Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Acum 9 minute, taong_mapagbiro a spus:

NU SE DAU CHITANTE LA : pomelnice , cand iti da cu matura cu apa pe pereti , cand te spovedeste cand, cand faci pomeni , cand vin de sarbatori ...cand...

Se tocmesc ca la piata pt o inmormantare , nu au un tarif sa zicem unic . Si la cimitir te trezesti ca mai vrea bani daca vrei sa-ti faca toate obiceiurile , chiar daca ai vb in prealabil . 

Chitanta aia este fix pix in tot ansamblu de servicii ''lumesti'' .

Tu ai priceput ce intelegere am avut cu DoctorX si ca ce scrii tu acum nu are nicio relevanta?

Si nu te obliga nimeni sa dai pomelnice, sa ti se stropeasca peretii cu matura, sa te spovedesti, sa faci pomeni, sa tii cont de sarbatori, etc. Poti sa ramai nebotezat, necununat si sa fii incinerat. 

Editat de categoria"A"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum 1 oră, categoria"A" a spus:

Mie mi-ar fi rusine sa mai scriu, daca as fi in locul tau.😀

Dar ca sa te linistesti, iti dau cuvantul meu (iar eu am dovedit ca am asa ceva) ca astia au fost toti banii, dati de mine cu titlu de donatie, dar pe care popa a vrut sa-i treaca pe chitante.

Ha ha! Mă rog, dacă zici tu, te credem pe cuvânt.

Oricum sumele din chitanțele alea (prețuri umflate, ajutor biserică) arată un pic a spălare de bani. Îți reamintesc că în în statutul BOR înmormântarea nu trebuie condiționată de plata unor taxe, fie că ele se numesc "donații" sau "ajutor". De asemenea, preotul nu trebuie să nu ceară NICIUN LEU pentru slujbe de înmormântare.

"Sfântul Sinod a adus precizări privind distincția dintre taxe și contribuții benevole oferite de către credincioși pentru funcționarea unităților de cult.

Taxele stabilite de consiliul parohial se referă doar la sumele plătite de credincioși pentru concesionarea și întreținerea locurilor de înmormântare din cimitire.

Contribuțiile benevole reprezintă sumele oferite de credincioși cu ocazia săvârșirii unor Sfinte Taine și ierurgii. Cuantumul acestora este stabilit de către Consiliul Parohial și are în vedere cheltuielile de funcționare a parohiilor.

Sfântul Sinod a reiterat interdicția condiționării oficierii de către preot a slujbei înmormântării de plata vreunei taxe mai ales în cazul familiilor sărace, dar parohiile consideră necesare contribuțiile benevole ca donație din partea familiei pentru întreținerea bisericii parohiale. În aceste cazuri, preotul trebuie să elibereze chitanțe familiilor care au donat banii respectivi."

https://basilica.ro/noi-hotarari-ale-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-9/

Cuvântul-cheie este "benevol".

Te las o lună să mai rumegi la modul de funcționare al BOR. Eu mă retrag și te bag și pe lista de utilizatori ignorați, pentru că mi s-a luat să-ți tot văd pe-aici aberațiile de troll cu minte odihnită și mult timp liber. Hai pa!

Link spre comentariu

Acum 12 minute, Doctor X a spus:

...nu trebuie să nu ceară NICIUN LEU...

N-ai iesit? Ai cerut dovada cu chitanta si ti-am adus-o. Ar fi trebuit sa respecti intelegerea. Restul povestilor pe care le insiri pe aici nu arata decat ce caracter mizerabil ai.

Editat de categoria"A"
Link spre comentariu

Am găsit ceva inteteresant nu am știut unde să le postez,nu se intelegea nimic pe ele,cea cu soldatul,era jumate in pamint.Le-am curatat cu flexu.

20200424_123924.jpg

20200424_122006.jpg

Editat de pinnochio
Link spre comentariu

Acum 6 ore, categoria"A" a spus:

N-ai iesit? Ai cerut dovada cu chitanta si ti-am adus-o. Ar fi trebuit sa respecti intelegerea. Restul povestilor pe care le insiri pe aici nu arata decat ce caracter mizerabil ai.

Nu te mai enerva,in lume sunt multi cretini. N-ai sa o scoți la capăt cu ei. Și când aproape că reușești ,mai apare unul,doi, care îi țin partea. Pe un forum nu se termina o contrazicere,cearta sau ce o fi asta. Fata in fata se mai termina cu ceva pumni în cap,dar se termina. Aici te enervezi degeaba. 

Link spre comentariu

Asta e argumentul tău suprem? Pumni în cap:). 

Nu știu prin ce coincidenta, toți popii ăștia de rang înalt, care au o vârstă, au fost bănuiți, sau chiar unii dovediți ca informatori ai Securității. 

Popii, care au vorbit oribil despre amărâții din Colectiv. 

Popii care au uitat ca suntem un stat laic și asa trebuie sa rămânem. 

Link spre comentariu

1 oră în urmă, andrei111 a spus:

toți popii ăștia de rang înalt, care au o vârstă, au fost bănuiți, sau chiar unii dovediți ca informatori ai Securității.

Oare care is de preferat? ciripitorii la secu sau fostii legionari recalificati in calugari pe la tot felul de manastiri?

Link spre comentariu

Acum 25 minute, easy ride on! a spus:

Laie ! (nu laic).

De parca in scolile statului (pretins laic pe hartie) nu ar exista ore de religie.

De parca "popii" din justitia (pretins) laica a "statului de drept" nu ti-ar stabili program de vizita de Craciun (Mithras) si de Pasti (dupa care calendar?) pentru copii, dupa divort, fara sa te intrebe ... "s'il vous plait" sau ce credinte ai sau n-ai.

In primul rand ar fi fost de bun simt sa-i atrageti atentia lui DoctorX ca nu are onoare.

In cazul in care ati uitat ce a facut, va reamintesc faptul ca a tot sustinut ideea falsa ca popii nu ar da chitante, asa cum voi sustineti acum ideea falsa ca religia ar fi obligatorie in scoli sau ca ati avea un program obligatoriu de Craciun sau de Paste, altul decat sa stati cu copiii in zilele libere oferite cu aceste ocazii.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, easy ride on! a spus:

Si, daca prefer cumva zile libere de Ramadan sau de Ros Hasana, pot sa le impun scolii si "justitiei", dupa lege?  :lol:

Ai impresia ca ai spus ceva atat de inteligent, incat te tavalesti pe  jos de ras. Vai de mama noastra! Batjocorim istoria, batjocorim traditiile...

Link spre comentariu

Acum 10 ore, easy ride on! a spus:

Nu draga! 

Ma tavalesc de ras la pretinsul "stat de drept" care isi violeaza in fapte propria Constitutie.

Neortodoxa.

La BOR care violeaza versetele din Legea pe care pretinde ca o propovaduieste si cand se inclina militiei (lui Vela).

La insurectia armata si ... daca mai ramane timp si loc ... si la insurectia dazarmanta a lui DoctorX  :)

Carele ... doar a intarziat putin sa puna in aplicare "pariul" cu tine.

Pentru ca aveai chitante.

Pe care insa nu le-a semnat Dumnezeu. Poate cezarul:

[Atunci El le-a zis: "Dati, dar, cezarului ce este al cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu." (Luc.20:25)

Nu inteleg frazele tale... Ai scris un cuvant, apoi ai pus punct. 

Link spre comentariu

Si despre Teoctist credeam ca e ultimul om,din diverse manipulari ...apoi am aflat mai multe,exact pe dos,,intimplator  de la ultimul preot hirotonisit de el

Nu imi place sa cred in superstitii,preziceri,conspiratii

Insa nu vad nici o sansa sa nu se intimple urmatoarele:

-vaccinarea obligatorie fara numar si fara cap-vezi si ideea ca sistemele imunitare poate sunt bulversate de la vaccinarea antigripala

-minimizarea bisericii si a traditiilor

-introducerea ed sex in scoli-nu morala,familie etc ,ci sex

-trecerea scolilor in online

-de cipuri nu mai e nevoie de cind suntem dependenti de smart...localizati cu precizie de 3-4 m si mai creste..

Totul exact cum s-a prezis in anumite documente 'conspirationiste'

o singura curiozitate imi ramine:oare astia (Biblia,conspiratiile,cine vreti voi) chiar au prezis corect sau se inspira mafiotii de la conducere din ele?

Somn usor!

Link spre comentariu

Acum 46 minute, mihai c a spus:

Si despre Teoctist credeam ca e ultimul om,din diverse manipulari ...apoi am aflat mai multe,exact pe dos,,intimplator  de la ultimul preot hirotonisit de el

M-ai facut curios

Link spre comentariu

Sunt anumite tehnici care functioneaza,dar nu e locul aici de explicat si nici eu nu sunt vreun profesor..

Cel mai bine e sa mai inchidem TV-ul (si netul desigur),sa mai gindim si cu mintea noastra (desi ne pacaleste si ea,dar macar e a noastra),si mai ales sa vedem ce putem experimenta.

Daca ceva ne face fericiti,e semn ca suntem pe calea cea buna.Poate fi mersul pe 2 roti,muzica,pictura ,si chiar orice profesie facuta cu pasiune.

PS:Socrate se intilnea cu grecii prin piata sa discute filozofie acum 2000 si ceva de ani.

Noi avem atitea mijloace acum si mai mult hatereala,dezbinare 

On 28.04.2020 at 22:10, taong_mapagbiro said:

Draga Mihai ...nea Dani este un securist imputit. 

Sorry,eu auzisem ca e si mason :)

Chiar nu stiu desi  se vede si in poze ca e cam suparat...

Uneori,conducatori pusi random s-au autodepasit,s-au schimbat cu timpul...

Cine a vazut de pilda filmul "Becket",e un exemplu fain

Link spre comentariu

Acum 53 minute, GoodKat a spus:

Catedrala aia e un monument ridicat in cinstea eroilor care au murit pe campurile de lupta. Cine a facut 'vitejia' asta probabil e o laba trista caruia ii e frica sa iasa din casa sa nu i se 'raneasca' sentimentele pentru ca lumea e cruda si rea. Boo-hoo!

Vezi ca te angajeaza BOR-ul la departamentul de PR. Interesanta vrajeala asta cu "monumentul in cinstea eroilor". Se asociaza BOR-ul cu eroii si dupa aceea nu mai poti sa critici nimic, ca te iau tare ca necinstesti memoria. Cred ca si chipul preafericitului pe clopotele catedralei tot in memoria eroilor e pus, nu?

Popimea cred ca s-a inspirat de la evrei. Nu poti sa critici evrei individuali pentru golaniile facute, ca sar imediat opariti ca vai, antisemitism. La fel cum nu poti critica politica statului Israel, ca te acuza de antisemitism.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic