vvraul Postat Iunie 5, 2021 Share Postat Iunie 5, 2021 Buna seara va salut, stiti daca se pot conduce motoare de 125cc doar cu permisul de categorie B? Mi-a zis un amic ca se poate, voi ce stiti? s a mai actualizat legea cumva pentru 125cc de anul asta? Multumesc tare mult! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iunie 5, 2021 Share Postat Iunie 5, 2021 Nu. Și nu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cinezicealae Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 NU Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Muretto Grundieg Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Asta înseamnă o bună cunoaștere a legii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 A fost în unele țări din Europa dar nici acolo nu mai este. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 (editat) Acum 4 ore, Penetru a spus: A fost în unele țări din Europa dar nici acolo nu mai este. Eu nu as fi atat de categoric. Caz clar in Franta, unde aceasta reglementare este in vigoare din 2011: cu permis B poti sa conduci pana la 125cmc, insa trebuie sa faci dovada unui curs specific de 7h. In Romania, proiectul de lege este (blocat) uitat in Parlament, nu stiu daca-l vor simplifica: ai categoria B, poti sa conduci pana la 125cmc. Sa vedem cand il vor pune in dezbatere. Editat Iunie 6, 2021 de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Acum 4 ore, Penetru a spus: A fost în unele țări din Europa dar nici acolo nu mai este. In Franta e mereu actuala https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/F45 Trebuie doar sa ai permis B de minim 2 ani si sa fi trecut prin niste cursuri de care nimeni nu intreabă. Dacă le arăţi asigurare pt 125cmc de peste 4 ani nici măcar nu mai ai nevoie de cursuri. În România cînd s-a pus problema autorizării ca mai sus, în toţi mocicliştii vieţii s-a umflat grija pt aproapele şi au sărit de cwr că vor muri ăia ca muştele odată ieşiţi pe străzi. Grija pt capra vecinului a înfrînt dar încă puteţi face o petiţie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Eu as vota "pentru" o asemenea reglementare, din cateva motive simple: Mai multi soferi cu B-ul pe doua roti inseamna mai putine masini in trafic in momentul ala Pentru schimbarea de perspectiva a soferilor dupa ce vor fi gustat la nivel personal micile "favoruri" pe care conservarii le fac celor pe doua roti, gen asigurare in dorul lelii, prioritate de gabarit, depasiri facute desi te vede ca vii din sens opus pentru ca "ai loc" pe marginea drumului, eventual pe acostament, ca esti mai mic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 (editat) Acum 15 minute, TETEA. a spus: Eu as vota "pentru" o asemenea reglementare, din cateva motive simple: Mai multi soferi cu B-ul pe doua roti inseamna mai putine masini in trafic in momentul ala Pentru schimbarea de perspectiva a soferilor dupa ce vor fi gustat la nivel personal micile "favoruri" pe care conservarii le fac celor pe doua roti, gen asigurare in dorul lelii, prioritate de gabarit, depasiri facute desi te vede ca vii din sens opus pentru ca "ai loc" pe marginea drumului, eventual pe acostament, ca esti mai mic. Pai motivatia implementarii a fost reducerea numarului de masini in trafic. Celelalte beneficii mentionate vin la pachet. Gratis Editat Iunie 6, 2021 de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 1 oră în urmă, TETEA. a spus: Eu as vota "pentru" S-a votat "împotrivă" dintr-un motiv foarte simplu: cei doi iniţiatori ai proiectului sînt Petrea Gabriel şi Rotaru Alexandru senatori mwepesede. Iar pct de vedere al guvernului prin MAI este semnat de L Bode în care este respinsă propunerea Vedeţi CDEP dacă sînteţi curioşi cine şi cum Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Acum 33 minute, adrianm a spus: S-a votat "împotrivă" dintr-un motiv foarte simplu: cei doi iniţiatori ai proiectului sînt Petrea Gabriel şi Rotaru Alexandru senatori mwepesede. Iar pct de vedere al guvernului prin MAI este semnat de L Bode în care este respinsă propunerea Vedeţi CDEP dacă sînteţi curioşi cine şi cum Pai ce vrei? Sa se umple strada de soferi calare pe mobre 125cc? Sa nu mai aiba loc electricianul Bode loc pe contrasens? Ce draqu bai ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adrianm Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Acum 4 minute, Silver Arrow a spus: Pai ce vrei? Sa se umple strada de soferi calare pe mobre 125cc? Sa nu mai aiba loc electricianul Bode loc pe contrasens? Ce draqu bai ... Nu eşti serios tovarăşe, va trebui să-ţi facem autocritica... Una constructivă Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Acum 13 minute, adrianm a spus: Nu eşti serios tovarăşe, va trebui să-ţi facem autocritica... Una constructivă Pozitia ghiocel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 (editat) 1 oră în urmă, adrianm a spus: S-a votat "împotrivă" dintr-un motiv foarte simplu: cei doi iniţiatori ai proiectului sînt Petrea Gabriel şi Rotaru Alexandru senatori mwepesede. Iar pct de vedere al guvernului prin MAI este semnat de L Bode în care este respinsă propunerea Vedeţi CDEP dacă sînteţi curioşi cine şi cum Eu zic sa citesti mai atent: nu este respinsa, au adaugat un amendament legat de transmisia automata. E drept ca-n anexa semnata de Bode apar niste referinte care nu clarifica situatia. Sa vedem cand se va vota... Editat Iunie 6, 2021 de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Ce IQ ar trebui să ai ca să dai o asemenea definiție? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xt600 Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Acum 5 ore, Silver Arrow a spus: Pai ce vrei? Sa se umple strada de soferi calare pe mobre 125cc? Sa nu mai aiba loc electricianul Bode loc pe contrasens? Ce draqu bai ... Pe de alta parte, stim cum si-au obtinut multi permisul cat B. Spagi, vicii de examinare, necunoasterea elementara a legislatiei, examen psihologic luat cu "o atentie", etc. Astia se vor urca pe motociclete, cu tot ce decurge din asta... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Vorbim cam de motorete aici, nu motociclete. Legea din 1966 era destul de potrivită, mergeam Bucureşti - Predeal pe drum pietruit cu K 125 care nu avea suspensii pe spate şi abia prindea 50 kmph. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea_simson Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 pe carnetele noi cei care au categoria B le este trecuta si categoria A1 si AM. Deci cu categoria B poti conduce motociclete pana la 125 cc si mopede. care nu crede sa studieze legea. Proaspat aflat am categoria A si pot conduce masinute care se conduc cu B1 si A1.masinuta este deja cumparata mai trebuie trimisa din Austria. Trigger. La motociclete in ultimii ani restictie in loco la 40 si in afara de 50 nu a existat. si motociclistii respecta indicatoarele de viteza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Acum 30 minute, xt600 a spus: Pe de alta parte, stim cum si-au obtinut multi permisul cat B. Spagi, vicii de examinare, necunoasterea elementara a legislatiei, examen psihologic luat cu "o atentie", etc. Astia se vor urca pe motociclete, cu tot ce decurge din asta... Hai sa nu ne mai credem rupti din coasta lui Jupiter doar pt ca suntem motociclisti. Sunt destui de care ai zis si cu categoria A. Doar ca mai au si complexe de inferioritate, de aia mânăresc tobele si pun cauciucuri de 180 la mobre de A2. Oricat de inapti ar fi soferii de care zici, ii prefer pe un 125 decat la volanul gipului! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iunie 6, 2021 Share Postat Iunie 6, 2021 Acum 48 minute, trigger1 a spus: Cu aşa ceva dar de 125? Indiferent dacă au deprinderi sau nu au pentru echilibrul pe bicicletă? Drăguţ. Am zis că nu avea suspensie spate, Kovrovetz 125 primul model, cam din 1948. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iunie 7, 2021 Share Postat Iunie 7, 2021 Acum 9 ore, mircea_simson a spus: pe carnetele noi cei care au categoria B le este trecuta si categoria A1 si AM. Deci cu categoria B poti conduce motociclete pana la 125 cc si mopede. care nu crede sa studieze legea. Greșit! Doar AM (<50 cmc) vine "la pachet" cu B. Și B1, firește. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Iunie 7, 2021 Share Postat Iunie 7, 2021 Mie îmi este frică mai mult daca persoanele descrise de tine sint pe un "gip" decit pe o trotineta de 125 cc. Acum 12 ore, xt600 a spus: Pe de alta parte, stim cum si-au obtinut multi permisul cat B. Spagi, vicii de examinare, necunoasterea elementara a legislatiei, examen psihologic luat cu "o atentie", etc. Astia se vor urca pe motociclete, cu tot ce decurge din asta... Acum 11 ore, TETEA. a spus: Oricat de inapti ar fi soferii de care zici, ii prefer pe un 125 decat la volanul gipului! +1 Corect, am văzut mai tirziu postarea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catosp Postat Septembrie 11, 2021 Share Postat Septembrie 11, 2021 Salut! S-a mai auzit ceva de acest proiect? Am inteles ca in toamna se va vota dar n-am mai auzit nimic de asta. Merci! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vickycentiu Postat Octombrie 7, 2021 Share Postat Octombrie 7, 2021 http://www.cdep.ro/proiecte/2019/500/50/2/pvg2195_02.04.2021.pdf . Punctul 22 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
catosp Postat Octombrie 7, 2021 Share Postat Octombrie 7, 2021 6 minutes ago, Vickycentiu said: http://www.cdep.ro/proiecte/2019/500/50/2/pvg2195_02.04.2021.pdf . Punctul 22 Si urmatorul pas care ar fi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate