Nguyen Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 2 minute, Clit Eastwood Jr. a spus: Pai cand vezi asa poze nu stii ce sa faci altceva decat sa te pui la coada la cea mai apropiata benzinarie. Pur si simplu nu exista alta optiune. Site-uri de genul celui postat de @Tzitzicattrebuie ignorate complet, sunt afiliate vestului. Bovis, aratam ca aceeasi reteta este si in Vest, pui un pret maxim dupa care il scazi si esti fericit ca pretul este 2 euro in loc de 1,60 euro sau cat era. Adica exact sistemul in care tu esti fericit ca acum benzina este 8-9 lei si te bucuri ca nu e 11 lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Altair Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 2 ore, Nguyen a spus: Silvere, tu scapi din vedere efectele libertatii de a scumpi produse care sunt esentiale pentru economia unei tari. Tot sectorul energetic trebuie reglementat drastic mai ales in conditiile in care s-a observat deja ca nu exista maturitatea necesara ca economia sa se autoregleze in beneficiul tuturor. Nu este prima oara cand agenti economici scumpesc produse pe principiul "daca a scumpit vecinul atunci scumpesc si eu". Voi astia care sustineti scumpirea energiei vorbiti din perspectiva unor oameni care castiga suficient de bine ca sa nu fie afectati la maxim de scumpiri dar nu tineti cont de faptul ca grosul populatiei nu poate suporta aceste scumpiri care vor veni in lant si care va nimici puterea de cumparare exact a oamenilor saraci, dupa care va dati ingrijorati si ofensati ca AUR urca in sondaje. Ieri a iesit in presa un sondaj de opinie din Germania in care peste 60% din populatia Germaniei nu este de acord cu sanctiuni asupra Rusiei daca acest lucru duce la mariri de preturi. Slava Ucraina? Nu prea, mai ales cand te afecteaza la buzunar. Milenialul PzK sustinea ca e ok scumpirea asta a carburantilor si ca nu e foarte mare, saracutul de el nu stie ca de la 11 decembrie 2021 pana astazi (trei luni) pretul a crescut 30% ceea ce este enorm chiar si daca am fi avut o economie puternica. Lejeritatea cu care unii sustin marirea preturilor la carburant pe motiv de libertate economica si/sau Slava Ucraina denota incapacitatea unora de a intelege cum functioneaza economia si mai ales lipsa de empatie pentru persoanele care nu vor putea suporta scumpirile care vor veni in avalansa in toate produsele pe care le consumam zilnic. Nu uita ca guvernantii au dat frau liber la treaba asta. Am mai intrebat si poate stii tu: cum este treaba cu carburantii reglementata in alte tari din UE? Atata timp cat RO a vandut domenii strategice, cum este cel de rafinarie si petrochimie, unor firme multinationale straine, astia or sa faca ce vor in lipsa unor reglementari. Pentru ca pot. ''Autoreglarea in beneficiul tuturor ''...... as fi mai prudent cu aceasta formulare. In clipa de fata statul nu mai are parghiile necesare sa plafoneze preturi. Probabil se va da o OUG. Habar nu am. Eu nu sustin scumpirea, spun doar ca statul si-a dat singur cu stangul in dreptul (poate a facut-o intentionat, posibil) si acuma noi scoatem banul din buzunar. Macar la benzina poti sa iti faci o rezerva de 1-2 tone , dar la curent electric si gaze nu se poate. Am inghitit cu totii galusca cu preturile la gaze si electrica cu proteste si galagie minima . Din scumpirile la utilitati si carburanti beneficiaza in primul rand statul, stat complet defect (a se citi corupt pana in maduva oaselor) , care arunca cu banii in stanga si in dreapta. Si lumea iarasi tace malc. Dar se umfla duda in noi cand se scumpeste benzina (nimica anormal in asta) Si din scumpirile in lant cine va beneificia? Statul, evident. Care stat are nevoie de bani la greu pentru armata de bugetari care castiga disproportionat de mult fata de ce poate economia. Da, ai dreptate in ceea ce ai scris, dar boala este profunda, si rezolvarea ei nu se face dand la misto o amenda de 100.000 Lei catre MOL si iesind la TV ''Mamah ce i-am ars'' Legat de costurile razboiului din Ucraina: esti de acord ca daca nu il pun pe Putin cu botul pe labe avem toate sansele sa ne trezim (din nou) cu tancurile sovicetice la Bucuresti? Ceea ce va duce la costuri muuult mai mari decat treaba cu carburanti si scumpirile indirecte. De aceea cresterea pretului la carburanti poate ca este un sacrificu necesar. Poate gresesc. Ceea ce insa imi este teama, ca tututor de altfel, este ca odata ce s-a incheiat razboiul pretul carburantilor va ramane sus. E o posibilitate nu o certitudine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Au mai fost niscaiva sacrificii necesare, curbe de sacrificiu, plata datoriei externe plm etc. Mie unul mi-a ajuns! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 4 minute, ENEOS a spus: Au mai fost niscaiva sacrificii necesare, curbe de sacrificiu, plata datoriei externe plm etc. Mie unul mi-a ajuns! Corect. Din pacate asa este viata pe la majoritatea. Sir fara numar de sacrificii ca sa o duca cativa bine. Primul tur de sacrificii s-a incheiat cu datorie zero si ceva bani de luat de la cate unii. Bani care au fost luat doar ca DE CATE UNII. Sa traiasca grupul Intact! Nasol este ca acuma turul 2 de sacrificii este pe termen nelimitat si in continua crestere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 50 minute, Clit Eastwood Jr. a spus: Capitalismul vietii, niste criminali Capitalismul presupune productie mare cu preturi mici. By Henry Ford. 1 oră în urmă, The_Sin_Eater a spus: Acum iar, 2,66 E/litru in cine stie ce colt al Italiei cand preturile oficiale sunt cam cu 0,5 E mai mici. Oare se vor panica si italieni ca astia de pe la noi? Poza a fost facuta ieri la Roma, m-am uitat pe preturile la benzina in Italia si nu apare acest pret dar in schimb apar preturi de la 2.15 pana la 2.40 euro. Probabil se va stabiliza la 2.15 euro si pulimea va spune bine ca nu e 2.7 euro ca si aia sunt la fel de prosti ca romanii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 1 minut, Nguyen a spus: Capitalismul presupunea productie mare cu preturi mici. By Silver. Da, au existat niste visatori, inaintea aparitiei monopolurilor, a multinationalelor. Acuma din pacate s-a ajuns la productie cu pret de vanzare cat mai mare si preturi de productie cat mai mici. Atata si nimica mai mult. Restul precum respect fata de cumparator, standarde calitate garantate de numele firmei, locuri de munca in tara ta, economie si reciclare de resurse, etc..... au disparut din ecuatie. Totul se refera exclusiv la bani. De aceea am ceva retineri cu ''beneficiul tuturor ....'' Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 (editat) 1 oră în urmă, Silver Arrow a spus: Nu uita ca guvernantii au dat frau liber la treaba asta. Nu uit, dar nu uitati voi ca toata presa si politicienii s-au declarat ofensati si oripilati cand Simion a pus mana pe jigodia aia de Virgil Popescu. Ba chiar si diferiti cwristi s-au declarat ofensati de faptul ca Simion a pus mana pe un hot nenorocit. Virgil Popescu detine benzinarii, oare el si anturajul nu are interes sa fie pretul mare? De ce este el aparat de grosul presei, al politicienilor si al "intelectualilor"? 1 oră în urmă, Silver Arrow a spus: Am mai intrebat si poate stii tu: cum este treaba cu carburantii reglementata in alte tari din UE? Nu stiu daca e reglementata in mod direct pt ca nu m-am interesat dar de la Ungaria incolo mai exiasta o farama de bun simt si responsabilitate pt ca problema pe fond nu este pretul benzinei ci efectele pe care le genereaza. Daca benzina devine scumpa si bombardierii nu mai au bani sa mearga cu masina nu este o problema dar ce faci cu cresterea preturilor la alimente si servicii care depind si de pretul combustibililor? 1 oră în urmă, Silver Arrow a spus: Atata timp cat RO a vandut domenii strategice, cum este cel de rafinarie si petrochimie, unor firme multinationale straine, astia or sa faca ce vor in lipsa unor reglementari. Pentru ca pot. ''Autoreglarea in beneficiul tuturor ''...... as fi mai prudent cu aceasta formulare. In clipa de fata statul nu mai are parghiile necesare sa plafoneze preturi. Probabil se va da o OUG. Habar nu am. Repet, vointa politica e problema. 1 oră în urmă, Silver Arrow a spus: Eu nu sustin scumpirea, spun doar ca statul si-a dat singur cu stangul in dreptul (poate a facut-o intentionat, posibil) si acuma noi scoatem banul din buzunar. Macar la benzina poti sa iti faci o rezerva de 1-2 tone , dar la curent electric si gaze nu se poate. Am inghitit cu totii galusca cu preturile la gaze si electrica cu proteste si galagie minima . Din scumpirile la utilitati si carburanti beneficiaza in primul rand statul, stat complet defect (a se citi corupt pana in maduva oaselor) , care arunca cu banii in stanga si in dreapta. Si lumea iarasi tace malc. Dar se umfla duda in noi cand se scumpeste benzina (nimica anormal in asta) Si din scumpirile in lant cine va beneificia? Statul, evident. Care stat are nevoie de bani la greu pentru armata de bugetari care castiga disproportionat de mult fata de ce poate economia. Da, ai dreptate in ceea ce ai scris, dar boala este profunda, si rezolvarea ei nu se face dand la misto o amenda de 100.000 Lei catre MOL si iesind la TV ''Mamah ce i-am ars'' Am mai spus, statul isi finanteaza deficitele prin cresterea de preturi, pulimea e proasta si nu intelege. 1 oră în urmă, Silver Arrow a spus: Legat de costurile razboiului din Ucraina: esti de acord ca daca nu il pun pe Putin cu botul pe labe avem toate sansele sa ne trezim (din nou) cu tancurile sovicetice la Bucuresti? Ceea ce va duce la costuri muuult mai mari decat treaba cu carburanti si scumpirile indirecte. De aceea cresterea pretului la carburanti poate ca este un sacrificu necesar. Poate gresesc. Ceea ce insa imi este teama, ca tututor de altfel, este ca odata ce s-a incheiat razboiul pretul carburantilor va ramane sus. E o posibilitate nu o certitudine. Iata cum stau treburile cu Slava Ucraina: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/sondaj-germanii-ar-dori-ca-merkel-sa-medieze-in-conflictul-ruso-ucrainean-si-nu-vor-sa-plateasca-pretul-sanctiunilor-impuse-rusiei-1847831 Puţin peste o cincime dintre respondenţi (22%) s-au declarat favorabili ca Germania să livreze arme Ucrainei, în timp ce 68% sunt împotrivă. La întrebarea despre modul în care Occidentul ar trebui să răspundă deciziei Rusiei de recunoaştere a independenţei celor două provincii separatiste din estul Ucrainei şi anunţului Moscovei că ar putea trimite trupe acolo, 43% dintre participanţii la sondaj au menţionat sancţiunile economice, 25% sancţiunile diplomatice şi 7% sancţiunile militare. Totuşi, aproape două treimi dintre ei (64%) au mărturisit că nu sunt dispuşi să plătească preţuri mai mari în Germania ca rezultat al sancţiunilor împotriva Rusiei. Deci Slava Ucraina trece prin stomac! Editat Martie 11, 2022 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Mie imi pare bine ca de cand au aparut ministrii lui peste pe posturile nationale TV si radio preturile au revenit la normal Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 43 minute, Nguyen a spus: Virgil Popescu detine benzinarii Ai ceva informatii si dovezi in acest sens? Sau doar vocea pulimii? Acum 45 minute, Nguyen a spus: ar de la Ungaria incolo mai exiasta o farama de bun simt si responsabilitate Ouch! Ai atins un punct sensibil. Sau mai degraba nu ai atinn nimica pentru nu exista in RO cele doua elemente prezentate de tine. Statul, ca orice stat corupt, in loc sa isi adune banii din taxele datorati de aia mari (finantatorii de camapnii electorale) sta calare pe pulime si o arde cu taxe tot mai mari. Restul .... populimea peste tot este cam la fel: vede pina la varful nasului. Daca azi ii este bine spune ca nu vrea sanctiuni pentru X, insa daca maine il loveste X iese deranj mare ca de ce nu a facut guvernul nimica. Este in limita normala de functionatre a gloatelor, mai ales dupa zeci de ani fara razboi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 17 minute, Silver Arrow a spus: Ai ceva informatii si dovezi in acest sens? Sau doar vocea pulimii? https://www.profit.ro/stiri/politic/ministrul-economiei-si-a-cedat-participatia-la-benzinariile-petrom-controlate-de-sotia-unui-coleg-de-partid-consilier-judetean-si-trezorier-al-pnl-mehedinti-19248780 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Ok. Deci suntem pe linia consacrata de pulitica romaneasca. Acuma la cele 5% pe care le detine (formal, nu stim cum sta treaba) nu mi se pare de mare anvergura pentru el sa puna botul la mariri de preturi. Dar starea de incompatibilitate morala exista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 (editat) Acum 1 oră, TheHuskyCrobats a spus: Mie imi pare bine ca de cand au aparut ministrii lui peste pe posturile nationale TV si radio preturile au revenit la normal Aha, deci normalul e pe la 8 lei! Buuuun... Apropo, ce site e ăsta care arată prețurile și pe ce se bazează? Date comunicate de benzinari, comunicate de utilizatori? Nici nu e conflict de interese dacă sinistrul energiei are "decât" 5% acțiuni la benzinărie, oare de la ce procent "se pune"? 10%? 15? 26.438? Editat Martie 11, 2022 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 (editat) Benzinariile actualizeaza preturile, la mine in zona sunt cat de cat exacte, cu o eroare de cateva ore. De aceea le pun pe cele de la mine si nu pe cele din Bucuresti. Editat Martie 11, 2022 de TheHuskyCrobats Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 21 minute, Silver Arrow a spus: Ok. Deci suntem pe linia consacrata de pulitica romaneasca. Acuma la cele 5% pe care le detine (formal, nu stim cum sta treaba) nu mi se pare de mare anvergura pentru el sa puna botul la mariri de preturi. Dar starea de incompatibilitate morala exista. Problema voastra e ca nu va informati, v-ati suparat ca a pus Simion gheara pe el si v-ati inflamat. Ok, nu ai voie sa pui mana pe o persoana dar si presa mwista trebuie sa spuna: Nea Virgile, e Simion golan dar si tu esti un hot nenorocit aflat in situatie de incompatibilitate! Are 5% doar pe hartie, nevasta-sa detine restul de 95%: "Soția lui Popescu, Laura Negulescu, controlează și în prezent 95% din capitalul firmei și este și administrator al acesteia." Asa ca anvergura pare mai mare acum, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Cateva benzinarii si un profit de 100k€ .... Asta e gainarie. Sa fim seriosi. Cum am spus: este o chestiune de imagine, de morala. Simion e la nivelul lui Putin: nu am argumente atunci ii sparg mufa. Dar actiunea prinde la populime. Asa a inceput si Hitler: cate o imbranceala, apoi ceva dinti sparti si tot asa pina la omor si lagare de concentrare. Iar treaba cu incompatibilitatea e aceeasi peste tot in lume: nici un om politic nu este cu pantalonii rupti in koor si reprezinta interesele unor grupuri financiare (si implicit ale lui). Doar ca ceea ce la noi se numeste incompatibilitate si trafic de influenta, la altii se numeste "lobby". Aceeasi Marie cu alta palarie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 2 ore, Silver Arrow a spus: Cateva benzinarii si un profit de 100k€ .... Asta e gainarie. Sa fim seriosi. Cum am spus: este o chestiune de imagine, de morala. Secretul nu este in acele trei benzinarii ci in conexiunile care exista in aceasta bransa, tu chiar crezi ca unul care are trei benzinarii ajunge ministrul energiei? Nu, el a fost propulsat acolo de niste grupuri de interese economice si politice si nu ca ar fi ajuns el de capul lui ministru si urmarea sa mareasca preturile ca sa castige si el ceva in plus la benzinariile lui. Si mai e o treaba, daca Virgil Popescu ar fi o persoana cinstita ce cauta in politica? Salariul de ministru este in mod clar mai mic fata de veniturile care-i vin de la benzinarii. Omul e hot! Acum 2 ore, Silver Arrow a spus: Simion e la nivelul lui Putin: nu am argumente atunci ii sparg mufa. Dar actiunea prinde la populime. Asa a inceput si Hitler: cate o imbranceala, apoi ceva dinti sparti si tot asa pina la omor si lagare de concentrare. Da, asa e dar v-am atras atentia ca asa se va intampla si nu trebuie uitat faptul ca Hitler a reusit sa puna mana pe putere avnd in spate si nemultumirile populatiei. Acum 2 ore, Silver Arrow a spus: Iar treaba cu incompatibilitatea e aceeasi peste tot in lume: nici un om politic nu este cu pantalonii rupti in koor si reprezinta interesele unor grupuri financiare (si implicit ale lui). Doar ca ceea ce la noi se numeste incompatibilitate si trafic de influenta, la altii se numeste "lobby". Aceeasi Marie cu alta palarie. Marie sau nu asta nu schimba faptul ca Virgil Popescu este hot si un mare mincinos (iti probez acest lucru cu declaratiile lui) iar daca e hot trebuie sa suporte consecintele, inclusiv posibilitatea sa-l incaiere careva dornic sa-si faca imagine politica si sa castige niste procente in sondaje. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 11, 2022 Share Postat Martie 11, 2022 Acum 11 ore, Nguyen a spus: Am primit poza asta de la un prieten din Italia care se plangea de scumpirea benzinei, o sa-l intreb daca e facuta de el poza: Azi Italia doar ca nu suntem prieteni.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 12, 2022 Share Postat Martie 12, 2022 Acum 12 ore, Nguyen a spus: daca e hot trebuie sa suporte consecintele, inclusiv posibilitatea sa-l incaiere careva dornic sa-si faca imagine politica si sa castige niste procente in sondaje. Ma intreb daca in locul lui nea Popescu era Daniel Ghita, crezi ca mai avea acelasi elan golanul Simion. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 12, 2022 Share Postat Martie 12, 2022 Dar dacă familia are un Mercedes cobra diesel? Știi cum merge ăla cu ulei de ? Unsss! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Martie 12, 2022 Share Postat Martie 12, 2022 Acum 21 minute, ENEOS a spus: Dar dacă familia are un Mercedes cobra diesel? Știi cum merge ăla cu ulei de ? Unsss! Si nu numai, testat pe BMW serie 3 (320D), pe X3 (2.0D) si merge brici! Traiasca agricultura romaneasca! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 12, 2022 Share Postat Martie 12, 2022 Na, acu' înțelegeți de ce se cumpără ulei? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ivan pedala Postat Martie 12, 2022 Share Postat Martie 12, 2022 (editat) https://www.pandurul.ro/articol/am-luat-o-pe-ulei_150260.html Eh...sa nu uitam si raspandacii de serviciu! PS - vedeti ca urmeaza! Editat Martie 12, 2022 de ivan pedala Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat Martie 12, 2022 Share Postat Martie 12, 2022 (editat) 17 hours ago, Flower-Power said: Azi Italia doar ca nu suntem prieteni.. Asta în cazul în care Italia a avut în general printre cele mai mari prețuri la carburant din UE. Benzina s-a ieftinit astăzi cu 15 bani la Petrom. Nu, serios, mai pune cineva botul la aberațiile profeților miezului din dodoașcă? Editat Martie 12, 2022 de PzKpfW Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Daviddd Postat Martie 12, 2022 Share Postat Martie 12, 2022 La 10.03.2022 la 9:39, Kristian K a spus: Io am doo de 125 si tu tot frustrat esti de scumpirea benzinei. Azi am bagat de 45 de lei in ea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate