Sari la conținut

CF Moto 450 MT 2025

Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 79
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Dragilor, revin dupa 2000km de CF Moto 450 MT.

Am facut revizia de 1000km, din pacate nu va pot recomanda uleiul Ipone Katana 10w40, asta mi-au pus la revizia de 1000km.

O porcarie uleiul acesta, cutia de viteze agata atunci cand schimb treapta, neutral ul se gaseste greu.

Cu uleiul original si vorba aia cand era in rodaj si avea dreptul sa agate, neutralul se gasea telepathic, acum trebuie sa dai cu ciocanul ca sa schimbi treptele si ca sa gasesti punctul mort.

Dupa primii 5km am simtit problema asta. Ceva clasic, o problema de ulei prost, dar ulei prost rau.

Am mai avut probleme de genul asta la Tenere 660 si Pegaso 650, cum am schimbat uleiul (marca) pastrand indicativul producatorului 10w40 cutia de viteze a devenit mai agreabila, schimbarile de treapta defapt.

Morala, fugiti de Ipone Katana 10w40, daca aveti motorul asta de 450cc cu 2cilindrii de la CF Moto.

Bun, revenind la moto, am scos urmatoarele consumuri:

-->Urban Bucurestean intre:

-4,7% daca nu sari de 4000rpm

-6.9% daca mergi nervos

Eu ma situez undeva la 6% urban in mod normal pt mersul meu.

-->Extraurban cu pasagera pe 499km 4.5% pe traseul B-Predeal-Poiana BV-Bran-Campulung-Targoviste-Bucuresti

La o viteza de minim 70km/h prin comune si maxim 140km/h.

In mare parte a stat la 100km/h - 120km/h mai mult in opinia mea o doare, este bataie de joc.

In doi fuge 150km/h de unul singur fuge 160km/h dar asta o faci asa odata sa vezi cat fuge, atat.

Cred ca acest consum de 4.5% este sa zicem "maxim cat poate sa consume" la mers pe asfalt.

Pe valea Prahovei, drumul Poienii, la fel pe drumul spre Rasnov, am tras de ea si sa stiti ca nu m-am plictisit, chiar daca eram cu pasagera, e adevarat ca dpdv intelectual sa zicem, am calculat si prevazut mult mai mult decat o faceam cu 1200cc, dar daca stii sa mergi si scoti untul din ea, chiar te poti distra pe viraje, cat mai multe turatii, si perioade de frana cat mai scurte si brutale, eficiente, ca sa nu pierzi foarte mult din ritm, sa nu "o lalai".

Cu aceasta ocazie am putut sa apreciez mult ciclistica buna a motocicletei, chiar nu am ce critica.

Cand am prins si eu timp sa merg singur pe viraje, am tras mai tare de ea si nu am simtit motocicleta sa fie pusa in dificultate, deloc.

Am prins si ploaie si ud, anvelopele chinezesti CST au fost foarte ok pe ud, poti forta undeva la 70% apoi pierzi aderenta si 100% ireporsabile pe asfalt uscat la mers sportiv, la "scos untul" si aici ma refer la portiunile de franare ferma/agresiva, sau portiunile de franare, aplecat fiind in viraje, pt ca la 40cai si 40nm nu ai cum sa pui anvelopele astea in dezavantaj, pe asfalt uscat.

Tot aici vreau sa mentioned si ABS-ul foarte fin setat (bravo CF Moto) pe asfalt uscat si sa zicem decent pe asfalt ud (cam precoce) pt de curiozitate m-am jucat sa vad ce poate, in rest eu deconectez tot ce se poate cand merg.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut Bigfoot,

Ma bucur ca detaliezi experienta cu motoreta asta. Am fost intrebat de niste amici mai tineri despre acest CF Moto si nu am stiut ce sa le zic, dar de acum am sa urmaresc ce scrii aici.

Ai scos Ipone si ai pus altceva? De ce au pus la revizia de 1000 km uleiul asta, daca zici ca uleiul original a oferit o experienta mult mai buna?

Spor!

Link spre comentariu

La 05.06.2025 la 10:09, radu86 a spus:

Salut Bigfoot,

Ma bucur ca detaliezi experienta cu motoreta asta. Am fost intrebat de niste amici mai tineri despre acest CF Moto si nu am stiut ce sa le zic, dar de acum am sa urmaresc ce scrii aici.

Ai scos Ipone si ai pus altceva? De ce au pus la revizia de 1000 km uleiul asta, daca zici ca uleiul original a oferit o experienta mult mai buna?

Spor!

Salut. Saptamana viitoare ii voi schimba uleiul. Nu stiu, orice dar nu Ipone. Motul sau ce o fi disponibil.

Tocmai ce am ajuns in Dubova pt weekend.

IMG-20250606-WA0018.jpg

Acum 31 minute, Bigfoot a spus:

Salut. Saptamana viitoare ii voi schimba uleiul. Nu stiu, orice dar nu Ipone. Motul sau ce o fi disponibil.

Tocmai ce am ajuns in Dubova pt weekend.

IMG-20250606-WA0018.jpg

Rams asta avea pe stock. Uleiul asta a fost bagat in mai multe motociclete in ziua reviziei mele. Un CF Moto 700, 800 si un alt 450 MT.

Link spre comentariu

Eu am baga eneos max performance offroad...nu pot spune ca este senzational de bun fata de original ...poate oleaca mai bun..sa fie placebo ?

Deocamdata am cam 2k cu el .

Ce este vizibil...culoarea a ramas aceiasi fata de original ( si Motul 700 )care se inegrisera  rau .Cel putin Motulul l-am schimbat la 3500 k ca arata ingrozitor 

Link spre comentariu