Djenavar Postat Martie 25 Share Postat Martie 25 Acum 5 ore, Contabil a spus: Zilele trecute o ruda prin alianta plecata de +10 ani in Asia spunea ca EU este privita ca un gunoi in ce priveste valorile familiale ..... Gunoi si este Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 25 Share Postat Martie 25 Acum 3 ore, Ruginel a spus: Acum au “women empowerment” si alte ca-caturi din acelasi registru, Poti sa imi spui si mie ce inseamna pentru tine acest ''women empowerment''? Recunosc ca nu stiam despre acesta chestie. Ce am citi asa pe net, nu mi se pare o chestie deplasata. Ma rog daca mergem pe ideea BOR care sustine ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului, ca barbatul este capul nevestei etc, atunci exista o problema. Cum trebuie sa fie o femeie ca sa corespunda conceptului tau de familie traditionala? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Martie 25 Share Postat Martie 25 Acum 22 minute, Silver Arrow a spus: Poti sa imi spui si mie ce inseamna pentru tine acest ''women empowerment''? Recunosc ca nu stiam despre acesta chestie. Ce am citi asa pe net, nu mi se pare o chestie deplasata. Ma rog daca mergem pe ideea BOR care sustine ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului, ca barbatul este capul nevestei etc, atunci exista o problema. Cum trebuie sa fie o femeie ca sa corespunda conceptului tau de familie traditionala? Sal'tare! Ideea e ca pe hartie nu arata rau deloc ideea de women empowerment. Problema este ca in vest se promoveaza in curentul feminist promiscuitatea, numarul crescut de parteneri sexuali, lipsa de responsabilitate si sunt considerate ca fiind chestii care fac femeia mai puternica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 25 Share Postat Martie 25 Pai aici apare o problema de sexism: avand in vedere ca barbatii si femeile sunt in numar egal, ma rog un pic mai multe femei decat barbati, ca sa aiba femeile mai multi parteneri este musai ca si barbatii sa aiba mai multe partenere. Si nu cred ca barbatii au ceva impotriva..... Ce responsabilitati zici tu ca sunt incurajate a nu mai fi indeplinite? Totusi imi poti descrie femeia care sa corespunda viziunii tale familiale? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Martie 25 Share Postat Martie 25 150 de postari nu au prezentat nici un fel de interes, pana nu a aparut familia clasica in discutie. Si ,impartial ca de obicei, o iei cu familia traditionala,BOR, etc, sa ne mai tii o lectie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ruginel Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 (editat) Acum 9 ore, Silver Arrow a spus: Pai aici apare o problema de sexism: avand in vedere ca barbatii si femeile sunt in numar egal, ma rog un pic mai multe femei decat barbati, ca sa aiba femeile mai multi parteneri este musai ca si barbatii sa aiba mai multe partenere. Si nu cred ca barbatii au ceva impotriva..... Ce responsabilitati zici tu ca sunt incurajate a nu mai fi indeplinite? Totusi imi poti descrie femeia care sa corespunda viziunii tale familiale? Diferenta este ca daca o femeie iese pe geam si striga ca vrea sa si-o traga, se infiinteaza la usa ei 5 barbati in 10 secunde. Este mult mai la indemana sexul pentru femei decat pentru barbati. Spuneai de “sexism”. Sa presupunem ca ai avea o fata si un baiat. Fata este intinsa de jumate din cartier pe toate gardurile, baiatul oricat de “macho” ar fi, tot ar trebui sa se chinuie. Mai mult, exista si riscurile asociate: sarcini, avorturi etc. Care dintre ei doi ti se pare mai vulnerabil? Exemple de femei puternice si independente: Dar mai interesant, uite ce titlu iti baga haznaua de publicatie. Referitor la viziunea mea familiala, prefer ca femeia de langa mine sa nu faca parte din categoriile de mai sus :). Nustiu la tine cum este. Editat Martie 26 de Ruginel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Titlul corect este pros&cons ca e mai multe și pro-uri Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat Martie 26 Moderatori Share Postat Martie 26 Acum 44 minute, frigider a spus: Titlul corect este pros&cons ca e mai multe și pro-uri Pro&contra e mai corect,cred. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
frigider Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Acum 15 minute, Kristian a spus: Pro&contra e mai corect,cred. e mai romanesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 (editat) Acum 16 ore, Silver Arrow a spus: Cum trebuie sa fie o femeie ca sa corespunda conceptului tau de familie traditionala? Nu exista familie traditionala, exista doar familie iar aceasta este formata din barbat si femeie. Intrebarea pusa de tine e una care se vrea a fi o capcana dar vei cadea singur in ea. Sa-ti dau exemplu despre mama... nu a avut un trecut promiscuu, tata a fost singurul ei barbat, si-a crescut copii, a avut grija de casa, nu are vicii. Sa luam femeile de astazi, se fwt ca dracii, fumeaza, beau, se imbraca ca parasutele, se machiaza excesiv, nu stiu sa gateasca, sa spele... vai de capul lor si pe urma se mira ca stau nemaritate cand ajung la 35-40 de ani. Care model iti place? Cel al mamei mele si probabil si al mamei tale sau femeia panarama care e promovata agresiv la TV si in mediul online?! Acum 10 ore, shashka a spus: Si ,impartial ca de obicei, o iei cu familia traditionala,BOR, etc, sa ne mai tii o lectie. Silver e neomarxist, trebuie inteles ca atare. Editat Martie 26 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Hsmbpl, de la o simplă invitație de a conduce un șcuterist "pe ultimul drum al libertății", s-a ajuns (inevitabil, cum altfel) la contre și polemici. Dacă intră pe topic (dacă i se permite, firește) și vede unde s-a ajuns, își pune mâinile în cap. Sau poate ne împărtășește (doooooh, ce evlavios sună ) din experiența "after-life". E mai bine, nu-i mai bine, e mai des (sau mai rar) etc... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 De ce o femeie care e medic, si face garzi peste garzi, nu e wonderwoman, sau o profesoara care isi maninca sufletul cu 30 de copii? Sau o casnica, care are de crescut si educat 5 copii. E musai sa fie manager, si sa practice sexul liber. Sau, pro-europeana Oamenii se f... de cand lumea, si fara indicatii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Acum 4 ore, Nguyen a spus: Intrebarea pusa de tine e una care se vrea a fi o capcana Bai nene dar totul la tine este o conspiratie? Am intrebat omul ceva si musai este o capcana. Cum puteti trai in aceasta vesnica stare de panica? Inteleg din cele spuse de tine ca exista o serie de activitati destinate exclusiv barbatilor: fwtwtul in draci, fumatul sau bautura. Convingerile tale, nu am nimica impotriva. Sper sincer si fara misto ca ti-ai gasit femeia potrivita. Asta este pana la urma important in viata. Dar vezi ca de-a lungul istoriei au mai fost ''restrictii'': femeile nu aveau voie sa clalreasca, sa poarte pantaloni, apoi nu aveau voie sa merga pe bicicleta. Din punctul tau de vedere au voie sa mearga pe motocicleta? @Ruginel iti multumesc pentru raspuns, atata cat a fost. Avand in vedere ca poate te simti in pericol cu intrebarea mea ''capcana'' imi retrag intrebarea. Si poate si @shashka sa stea linistit, ca nu mai comentez. Multumit? O sa iti mearga mai bine astazi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Acum 20 minute, Silver Arrow a spus: Dar vezi ca de-a lungul istoriei au mai fost ''restrictii'': femeile nu aveau voie sa clalreasca, sa poarte pantaloni, apoi nu aveau voie sa merga pe bicicleta. S-au dus de mult acele vremuri, deja vorbim vorbe. Acum 22 minute, Silver Arrow a spus: Inteleg din cele spuse de tine ca exista o serie de activitati destinate exclusiv barbatilor: fwtwtul in draci, fumatul sau bautura. Intelegi gresit, oricat de distractive sunt aceste actitivitati in realitate nu le apreciaza nimeni ca fiind valori, nici macar cei care le practica. Cunosc fumatori si consumatori de alcool care se blesteama singuri pentru aceste vicii. In ceea ce priveste fwtareala e liber fiecare, barbat sau femeie, sa se fwtareasca cat vrea si cu cine vrea dar sa-si asume si consecintele acestor alegeri. Acum 21 minute, Silver Arrow a spus: Cum puteti trai in aceasta vesnica stare de panica? Nu e nicio panica, e doar adevarul. Acum 25 minute, Silver Arrow a spus: Din punctul tau de vedere au voie sa mearga pe motocicleta? Doar daca sunt in stare, valabil si pentru barbati. Acum 20 ore, Silver Arrow a spus: Poti sa imi spui si mie ce inseamna pentru tine acest ''women empowerment''? Women empowerement a fost o manevra de a mai face rost de mana de lucru ieftina. Candva, un occidental dintr-un salariu tinea o familie intreaga iar femeia statea acasa fara sa aiba stresul asociat slujbei. Acum femeile au fost prostite ca e musai sa munceasca ca sa nu mai depinda de barbat si au devenit mai sclave decat barbatul pt ca dupa ce vin de la munca trebuie sa mai faca treaba si pe acasa. Deja exista femei in Occident care s-au prins de miscare si au inceput sa deplanga aceasta situatie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Acum 2 ore, Silver Arrow a spus: Bai nene dar totul la tine este o conspiratie? Am intrebat omul ceva si musai este o capcana. Cum puteti trai in aceasta vesnica stare de panica? Inteleg din cele spuse de tine ca exista o serie de activitati destinate exclusiv barbatilor: fwtwtul in draci, fumatul sau bautura. Convingerile tale, nu am nimica impotriva. Sper sincer si fara misto ca ti-ai gasit femeia potrivita. Asta este pana la urma important in viata. Dar vezi ca de-a lungul istoriei au mai fost ''restrictii'': femeile nu aveau voie sa clalreasca, sa poarte pantaloni, apoi nu aveau voie sa merga pe bicicleta. Din punctul tau de vedere au voie sa mearga pe motocicleta? @Ruginel iti multumesc pentru raspuns, atata cat a fost. Avand in vedere ca poate te simti in pericol cu intrebarea mea ''capcana'' imi retrag intrebarea. Si poate si @shashka sa stea linistit, ca nu mai comentez. Multumit? O sa iti mearga mai bine astazi? Batranii spuneau , poale lungi si mite scurta. Ce propuneti voi, e lungirea poalelor la barbati... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Acum 5 ore, shashka a spus: De ce o femeie care e medic, si face garzi peste garzi, nu e wonderwoman, sau o profesoara care isi maninca sufletul cu 30 de copii? Sau o casnica, care are de crescut si educat 5 copii. E musai sa fie manager, si sa practice sexul liber. Sau, pro-europeana Oamenii se f... de cand lumea, si fara indicatii Pai este la locul ei, nu cauta scandal media aiurea femeia stie ce poate, stie ce vrea, face excelent cea ce stie/invatat sa faca, in schmb daca esti tuta, btivanca mica, scandalagioaica, in princiu usseless, si teocupi in principiu de morile de vant, trebuie cumva sa justifice propria inutilitate, si cum sa o faci decat zbierand ca tu esti oropsita, si nu esti bagat in seama? Si in plus acea doctorita este mult pre ocupata ca sa iaba timp de asemnea porcarii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Acum 5 ore, Nguyen a spus: In ceea ce priveste fwtareala e liber fiecare, barbat sau femeie, sa se fwtareasca cat vrea si cu cine vrea dar sa-si asume si consecintele acestor alegeri. Inclusiv cwriștii? Chiar, nu ai mai folosit de mult termenul! Acum 3 ore, shashka a spus: lungirea poalelor la barbati Mai bine a poolelor. Ca să nu își mai cumpere compensatoare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 1 oră în urmă, ENEOS a spus: Inclusiv cwriștii? Chiar, nu ai mai folosit de mult termenul! Mai bine a poolelor. Ca să nu își mai cumpere compensatoare! Fiecare cu necazurile lui... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flower-Power Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 La 25.03.2025 la 9:01, Djenavar a spus: Hoooooo ho hooo, sa stii ca se retraia un pik inclusiv eu, ca ai disparut de pe chat Sa înțeleg ca acum nu mai retrăiti...ca am reapărut și v-am inoportunat, voi plangeati ca fetili ... Pentru aia care sunt divorțați și care au impresia ca banii de pensie alimentara sunt de fapt pentru ex lovely wife...voi sunteți supărați și nici nu meritați un copil, realitatea e alta și o socoteala simpla de matematica făcută la rece ,dar cu sinceritate va da existenta peste cap..dar unii doar exista fără sa gândească, plini de frustrări și cu sufletul amărui chiar dacă au divorțat.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Nu ma mai amestec sa-mi spun pareri despre casatorie, divort, familie etc., dar nu pot sa nu va atrag atentia ca aceasta inclinatie a unora spre extremizarea conceptului de "nevasta cuminte si la locul ei" si care nu se baga in seama cu barbatii, nu bea cu ei, nu fumeaza cu ei, nu se duce la discoteca cu ei si despre care unii cred ca ar fi o chestie dogmatica religio-ortodoxa si traditional romaneasca veche de sute de ani este doar rezultatul influentei culturii ISLAMICE! Dada, exact asa cum auziti, islamice. Ea ni se trage, noua ca popor, din adoptarea a numeroase elemente de cultura otomana datata secolul 18, cand barbatii ( instariti) nostri purta islic, anteriu si giubea. Atunci, deci, s-a adoptat si trecutul femeii din casa la locul ei, fara a avea voie sa deschida gura. Si, cand, peste 100 de ani, domnisorii din generatia noua au inceput a se uita spre vest, spre Franta si Germania, spre moda si moravurile de acolo, tatii lor au fost oripilati, in afara de tendintele din domeniul portului occidental, si de noile filozofii legate de emanciparea femeii. Deci suta aia de ani de "islamizare" a moravurilor romanesti sub otomani isi arata si acum urmarile. "Nevasta traditionala" romaneasca n-are, deci, decat vreo doua sute de ani vechime, nicidecum milenii, cum le-ar placea unora sa creada. Iar europenizarea doar o suta mai putin. Deci, ca sa parafrazez, "Nimic nou pe frontul de est"... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shashka Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Un divort, e un accident, o conjunctura nefericita, nu o regula. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Scuze, rectific, 300 de ani versus 200 de ani la ce am spus mai devreme. M-am incurcat un pic in secole. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mobiletron Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 On 3/24/2025 at 7:22 AM, pinnochio said: Femeia e un rău necesar. 100% Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 1 oră în urmă, Flower-Power a spus: Sa înțeleg ca acum nu mai retrăiti...ca am reapărut și v-am inoportunat, voi plangeati ca fetili ... Pentru aia care sunt divorțați și care au impresia ca banii de pensie alimentara sunt de fapt pentru ex lovely wife...voi sunteți supărați și nici nu meritați un copil, realitatea e alta și o socoteala simpla de matematica făcută la rece ,dar cu sinceritate va da existenta peste cap..dar unii doar exista fără sa gândească, plini de frustrări și cu sufletul amărui chiar dacă au divorțat.. Ce avem altceva de facut, ne plsngem di fimei, di popicarii care cred joaca fotbal si di corporatiili meschini si reli Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Martie 26 Share Postat Martie 26 Acum 2 ore, Speedy.K a spus: Si, cand, peste 100 de ani, domnisorii din generatia noua au inceput a se uita spre vest, spre Franta si Germania, spre moda si moravurile de acolo, tatii lor au fost oripilati, in afara de tendintele din domeniul portului occidental, si de noile filozofii legate de emanciparea femeii. Cred ca am mai spus de o frantuzoaica cu care vorbeam de Paris & co apropo de islamizare/violente/etc. ca avea privirea spre podea si spunea ca in oraselele mici nu-i chiar asa ..... tarile astea au devenit de mult timp "asa nu". Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate