Dim Postat Aprilie 12, 2018 Share Postat Aprilie 12, 2018 Salutari, Sunt curios daca a folosit cineva casca de culoare alba si apoi casca de culoare neagra, vara, si daca au observat vreo diferenta in temperatura? Mersi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Emmanuel Postat Aprilie 12, 2018 Share Postat Aprilie 12, 2018 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Aprilie 12, 2018 Share Postat Aprilie 12, 2018 pe loc da in mers nu la murdarire da combinata mobra alba, vesta/geaca fluo, cea alba face senazatie in trafic (morcov vs politie) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Aprilie 12, 2018 Admin Share Postat Aprilie 12, 2018 Am si asa si asa, nu am sesizat nicio diferenta, indiferent ca merg sau stau pe loc. Oricum, asta este chiar ultima mea grija! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kinkey Postat Aprilie 12, 2018 Share Postat Aprilie 12, 2018 (editat) Acum un an, cand mi-am luat casca noua (Xspirit 3 TC-2, ca sa vedeti culorile) care e aproape complet alba am facut niste teste ca sa compar cu casca veche, un HJC negru. Nu mai am toate datele acum, dar dupa 15 minute in soare, in interiorul castilor era o diferenta de temperatura, cea alba fiind mai rece cam cu 10-12 grade comparat cu cea neagra. La suprafata nu mai tin minte care era diferenta, dar era mult mai mare. Sincer, dupa ce am mers prin Bucuresti vara trecuta cu casca alba, pot sa zic cu mana pe inima ca nu voi mai cumparat vreodata o casca neagra. Chiar nu merita discomfortul termic in plus. Ca sa nu zic ca o casca alba e mai vizibila ca o casca neagra. Editat Aprilie 12, 2018 de Kinkey Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Aprilie 12, 2018 Share Postat Aprilie 12, 2018 Eu mi-am luat alba pentru ca e mult mai vizibila in trafic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Aprilie 12, 2018 Share Postat Aprilie 12, 2018 (editat) Faptul ca cea neagra se incalzeste mai mult decat cea alba este normal. Asa este fizica. Dar sunt multe alte chestii care conteaza la o casca. Mai intai vezi calitatea castii, cum iti sta pe cap, cum se ventileaza, ce zgomot face in mers, are sau nu ochelari de soare, are Pinlock, cat costa viziera de schimb, cat costa Pinlock-ul de schimb, pot sa o desfac frumos ca sa o spal/curat la interior etc, si la urma eventual te mai gandesti si ce culoare vrei sa o ai. Am si una alba si una neagra si nu am simtit vreo diferenta semnificativa la confort. Dar intr-adevar casca alba + ham reflectorizant produce o reactie binevenita in mintea tulbure a soferului roman. Editat Aprilie 12, 2018 de Silver Arrow Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
hora09 Postat Aprilie 12, 2018 Share Postat Aprilie 12, 2018 Alb din toate punctele de vedere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Aprilie 12, 2018 Share Postat Aprilie 12, 2018 Am avut casca preponderent neagra, argintie (gri metalizat), 70% negru + 30% alb mata. Diferenta de temperatura este, cea argintie nu se incalzea atat de tare. In trafic nu stiu cum e cu casca alba, cu/fara ham diferenta mica, in schimb cu bmw rt alb (si casca argintie) m-am simtit precum Moise, se desfacea traficul in fata mea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
razvano Postat Aprilie 13, 2018 Share Postat Aprilie 13, 2018 Am si alba si neagra. Diferente de temperature probabil ca sunt, personal nu am observant. Depinde foarte mult si de ventilatie - in cazul de fata ma simt mai bine cu cea neagra (Hornet ADV). Eu as fi curios daca sunt diferente intre negru mat si negru lucios. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dim Postat Aprilie 13, 2018 Autor Share Postat Aprilie 13, 2018 Multumesc pentru raspunsuri. Stiu ca sunt diferente de temperatura, eram curios daca se resimt. Ma uitam la un model anume de casca si este versiune neagra si versiune alba, si eram curios. Multumesc inca o data! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Aprilie 13, 2018 Admin Share Postat Aprilie 13, 2018 Ia.ti frate ce ti se potriveste si lasa amanuntele astea deoparte.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KHK Postat Aprilie 13, 2018 Share Postat Aprilie 13, 2018 Sunt curios daca a folosit cineva casca de culoare alba si apoi casca de culoare neagra, vara, si daca au observat vreo diferenta in temperatura? Despre temperatura s-a discutat deja... insa mi se pare o mare greseala sa-ti casca neagra si dpdv al (in)vizibilitatii in trafic. Nu mai zic si de combinatia cu costum complet negru. O casca alba (chiar si cu muste pe ea ) este mult mai vizibila, mai ales cand mergi si printre masini sau in conditii de vizibilitate redusa. Nu mai zic cat de buna este una portocalie sau galbena... dar, fiecare si-o face cu mana lui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat Aprilie 13, 2018 Share Postat Aprilie 13, 2018 Eu am folosit mai intîî neagră si apoi albă, dar probabil în ordinea asta nu te mai interesează.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Aprilie 13, 2018 Share Postat Aprilie 13, 2018 sa vezi diferenta cand folosesti galben fluo! Pai de doi ani folosesc galben fluor. Am avut una cu insertii reflectorizante (MT Blade reflections), noaptea, cu lumina din spate, cica reflecta ca un far. Sau asa mi-a zis un prieten, ca la lumina farurilor se vedea casca mai tare ca numarul. De la inceputul sezonului folosesc tot un MT, dar e un Sincrony (cu cozoroc), aceeasi culoare turbata, care stravezeste dintii. Care are de intrat pe contrasens tot intra, nu e bai (chiar azi am aratat un deget, desi eram aproape de acostament, nebuna era cu totul pe banda mea). Dar cred eu ca acest culori mai "tipatoare" (portocaliu, galben-fluor) te fac ceva ami vizibil in trafic. Albul + motocicleta alba (mare) se asociaza cu politia, ceea ce nu e rau deloc. Imi puteam lua casca in culoarea alba, dar prefer "stravezeala". Sotia are un Reflections portocaliu, pentru noi e foarte important sa fim vizibili in trafic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dim Postat Mai 25, 2018 Autor Share Postat Mai 25, 2018 Am luat neagra Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leopold Postat Mai 26, 2018 Share Postat Mai 26, 2018 Pai si de ce-ai mai intrebat? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
john17 Postat Mai 26, 2018 Share Postat Mai 26, 2018 E o chestie psihologica, unii cauta sa le fie confirmate ideile, fixe altfel, de catre altii. Omul voia neagra si astepta sa i se spuna ca nu e mare diferenta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Mai 27, 2018 Share Postat Mai 27, 2018 In Be asta-i combinatia castigatoare, albastru cu rosu,are efect inclusiv pe M-uri/amg uri asociatia propietarilor de amg dezminte aceste neadevaruri, numai aia cu m/rs au frica de organ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate