Sari la conținut

Evolutie pret combustibil

Proxi
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 900
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

La aproape toate stațiile pe lângă care am trecut astăzi carburantul standard era sub 8 lei. Mărire importantă față de ieri (~6%), una pentru care sigur merita să stai la coadă aseară. Unde-s profeții carburantului la 10 lei?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu prea inteleg in baza a ce vor fi sanctionate benzinariile.

Daca nu pot dovedi o intelegere (tip cartel) intre benzinarii pentru a creste pretul simultan, nu prea imi dau seama care e ilegalitatea. Exista plafoane de adaos maxim pentru combustibili?

Link spre comentariu

Pai sanctionate vor fi doar cele care au marit la 10-11-12 lei.

Aseara, marea lor majoritate a pastrat pretul normal de 7,3 ~7,6 lei.

Ce-i drept, azi si acea majoritate are preturi undeva in jurul lui 8, deci au marit "de bun simt" cu 40-50 bani. Marire pe care oricum o faceau; dar nu in 12 ore, ci in vreo 3-4 zile. Au profitat de isteria de ieri si au marit in 12 ore cat isi propusesera sa mareasca in 3 zile. Asta-i tot.

Link spre comentariu

Vorba adormitului de la Cotroceni: Ha! Ha! Ha!

Sunt curios pe ce baza legala amendezi un comerciant care spune ca produsul nu mai costa 7 lei/L ci 9 lei/L? Ca asa considera el.

Atata timp cat banii au fost incasati legal - adica marcati prin casa de marcat fiscala -, iar agentul economic a platit taxele si impozitele aferente sumelor incasate, ce legea incalcat? Basca ca statul va fi fericit: isi ia 19% TVA din banii incasati in plus, isi ia 16% impozit pe profit din banii incasati in plus ......

Acum 12 minute, PzKpfW a spus:

Unde-s profeții carburantului la 10 lei?

Va ajunge cu siguranta 10 lei si chiar va trece de acest prag. Nu imi fac iluzii. Pretul carburantului in RO a fost mereu in jur de 90% din cel din DE. Cum acolo se duce binisor  peste 2 €/L este clar unde vom ajunge.

Profetii sunt angajatii de la ceea ce se numeste ''Coloana a cincea''

Cine nu stie despre ce este vorba, poate sa dea un sarci pe goagal.

Link spre comentariu

4 minutes ago, Silver Arrow said:

Va ajunge cu siguranta 10 lei si chiar va trece de acest prag.

În viitorul apropiat probabil că nu. Personal m-aș semi-bucura, poate mai învață lacheții să mai meargă și pe jos. Dar s-ar cam bloca economia. Guvernul are măsuri pe care le poate lua.

Etaloanele în situații de criză nu prea sunt relevante. Belgia de exemplu are acum un preț mediu cu ~10% mai mic ca Germania, deși în general erau la paritate sau peste DE.

10 minutes ago, Silver Arrow said:

Profetii sunt angajatii de la ceea ce se numeste ''Coloana a cincea''

Cei care-și afișează figura în public, da. Restul sunt destul de convins că sunt doar proști.

image.thumb.png.a7d29bb05be06fce74226be59f76cce7.png

Link spre comentariu

Acum 3 ore, PzKpfW a spus:

La aproape toate stațiile pe lângă care am trecut astăzi carburantul standard era sub 8 lei. Mărire importantă față de ieri (~6%), una pentru care sigur merita să stai la coadă aseară. Unde-s profeții carburantului la 10 lei?

Ai rabdare, in Bucuresti astazi cea mai ieftina benzina e 8 lei si urca pana la 9,12 lei. Practic intr-o singura zi s-a scumpit cu peste 50 de bani. Eu dadeam sase luni pana ajunge la 10 lei pe litru dar in ritmul asta va ajunge la 10 lei in maxim trei luni. Slava Ucraina.

Editat de Nguyen
Link spre comentariu

Hai să zic...un cățel de companie,curte,etc,are nevoie de mâncare,tratamente,atenție.Toate costă.Chiar și atenția acordată cățelului,se raportează la bani,acum😯Așa..un tuns e 120 lei.Lumea acum,taie de unde poate.Renunță la căței😪Așa trec unii de criza scumpirii benzinei.Bahhh...le dau io săpun și frânghie.Spânzură-se.Locuiesc în localitate de 8000 locuitori,astăzi ..doi bischoni maltezi,găsiți abandonați.

Link spre comentariu

Acum 3 ore, Silver Arrow a spus:

Sunt curios pe ce baza legala amendezi un comerciant care spune ca produsul nu mai costa 7 lei/L ci 9 lei/L? Ca asa considera el.

e cazul mol in special, care au profitat de situatia din piata pentru a recupera pierderile din ungaria, unde pretul e plafonat

a fost o decizie constienta motivata de una politica, o sa fie greu sa o apere

daca nu accepta amenda probabil vor aparea in presa niste email-uri interne care le-ar face mai mult rau

au incercat, prostii au platit, statul isi ia banii si toata lumea e fericita

la categoria fun

https://trends.google.com/trends/explore?date=now 7-d&geo=RO&q=retur benzina

Link spre comentariu

@prafrau

De acord cu se spui, dar amenyile se dau cand ai incalcat o lege.

Care ar fi aceasta in cazul MOL?

Am mai scris: specula era incriminata legal in comunism pentru ca preturile erau stabilitate de catre stat. Acuma in capitalism pretul si-l face fiecare cum il taie capul. Ca marirea de pret este imorala este alta treaba si asta nu se amendeaza legal ci eventual tot moral in sensul in care cumparatorii boicoteaza un anumit furnizor. Asta daca se poate 🤭

Benzinarii pot fi amendati pentru ca au permis alimentarea in recipienti neomologati, la fel ca si cei care au alimentat in asa ceva. Si am vazut ca au facut asta.

Cam pana aici poate statul sa intervina.

Iar tembelul ala de a rasturnat motorina in drum ar merita vizitat si de garda de mediu (la fel ''intervine'' cand ard tzi.. pardon diversi cetateni deseuri 😂)

Link spre comentariu

Acum 56 minute, pinnochio a spus:

Hai să zic...un cățel de companie,curte,etc,are nevoie de mâncare,tratamente,atenție.Toate costă.Chiar și atenția acordată cățelului,se raportează la bani,acum😯Așa..un tuns e 120 lei.Lumea acum,taie de unde poate.Renunță la căței😪Așa trec unii de criza scumpirii benzinei.Bahhh...le dau io săpun și frânghie.Spânzură-se.Locuiesc în localitate de 8000 locuitori,astăzi ..doi bischoni maltezi,găsiți abandonați.

P-astia i-aș trimite eșalonul întâi să se bata cu rușii, cecenii, tancurile. Luați de aici forte proaspete pentru mașina de tocat carne de tun 

Link spre comentariu

practicile comerciale neloiale sunt interzise la nivel european, si sunt cateva pasaje la care ar putea intra in functie de cine citeste legea

cum am zis, probabil cu avocati buni mol ar putea scapa de amenda, dar contextul politic nu le este favorabil si ar pierde in alte feluri

Link spre comentariu

Acum 12 minute, prafrau a spus:

practicile comerciale neloiale sunt interzise la nivel european, si sunt cateva pasaje la care ar putea intra in functie de cine citeste legea

cum am zis, probabil cu avocati buni mol ar putea scapa de amenda, dar contextul politic nu le este favorabil si ar pierde in alte feluri

Tu te referi la intelegeri tip cartel. Sunt atat de greu de dovedit in cazul in care ele chiar exista..........

Sa pui ce pret vrei tu unui produs pe care il vinzi nu se numeste practica comerciala neloiala. Inschimb sa vinzo benzina sub pretul de fabricatie ca sa ii falimentezi pe toti ceilalti producatori este practica comerciala neloiala (nu o sa vezi asa ceva :crack:)

Uite iti pun o intrebare practica si sper sa imi dai un raspuns sincer: pe piata toata lumea vinde profilele din otel sa spunem pe la 1.500 €/tona, pretul de achizitie fiind sa spunem 1.400 €/tona. Brusc un vanzator ridica pretul la 1.600 €/tona. Tu daca ai fi distribuitor ce ai  face: ramai sa vinzi cu 1.500 €/tona sau ridici si tu pretul la 1.600 €/tona?

Sau: daca tu ai o sursa magica si gasesti profile la 1.300 €/tona, o sa le vinzi la 1.400 €/tona sau la 1.500 €/tona fiind fericit ca ai propfit mai mare?

Asa ca sa nu ne mai dam loviti ca vai de mine ce practica neloiala.

Cumparatorii vor marfa cat mai ieftina si producatorii sa ramana ciorba cat mai mare. De aceea a si ajuns calitatea marfurilor unde a ajuns.

MOL a pus pretul la 11 lei/l, treaba lui de ce. Si multi au zis: hai si noi cu pretul sus ca o sa facem plua mare.  Punct.  Asta este tot.

Nu va convine cand ridica astia pretul carburantilor, aveti mai multe variante:

- masina electrica

- transport in comun

- bicicleta

- mers pe jos

- va faceti o rafinarie si fabricati benzina/motorina la 4 lei/L si o vindeti cu 5 ..... Sau stai asa, nu mai bine o vindeti cu 11 lei/l si faceti matzul gros?

Link spre comentariu

1 oră în urmă, pinnochio a spus:

Sa tii un caine cum trebuie costa. Ca si o mobra. N-ai bani, renunti la el/ea. Asta e acum tragedia de pe mapamond! 

Link spre comentariu

Eu aș renunța la mobră.Mobrele nu au suflet.Să arunci pe stradă,un cățel...ca să-ți rămână banii de benzină,lanț,pinioane,etc...Moll,țoale...imigiu de care am mai zis...Duteeeee...Ești degeaba😪.Să-l arunc pe Muștiuk???  Neverrrr...O să pun în rezervor uleiu ce rămâne de la omletă🤣🤣🤣

16469373208951848702674964493830.jpg

Editat de pinnochio
Link spre comentariu

Acum 11 minute, Silver Arrow a spus:

Tu te referi la intelegeri tip cartel. Sunt atat de greu de dovedit in cazul in care ele chiar exista..........

Sa pui ce pret vrei tu unui produs pe care il vinzi nu se numeste practica comerciala neloiala. Inschimb sa vinzo benzina sub pretul de fabricatie ca sa ii falimentezi pe toti ceilalti producatori este practica comerciala neloiala (nu o sa vezi asa ceva :crack:)

as prefera sa nu intru in polemici, pare ca ai o parere foarte fixa

amenzile nu au aceeasi sarcina a probei, nu vorbim de un proces in penal

si am spus clar ca probabil ar putea scapa de amenda, dar pot fi acuzati cu mai mult sau mai putin succes ca s-au folosit de isteria din piata pentru a crea falsa senzatie a unei oferte limitate, si asta e ilegal (ceea ce au si facut, dar e greu de dovedit la proces in lipsa unor comunicari interne clare ale lor, care ar putea aparea daca fac prea mare scandal)

acum, poti argumenta cat vrei, dar pare ca tu spui ca nu se poate intampla ceva ce s-a intamplat deja, ceea ce e ridicol

Link spre comentariu

@prafrau  nu e vorba de o idee fixa. Mi se pare legitim sa intreb ce lege incalca un benzinar care vrea sa vanda benzina cu 11 lei/L.

Sau in general o persoana juridica cand decide sa vand un produs la ce pret doreste

Bun au fost amendati, sau cel putin asa s-a spus, dar nu am vazut sa se spuna pentru ce incalcare au fost amendati.

Daca tu ai vazut ti-as fi recunoscator sa imi spui. Nu prea stau pe stiri.

de acord cu polemica. Ne oprim

Faptul ca nu mi-ai raspuns la problema pe care ti-am pus-o este pentru mine un raspuns suficient.

@pinnochio 👍 😂

Link spre comentariu

• adidas changed the title to Evolutie pret combustibil
  • Kristian pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic