Sari la conținut

Soseaua Pitesti Campulung, 19.05.2015, "Azi era sa o patesc urat&#


viorel_dumitru
 Share

Postări Recomandate

Cred ca m-au ajuns blestemele unora de pe acest forum. Azi era sa o patesc destul de urat. Deci:

Mergeam frumos cu Formula cam cu 70-80 km/h. Soseaua Pitesti Campulung. O curba usoara la dreapta (deci nu intersectie). Ma aplec si intru mormal in curba. Aud in spate claxon puternic. Ma uit in oglinda nimic, apoi vad o masina culoarea maro ca trece milimetric pe langa mine prin stanga. Nu numai ca trece dar ma si atinge pe bocancul stang. Singura zona de contact intre mine si masina a fost bocancul stang. Am inghetat. Este primul "impact" de cand merg cu motocicleta. Ma asteptam ca la astfel de contacte motocicleta sa cada. Nu a cazut, doar o usoara dezechilibrare. Am mai mers cateva zeci de metrii, apoi am oprit pe dreapta sa imi revin. Sa mai spun ca dobitocul cu masina maro nici nu s-a sinchisit sa opreasca? Din pacate, datorita spaimei, panici sau nu stiu cum sa ii zic nu i-am luat nici numarul si nici marca. Sigur era o masina straina de culoare maro (deci nu Loganuri, Dacii etc).

Am ajuns acasa: piciorul stang e un pic vanat (laba piciorului). Doare putin cand il pun in pamant. Sa imi fac griji sau trece singur? In picioare aveam niste bocanci de "lucru" (bocanci cu bombeu metalici care se dau de la fabrica ca echipament de protectie). Cred ca si aia m-au salvat putin ... sau nu?

Nu mai stiu ce sa scriu, dar cred ca azi am avut o cumpana. Nu stiu de ce cel cu masina nu a oprit, s-a auzit o bufnitura, el m-a lovit cu aparatoarea rotii spate in piciorul stang. Ma indoiesc ca nu a auzit ...

Tot datorita spaimei nu mi-a trecut prin cap sa sun la politie sau 112. Nu stiu de ce nu am facut-o ... poate pentru ca e primul meu incident de acest gen. Dupa ce m-am linistit, am inspectat mobra (nu are absolut nimic) si am plecat acasa.

Editat de viorel_dumitru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum cateva zile, un prieten a scapat motocicleta pe picior in poligon, de pe loc. A culcat-o incet, incet sa nu sparga ceva, dar a culcat-o pe picior. Rezultatul (tot asa, nu prea putea calca prea usor pe el)? Fractura de metatarsiana la degetul mic, care se trateaza cu o luna de gips si carje (la propriu). Deci musai sa faci raze, nu se stie ca pamantul..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

abia te-a atins si ti s-a invinetit laba piciorului? ceva da cu virgula in povestea asta...

 

Aici cam are dreptate colegu Geo .. La un contact asa cum il descri tu ... Cam greu sa se invineteasca laba piciorului .. Dar per total .. Bine ca esti bine si asculta sfatul de mai sus si ia cu bere 1-3-5-7 .. Daca vrei mai multa aventura ... Hai la bucale :)))))))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Și cel al cărui nume nu-l pomenim, cel alungat, lucra într-o fabrică. Vă amintiți? Unde zice că lucrează ceva la o fabrică, sigur nu la Honda, nici la Hachi. Câte asemănări/coincidențe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La mine primul impact a fost destul de marcant. Cu un sofer de duba ce venea din contrasens pe banda mea ... eu avand 30km/h el vreo 40km/h eu fiind incepator , panicat , prost, nu am mai pus frana fiind sigur ca revine pe banda lui , mai ales ca nu depasea pe nimeni , eram doar noi pe intreaga sosea si un fiat parcat . A intrat cu farul fix in partea stanga a ghidonului , eu am fost proiectat peste masina parcata , motocicleta pe sub mine si apoi s-a lasat linistea. Timp in care eu m-am ridicat in picioare vedeam ca unghia imi plutea pe deget (dat fiind ca nu aveam nici urma de echipament , doar casca) si apoi o pata alba , probabil vreun soc ceva ca abia la spital am inceput sa vad si altceva in afara de alb.

De atunci am purtat mereu echipament , chiar si la liceu , cel putin manusi si geaca. Chiar daca sunt mai greu cu aproximativ 7 kg din cauza gecii macar stiu ca in caz de accident scap mai usor.

De atunci am mai iesit o singura data fara echipament (pantaloni scurti si hanorac) , asta fiind acum 3 zile si m-am simtit ultimul cocalar , mai ales ca a trecut un alt motociclist pe langa mine care parca imi tinea o morala privindu-ma.

Sunt multe cazuri in care soferii nici nu se strofoaca sa mai coboare din masina... un altul dupa ce practic s-a urcat cu masina pe roata din fata la semafor , nici geamul nu l-a lasat sa ma intrebe daca am ceva sau daca motocicleta are ceva.

Chiar daca sunai la politie nu cred ca se putea rezolva ceva deoarece era greu de dovedit .. mai ales ca nici numarul si nici modelul masinii nu il mai stiai ..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am patit aceslasi fenomen de 2 ori in aceasta luna. Primul nu a fost prea nasol desi mi-a tresarit inima trecind unul foarte aproape de mine si cu viteza destul de mare ca sa il simt dar la al doilea intamplat pe Valea Oltului pe data de 08.05 am fost depasit de un BMW seria 7 cu numere de Valcea care practic m-a sters pe cot . Si acuma imi dau seama unde am gresit: mergeam suficient de mult pe partea dreapta a benzii astfel incit idiotul s-a strecurat printre mine si masina care venea din sens opus.

Intrebarea mea catre tine este: la fel s-a strecurat masina printre tine si una ce venea din sens opus sau pur si simplu a depasit prea aproape?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La o faza similara, am intins mana. Cand am vazut ca Mertzanul de dupa mine depaseste prea aproape, am ridicat mana stanga si am intins-o in lateral. S-a dus ala pe banda cealalta imediat, din reflex. Nu venea nimic din fata, deci avea loc. Inainte de asta ii era lene, presupun, sa traga de volan.

 

Port manusi cu protectii, si era destula distanta intre noi incat nu cred ca ma lovea nici daca nu tragea de volan. Nici viteza nu era prea mare. Dar sper ca s-a invatat minte.

 

 

Depasirile astea sunt de groaza. E timpul sa montez camera si sa-mi fac un cont pe youtube.

Editat de aship
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum sa nu ti-o iei cind mergi cu 80/h pe mijlocul benzii? De-al dreacu ti-a facut-o.(Nu ca as fi de acord cu asa ceva, dar frustrati sint peste tot, si trebuie sa fii constient de asta).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Penetru eu merg non stop cu camera pe casca de parca as fi un cocos, si ii doar la basca.

2 faze in decursul ultimilor 2 saptamani.

 

Una acuma 3 zile cand mergeam relaxat pe banda de langa axul drumului si in apropierea unei treceri de pietoni eram foarte atent in fata sa nu o ia la fuga unul de aiurea ( era si trafic intens). Cand din senin claxoane ....de undeva . Ma uit in oglinda dreapta, nimic...cand ma uit in stanga ( eu mergeam pe mijlocul benzii) vad un A6 care era jumate pe contrasens si jumate pe banda pe care mergeam si cu semnal de stanga. Panica maxima pt ca era dejea cu masina in dreptul cotului meu. In momentul in care ajunge paralel cu mine, trage ca vaca dreapta de volan si ma arunca pe banda din dreapta. Noroc ca era spatiu acolo. O idioata si cu copil in masina.

 

Si a doua faza cu cateva zile inainte ...eu la intersectie, pun semnal stanga, aplec motorul putin sa iau curba si pam pam, ma depaseste o desteapta cu bmw pe stanga si ma loveste in oglinda stanga de o da peste cap si ma impinge spre bordura. Am oprit fara sa cad, am inceput sa o intreb daca este sanatoasa la cap, la care ea "Aaaaa nu ai nimica" si se urca in masina si pleaca! Am ramas cu gura cascata. Noroc cu alti soferii care au oprit si au ramas cu mine sa vada daca totul este ok. Mentionez ca si vaca asta era tot cu copil in masina.

 

Concluzie? De 2 zile merg cu masina :))

Editat de givemefive
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca zic ca exact drumul ala, nu stiu de ce, dar nu am pornit camera, ma crezi ? Am avut de mers cateva sunte de metri. Altii isi pun doar casca pt distanta asta. Eu imbracat complet dar mi-a fost lene sa pornesc camera. Invatatura de minte sa`mi fie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bocancul acela e superrezistent si ai avut mare noroc ca-l purtai. O cizma de piele se deforma la impact si laba piciorului era lovita zdravan. Proeminenta aripii a actionat ca un ciocan actionat cu diferenta vitezelor, poate chiar cu 60-70km/h, nu trebuie sa te miri de forta dezvoltata. Noroc ca actionand tangential intr-o ciocnire elastica, componenta normala pe motor a fost insuficienta ca sa te dezechilibreze. Probabil ca si-a zgariat si marlanul vopseaua sper sa-l coste scump retusul. Nu e nici primul nici ultimul care "da lectii" celor care considera el ca merg prea incet si-l incomodeaza pe maria sa, obligandul sa traga amplu de volan. Daca nu se atenueaza in doua zile durerea, fa-ti o radiografie sa n-ai vre-o fisura. Cat de urgent monteaza-ti bari anticadere suficient de evazate ca sa nu mai fie nimeni tentat sa se apropie de motorul tau.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...