Sari la conținut

Evolutie pret combustibil

Proxi
 Share

Postări Recomandate

Acum 4 ore, PzKpfW a spus:

Benzina s-a ieftinit astăzi cu 15 bani la Petrom.

Da, e ieftina acum :crack:.

Ia scrie tu cu manuta ta de milenial cu cat a crescut pretul la combustibil in ultimele trei luni si spune-mi care vor fi efectele in economia reala, nu cea din capul tau. Eu nu inteleg de ce te incapatanezi sa sustii ca benzina nu se scumpeste...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 900
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

49 minutes ago, Contabil said:

Pai 15 bani nu-s alea 15 procente cu care a scazut barilul? :crack:

Nu tu erai unul dintre cei care preziceau că benzină sub 8 lei nu mai vedem curând? Nu există corelare directă; petrolul se cumpără, se rafinează, se transportă, etc. Benzina obținută din petrolul cumpărat astăzi va ajunge la pompă peste câteva săptămâni.

1 hour ago, Nguyen said:

cu cat a crescut pretul la combustibil in ultimele trei luni si spune-mi care vor fi efectele in economia reala, nu cea din capul tau. Eu nu inteleg de ce te incapatanezi sa sustii ca benzina nu se scumpeste...

Nu am afirmat niciodată că trendul nu este crescător în contextul actual. Am spus doar că este stupid să alimetezi isteria generală legată de o creștere majoră și bruscă. Aia pe care au crezut-o oile proaste care au stat la coadă acum câteva zile - și care cumpără acum ulei la baxuri

Link spre comentariu

Acum 8 ore, PzKpfW a spus:

Nu tu erai unul dintre cei care preziceau că benzină sub 8 lei nu mai vedem curând? 

Pai e 8 lei, daca intri pe peco-online o sa vezi ca media pretului este 8 lei. Petrom are preturi de la 7,85 pana la 7.99 iar Mol si OMV incep de la 8,00 lei. Pana si Lukoil care avea cei mai ieftini combustibili are preturi incepand cu 7,91 dar doar la 2-3 statii ca restul au 7,97-7,98. Toate aceste preturi sunt pentru cobustibili standard, daca bagi combustibili superiori toti au preturi peste 8 lei.

Deci da, preturi sub 8 lei litrul nu vom mai vedea prea curand. Slava Ucraina dar o le iasa pe nas celor cu venituri mici aceasta sustinere cretina pentru Ucraina.

Acum 8 ore, PzKpfW a spus:

Nu am afirmat niciodată că trendul nu este crescător în contextul actual. Am spus doar că este stupid să alimetezi isteria generală legată de o creștere majoră și bruscă. Aia pe care au crezut-o oile proaste care au stat la coadă acum câteva zile - și care cumpără acum ulei la baxuri

Oameni care se panicheaza in astfel de situatii au existat si vor exista intotdeauna, chiar si in tarile bogate si considerate civilizate. Problema e ca tu contestai ca aceasta crestere de pret este facuta din cauza razboiului dintre Rusia si Ucraina si ca de fapt pretul era unul normal. Oricum o dai si o sucesti pretul platit pentru sustinerea Ucrainei va fi unul foarte mare si sunt putine sanse ca lucrurile sa revina la normal prea curand. Pretul de 8 lei va ramane noul pret minim pentru combustibil.

Slava Ucraina!

Link spre comentariu

Acum 20 ore, Clit Eastwood Jr. a spus:

Poate ti s-o părea tie normal, dar o familie normală nu cred ca ar trebui sa consume mai mult de 2 sticle de ulei pe luna, și asta in mod maximal. Mâncați numai rahat de mâncare și in cantități industriale, umpleți secțiile de diabet, boli de nutriție si cele de cardiologie si apoi va plângeți ca faceți infarct de la vaccinul vieții.

Și tie ti se pare normal sa îți umpli un cos cu zeci de litri de ulei de floarea soarelui.

Tipic românesc.

Adică tu nu mănânci ulei 😱😱😱??

Link spre comentariu

@Nguyen. Bun, consideri ca ar trebui sa nu ne intereseze invazia din Ucraina.

Este un punct de veder.

Si drept urmare sa nu intreprindem nimica pentru a tempera elanul lui Putin.

Bun.

Tu crezi ca daca Putin este lasat in pace se va limita doar la Ucraina?

Dar da un raspuns argumentat, indiferent ca este Da sau Nu.

Daca ai fi in locul ucrainenilor ti-ai dori ca restul lumii sa faca ceva, sau ai fi multumit daca ar sta impasibila?

Link spre comentariu

4 hours ago, Nguyen said:

Oricum o dai si o sucesti pretul platit pentru sustinerea Ucrainei va fi unul foarte mare si sunt putine sanse ca lucrurile sa revina la normal prea curand.

Vrei sa spui invadarea Ucrainei.

Lucrurile revin la normal, 1. daca prostul se opreste sau 2. daca scade cererea.

Link spre comentariu

Acum 33 minute, Clit Eastwood Jr. a spus:

Ba da. Ma rog, nu îl pun in pahar și îl beau. Folosesc la mâncare, dar in cantități limitate. Și nu pentru că s-a scumpit.

Cand o să am timp o sa pun pe Motocicliști bucătari metoda de a face oua ochiuri fără nicio picătură de ulei, cu rezultat mult mai bu

Eu mă refeream la mâncat ulei direct 🤭🤭

Minim 2 litri pe zi de preferat pe stomacul gol.

PS: eram ironic la faza cu mâncat de ulei, sunt de acord cu tine la faza asta, eu nici măcar 1 litru pe luna nu folosesc pentru că nu mănânc prăjeli. Iar în rest ulei de măsline daca e

Acum 40 minute, Silver Arrow a spus:

Este un punct de veder.

Bun.

Daca ai fi in locul ucrainenilor ti-ai dori ca restul lumii sa faca ceva, sau ai fi multumit daca ar sta impasibila?

Putin nu cred că se va opri până nu-l mierlește pe Zelensky și pune in pro rus la putere. 

După nu cred că va mai continua.

Link spre comentariu

Acum 22 minute, SenorPink a spus:

După nu cred că va mai continua.

Ruleta ruseasca nene.

Am inteles ca se pune problema de catre Rusia a revenirii Nato la limitele de dinainte de 1997.

Asadar cum nu putem garanta ca Putin se va limita la Ucraina, poate cineva garanta ca de dragul si sanatatea cetatenilor US plus Europa occidentala nu o sa ne lase din nou "lumea civilizata" pe mana rusilor? 

Link spre comentariu

Acum 8 minute, September a spus:

Nu. 

Exemplul Finlandei. 

Sunt în UE dar nu în NATO.

Graniță cu Rusia. 

Au o viață bună, civilizați, echilibrați. 

L-a mâncat în... pe Bendeac. 

Finlanda da, dar aia sunt mai drăcoși și ca Ucraina și ca noi și îi urăsc pe ruși și mai și pentru regiunea Karelia pe care le-au luat-o. 

Acum 21 minute, Silver Arrow a spus:

Ruleta ruseasca nene.

Am inteles ca se pune problema de catre Rusia a revenirii Nato la limitele de dinainte de 1997.

Asadar cum nu putem garanta ca Putin se va limita la Ucraina, poate cineva garanta ca de dragul si sanatatea cetatenilor US plus Europa occidentala nu o sa ne lase din nou "lumea civilizata" pe mana rusilor? 

Mdahh sper sa nu se ajungă la d-astea 

Link spre comentariu

Acum 6 ore, Silver Arrow a spus:

Este un punct de veder.

Bun.

Raul e deja facut, Ucraina nu trebuia deloc ajutata. Daca nu ar fi fost ajutata Ucraina ar fi cedat imediat si numarul de victime si dustrugeri materiale ar fi fost cu 99,9% mai mic fata de ce avem acum. La cum arata lucrurile acum chiar daca Rusia se va retrage din Ucraina nu va ajuta cu mare lucru, numarul de victime este in crestere iar distrugerile materiale sunt imense. Paradoxul este ca ajutorul dat Ucrainei mai ales sub forma de armament accentueaza distrugerea ei ca tara.

Da, cred ca s-ar fi limitat doar la Ucraina pentru ca restul tarilor din jur sunt aliate NATO iar Putin stie ca Rusia nu poate face fata trupelor NATO si unui bloc comunitar care depaseste Rusia dpdv economic, militar si ca numar de populatie.

Pretentiile Ucrainei sunt absurde, ea nu a facut nimic ca sa aiba pace cu Rusia dar are pretentia ca altii sa lupte pentru ea. De exemplu Romania a renuntat la orice drept asupra unor teritorii in favoarea Ucrainei pentru a avea pace si stabilitate si astfel sa putem intra in NATO si probabil UE. Era una dintre conditii ca sa poti adera, altfel erai considerat ca avand o tara cu potential de conflict.

La fel putea sa faca si Ucraina, sa renunte la teritorii care istoric nu sunt ale ei si atunci nu mai existau motive de conflict iar daca Rusia totusi ataca atunci poate altfel stateau lucrurile si interveneau si altii. In schimb cu istoria lor complicata si cu cele 14.000 de victime facute de ucrainieni in estul Ucrainei nu prea vrea nimeni sa se implice in acest conflict, faptul ca nu se da in MSM ce crime face Ucraina in est nu inseamna ca la nivel inalt nu se cunosc aceste lucruri si ca nu sunt desconsiderate ca atare. 

Colac peste pupaza tot acest conflict va destabiliza economic toata Europa si deja putem spune ca nu va exista nici un castigator ci numai perdanti. Slava Ucraina? Nu si pentru mine.

Link spre comentariu

@Nguyen

Tu crezi ca Rusia se opri in Ucraina

Eu sunt in categoria celor care cred ca nu.

Noi emitem pareri fara sa stim ce anume s-a discutat intre cei mari.

Dar nu uita ca si tu ai pomenit cum a fost vanduta europa de est pe un colt de servetel.

Crezi ca istoria nu se poate repeta? 

Link spre comentariu

Acum 45 minute, Nguyen a spus:

Daca nu ar fi fost ajutata Ucraina ar fi cedat imediat si numarul de victime si dustrugeri materiale ar fi fost cu 99,9% mai mic fata de ce avem acum. La cum arata lucrurile acum chiar daca Rusia se va retrage din Ucraina nu va ajuta cu mare lucru, numarul de victime este in crestere iar distrugerile materiale sunt imense. Paradoxul este ca ajutorul dat Ucrainei mai ales sub forma de armament accentueaza distrugerea ei ca tara.

Pe acelasi principiu, si Romania ar fi scapat cu mai putine distrugeri si victime fara (asa-zisa) revolutie din '89.

Unele lucruri merita "distrugeri si victime", altele nu. Pana una-alta cei in discutie aici, adica ucrainienii, sunt de parere ca pentru a-i tine pe rusi afara din tara (si politica) lor merita aceste "distrugeri si victime". 

Link spre comentariu

Acum 53 minute, Silver Arrow a spus:

@Nguyen

Tu crezi ca Rusia se opri in Ucraina

Eu sunt in categoria celor care cred ca nu.

Noi emitem pareri fara sa stim ce anume s-a discutat intre cei mari.

Acum 53 minute, Silver Arrow a spus:

Dar nu uita ca si tu ai pomenit cum a fost vanduta europa de est pe un colt de servetel.

Crezi ca istoria nu se poate repeta? 

Daca Rusia nu ataca Ucraina si ataca doar Romania atunci Vestul ne-ar fi vandut la fel cum a facut si in trecut. Dar sa atace Ucraina si dupa aceea inca un stat din Est membru NATO atunci astia nu ar mai sta cu mainile in san pentru ca e alta mancare de peste.

Link spre comentariu

Acum 20 minute, Clit Eastwood Jr. a spus:

astia zic ca au rezerve de ulei pentru încă 4 ani, cu toate astea pretul a crescut, tocmai pentru ca prostii a-au panicat.

Ce ziceți băieții, @adiy32 @Nguyen?

Nu inteleg de ce ma intrebi pe mine, eu consum ulei de masline si de sambure de struguri. Si stai linistit ca acelasi lucru s-a intamplat in Germania si Spania astazi. 

Acum 17 minute, smar2 a spus:

Pe acelasi principiu, si Romania ar fi scapat cu mai putine distrugeri si victime fara (asa-zisa) revolutie din '89.

Compari mere cu pere.

Acum 17 minute, smar2 a spus:

Unele lucruri merita "distrugeri si victime", altele nu. Pana una-alta cei in discutie aici, adica ucrainienii, sunt de parere ca pentru a-i tine pe rusi afara din tara (si politica) lor merita aceste "distrugeri si victime". 

Pai sa suporte atunci daca considera ca merita si sa ramana in tara la ei daca considera ca merita, sa nu mai auzim de refugiati. In afara de asta sa nu mai invoce ajutor, sa lupte pana la ultimul si asta e, Slava Ucraina dar sa nu implice restul Europei.

Acum 6 minute, Clit Eastwood Jr. a spus:

Pentru ei, propria persoană va fi întotdeauna singura și cea mai importantă.

Tu crezi ca ucrainienii sunt mai inimosi? Sunt la fel de ticalosi ca rusii.

Link spre comentariu

Acum 14 minute, adidas a spus:

Sa va reamintesc titlul topicului?

Subiectul oricum e consumat, Pzk a cazut de milenial iar pretul la benzina a ramas 8 lei, bine ca nu e 11 lei :crack:.

Se poate inchide topicul.

Acum 2 minute, Clit Eastwood Jr. a spus:

Tu crezi că toti românii sunt vreo lumină?

Au generat romanii vreun razbel si o criza in Europa?

Link spre comentariu

Acum 1 oră, Nguyen a spus:

Nu inteleg de ce ma intrebi pe mine, eu consum ulei de masline si de sambure de struguri. Si stai linistit ca acelasi lucru s-a intamplat in Germania si Spania astazi.

Aici ai nimerit-o. Ieri seara la Aldi imi spune vanzatoarea pe un ton conspirativ ca nu mai au ulei (fara nici o legatura cu ce cumparasem eu). Nu prea am inteles ce-i venise. Azi vad la stiri ca e omor in Bulgaria pe ulei, si am inteles ca si in Romania e buluc pe ulei.

Cred ca are legatura cu scumpirea combustibilului. Probabil e mai ieftin decat litrul de motorina si au trecut multi pe bio-fuel (a.k.a. ulei de floarea soarelui).

Link spre comentariu

Acum 9 ore, smar2 a spus:

Aici ai nimerit-o. Ieri seara la Aldi imi spune vanzatoarea pe un ton conspirativ ca nu mai au ulei (fara nici o legatura cu ce cumparasem eu). Nu prea am inteles ce-i venise.

Nu am nimerit-o, spre deosebire de altii eu ma informez si vorbesc in cunostinta de cauza. Disperarea de a cumpara ulei sau benzina in conditii de criza nu este tipica romanilor ci oamenilor in general. 

Link spre comentariu

• adidas changed the title to Evolutie pret combustibil
  • Kristian pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic