt VITEZA! orice alta exploatare duce la un chin insuportabil. dupa 10 min in trafic aglomerat nu`ti mai simti incheieturile, spatele, gatul, umerii, etc! daca nu esti ..cum sa zic...un pic sarit de pe fix(ul unora) nu ai ce cauta pe supersport. nu esti vitezoman dar iti place ss? sunt o multime de s-touringuri care`s aproape identice cu ss. "gagicile" nu fac diferenta. nici unii dintre voi nu o faceti. stiu ca am citat din spusele topic-starter`ului, dar simteam nevoia sa va aduc aminte. numai bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metoxil Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 [...]orice alta exploatare duce la un chin insuportabil. dupa 10 min in trafic aglomerat nu`ti mai simti incheieturile, spatele, gatul, umerii, etc!daca nu esti ..cum sa zic...un pic sarit de pe fix(ul unora) nu ai ce cauta pe supersport. nu esti vitezoman dar iti place ss? sunt o multime de s-touringuri care`s aproape identice cu ss. "gagicile" nu fac diferenta. nici unii dintre voi nu o faceti. stiu ca am citat din spusele topic-starter`ului, dar simteam nevoia sa va aduc aminte. numai bine! orice alta exploatare duce la un chin? daca nu esti sarit de pe fix nu ai ce cauta pe ss? imi pare rau sa zic asta dar cred ca tu nu ai mers nici macar o data pe un supersport.... nu inteleg de unde cineva (acum nu ma refer la tine in mod special adrian9292) care nu a mers niciodata pe un ss poate sa stie cat de brutal, periculos, incomod, etc. este unul. nu mai credeti tot ce cititi in presa sau vedeti la tv. bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rook Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 salut! sa ma prezint: posesor zx-636(2005) de circa o saptamana, experienta moto doar cu zx-ul deci tot o saptamana cam 1100km facuti! concluzii: la fel ca toata lumea inainte imi ziceam ca-mi iau vitezana ca doar eu sunt un om cumpatat (30 ani) ca doar nu o sa merg cu viteza ca inteleg traficul si ca nu o sa trag de acceleratie si ca desi are 17 mii de ture eu nu o sa urc mai mult de 8 mii cel putin in primul an nu! ei bine nu-i asa: in subconstientul nostru toti vrem sa fim regii soselelor iar in momentul in care avem acceleratia in mana cu siguranta o sa ajungem sa tragem de ea ca maimutele, prima zi mai usor o doua ceva mai tare si prin a treia zi mergeam cu 250 si nu odata ci in reprize fara sa realizez la ce risc ma expun. Clar SS is pt viteza iar in momentul in care depasesti sau ai o linie dreapta tragi acceleratia chiar daca pe curbe sunt varza. Lucru interesant e ca de cate ori ma dau jos de pe ea imi zic ceva de genul: ce (cuvant urat) de ce am mers asa tare????????? ei bine! e din cauza ca e vitezana si asta cere si toti o sa fim sedusi de nebunia vitezei. Deci sper ca norocul sa ma tina tot timpul iar in momentul in care se va rari sa fi adunat suficienta experienta ca sa am pe ce ma baza! Bafta la toti si asfalt uscat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZLD_moto Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 salut! sa ma prezint: posesor zx-636(2005) de circa o saptamana, experienta moto doar cu zx-ul deci tot o saptamana cam 1100km facuti! concluzii: la fel ca toata lumea inainte imi ziceam ca-mi iau vitezana ca doar eu sunt un om cumpatat (30 ani) ca doar nu o sa merg cu viteza ca inteleg traficul si ca nu o sa trag de acceleratie si ca desi are 17 mii de ture eu nu o sa urc mai mult de 8 mii cel putin in primul an nu!ei bine nu-i asa: in subconstientul nostru toti vrem sa fim regii soselelor iar in momentul in care avem acceleratia in mana cu siguranta o sa ajungem sa tragem de ea ca maimutele, prima zi mai usor o doua ceva mai tare si prin a treia zi mergeam cu 250 si nu odata ci in reprize fara sa realizez la ce risc ma expun. Clar SS is pt viteza iar in momentul in care depasesti sau ai o linie dreapta tragi acceleratia chiar daca pe curbe sunt varza. Lucru interesant e ca de cate ori ma dau jos de pe ea imi zic ceva de genul: ce (cuvant urat) de ce am mers asa tare????????? ei bine! e din cauza ca e vitezana si asta cere si toti o sa fim sedusi de nebunia vitezei. Deci sper ca norocul sa ma tina tot timpul iar in momentul in care se va rari sa fi adunat suficienta experienta ca sa am pe ce ma baza! Bafta la toti si asfalt uscat! fara suparare dar tu nu mai ai multe zile daca o tii in ritmul asta....eu in locul tau as merge mai usor pentru ca va veni prima cazatura chit ca vrei sau nu vrei si nu cred ca e prea bine sa se intample la vitezele pe care le-ai mentionat.nu mai zic de accident... Fiecare cum isi asterne asa doarme.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rook Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 fara suparare dar tu nu mai ai multe zile daca o tii in ritmul asta....eu in locul tau as merge mai usor pentru ca va veni prima cazatura chit ca vrei sau nu vrei si nu cred ca e prea bine sa se intample la vitezele pe care le-ai mentionat.nu mai zic de accident...Fiecare cum isi asterne asa doarme.... incercam sa-i fac pe toti sa constientizeze riscurile la care se expun in momentul in care isi iau un SS iar tu imi zici ca o sa mor!!!!!!!! multumesc mult! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metoxil Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 incercam sa-i fac pe toti sa constientizeze riscurile la care se expun in momentul in care isi iau un SS iar tu imi zici ca o sa mor!!!!!!!! multumesc mult! vrei sa spui riscurile cand mergi cu viteza, nu cu ss atat te duce pe tine si pe altii capul... nu e de la motor e de la mintea ta... si daca iti luai altceva sigur faceai la fel. Iar daca la 30 de ani atat intelegi tu, poti sa fii linistit ca mai destept nu o sa te faci. Multi cred ca intelepciunea vine cu varsta.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rook Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 1. Da, viteza e problema, nu SS'ul.Ba chiar un SS e avantajat la franare fata de alte categorii de motoare, franele sunt foarte bune. De asemenea, si ciclistica te poate ajuta, raspund foarte bine la schimbarile de directie. Pentru asta, insa, trebuie sa ai niste experienta, nu sa fii incepator timorat de fiara pe care calaresti. 2. Referitor la viteza si SS, cu un SS treci de 180 fara prea mare stres, aproape ca nu simti. Si, al naibii pervers, vrea viteza, more & more.. Cu alte tipuri de motoare simti viteza si te autolimitezi. Cu un naked-chopper-enduro, de la 120 te cam bate vantul, realizezi ca ajungi la viteze mari. Motoarele mai mici trebuie scremute si tragi de ele pentru a ajunge la viteze mai mari, ceea ce iara te face intr'un fel sa constientizezi ca "nu e bine ce faci" eu puneam in evitenta exact ceea ce se sublineaza la punctul doi dar se pare ca unu s-au gasit sa ma faca mai putin destept iar celalalt sa-mi ureze "de bine" daca stiam nu postam nimic! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
metoxil Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 daaaaaaa, exaaaact, cei care merg cu 200 la ora merg din greseala... ei cred ca merg cu 80 dar de fapt nu isi dau seama cand trec de suta.... asta e o scuza buna si daca iti iei radar "domnule politist eu nu am vrut sa depasesc limita legala, dar motocicleta mea ma tot batea la cap sa accelerez.... i-am dat blana ca sa ma lase in pace...." Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
UnOareCare Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 mhama ce de psihologi p`aici... bai gusturile nu se discuta. Sunt banii vostrii, viata voastra. daca vreti fireblade sau busa, numai bine singura buba la ss e costul intretinerii. oare de ce nu zice nimeni nimic cand un tip isi ia B`ul si peste 1 saptamana isi cumpara un M3? nu`i acelasi lucru? Trebuie oare sa inceapa intai pe un trabant, dupa aia sa`si ia o dacie si tot asa pana la M3u` ala? Aberati si consumati oxigenu aiurea. dpdv al sigurantei, dak da gogu cu masina peste tine, zbori la fel de mult de pe un ss cat de pe un scuter, chopper, naked, enduro.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dimitris Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 mhama ce de psihologi p`aici...bai gusturile nu se discuta. Sunt banii vostrii, viata voastra. daca vreti fireblade sau busa, numai bine singura buba la ss e costul intretinerii. oare de ce nu zice nimeni nimic cand un tip isi ia B`ul si peste 1 saptamana isi cumpara un M3? nu`i acelasi lucru? Trebuie oare sa inceapa intai pe un trabant, dupa aia sa`si ia o dacie si tot asa pana la M3u` ala? Aberati si consumati oxigenu aiurea. dpdv al sigurantei, dak da gogu cu masina peste tine, zbori la fel de mult de pe un ss cat de pe un scuter, chopper, naked, enduro.... Nu e chiar acelasi lucru. Si stai linistit ca multa lumea blameaza chestia asta si cand vine vb de masini. dar gandeste-te ca in masina esti mai in siguranta. Pe motor orice greseala te poate costa scump. De ce sa nu incepi de mic pe ceva mai mic ? de ce sa incepi la 25 de ani pe r1? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rook Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 daaaaaaa, exaaaact, cei care merg cu 200 la ora merg din greseala... ei cred ca merg cu 80 dar de fapt nu isi dau seama cand trec de suta.... asta e o scuza buna si daca iti iei radar "domnule politist eu nu am vrut sa depasesc limita legala, dar motocicleta mea ma tot batea la cap sa accelerez.... i-am dat blana ca sa ma lase in pace...." foarte haios!!! cat despre scuza promit ca am s-o folosesc odata sa vedem reactia politistului!!! ha ha ideea postului meu era ca daca in momentul in care ne luam SS si ne propunem sa mergem incet pe ele ne mintim singuri. Oricum sa te vad pe tine pe vitezana la 80 pe ora cand va trece un scuter pe langa tine iti garantez ca ''hormonul'' va prelua controlul! Dupa cum observi nu jignesc pe nimeni deci astept acelasi tratament. multimesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZLD_moto Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 mhama ce de psihologi p`aici...bai gusturile nu se discuta. Sunt banii vostrii, viata voastra. daca vreti fireblade sau busa, numai bine singura buba la ss e costul intretinerii. oare de ce nu zice nimeni nimic cand un tip isi ia B`ul si peste 1 saptamana isi cumpara un M3? nu`i acelasi lucru? Trebuie oare sa inceapa intai pe un trabant, dupa aia sa`si ia o dacie si tot asa pana la M3u` ala? Aberati si consumati oxigenu aiurea. dpdv al sigurantei, dak da gogu cu masina peste tine, zbori la fel de mult de pe un ss cat de pe un scuter, chopper, naked, enduro.... cum sa compari o masina cu un motor.....un exemplu de argument: ca sa poti frana eficient pe un motor iti trebuie o experienta fff vasta si multi km pe cand la masina calci o pedala si atat.....nu mai zic de abordat viraje,etc ceea ce cu o masina e mult mai usor si mult mai sigur....orice taran poate merge cu un m3 daca stie sa mearga cu dacia si sa ia un plastic....pe motor nu poti spune ca daca ai mers cu minskul in scoala ai experienta si poti trece pe R1.Ai miscat odata din incheietura mai zdravan si te aduni de pe jos..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vladut50 Postat Aprilie 9, 2009 Share Postat Aprilie 9, 2009 cum sa compari o masina cu un motor.....un exemplu de argument: ca sa poti frana eficient pe un motor iti trebuie o experienta fff vasta si multi km pe cand la masina calci o pedala si atat.....nu mai zic de abordat viraje,etc ceea ce cu o masina e mult mai usor si mult mai sigur....orice taran poate merge cu un m3 daca stie sa mearga cu dacia si sa ia un plastic....pe motor nu poti spune ca daca ai mers cu minskul in scoala ai experienta si poti trece pe R1.Ai miscat odata din incheietura mai zdravan si te aduni de pe jos..... Asa e! La masina franezi cand iti taie capu, in curba, pe zgura, apa...etc, nu conteaza. Derapezi putin si gata. Daca are si ABS si ESP nici macar nu mai derapezi, orice pitipoanca ar fi la volan. Cand le mai vezi ca si vorbesc la telefon crizez. Dar la motor e alta treaba. Exista tehnici de accelerare, de franare, pozitii ale corpului, atentia mult mai mare, scanarea mult mai atenta a drumului cu privirea, etc. Nici nu ai cum sa compari masina cu motocicleta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dude19 Postat Aprilie 15, 2009 Share Postat Aprilie 15, 2009 AM 22 de ani si mi-am luat un SS kawasaki zx6r din 2005.Tin sa mentionez ca am condus masina zi de zi timp de 4 ani inainte sa imi iau prima motocicleta si nu orice motocicleta ci un supersport cu 140 CP, si vreau sa zic ca a contat enorm experienta de pe masina.Imi iubesc motorul si nu cred ca as alege alt tip de motor daca ar fi sa iau din nou o decizie sa imi cumpar moto.Daca imi permiteti dau si un mic sfat din propria experienta. Nu iti cumpara motocicleta puternica ca primul moto doar ca sa impresionezi si sa atragi atentia pe strada, si eu am varsta in care am teribilismul inca in sange..dar accidentele care le-am avut in trafic cu masina m-au facut sa ma trezesc la realitate si sa imi temperez adrenalina ^^.Succes si un sezon frumos fara incidente ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sailordana8 Postat Aprilie 15, 2009 Share Postat Aprilie 15, 2009 Ce tare e topicul asta...multi isi iau sau si-au luat ssuri cu multi cai pe post de prima motocicleta dar ii sfatuiesc pe altii ca in nici un caz sa nu faca precum ei...doar pentru ca ei au fost mai ..si mai...si au putut, inseamna mai mult ca sigur ca altii nu vor putea! Tare..tare... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
j`ariel Postat Aprilie 15, 2009 Share Postat Aprilie 15, 2009 mhama ce de psihologi p`aici...bai gusturile nu se discuta. Sunt banii vostrii, viata voastra. daca vreti fireblade sau busa, numai bine singura buba la ss e costul intretinerii. oare de ce nu zice nimeni nimic cand un tip isi ia B`ul si peste 1 saptamana isi cumpara un M3? nu`i acelasi lucru? Trebuie oare sa inceapa intai pe un trabant, dupa aia sa`si ia o dacie si tot asa pana la M3u` ala? Aberati si consumati oxigenu aiurea. dpdv al sigurantei, dak da gogu cu masina peste tine, zbori la fel de mult de pe un ss cat de pe un scuter, chopper, naked, enduro.... Din punctul de vedere al unei posesoare de carnet categoria B, de la inceput poti sa conduci orice masina care intra in categoria B, si nu ai prea mari probleme, am condus de la dacie la opel, logan, etc, se conduc cam la fel, cu cat ii mai noua ii mai fain ca nu te scutura si nu iti tebuie muschi sa bagin in viteza sau sa franezi.....dar deja daca vrei sa conduci microbuz, autobuz sau camion, se schimba treaba, iti trebuie alta categorie, alt carnet, si ani de experienta inainte sa dai examenu. Oare de ce? Nu-i tot masina? Cam asa ii si cu motocicletele, doar ca aici nu mai tine de schimbarea carnetului, ci doar de un mic articol in lege care obliga incepatorii sa-si ia un motor mai mic....desi nu tine nimeni cont de el, sau prea putini. Si oricum nu poti compara sub nici o forma o motocicleta cu o masina, prin simplul fapt ca are numa 2 roti in loc de 4, si deja ii o diferenta mare de echilibru, chiar si la statul pe loc....cand te dai jos din masina, inchizi usa si pleci. Daca te dai jos de pe motor, si nu pui cricu, motoru pa, pe jos, trage un pui de somn ..... masina te tine pe tine, tu tii motorul.....si multe alte diferente spuse de altii mai sus, asta pe care am spus-o eu e cea mai elementara diferenta. Si daca da gogu cu masina in tine intradevar zbori, nu stiu cat de repede, dar oare de ce la sectiunea accidente cele mai multe accidente sunt cele cu vitezane sau nakeduri, si nu vezi in fiecare saptamana chopere.....? Daca ca om stii ca nu te poti limita si nu-ti poti pune frana adrenalinei, atunci ia-ti un motor care sa te limiteze, ca sa ai sanse sa mai mergi si maine pe el. (vb la general, nu faceam referire la o anumita persoana) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian. Postat Aprilie 15, 2009 Share Postat Aprilie 15, 2009 Aprilia RS 125 este SS nu ? Eu am de gand la asa ceva pe la 18 ani... Auzisem ca asta e recomandata la incepatori... Sau nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vladut50 Postat Aprilie 15, 2009 Share Postat Aprilie 15, 2009 Nu e SS. Supersport sunt motocicletele de viteza de 600cc in 4 timpi. Asa e si in campionatul mondial de supersport. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate