Kagemusha Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 (editat) https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26331138-modificare-importanta-legea-circulatiei-permisele-categoria-vor-valabile-pentru-motociclete-maxim-125-cm3-care-sunt-conditiile-necesare.htm Aparent legea a fost adoptată iar condițiile sunt lejere, vârstă minimă 24 ani, 3 ani de B și 10 ore de instruire pe scuter. Editat Iunie 13, 2023 de Kagemusha Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 E un lucru bun, in Franta e de mult timp legea asta si e plin de motorete la ei, mai ales in sud. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 E foarte buna dar e doar pentru alea automate? deci doar pentru scutere? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat Iunie 13, 2023 Autor Share Postat Iunie 13, 2023 33 minutes ago, Escanor said: E foarte buna dar e doar pentru alea automate? deci doar pentru scutere? „Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1. Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule", se arată în iniţiativa legislativă. Ăsta e un citat din articolul ăla, o să vedem mai multe când publică drăcia aia în monitor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Deci schimbatoru' nu e pentru toti 'inaptii',sau cum ..? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Veşti bune pentru românii care îşi doresc să hoinărească pe motocicletă cu ridurile în vânt! Potrivit unei modificări la OUG 195/2002, adoptată azi de Camera Deputaţilor, vehiculele cu două roţi vor putea fi conduse şi fără permisul categoria A, cu condiţia deţinerii unui talon de pensie şi, pentru anumite tipuri de motociclete, a unui card Catena vizat pe ultimul an. „Talonul de pensie eliberat pentru limită de vârstă va fi valabil pentru motocicletele cu transmisie automată, puterea maximă de 11 kW şi cilindree de maximum 125 cmc”, clarifică Vicenţiu, rocker din Vamă şi veteran al celui de-al Doilea Război Mondial. „Cardul Catena va fi necesar pentru motociclete mai puternice, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Acum 3 ore, Escanor a spus: E foarte buna dar e doar pentru alea automate? deci doar pentru scutere? Clar ca lumina zilei! Ca eu nu stiu motociclete de A1 cu automata. Deci doar se ridica limita la scuterele ce se pot conduce cu B de la 49 la 125 cmc. Mare smecherie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Un scuter de 125 prinde 120. Pentru cineva care nu știe cu două roți, e ceva. Vor muri câțiva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Ba da-l dreaqu de scutec... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Acum 1 oră, Speedy.K a spus: Clar ca lumina zilei! Ca eu nu stiu motociclete de A1 cu automata. Prin 2003 exista Gilera de 125 cu automata, arata exact ca cbr-ul de 125. Acum in timpurile noaste .... nu mai stiu, Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
PzKpfW Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Inițiativa este bună, mai ales pentru mediul urban și periferie. Un scuter de 50 (singurul care se poate conduce cu categoria B în momentul de față) nu este o soluție viabilă pentru mulți. Dar tot cred că vor muri câțiva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat Iunie 13, 2023 Autor Share Postat Iunie 13, 2023 13 minutes ago, PzKpfW said: Dar tot cred că vor muri câțiva. Selecția naturală va lucra, cu siguranță. Totuși, inițiativa a fost bună și rezultatele vor fi bune și ele pe termen lung, cel puțin în orașele mari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 O gură de oxigen pentru școlile moto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Nicio legatura. Nu vine nimeni in scoala sa-si ia A1 ca sa conduca scutece. Vin la A1 pusti de 16 ani care vor CBR125. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Chiar acum, Speedy.K a spus: Nicio legatura. Nu vine nimeni in scoala sa-si ia A1 ca sa conduca scutece. Vin la A1 pusti de 16 ani care vor CBR125. Vor veni pentru alea 10 ședințe Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 (editat) Acum 2 ore, Contabil a spus: Prin 2003 exista Gilera de 125 cu automata, arata exact ca cbr-ul de 125. Acum in timpurile noaste .... nu mai stiu, Daca te referinla Gilera DNA nu prea semana cu CBR... Acum 5 minute, Escanor a spus: Vor veni pentru alea 10 ședințe Scuze, am uitat de precizarea aia din lege. Aveti dreptate si tu si Lucian. Easy money Editat Iunie 13, 2023 de Speedy.K Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Din pct meu de vedere este o initiativa foarte buna mai putine masini pe strada scolile moto mai fac ceva banuti se vand jucarii” ….munca in serviceuri’ echipamente mai multe la vanzare si clar este o dif intre 125 si …50 cc o sa creasca nr de accidente …..o sa se si moara…. vii cu vii …..mortii cu mortii societatea trebuie sa traiasca si sa inainteze Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Iunie 13, 2023 Share Postat Iunie 13, 2023 Acum 8 ore, Kagemusha a spus: Aparent legea a fost adoptată pardon: Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. repede v-ati ridicat la dans cand s-a dat pe manele. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kagemusha Postat Iunie 14, 2023 Autor Share Postat Iunie 14, 2023 8 hours ago, warlock said: pardon Deloc. Nu mai rămâne decât o formalitate, să fie promulgată. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pierrotlefou Postat Iunie 14, 2023 Share Postat Iunie 14, 2023 (editat) Acum 27 minute, Kagemusha a spus: Deloc. Nu mai rămâne decât o formalitate, să fie promulgată. Si dupa 4 ani de asteptare, chiar daca mai dureaza (putin) formalitatea, important este ca va fi promulgata Editat Iunie 14, 2023 de pierrotlefou Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shui Postat Iunie 14, 2023 Share Postat Iunie 14, 2023 (editat) Vand scutec 125 Km putini (a stat pe cric asteptand legea,si clentu') Editat Iunie 14, 2023 de shui . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
revo Postat Iunie 14, 2023 Share Postat Iunie 14, 2023 titlu topic eronat! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Iunie 14, 2023 Share Postat Iunie 14, 2023 Acum 21 minute, revo a spus: titlu topic eronat! A1 există cu cutii de viteze manuale (din alea acționate cu piciorul, că de aia zic francezii "quatre mains" nu știu cărei nații de ), iar alea nu vor putea fi conduse cu B conform textului de lege. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Iunie 14, 2023 Share Postat Iunie 14, 2023 Acum 10 ore, Speedy.K a spus: Daca te referi la Gilera DNA nu prea semana cu CBR... Ma refeream ca n-are nici o treaba cu scuterele, nu m-am exprimat eu bine. Eram in poligonul scolii, apropiasem niste peturi la maxim si le fluieram cu gilera in viteza .... i sa facut frica instructorului, mi-a spus sa incetez. Mobra era a unei colege, o mica bijuterie pentru noi care ne chinuiam cu scoala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DonFlamingo Postat Iunie 14, 2023 Share Postat Iunie 14, 2023 Acum 48 minute, ENEOS a spus: A1 există cu cutii de viteze manuale (din alea acționate cu piciorul, că de aia zic francezii "quatre mains" nu știu cărei nații de ), iar alea nu vor putea fi conduse cu B conform textului de lege. E mai bine decât nimic. Cu un scutec de 125cc te descurci in oraș. Toată lumea are de câștigat: școlile moto, dealerii, service-urile, traficul, magazinele moto. Win - win. Daca ar fi dat legea sa includa și alea manuale și eventual motoare de până la 155 ar fi fost și mai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate