Sari la conținut

MotoGP - Discutii generale

adidas

Postări Recomandate

Pentru cei care se intrebau de ce vine yamaha cu v4 acuma.

The boss of Yamaha revealed that the moment they read the upcoming 2027 rules, they immediately understood their current engine setup wouldn’t cut it — pushing them to develop a V4 for the future. 

The V4 isn’t just about power — it’s a strategic move to adapt to upcoming regulations and stay competitive in a changing championship.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4,6k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 oră în urmă, damager a spus:

Pentru cei care se intrebau de ce vine yamaha cu v4 acuma.

The boss of Yamaha revealed that the moment they read the upcoming 2027 rules, they immediately understood their current engine setup wouldn’t cut it — pushing them to develop a V4 for the future. 

The V4 isn’t just about power — it’s a strategic move to adapt to upcoming regulations and stay competitive in a changing championship.

Nu este o noutate, ce spune boss-ul de la Yamaha. S-a spus si aici pe forum, inclusiv eu am spus in mai multe randuri, care ar fi ratiunile pentru care este logic ca Yamaha sa vina, inca din 2026, cu un V4. Dar oare @Method intelege ce spune omul ala? Pentru el, strategia boss-ului Yamaha nu are nici o directie. 

Editat de xt600
Link spre comentariu

Fără supărare, dar ar fi făcut mai bine dacă se aplecau direct cu cercetarea și dezvoltarea asupra motorului de 850. Pe ăsta de 1000 l-au testat de câteva ori și nu știu cât și cum au înțeles despre el - sau cât și cum vor înțelege anul viitor - rezultatele par că îi contrazic, la fel și declarațiile piloților (evident, afară de Augusto, care a participat direct la proiect și nu putea să își dea singur cu Tesla în ouă). Odată cu trecerea la 850, în afara capacității cilindrice se vor schimba obligatoriu și alte variabile - s-a mai discutat despre asta. Dacă se apucau serios de cel de 850 cum a făcut competiția (mai ales Ducati), cred că aveau ceva șanse începând cu 2027. Așa, dacă pleacă și Fabio, parcă văd că vor fi din nou Cenușăreasa competiției.

Link spre comentariu

Acum 4 ore, Kagemusha a spus:

Fără supărare, dar ar fi făcut mai bine dacă se aplecau direct cu cercetarea și dezvoltarea asupra motorului de 850. Pe ăsta de 1000 l-au testat de câteva ori și nu știu cât și cum au înțeles despre el - sau cât și cum vor înțelege anul viitor - rezultatele par că îi contrazic, la fel și declarațiile piloților (evident, afară de Augusto, care a participat direct la proiect și nu putea să își dea singur cu Tesla în ouă). Odată cu trecerea la 850, în afara capacității cilindrice se vor schimba obligatoriu și alte variabile - s-a mai discutat despre asta. Dacă se apucau serios de cel de 850 cum a făcut competiția (mai ales Ducati), cred că aveau ceva șanse începând cu 2027. Așa, dacă pleacă și Fabio, parcă văd că vor fi din nou Cenușăreasa competiției.

pai si cum testau 850 in conditii de cursa? Parerea mea este  ca s-au grabit cu V4 ca sa acumuleze know-how. Le-a fost clar ca nu mai puteau sa mearga cu L4 in 2027, motivele probabil ca le stiu ei mai bine, deci aveau nevoie de know-how pe V4 pentru a putea sa mearga cu el din 2027.  Poate chiar e de 850 si doar pretind ca e de 1000 xa sa poata sa faca teste oficiale si wildcard in curse.

Link spre comentariu

4 minutes ago, damager said:

Poate chiar e de 850 si doar pretind ca e de 1000 xa sa poata sa faca teste oficiale si wildcard in curse.

Crezi serios că așa funcționează lucrurile în MotoGP?

Link spre comentariu