Sari la conținut

ULEIURILE MOTO - (tipuri/clase/interval schimb, etc)


opini  

434 membri au votat

  1. 1. ce ulei pentru o sportiva?


Acest sondaj este închis pentru noi voturi


Postări Recomandate

mexykanu

 

asa am vorbit si eu cu multi care au folosit Bel-Ray la curse, si cica ar fi mult superior celorlalte

 

acum nu stiu ce sa zic. tu zici de Yacco ca ar fi bun, pana acum nu am auzit pe nimeni sa vobeasca de ele.

 

 

nici experimente pe motorul meu, nu vreau sa fac.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 2,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Problema e cam asa: sezonul pt mine e gata, asa ca in iarna trebuie sa ma orientez dupa consumabile. iar uleiul chiar vad ca am o dilema in alegerea lui. asa ca am auzit de Bel-Ray si ma tenteaza sa il folosesc pe viitor.

 

pana acum am mers pe Motul 15/50

 

am observat ca isi facea treaba bine, dar numai in primii 3000Km 3500 maxim, dupa aia..... cutia troncane, schimb greu simt motoru ca si cum ar merge cu apa. iar temperatura la apa cam repede urca.

din cauza serviciului, timpului si altor factori, pe motor merg in general vara, in concediu. fac cam cate 3-4000Km in 2-3saptamni, in functie de concediu/planuri/trasee

 

nu fac performanta, dar nici motocicleta pt poze nu mi-am luat,si nici genul care iese cu motoru pt o tura de oras si gata. :rolleyes:

acum sunt tentat sa pun Bel-Ray pt ca multi il lauda ca fiind foarte bun (se auzea de un test in care a fost mult peste restu)

 

ce parere aveti? cei ce l-au folosit si il folosesc indiferent de conditiile de exploatare.

 

preturile am vazut ca e ceva mai ridicat la Bel-Ray (68lei/litru) dar nu asta ar fi problema.

 

astept pareri de la oricine. chiar si de la aia care au auzit la varu lu unchiul la prietenul vecinei mamei lu nevastasa. :crack:

 

Fac produse de foarte buna calitate. Toti care au pus anul asta Bel Ray, n-au cerut dupa aia altceva.

Au standarul cel mai nou la uleiuri moto SM si MA2. Vezi ca Checa cu Ducati la WSBK merge cu Bel Ray :D

 

Cunosc mai multe persoane care au folosit Bel-Ray si nu au fost multumite. Daca vrei sa te convingi, iti pot da numerele lor de telefon.

 

Daca vrei sa treci pe un ulei bun, baga YACCO.

 

Echivalentul MOTUL 300v de la YACCO este MVX COMPETITION (MVX RACE) 15w50. S-a mers cu uleiul asta la RoSBK.

Semisinteticul YACCO, dupa 4500 km se comporta ca la 0 km. Este vorba de MVX 500 15w50. Cu care s-a mers la DAKAR.

 

Pentru orice detalii ma poti contacta si te voi lamuri.

 

Serios. Asa sa fie? Ce ciudat... eu nu cunosc pe nimeni care sa se planga de Bel ray. Nu inseamna ca este vreo magie neagra sau fac produse infailibile. La fel, mi se pare dubios, cum ai dat-o imediat pe Yacco :D La RoSBK aproape jumatate daca nu mai bine, merg cu Bel ray - Mistode, SST, Pascota, etc. La MotoGP o gramada de echipe de la toate clasele baga ulei Bel Ray.

Ok, uite cum facem, pentru ca orice disputa pe forum o ia razna imediat: da-mi mie pe PM numerele de telefon de la oamenii aia nemultumiti sa-i sun si sa intreb exact despre ce e vorba. Vreau sa studiez problema, sa trec totul la dosar. Orice informatie este pretioasa, daca este veritabila.

Multumesc.

Editat de Cesar
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ms Cesar. mi s-a mai spus ca multi o ard cu Bel-Ray si cica ar fi foarte bun.

 

poate cei ce nu le-a placut, au luat in considerare pretul mai piperat. dar la mine nu ma intereseaza asta, ci calitate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ma bag si eu putin in discutie, eu folosesc SILKOLENE 10-50, am folosit motul din gama 7100 pentru 100 de km si mi se aprindea martorul de ulei dupa ce depaseam 200km/h. Dupa ce am pus SILKOLENE (la recomandarea fostului proprietar) nu am mai avut aceasta problema. Desi nu prea vad ca se vorbeste despre acest ulei eu sunt multumit de el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am Bel-Ray EXS Synthetic Ester 4T 10w50 in zx-6r 2008 si e ok.Nu imi place ca devine cam rigida cutia cand ajunge apa pe la 102 grade in oras.Schimbul asta are cam 1800 km.Am intalnit aceeasi chestie la fostul moto zx-6r 2005,dar aveam Bardahl in el.Cunosc pe cineva cu 636 05 care tot se plange de Belray,tot pentru cutie.Anul trecut am mers pe Motul 7100 si Motorex TopSpeed si din cate imi aduc aminte nu simteam rigiditatea in cutie dupa ce pornea ventilatorul.Nu pot sa bag mana in foc ca a trecut o iarna.

Belray-ul se gaseste la 195 roni 4L.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu am pus motorex formula(parca era) 10w40 cand am luat mobra si simteam ca-n ture inalte nu-si face treaba perfect si apoi am bagat belray 15w50, spre rusinea mea nu stiu exact gama. cutia se simte mai bine, in ture motorul se aude mai bine si urca usor mai greu in temperatura(la mine in 20 de minute in oras e la 110-120, acu ajunge mai greu acolo). patrick de la ambulanta mi-a zis ca e singurul ulei care nu i-l mananca mobra. cand am facut schimbul, diferenta de la motul 7100 parca la belray era de vreo 20 de lei si mi s-a parut ok. eu o sa raman la belray.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Honda CBR600 F4 - 1999. Am facut 4 schimburi de ulei pana acum, de cand am motocicleta: Motul semisintetic, Motul full sintetic, Motul semisintetic si in final Motorex semisintetic. De ceva timp(cam dupa primul schimb), a inceput sa se auda un zgomot diferit la motor, pe care l-am identificat ca fiind lantul de distributie. M-am documentat si am aflat ca sunt multe cazuri ca al meu si ca, probabil, intinzatorul de lant nu mai functioneaza normal. Am cumparat altul nou, ultima revizie, ca sa fiu impacat si a mai disparut din zgomot, dar a reaparut la scurt timp. Pana azi, cand am pus ulei Motorex. Ieri, zgomotul ala ajunsese sa semene cu cel al tachetilor de la auto si azi nu se mai aude deloc. Absolut deloc. In plus, s-a schimbat si zgomotul general al motorului. Sau poate mi se pare pentru ca nu il mai aud pe cel al lantului, dar categoric e mare diferenta. Citisem aici, pe forum parerile altora care ziceau la fel, insa am mers pe Motul, pt. ca ma gandeam ca sunt bazaconii. Am zis sa incerc, totusi Motorex pana cand o sa schimb kitul de distributie. Nu ma gandeam sa fie asa mari diferente intre doua produse similare ale unor marci de top, dar uite ca sunt. Oare asa se intampla si in cazul anvelopelor, filtrelor, si altor consumabile?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu folosesc si am folosit intotdeauna Motul...dar cred ca fiecare aici pune ce crede el ca e bun...mie nu-mi zornaie cutia si nu am sunete dubioase care sa "dispara" odata cu miraculosul Motorex...aste-a numa in capu unora...si planuiesc sa bag un SILKOLENE iarna asta sau un IPONE..sa vedem care-i beshina...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Honda CBR600 F4 - 1999. Am facut 4 schimburi de ulei pana acum, Nu ma gandeam sa fie asa mari diferente intre doua produse similare ale unor marci de top, dar uite ca sunt.

Mai mergi ceva cu el pana se uzeaza si mai povestim dupa aceea ....Prea putin conteaza marca uleiului atata timp cat ii dai la intervalele specificate si tipul indicat de producator.Restul e marketing.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am pus BelRay si nu mai pun in viata mea asa ceva. Nu am avut ce face si in loc de Motul am pus mizeria asta si una doua mai mi se aprinde becul de ulei de tre sa opresc motorul cand e inca pe la 70 de grade dupa ce am pornit.... in rest nu mai am probleme, insa ma dispera cand face asta. Cu Motul nu am avut asemenea probleme, mare bou am fost eu ca am schimbat ceva ce imi mergea bine doar la recomandarea cuiva de la service!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pune in continuare motul, dar daca vrei sa mergi la competitii uita de el :))))

 

folosesc motorex si bel-ray acesta din urma este SINGURUL ulei(vorbin de gama full sintetic) la care nu imi "caraie" ambreajul(posesorii de ktm stiu...) cand il patinez pe urcari d-alea groaznice. De cateva luni am trecut pe 2t(125EXC) si am nevoie de turatii foarte mari ca sa pot face treaba(12-14mii). uleiul de amestec se comporta foarte bine si am primit chiar azi feedback pozitiv de la un amic caruia i-am pus bel-ray in motoreta lui de 50cmc si s-a schimbat in bine total.

 

yacco e ok dar n-am mai folosit demult datorita promovarii foarte slabe pe piata moto romaneasca. Sunt cativa baieti inimosi care de ceva vreme se chinuie sa relanseze acest brend, le urez succes!

 

raportul calitate pret e ok, performantele bel-ray nu m-au dezamagit inca :D asa ca inca il mai forjez. vreau sa vad cand ii da sangele pe nas la ascutitoare, am pistonul si cilindrul de rezerva pregatite dar a dreaqului nu mai crapa :crack:

Editat de stulewa
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce fericit sunt ca bag ulei de masina in tramvaiul meu, avand ambreiaj uscat.. :hug:

ambreiaj uscat am si eu. deci vreau un ulei de motor.

inainte sa revin din concediu am pus Mobil 1 pt 1000km. marca era altfel motoru. mi sa parut ca era ok. dar nu vreau sa bag orice.

 

ms stwleva de feedback. cred ca an sa incerc un schimb de curiozitate. daca nu ii pun Unisol sau de la bunica

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fesierule...cred ca o iei deja o iei pe lambada...azi mane o sa iti negi si propria existentza...:))uite azi mi-am schimbat uleiul dupa 8000 si ceva de km...la yzf...am avut in motor MOTUL 7100 10W40 ala roshior ca acuma se face mai galbui am observat....am atasat si o poza...sa vedetzi cum arata uleiutzul...deci in concluzie...tot 7100 am bagat...smells goooodddd!

post-39574-0-60781000-1347620349_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fesierule...cred ca o iei deja o iei pe lambada...azi mane o sa iti negi si propria existentza...:))uite azi mi-am schimbat uleiul dupa 8000 si ceva de km...la yzf...am avut in motor MOTUL 7100 10W40 ala roshior ca acuma se face mai galbui am observat....am atasat si o poza...sa vedetzi cum arata uleiutzul...deci in concluzie...tot 7100 am bagat...smells goooodddd!

 

7100 10W40 4T este de culoare rosie.

7100 MA2 10W40 4T este de culoare gri-galbuie si are un pret ceva mai mic.

 

JASO MA si MA2 sunt normele pentru ambreiajul umed.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Kristian K changed the title to Ce ulei sa folosesc la BMW R1200R?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...