madcox Postat Februarie 11, 2008 Share Postat Februarie 11, 2008 actul de radiere a durat la mine 10 minute. chestia cu tradusul este ca normal trebuie facuta...faptul ca tie nu ti l-a cerut tradus, asta-i partea a 2-a... daca nu ar fi tradus actul, de unde sa stie ca este al tau fierul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
neo Postat Februarie 11, 2008 Share Postat Februarie 11, 2008 salutare,o varianta ar fii sa apelam la concesionari care au deja actele de export pregatite genul acesta http://www.actionbikeworld.com/ si ca ei sunt multi alti am o intrebare nu putem apela la un transportator international sau o casa de expediti sa puna moto intr-un colet la un grupaj de tir ma gandesc poate asa ar fi mai ieftin,cine le are cu preturile la transport poate ne spune si noua am inteles ca un tir intreg costa cam 2000 euro motoreta cantareste cam 300 kg max si are ambalata banuiesc 1m latime 1.2 inaltime si 2.5 lungime asta face cam 3 mc volum si ocupa cam 2.5 mp de podea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinblk Postat Februarie 11, 2008 Share Postat Februarie 11, 2008 (editat) Salutare! Sunt intr-o situatie mai dificila. Am cumparat o motocicleta adusa din Italia in 2003 de la niste baieti care la randul lor a cumparat-o de la un prieten al ultimului proprietar (roman). Problema e ca motocicleta nu e radiata in Italia iar eu nu am cum sa dau de proprietar. Am inteles ca se poate radia de mine dar trebuie sa platesc anumite taxe. Stie cineva despre ce taxe ar fi vorba si cat ar costa? Precizez ca am certificatul de proprietate, cartea motocicletei, traducerile in romana si numarul. Va rog mult daca se poate sa ma lamuriti. Multumesc Editat Februarie 11, 2008 de florinblk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
grex Postat Februarie 11, 2008 Share Postat Februarie 11, 2008 salutare,o varianta ar fii sa apelam la concesionari care au deja actele de export pregatite genul acesta http://www.actionbikeworld.com/ si ca ei sunt multi alti am o intrebare nu putem apela la un transportator international sau o casa de expediti sa puna moto intr-un colet la un grupaj de tir ma gandesc poate asa ar fi mai ieftin,cine le are cu preturile la transport poate ne spune si noua am inteles ca un tir intreg costa cam 2000 euro motoreta cantareste cam 300 kg max si are ambalata banuiesc 1m latime 1.2 inaltime si 2.5 lungime asta face cam 3 mc volum si ocupa cam 2.5 mp de podea am unprieten care face coletarie lunar din italia cu un van, pe langa incape lejer si o moto. cine e interesat de adus moto sa dea pm cu datele complete si eu sun si-l intreb de pret. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
neo Postat Februarie 11, 2008 Share Postat Februarie 11, 2008 buna idee, dar totusi cred ca la un grupaj cu un tir de 20 tone ar iesi mai ieftin ,totusi daca prietenul tau se ocupa cu transportul poate il intrebi de niste preturi pentru diverse regiuni ale italiei,si le postezi aici cine este interesat ar avea si un pret de referinta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Infinity Postat Februarie 11, 2008 Share Postat Februarie 11, 2008 si pentru preturi orientative la motoare din italia se gasesc pe http://www.moto.it ma gandesc ca neo la preturile de transport se referea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
neo Postat Februarie 11, 2008 Share Postat Februarie 11, 2008 da la transport ma refeream dar oricum lincul tau ajuta . chiar nu stie nimeni un transportator sau o casa de expediti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
desmo Postat Februarie 13, 2008 Share Postat Februarie 13, 2008 Salut, Am si eu cateva probleme cu adusul unei mobre din italia: -transportul din regiunea Modena in Bucuresti -motocicleta vreau sa mi-o cumpere un prieten bun de acolo,ce acte trebuie sa fac intre mine si el?(procura,act vanzare cumparare?) daca poate cineva sa-mi raspunda la intrebari....dau o bere Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
madcox Postat Februarie 14, 2008 Share Postat Februarie 14, 2008 hmm. modena. eu stiu ca ala-i oras, si se afla in regiunea regio emillia(sper sa nu ma insel)...ca pe acolo am fost si eu. de transport te interesezi la rubrica transport, import, samd. acte...amicul tau face acte cu macaronarul, si cand o aduce in tara faceti un alt act de vanzare intre tine si el...sau ii dai datele tale, si face el direct actul pe numele tau. de fapt este un rahat de hartie pe care poti sa o scrii de mana...spor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mac Postat Februarie 14, 2008 Share Postat Februarie 14, 2008 odata ce a fost radiata ptr export intr'o tara UE, iti mai trebuie doar un contract de vanzare intre tine si el..super simplu. 40€ radierea la ACI sau PRA si cam atat. imp e sa ramai cu targa originala radiata ptr export si un nou CDP cu mentiunea radiat ptr exp. cam atat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Februarie 15, 2008 Share Postat Februarie 15, 2008 pentru ca in ultima perioada s-a mai schimbat cate ceva, am sa pun aici pasii ce trebuie facut in cazul unei: Inmatriculari pentru motocicleta adusa de afara. Odata cu livrarea motocicletei , motocicleta ar trebui sa vina cu urmatoarele acte ================================================ 1 Contract vanzare - cumparare intre vanzatorul motocicletei si intermediar 2 Dovada intrarii in tara a transportului/motocicletei 3 Certificatul de proprietate al motocicletei 4 Cartea de identitate (anulata) 5 Factura fiscala + chitanta aferenta ( in cazul in care s-a facut contract pers fizica - pers fizica contractul intre el si tine) 1 - Dupa ridicarea motocicletei/acte pasul 1 este programarea la RAR. Telefonul de programari este: 021/9672. Atunci vi se spune ora si ziua cand trebuie sa mergeti cu motocicleta si actele de mai sus pentru: omologare si ITP. Acolo se verifica motocicleta, seriile de la motor, sasiu, lumini. Daca inginerul Dinicutu are chef si poate (e mic de statura) da si o tura cu motorul cica sa ii testeze franele si alte cele. La casierie trebuie sa platiti in jur de 440 lei. Adresa RAR: Str. Bârsei nr.1, com. Voluntari. Numai aici se face rarul pentru motociclete. 2- Se merge in Pipera la Politia de inmatriculari si de la orice chiosc din fata sediului se face Fisa de imatriculare si se completeaza o cerere de inmatriculare.. Acestea 2 tipizate si aranjat acte costa 20 lei. 3- Se face asigurare motocicleta, pe ce durata doriti. 4- Se traduc actele si se legalizeaza. Estimativ pentru un contract de Vanzare-Cumparare costa 50 lei. Birou notarial unde puteti face asta este pe Cheiul Dambovitei, pe dreapta putin inainte de intersectia cu Calea Victoriei. NU se fac pe loc, dureaza o zi. 5- Dupa ce ai toate actele de la punctul 3,4 se merge la Administratia Financiara pentru a pune ei stampila pe fisa de inmatriculare. Aici ti se va da o cerere de declarare ce o veti completa apoi impreuna cu niste copii ale actelor veti fi bagati in baza de date. In cazul in care nu ati declarat motocicleta in termen de 30 zile de la data semnarii contractului de vanzare cumparare, veti plati o amenda la Administratia Financiara de 50 lei, sau 25 lei daca platiti pe loc. 6- Dupa obtinerea stampilei te duci la CEC unde platesti taxa talon + taxa inmatriculare = 89 lei 7- mergeti la Politia din Pipera sa depuneti dosarul (cu toate cele de mai jos) si platiti taxa pentru placuta de inmatriculare de tip C (moto) si/sau vreti numar preferential. Apoi in termen de 24 ore va ridicati actele si placuta. Actele pentru a depune dosarul la inmatriculare se aranjeaza astfel: - fisa de inmatriculare - cerere de inmatriculare - copie dupa asigurare - dovada platii taxei de inmatriculare la CEC - dovada plactii taxei de talon la CEC - copie dupa actul de indentitate - copie dupa contractul de vanzare cumparare sau factura - original si copie dupa cartea de identitate a vehiculului - certificatul de autenticitate de la RAR - actele vechi, straine ale motocicletei (cartea de identitate si talonul) - placutele straine in cazul in care a venit pe roti sau declaratie notariala in cazul in care nu le aveti (cum ca s-au pierdut) PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL AL SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR REGIM PERMISE DE CONDUCERE SI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR AL MUNICIPIULUI BUCURESTI Adresa : Soseaua Pipera, nr. 49, sector 1 ORAR : LUNI - VINERI intre orele 08:00-20:00 021/301.95.89 - PERMISE & INMATRICULARI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
oKta Postat Februarie 15, 2008 Share Postat Februarie 15, 2008 wow, nice, mersi mult chiar am de gand sa-mi aduc in curand un motoras de afara si ma vor ajuta mult informatiilea astea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
beculetz16 Postat Februarie 15, 2008 Share Postat Februarie 15, 2008 salutare,o varianta ar fii sa apelam la concesionari care au deja actele de export pregatite genul acesta http://www.actionbikeworld.com/ si ca ei sunt multi alti am o intrebare nu putem apela la un transportator international sau o casa de expediti sa puna moto intr-un colet la un grupaj de tir ma gandesc poate asa ar fi mai ieftin,cine le are cu preturile la transport poate ne spune si noua am inteles ca un tir intreg costa cam 2000 euro motoreta cantareste cam 300 kg max si are ambalata banuiesc 1m latime 1.2 inaltime si 2.5 lungime asta face cam 3 mc volum si ocupa cam 2.5 mp de podea pe mine m-a costat adusul motoretei 350E pina in Buc si a venit cu un tir pina in arad si de acolo cu camionul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adidas Postat Februarie 15, 2008 Share Postat Februarie 15, 2008 Make It Sticky! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Februarie 15, 2008 Share Postat Februarie 15, 2008 un moderator... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Clasic Postat Februarie 16, 2008 Share Postat Februarie 16, 2008 deci pana la urma, ce acte tebuiesc facute in italia pt a aduce un motor cu remorca?am inteles ca trapaso, care e la 150 e si act de demolatione care e iar e vreo 100, ca trebuie sa-mi vina motoru sapt viitoare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gixu. Postat Februarie 16, 2008 Share Postat Februarie 16, 2008 pentru ca in ultima perioada s-a mai schimbat cate ceva, am sa pun aici pasii ce trebuie facut in cazul unei: Inmatriculari pentru motocicleta adusa de afara. Odata cu livrarea motocicletei , motocicleta ar trebui sa vina cu urmatoarele acte ================================================ 1 Contract vanzare - cumparare intre vanzatorul motocicletei si intermediar 2 Dovada intrarii in tara a transportului/motocicletei 3 Certificatul de proprietate al motocicletei 4 Cartea de identitate (anulata) 5 Factura fiscala + chitanta aferenta ( in cazul in care s-a facut contract pers fizica - pers fizica contractul intre el si tine) 1 - Dupa ridicarea motocicletei/acte pasul 1 este programarea la RAR. Telefonul de programari este: 9672. Atunci vi se spune ora si ziua cand trebuie sa mergeti cu motocicleta si actele de mai sus pentru: omologare si ITP. Acolo se verifica motocicleta, seriile de la motor, sasiu, lumini. Daca inginerul Dinicutu are chef si poate (e mic de statura) da si o tura cu motorul cica sa ii testeze franele si alte cele. La casierie trebuie sa platiti 217 lei. Adresa RAR: Str. Bârsei nr.1, com. Voluntari. Numai aici se face rarul pentru motociclete. 2- Se merge la Udriste si de la orice chiosc din fata sediului se face Fisa de imatriculare si se completeaza o cerere de inmatriculare. Sus langa C.E.C. se pot face. Acestea 2 tipizate si aranjat acte costa 20 lei. 3- Se face asigurare motocicleta, pe ce durata doriti. 4- Se traduc actele si se legalizeaza. Estimativ pentru un contract de Vanzare-Cumparare costa 50 lei. Birou notarial unde puteti face asta este pe Cheiul Dambovitei, pe dreapta putin inainte de intersectia cu Calea Victoriei. NU se fac pe loc, dureaza o zi. 5- Dupa ce ai toate actele de la punctul 3,4 se merge la Administratia Financiara pentru a pune ei stampila pe fisa de inmatriculare. Aici ti se va da o cerere de declarare ce o veti completa apoi impreuna cu niste copii ale actelor veti fi bagati in baza de date. In cazul in care nu ati declarat motocicleta in termen de 30 zile de la data semnarii contractului de vanzare cumparare, veti plati o amenda la Administratia Financiara de 50 lei, sau 25 lei daca platiti pe loc. 6- Dupa obtinerea stampilei te duci la CEC unde platesti taxa talon 30 lei + taxa inmatriculare 52 lei 7- mergeti la Udriste sa depuneti dosarul (cu toate cele de mai jos) si platiti taxa pentru placuta de inmatriculare de tip C (moto) 7,5 Lei si daca vreti numar preferential: 49 lei. Apoi in termen de 24 ore va ridicati actele si placuta. Actele pentru a depune dosarul la inmatriculare se aranjeaza astfel: - fisa de inmatriculare - cerere de inmatriculare - copie dupa asigurare - dovada platii taxei de inmatriculare la CEC - dovada plactii taxei de talon la CEC - copie dupa actul de indentitate - copie dupa contractul de vanzare cumparare sau factura - original si copie dupa cartea de identitate a vehiculului - certificatul de autenticitate de la RAR - actele vechi, straine ale motocicletei (cartea de identitate si talonul) - placutele straine in cazul in care a venit pe roti sau declaratie notariala in cazul in care nu le aveti (cum ca s-au pierdut) Certificat de proprietate? eu am primit doar cartea& talonul de la vanzator...Dovada intrarii in tara in ce consta pt ca eu am aduso cu duba lu' fratimiu...si nu a intrebat nimeni nimik anul trecut la vama Iar contract de vanzare cumparare am intre mine si fratimiu(cetatean german)...dar nu el e trecut ca propietar in carte...cartea desigur are stampilele care dovedesc faptul ca motorul a fost scos din circulatie Ms pt rasp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Februarie 17, 2008 Share Postat Februarie 17, 2008 Iti trebuie dovada intrarii in tara: - ori pe roti si atunci aduci placuta de inmatriculare veche din tara de unde ai cumparat-o - ori declaratie notariala cum ca a venit pe remorca sau in duba cu nr de inmatriculare, etc.... cam asta stiu sigur...mai multe informatii mergi la Udriste si intreaba la informatii, iti vor spune exact. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
IceCube Postat Februarie 17, 2008 Share Postat Februarie 17, 2008 Foarte bun articolul, buna treaba Elena ! Felicitari ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gixu. Postat Februarie 17, 2008 Share Postat Februarie 17, 2008 Iti trebuie dovada intrarii in tara: - ori pe roti si atunci aduci placuta de inmatriculare veche din tara de unde ai cumparat-o - ori declaratie notariala cum ca a venit pe remorca sau in duba cu nr de inmatriculare, etc.... cam asta stiu sigur...mai multe informatii mergi la Udriste si intreaba la informatii, iti vor spune exact. Ms mult...o sa incerc sa vad ce pot sa fac Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bulinu' Postat Februarie 17, 2008 Share Postat Februarie 17, 2008 6- Dupa obtinerea stampilei te duci la CEC unde platesti taxa talon 30 lei + taxa inmatriculare 52 lei Taxa de inmatriculare este 26 RON pentru vehicule pana in 750kg. Nu se supara nimeni daca platiti mai mult, dar 26 este suficient. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Spirit Honda Postat Februarie 17, 2008 Share Postat Februarie 17, 2008 Multumesc! Cu atat mai mult cu cat se pare motocicletele noastre sunt ca si gemene. Difera doar culoarea parului...ca sa zic asa! Maine imi printez lista de mai sus! Multumesc inca o data! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Februarie 17, 2008 Share Postat Februarie 17, 2008 Taxa de inmatriculare este 26 RON pentru vehicule pana in 750kg. Nu se supara nimeni daca platiti mai mult, dar 26 este suficient. asa o fi...nu te contrazic, dar eu atat am platit...atat mi s-a cerut. se poate sa ai dreptate, cred ca Trebuie specificat ca e vorba de motocicleta la acea taxa Multumesc! Cu atat mai mult cu cat se pare motocicletele noastre sunt ca si gemene. Difera doar culoarea parului...ca sa zic asa! Maine imi printez lista de mai sus! Multumesc inca o data! nu aveti pentru ce... succes si sa ne vedem la plimbare cu SLRurile...eu deja merg cu el Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rideordye Postat Februarie 17, 2008 Share Postat Februarie 17, 2008 Daca motocicleta ajunge in tara printr-o firma de curierat cum se obtine 2. dovada intrarii in tara a transportului/motocicletei ? Ii este inmanata soferului sau cum? A mea trebuie sa ajunga si nu vreau sa am surprize. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Februarie 17, 2008 Share Postat Februarie 17, 2008 Iti trebuie dovada intrarii in tara: - ori pe roti si atunci aduci placuta de inmatriculare veche din tara de unde ai cumparat-o - ori declaratie notariala cum ca a venit pe remorca sau in duba cu nr de inmatriculare, etc.... cam asta stiu sigur...mai multe informatii mergi la Udriste si intreaba la informatii, iti vor spune exact. Daca motocicleta ajunge in tara printr-o firma de curierat cum se obtine 2. dovada intrarii in tara a transportului/motocicletei ? Ii este inmanata soferului sau cum? A mea trebuie sa ajunga si nu vreau sa am surprize. am scris mai sus... nu ma intrebati numai pe mine, nu ma ocup cu asa ceva. eu la acte am scris ce se cere la politie... intrebati si voi la un birou de informatii... eu am inmatriculat 2 motoare, fostul si actualul motor, dar am avut mereu declaratie ca am pierdut numerele. daca vine cu duba, poate ai nevoie de ceva de la vama...chiar nu stiu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate