Sari la conținut

Accident mortal scuter Constanta


jupanu77
 Share

Postări Recomandate

Vina soferului este de necontestat.

 

Ce mi se pare mie ciudat este faptul ca, desi manevra lui mi s-a parut a fi extrem de lenta, scuteristul a intrat in el cu o viteza care parea destul de mare (ca viteza de impact, ma refer).

 

Adica, daca mergi cu motocicleta si vezi un idiot din asta ca incepe o astfel de manevra (care cred ca a durat 2-3 secunde), incetinesti si tu, nu presupui ca o sa il poti ocoli.

Adica ce viteza ar fi putut avea, cu scuterul ala?

Am vazut ca l-a lovit destul de central, nici urma de frana sau de ocolire.

Nu o fi fost atent?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 66
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

ti se pare...masina a virat destul de brusc...si cum era la iesirea din localitate (din cate am inteles) scuterul era in perioada de accelerare...conducatorul era batran, n-a mai apucat sa reactioneze...

 

vad foarte des astfel de manevre chiar si atunci cand sensul giratoriu se afla cu 20-30 m mai sus..niste nesimtiti care nu-si dau seama ce efect grav au faptele lor, pana nu ii marcheaza pe viata

 

 

din pacate trebuie sa arat cu degetul si spre politie....daca nu ar sta ca boschetarii la vanat de permise in locuri lipsite de pericol si s-ar plimba si ei mai des prin oras, poate si lumea ar merge mai atent...eu zilnic vad foarte multi melteni in trafic facand tot felul de manevre neasteptate, periculoase si stupide...dar daca le fac de 5-10-20-30 de ani si nu le-a zis nimeni nimic, ii doare la canac....politia trebuie sa aplice pedepse si pentru semnalizare, neacordare de prioritate, taierea liniei continue, UTILIZAREA TELEFONULUI MOBIL s.a....doar asa o sa se invete romanul ca legea e lege si greseala se plateste indiferent de gravitatia ei...mai bine asa decat sa tot moara oameni pe drumuri

 

 

cat despre motociclistii care conduc iresponsabil si care nu stiu in ce s-au bagat cand s-au suit pe capra, trebuie adaugate niste chestii in plus la urmatoarea campanie de constientizare...sa faca apel atat la soferi cat si la motoristi

 

grija mare de voi si asfalt uscat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca era anu` trecut tot mai dadeati vina pe mos ?? nu !!manelistu e de vina !!!! care a patit stie cum e cand intoarce un buhai in fata ta fara sa se asigure, semnalizeze...sau pur si simplu il doare la basca si dupa ce il injuri bine iti cere razand scuze, cu evitatul e o problema ,am prieten care a incercat sa evite cumva prin fata si a dus pragul de la dacie pana la mijloc , sau unu a intrat sub tir la buzau doar pentru ca avea prioritate, toti se dau experti dar cred ca e vorba de reactia de moment, cum iti gasesti trasa , ca mai sunt si ''motociclisti'' iresponsabili e alta discutie , LA PUSCARIEEEE !!! DIN PACATE INCA TRAIM IN ROMANIA !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de cate ori vad asa ceva incerc sa ma pun in pielea aluia care a patit faza...

nu stiu ce sa zic... nu a prea reactionat desi nu te astepti (desi ar trebui!) sa taie unu linie dubla fara sa se uite / asigure / incetineasca... etc.

oare bou-vagonul ala ar fi vazut o utilitara, un caion, un tir... autobuz??? eu zic ca da.

cat despre permis... nu-l ajuta cu nimic. murea si cu el si fara el la fel.

insa bou-vagonu ar trebui lasat pieton pe viata cel putin. ca mare branza nu o sa pateasca.

 

am evitat odata ceva similar pe un dn-u... la limita. vita intra pe drum de pe margine (de la gratare din padure) in loc fara vizibilitate. in curba, in urcare (pentru mine) ... am reusit dar la limita si mergeam sub limita legala mult... nu stiu de ce, parca as fi simtit ca nu-mi place curba aia... la 70 la ora abia am evitat. nu ne-am vazut, el nu s-a uitat deloc, eu nu ma asteptam sa iasa dintre pomi masina... cel mai urat sa nu te astepti, sa ai o surpriza dinasta... conteaza atunci fiecare gram de experienta, reflexele...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

well. in primul rand RIP ptr cel pe scuter.

 

conteaza ENORM sa ai permis si sa inveti ce inseamna o conduita preventiva! cum ar fi sa se puna toata tara pe scutere de 49, de 125 etc..fara permise?

 

nu mai aberati aiurea! accidentele sunt accidente. mereu se vor gasii nebuni la cap care vor vira hotarat in benzinarie!

 

scriu cu litere mari! NU E CLAR SA REDUCETI VITEZA IN DREPTUL BENZINARIILOR? s au intamplat atatea accidente de gen.

 

daca scuteristul avea permis, si mai intra si el pe ceva forumuri, exista o sansa ( fie ea si 1 %) sa fi stiut acest lucru!

 

eu cand vad benzinarii , trafic masini..reduc f f mult. nu ma bazez pe NEA GICA, Nea Petrica..etc..

 

RIP!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

conteaza ENORM sa ai permis si sa inveti ce inseamna o conduita preventiva! cum ar fi sa se puna toata tara pe scutere de 49, de 125 etc..fara permise?

 

Păi... cam toată țara e deja pe scutere de 49 și de 125 trecute în acte ca 49 fără permis. În fine.

Ok, școala moto te învață ce e aia o conduită preventivă, dar asta nu înseamnă că toți o aplică/ toți o aplicăm. Ce conduită preventivă să ai când ești în afara localității pe drum cu dublă continuă?

 

Au spus-o prea mulți pe forumul ăsta, în Românica mori cu dreptatea în mână. În cazul de față, sincer, eu nu văd nicio altă finalitate, poate doar dacă ar fi prins scuteristul un roșu în loc de verde la ultimul semafor. Sper ca nimeni să nu mai aibă un asemenea ghinion să-ți sară de pe contrasens o mașină fără semnal, fără să încetinească și bineînțeles fără să aibă dreptul de a face această manevră.

 

RIP.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:iamwithstupid: bai desteptilor, ce lupa mea de permis iti trebuie la filmarea aia? Putea sa fie Rossi ca n'avea ce sa faca.

Mai mult decat sa pisti frana ce apucai sa faci?? Zburai peste el? Sareai ca Mario?

 

Cotcodaciti toti ca babele de permise si rahaturi, si pun pariu ca aveti dunga pe cauciuc numa' pe mijloc si franati cu spatele.

 

 

 

RIP pt domnul care a murit fara vina...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnul nu a murit fara vina,e doar vina lui pentru ca nu a respectat o lege chiar daca abia a intrat in vigoare,sa zicem ca idiotii din parlament mai scot una precum ca motociclistii sub 30 de ani nu mai au drept de condus motociclete mai mari de 50hp,tu ce faci,mai mergi in continuare pe motor stiind ca incalci legea?Si pe urma te plingi ca esti omorit pe sosele desi tu nu ai ce cauta pe ele?Asta e adevarul,omul ala nu avea ce cauta acolo,poate ca facind scolarizarea aia invata ce e aia o evitare,o frina de urgenta,o ceva care in momentul ala ii salva viata.Vina conservarului e si ea foarte clara,mai face si gestul ala vomitiv de a-si privi intii masina si pe urma merge la victima...animalul ala evident ca va scapa cu suspendare si isi va continua drumul in viata cu dureri in poponeata de toata lumea,importanta e masina..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu e vorba de plasticul de permis, ci mai degraba de scoala in sine pe care este bine sa o faci.

 

mai vorbesti cu instructori, cu colegi, mai intri pe forumuri si mai inveti ceva.

 

cum sa nu ai permis si sa te pui pe un scuter??? adica habar nu ai semne de circulatie, mergi asa aiurea ca pe camp??????

 

in general, scuteristii care nu au permis, nu respecta nimic in trafic. trec pe rosu, o iau pe trotuare, habar nu au pericolele la care se expun pe sosea .

 

informatia iti salveaza viata.

 

in acest caz, scuteristul nu a anticipat traficul, si a lasat destinul pe logica unui idiot care a virat stanga in benzinarie pe linie continua. aici a fost greseala lui si a platit cu viata.

 

de asta ai nevoie de permis, sa capeti experienta si sa bagi ceva la cap.

 

ca ex, la ce nevoie ai de scoala scuba diving?? e destul de simplu sa te bagi in apa, mai ales daca inoti f bine.well, multi au murit in ape linistite fiindca habar nu aveau ce se intampla.

 

daca nu intelegeti , bafta pe sosele...

 

din punctul meu de vedere, orice motociclist ar trebui sa reduca pana la 30 in cazul de fata ( sau sa bage blana mana n gaz)...nu mai comentez! subiect inchis ptr mine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NU MA LEG DE PERMISUL SCUTERISTULUI

NU MA LEG DE LINIA CONTINUA

 

CI DOAR DE INDIFERENTA SOFERULUI CAND SE DA JOS DIN MASINA.........CAT DE CALM este

 

URMARITII MISCARILE SI PRIVIREA

 

PRIMA DATA CAND AJUNGE IN SPATELE MASINII SE UITA LA CE PAGUBA ARE EL LA AUTO SI APOI SE DUCE LA SCUERIST

 

ASTA NU E "OM"!!!!!!!!!!

 

http://www.agendadeiasi.ro/video/16-continut/35854-un-grav-accident-s-a-produs-astazi-01082013-pe-dn3-intre-valu-lui-traian-si-constanta-un-scuterist-a-murit-dupa-ce-un-sofer-i-a-taiat-calea-video.html

 

Asta imi arata MIE cat de mult se pune pret pe viata unui OM in rromania... Parca ar fi lovit un caine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

iar incepem. Omu' s'a uitat la masina ca sa isi dea seama cam cat de tare s'a lovit scuteristu' in urma impactului. S'a uitat la masina in timp ce se deplasa spre scuterist.

 

carcotasi care plescaie in necunostinta de cauza. e plin forumu' asta. :puke:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din punctul meu de vedere, orice motociclist ar trebui sa reduca pana la 30 in cazul de fata ( sau sa bage blana mana n gaz)...nu mai comentez! subiect inchis ptr mine!

... de cate ori ai redus la 30 pentru ca ai o benzinarie pe sensul opus?

da... sunt extra atent in zona benzinariilor... dar sunt extra atent si in zona pietelor, parcarilor de pe marginea drumului, zonelor de gratare de pe marginea drumuli, scolilor, gradinitelor, trecerilor de pietoni... zonelor in care in mod traditional sta radaru'.... etc... daca as reduce la 30... pai vand motoru si-mi iau cursiera. merg top speed 100% din timp...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

well. in primul rand RIP ptr cel pe scuter.

 

conteaza ENORM sa ai permis si sa inveti ce inseamna o conduita preventiva! cum ar fi sa se puna toata tara pe scutere de 49, de 125 etc..fara permise?

 

nu mai aberati aiurea! accidentele sunt accidente. mereu se vor gasii nebuni la cap care vor vira hotarat in benzinarie!

Permisul nu face un ban, nimic. Am mers fără permis vreo 2-3 ani , la 14 și la 18 ani. Permisul nu-i decât o formalitate. De atunci și până acum au trecut 7 ani și mulți kilometri pe sub motorete. De câte ori am căzut? Niciodată. Două tamponări ușoare din vina altora, la care am rămas pe motoretă. poate a fost și vina mea că n-am fost suficient de atent și puteam evita, dar nu mi-am bătut capul. S-a întâmplat să am permis când au avut loc tamponările. În timpul ăsta am luat o singură amendă la 14 ani pentru lipsă atestat și vestă.

Când am făcut școala la 16 ani instructorul era mai slab pregătit decât mine, la 19 ani numai încăpea discuție. Tu ne spui nouă că permisul contează enorm ?

 

N-o mai băgați la înaintare pe aia cu permisul că nu valorează nimic bucata aia de plastic și un nume într-o bază de date, mai ales că aici vorbim de o titirișcă de 49cmc.

 

Părerea mea e că scuterele de 49cmc ar trebui conduse și cu B-ul, atâta timp cât statul român le verifică viteza la roată, nu mai mare de 50km/h. Erau oameni care își făceau treaba cu scuterele alea indiferent de vreme, să îi obligi să dea de permis e japcă. Acum puteți să-mi săriți în cap că poți să mori și cu 40 la oră, da, într-adevăr poți să mori și cu bicicleta.

Editat de Chivu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Părerea mea e că scuterele de 49cmc ar trebui conduse și cu B-ul,

parerea ta a fost luata in considerare si aprobata.

daca ai fi stiut legislatia in vigoare de anul asta, ai fi aflat ca da, sub 50 cmc se conduce si cu B-ul. mai nou avem voie cu B-ul si tractoare.

in alta dezordine de idei, dpdv legal eu zic ca-s amandoi vinovati. din pacate unul din ei a platit cu viata, celalat probabil ca doar cu permisul si niste suspendare. chiar merita sa vina un tir in locul scuterului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unul dintre cele mai nasoale lucruri este ca printre soferi exista si participanti la trafic ce nu au nici o idee despre ce inseamna "a te afla in trafic" , cum ar fi scuteristii,care au fost, sunt si vor fi implicati in foarte multe accidente din pacate. Ideea este ca daca nu ai permis, nu ai ce cauta pe drum. Ia-ti un motor ceva fara acte si da-i pe camp daca vrei sa iti omori nervu'! Din cauza lor, a scuteristilor, pe noi ne vad prostii conservari ca pe niste biciclisti ce nu au drepturi in trafic. Mi s-a intamplat de nenumarate ori sezonul asta sa fiu la limita din aceasta cauza insa asta m-a ajutat sa imi perfectionez foarte mult injuraturile...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu ma pot abtine sa nu postez.

1. Permisul conteaza si sunt total de acord cu el pentru orice vehicol. Si la bicicletele ce merg pe strada le-as care macar A1. Conteaza cel mai mult cand scapi cu viata dintr-un accident. Conteaza si pentru ca ai facut scoala si macar ai fost fortat sa inveti cat de cat legislatia. Macar iti ramane ceva in cap.

2. Scuteristul putea anticipa foarte usor si sa mai si scape: inainte de intrarea in benzinarie reduci veteza, pui semnal si treci cat mai aproape de marginea drumului, ai trecut de intrare pui semnal , te asiguri ca nu iese vre un dobitoc din benzinarie fara sa se asigure si treci pe banda 2.

3. Ce cauta scuterul langa axul drumului ? Avea cumva motor de busa? Banda 1 e pentru scutere din punctul meu de vedere. Ma mai trezesc ca ma claxoneaza din spate scuteru cand merg incet printre masinile oprite in coloana... Imi vine sa ma dau jos de pe capra si sa il bat cu casca pina isi vede lungul nasului si analizeaza situatiea. Este ca si cum o pasare ar urla la un turbojet sa se dea la o parte.

4. Dobitocului cu masina i-ar trebui confiscata caruta, si castrat ca sa nu mai faca si alti dobitoci ca el. Plus rupte picioarele si mainile sa simta macar pentru restul vietii cum e cu fiare prin tine, ca la asta se ajunge daca cumva motociclistul scapa din asemenea accident.

5. Amandoi au partea lor de vina, bineinteles cea mai mare e a automobilistului.

 

"Permisul nu face un ban, nimic. Am mers fără permis vreo 2-3 ani , la 14 și la 18 ani. Permisul nu-i decât o formalitate."

6. Chivule bine ca ai apucat sa ai permis. Gandeste bine si multumeste-i domnului pentru asta. In locul parintilor tai daca te stiam ca mergi fara permis.... te puneam sa ii dai foc la capra cu mana ta. Si aranjam sa nu iti mai dea nimeni permis pina pe la 25-28 de ani. Si atunci ti-as fi interzis mai mult de 125cc, carburatie, pina la 30.

 

 

Am trecut si eu prin cateva situatii extrem de periculoase pentru viata mea, in ultimul an, si dupa fiecare situatie din care am scapat ama analizat-o si am ajuns la concluzia ca a fost numai vina mea pentru ca nu am anticipat destul si pentru ca de fiecare data cand era sa o patesc aveam viteza peste limita legala. Cind trec cu acul peste 60 imi zic: "co*ie ai copil acasa incepi sa te risti fara motiv, plus consumi o gramada de benzina".

Mai amintiti-va ca motocicleta nu iti da voie sa gresesti. Ai gresit o patesti, de cele mai multe ori rau.

Asta e,

bafta si asfalt uscat.

Editat de Grimstone
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

parerea ta a fost luata in considerare si aprobata.

daca ai fi stiut legislatia in vigoare de anul asta, ai fi aflat ca da, sub 50 cmc se conduce si cu B-ul. mai nou avem voie cu B-ul si tractoare.

in alta dezordine de idei, dpdv legal eu zic ca-s amandoi vinovati. din pacate unul din ei a platit cu viata, celalat probabil ca doar cu permisul si niste suspendare. chiar merita sa vina un tir in locul scuterului.

 

Pai ce, trecea daca venea tirul?

Crezi ca e prost?

 

Tiru' face buba mare...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

benzinariile sunt cele mai periculoase locuri, intotdeauna incetinesc si "merg pe varfuri" cu mobra. mai intotdeauna se trezeste unu' ca-l taie pisarea sau il roade foamea sa traga brusc spre benzinarie din orice directie. ii cam dadea in gura la scuter bunicul, pacat de batranetile lui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Repet si eu intrebarea:

Scuteristul avea casca pe cap? ca din calitatea filmarii nu imi dau seama...

 

Poate cineva doreste sa inceteze 15secunde din a se lauda cum merge el fara permis si/sau a cauta metode de pedepsire a soferului si ma lamureste si pe mine ce si cum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Repet si eu intrebarea:

 

Poate cineva doreste sa inceteze 15secunde din a se lauda cum merge el fara permis si/sau a cauta metode de pedepsire a soferului si ma lamureste si pe mine ce si cum.

Din ca vad eu pe la 00:32 parca avea. open face . mai mult nu se vede dar e clar ca nu se vede fata sau par ceva...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Imi vine sa ma dau jos de pe capra si sa il bat cu casca pina isi vede lungul nasului si analizeaza situatiea. Este ca si cum o pasare ar urla la un turbojet sa se dea la o parte.

tare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...