Sari la conținut

Sunet vant la viteza peste 100km/h

savaiulian16
 Share

Postări Recomandate

Salutare!

Vin si eu cu o intrebare care pare evidenta la prima vedere :)

Sunt inca incepator ca motociclist si nu stiu exact daca e normalitate sau se poate face ceva. 

Detin un honda cb500fa, deci naked. Prin oras e de vis, insa cand ies din zona urbana si implicit sar de viteza de 100km/h ma termina sunetul vantului din casca. Dopurile de urechi mai reduc din intensitate, dar tot exista.

Ce metode mai exista pentru a reduce din sunetul acesta?

Pe o motocicleta cu parbriz se resimte la fel vantul in casca?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

806D5F21-29D9-4836-A68F-E01A920F53FA.thumb.jpeg.ac69a109021b9b2cdb83cfad49e4589f.jpegLa Guzzi al meu,tot un naked,i-am pus parbriz+deflector,mai reduce curentul si insectele in zona pieptului si daca ridic si deflectorul dirijeaza curentul peste casca,dar nu e uau,pentru ca parbrizul nu este foarte lat.

Asta in cazul in care nu este vant lateral.

Pt.mine e ok,pentru ca nu prea alerg peste 100,decat in cate o depasire.

Daca vrei sa fii protejat de vant,iti trebuie o moto carenata,cu parbriz mare,un touring.

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu

Eu am folosit cu succes FJR generația 2, toate căștile mele în care e hărmălaie pe alte 🏍🏍 deveniseră silențioase, chiar la viteze >200 km/h (pe autobahn fără limită de viteză 😇🫣), nu aveam nici muște pe vizieră, ceva de vis! 😁

Editat de ENEOS
Link spre comentariu

Acum 5 ore, savaiulian16 a spus:

Ce metode mai exista pentru a reduce din sunetul acesta?

Pe o motocicleta cu parbriz se resimte la fel vantul in casca?

Indiferent ce parbriz ai pune, nu va fi ca pe o carenata sau ceva de touring, nu parbrizul face totul. Spre exemplu, la 140/h pe K1200 LT poți să fumezi, dacă ai cască flip (așa mi s-a spus, eu n-am trecut de 110, că nu era motocicleta mea).

La Er5 i-am pus parbriz și nu mai luam vântul și muștele in piept și cască, le luam cel mai tare în gât, implicit gălăgie mai mare în cască (era ceva ieftin, ca la început).

Concluzie: nu vrei gălăgie, iei touring. Nu vrei touring, iei o cască mai ok și pui dopuri de calitate.

Link spre comentariu

Acum 6 minute, Lucian_M a spus:

Nu vrei touring, iei o cască mai ok și pui dopuri de calitate.

Sau vata cu spirt. :D

Detin un honda cb500fa, deci naked. Prin oras e de vis, insa cand ies din zona urbana si implicit sar de viteza de 100km/h ma termina sunetul vantului din casca.

Nu ai ce sa faci, asta e modelul. Problema e cat de mult te deranjeaza, mergi mult la drum cu viteze de 130-140 sau mergi mai mult local si pleci la drum doar ocazional? M-am confruntat cu aceeasi problema la fiecare naked pe care l-am detinut, nu am stat sa-mi bat capul prea mult cu problema asta si m-am bucurat de mers.  

Link spre comentariu

Daca nu exista potrivire intre fizionomia ta (in general inaltimea), casca si toleranta la zgomot poti uita de parbriz, dopuri si altele. 

Am trecut prin aceeasi poveste ca a ta. Pana nu mi-am luat motocicleta serioasa de touring nu am scapat.

Si am incercat de toate. Casti (Shoei Neotec 2, Schuberth c3), 3 tipuri diferite de parbrize, șa mai joasa (nu era suficient de joasa), dopuri Alpine moto safe. Ce-i drept am ramas cu dopurile. Foarte bune si le folosesc mereu la drumuri in afara orasului. 

Daca eram mai scund sau mai inalt cu 5cm nu erau probleme. Am vandut motocicleta. 

Link spre comentariu

Acum 7 ore, ALEX-Guzzista a spus:

Pt.a evita astfel de probleme,cine are resurse financiare isi ia 2-3 motoare,unu de oras si mers la job,unul de grand-touring si eventual un Cruiser pt iesit la terasa seara.

Asta inseamna sa ai casa/curte/garaj in Bucuresti, altfel.ti bati jok de ele

Link spre comentariu

La 23.12.2024 la 15:23, Speedy.K a spus:

O motocicleta nu se alege dupa cum arata.

Corect!!!

insa motoflocistii de bulevard” o asorteza cu casca, pantofii cu toc si posetuta

stiu o gramada care au moto pentru socializare, trend si imagine 

Sa arate sa intoarca gatul, sa si faca lumea poze cu ea in parcare si sa dea bine cand se opres pe dorobanti sa bea o cafea la fitze 

Acum 9 ore, ALEX-Guzzista a spus:

Pt.a evita astfel de probleme,cine are resurse financiare isi ia 2-3 motoare,unu de oras si mers la job,unul de grand-touring si eventual un Cruiser pt iesit la terasa seara.

Perfect gandi fara ultima pozitie

Daca poti sa ti permiti o moto de touring ….. mai gasesti un 2000 euro pentru un scuter utilitar” de oras

seara poti bea o bere/cafea si fara sa scoti cruiserul 

Link spre comentariu

Salut,

Eu merg cu dopuri pe naked, de multi ani. In cazul meu dopurile care se umfla si iau forma canalului urechii s-au dovedit a fi excelente. Au un singur defect: nu auzi masinile si atunci trebuie sa te asiguri mult mai des. Mai bine as zice ca trebuie sa te uiti mult mai atent pentru ca nu te mai poti baza pe auz. Eu m-am obisnuit foarte usor si nu am avut niciodata probleme, nici de confort nici de siguranta. Nu am luat dopuri fancy niciodata, si mie imi vine greu sa cred ca pot fi mai comode decat ce am folosit pana acum, din simplul fapt ca cele pe care le am sunt extrem de comode.

Cel mai bine incerci diverse tipuri si vezi care e cel mai ok pentru tine.

Link spre comentariu

Acum 1 minut, radu86 a spus:

Salut,

Eu merg cu dopuri pe naked, de multi ani. In cazul meu dopurile care se umfla si iau forma canalului urechii s-au dovedit a fi excelente. Au un singur defect: nu auzi masinile si atunci trebuie sa te asiguri mult mai des. Mai bine as zice ca trebuie sa te uiti mult mai atent pentru ca nu te mai poti baza pe auz. Eu m-am obisnuit foarte usor si nu am avut niciodata probleme, nici de confort nici de siguranta. Nu am luat dopuri fancy niciodata, si mie imi vine greu sa cred ca pot fi mai comode decat ce am folosit pana acum, din simplul fapt ca cele pe care le am sunt extrem de comode.

Multumesc de parere!😁

Link spre comentariu

Acum 2 ore, radu86 a spus:

Salut,

Pana acum le-am folosit pe astea luate de la Dr. Max. Nu au asemenea atenuare, dar isi faceau treaba (mai ales la pretul asta).
https://www.rik.ro/antifoane-interne-cu-caseta-3m-si-lamele-moi.html

Pe astea le-am cumparat in acest sezon. Exceptionale. Filtreaza ce trebuie. Si niciodata nu am avut probleme cu masinile in trafic.
https://www.pharmacie-forum-halles-paris.com/quies-specific-protection-auditive-moto-x1paire-p48423

Asfalt uscat!

Link spre comentariu

Acum 11 ore, Baxxter a spus:

O motocicleta se alege EXACT pentru cum arata. Rostul ei este sa iti faca placere din toate punctele de vedere.

Daca arata bine si o iei ca sa-ti faci poze in Victoriei, asa e, cum spui. 
Daca o iei sa faci km cu ea, o iei ca sa se potriveasca cu ce vrei de la ea, nu dupa cum arata. 
Ca daca mergi, tre sa-ti faca placere cand mergi, nu cand te uiti la ea. Degeaba iti place cand o privesti de pe margine, daca o urastidupa 100 km... Doooh!

Acum 10 ore, Djenavar a spus:

Asta inseamna sa ai casa/curte/garaj in Bucuresti, altfel.ti bati jok de ele

Pai daca iti permiti financiar 3-4 mobre dar nu-ti permiti curte sau garaj se cheama ca esti prost rau.

Hai si despre galagia de la vant: m-am apucat la 28 de ani, acum am 48. Am facut cam 170.000 km. Niciodata nu am avut probleme cu galagia de la vant. Mobrele n-au fost niciuna carentae, touring sau alte d-astea. Niciodata n-am mers incet. 100 in localitati, 120-180 afara. Niciodata n-am folosit dopuri, n-am mers cu muzica. Cea mai smechera casca a fost GTAir (1), in rest merg cat pot cu casti enduro vara si am mai avut niste mizerii integrale gen N84, Marushin si alte asemenea.

Sa te apuci de mibrism si sa te plangi de la inceput ca nu mai poti de zgomot inseamna ca esti o pasarica sensibila care, indiferent ce mobra ai avea si ce casca, dupa doua sezoane o sa ramai la a iesi pe Magheru 10 km / weekend. Mai ales azi, cand aitoate solutiile din lume. Deci ia-ti o vitezana sau un chopper cromat, ca oricum de mai mult n-o sa ai nevoie. Poate nici sa nu mearga cine stie ce, doar sa arate

Link spre comentariu

Acum 59 minute, Speedy.K a spus:

Sa te apuci de mibrism si sa te plangi de la inceput ca nu mai poti de zgomot inseamna ca esti o pasarica sensibila care, indiferent ce mobra ai avea si ce casca, dupa doua sezoane o sa ramai la a iesi pe Magheru 10 km / weekend. Mai ales azi, cand aitoate solutiile din lume. Deci ia-ti o vitezana sau un chopper cromat, ca oricum de mai mult n-o sa ai nevoie. Poate nici sa nu mearga cine stie ce, doar sa arate

Nu este vorba ca nu pot suporta zgomotul, dar nici nu vreau sa risc sa-mi afecteze auzul. Poate pentru tine nu a fost cazul, dar am auzit de daune asupra auzului in cazul motocilistilor.

Sunt adept la a prevede o situaite, nu sa combat dupa ce am facut deja raul. 

Imi cer scuze daca am ranit vreun orgoliu de mascul alfa cu intrebarea mea, dar intrebarea a fost punctuala, nu am cerut sfaturi de cum sa merg.

Link spre comentariu

dar am auzit de daune asupra auzului in cazul motocilistilor….

Acu depinde si cat de mult mergi cu viteza mare,incat zgomotul curentului sa poata afecta auzul,sa nu ai tobe modificate..

Eu am casca integrala Nolan N90-2 si e ok la capitolul galagie,nu cred ca e bine sa fii foarte “izolat fonic” de mediul inconjurator.

Nu folosesc muzica,ar canta debeaba……,doar la drumuri cu risc de blocaj,gen Valea Oltului,mai ascult stirile de dimineata,in rest Waze sau Google Maps daca e cazul.

Degeaba as asculta muzica pt.ca pur si simplu nu as auzi-o,creierul se concentreaza la drum,la zgomotele motorului,chestii importante.

Si in masina,merge radioul degeaba,ca oricum creierul nu-l aude.

Am folosit si eu dopuri Bio  facute din hartie igienica,la un drum de Navodari >Buc,eram cu Intruderul,avea si ceva parbriz,era extrem de cald afara si am venit pana acasa pe drumul vechi 80-90 km/h cu casca tip “castron” ,blugi,tricou si ochelari de soare.

Am ajuns bronzat ca tractoristii…..

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu

Acum 8 ore, Speedy.K a spus:

Pai daca iti permiti financiar 3-4 mobre dar nu-ti permiti curte sau garaj se cheama ca esti prost rau.

Inseamna ca sunt cel msi prost din.parcare ce sa.i faci, se mai intampla.

Legat de zgomot, o casca buna +dopuri Alpine si cam atat pt un naked in rest nu ai ce sa faci. 

Cand schimb Hornetul sau Z750 cu KTM.ul se vede instsnt diferenta de zgomot

Link spre comentariu

Acum 7 ore, savaiulian16 a spus:

Nu este vorba ca nu pot suporta zgomotul, dar nici nu vreau sa risc sa-mi afecteze auzul. Poate pentru tine nu a fost cazul, dar am auzit de daune asupra auzului in cazul motocilistilor.

Sunt adept la a prevede o situaite, nu sa combat dupa ce am facut deja raul. 

Imi cer scuze daca am ranit vreun orgoliu de mascul alfa cu intrebarea mea, dar intrebarea a fost punctuala, nu am cerut sfaturi de cum sa merg.

Evident cae cu atat mai bine cu cat e mai putin zgomot, dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem din asta vreo mare tragedie.

Ce ai auzit tu despre problemele de auz la mociclisti se referea probabil la pilotii de curse si acolo nu e de la vant.

In moociclismul de strada n-am auzit niciodata de asa ceva. Im mei tii-am dat exemplu ca sa vzi ca nu e nicio problema.

Masculul alfa te saluta si-ti ureaza drum bun.

Acum 12 minute, Djenavar a spus:

Inseamna ca sunt cel msi prost din.parcare ce sa.i faci, se mai intampla.

Legat de zgomot, o casca buna +dopuri Alpine si cam atat pt un naked in rest nu ai ce sa faci. 

Cand schimb Hornetul sau Z750 cu KTM.ul se vede instsnt diferenta de zgomot

Am exagerat, evidnt. Scuze!

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu