15151515 Postat 19 ore în urmă Share Postat 19 ore în urmă Un motociclist a fost atacat de urs și ucis, pe Transfăgărășan, în apropierea barajului Vidraru. Bărbatul, care conducea o motocicletă înmatriculată în Italia, se oprise pentru un popas, într-o zonă populară pentru turiști. A fost târât de animal într-o râpă adâncă de 80 de metri. sursa --> https://www.biziday.ro/324197-2/ Epic.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 18 ore în urmă Share Postat 18 ore în urmă cine stie ce a facut omu'....., credea ca e pechinez sau bichon si s-o fi dus sa-l mangaie.... noi acum fix 2 saptamani am fost pe TFG, am vazut cel putin 30 de ursi, dar nu aveau treaba cu nimeni, stateau pe marginea drumului mai mult ne-au deranjat soferii care au oprit conservele fix in curbe sa le faca poze sai sa le dea de mancare PS. muierea nu e om, berea nu e beutura, ursul nu e jucarie!! ....o zicala veche de pe vremea bunicilor.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat 18 ore în urmă Share Postat 18 ore în urmă Acum 1 oră, 15151515 a spus: Un motociclist a fost atacat de urs și ucis, pe Transfăgărășan, în apropierea barajului Vidraru. Bărbatul, care conducea o motocicletă înmatriculată în Italia, se oprise pentru un popas, într-o zonă populară pentru turiști. A fost târât de animal într-o râpă adâncă de 80 de metri. sursa --> https://www.biziday.ro/324197-2/ Epic.... Mai degraba o tragedie avand in vedere ca omul a murit. Nu vad partea epica. Sa fi atacat si ucis de un urs pe un drum circulat ... Am un prieten din Germania care azi sau maine da o tura pe acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat 17 ore în urmă Moderatori Share Postat 17 ore în urmă Nu s-au facut in ultimii ani relocari de ursi capturati in alte zone,pe Transalpina si Transfagarasan? Nu cumva alti oameni s-au oprit in decursul anilor trecuti si i-au invatat cu mancare la marginea drumului? Intreb si eu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yes! Postat 17 ore în urmă Share Postat 17 ore în urmă Acum 38 minute, Kristian a spus: Nu s-au facut in ultimii ani relocari de ursi capturati in alte zone,pe Transalpina si Transfagarasan? Nu cumva alti oameni s-au oprit in decursul anilor trecuti si i-au invatat cu mancare la marginea drumului? Intreb si eu... Exact! E mai important live-ul pe facebook decat bunul simt si gandirea pragmatica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat 16 ore în urmă Moderatori Share Postat 16 ore în urmă Acum 17 minute, yes! a spus: Exact! E mai important live-ul pe facebook decat bunul simt si gandirea pragmatica. Normal... Si peste un timp,TOT oamenii o sa ii impuste,ca nu vor mai avea unde sa-i relocheze. Eventual poate ii doneaza vreunui tiriac pentru a fi vanati... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
15151515 Postat 16 ore în urmă Autor Share Postat 16 ore în urmă 1 oră în urmă, Silver Arrow a spus: Mai degraba o tragedie avand in vedere ca omul a murit. Nu vad partea epica. Sa fi atacat si ucis de un urs pe un drum circulat ... Am un prieten din Germania care azi sau maine da o tura pe acolo. plecand de la premisa de nevinovatie, respectiv ca victima oprise pentru alte motive decat cele fotografie/cancan/admirat fauna, este epica situatia de a mai casca ochi la inca ceva pe drumurile nationale. La fel de epica este si situatia in care traficul aglomerat sau blocat de diversi opriti sa faca poze cu "maimuta", trebuie sa te strecori cu motocicleta fiind expus la riscul de a fi o prada usoara. Ursul mananca mai greu din "conserva"... Ultimele ture moto pe Transfagarasan cu Transalp-ul, feream vaci sau gropi, nu ursi. Au cam trecut ani. Am facut tura lacului la MAN, fara prea multe emotii ca la Calugarita ma intalnesc cu ceva lighioane. PS: in localitatea in care locuiesc (municipiu mic la munte) se cam plimba ursul la ore de seara (la sute de metri de locuinta mea). Ce sa fac daca ma plimb la ceas de seara cu familia pe strada? cantam in grup? ne luam spray pentru urs? in caz de urgenta arunc copilul si nevasta peste un gard sa ii protejez? Acum 28 minute, Kristian a spus: Normal... Si peste un timp,TOT oamenii o sa ii impuste,ca nu vor mai avea unde sa-i relocheze. Eventual poate ii doneaza vreunui tiriac pentru a fi vanati... vorba din popor spune ca au probleme cu ursii doar in zonele expuse la multa atentie media, dar in localitatile mai marunte isi lamuresc localnicii dreptatea singuri. O blana de urs se ingroapa usor... Cu siguranta este o chestiune de timp pana cand vor trebui sa ii rareasca mai serios - avem pe strada mai multi ursi decat caini vagabonzi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat 16 ore în urmă Share Postat 16 ore în urmă Cand esti prost si ti o cauti este nevoie de un singur URS pe munte …… asa am fimat eu pe transfagarasan se poate vedea foarte clar cu URSUL NU VINE DUPA MINE ……PENTRU CA NICI EU NU MERG SPRE EL!!! PC013020.mov 1174097910_MyMovie60.mov Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat 15 ore în urmă Share Postat 15 ore în urmă Exact!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cristian C. Postat 15 ore în urmă Share Postat 15 ore în urmă Omului i au fost gasite mai multe poze cu ursoaica si puii, a coborat de pe motor să își faca placerea. Vina omului 100%. Fix deasupra ochilor unde a parcat era un panou imens legat de ursi, cu imagini. Am cateva poze neblurate cu persoana "de după poze". Pare ca s a razbunat ursul, atat. Într-adevăr, nu s a auzit de masini sau motoare atacate de urs cand acestea se deplasau prim zona lor. Repet, se deplasau. Sa speram la mai bine si anume sa dispara din obiceiurile astea de oameni de la tara(fara hate) care nu au vazut multe in viata lor si doar au auzit si actioneaza ca atare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat 15 ore în urmă Admin Share Postat 15 ore în urmă Băi, de fiecare data când urc pe Transfăgărășan, mai mult mi-e frică de cretinii cu mașini oprite imediat după virajele strânse și fără vizibilitate ca să le dea de mâncare, decât de orice urs! Dacă nu ești imbecil să-l confunzi cu o pisică și să-l scarpini între urechi, ursul nu vine după tine și nu atacă mașini în mers. Ps: aia care coboară prin orașe o fac tot din vina noastră. Tăiem pădurile, ocolurile silvice nu le dau de mâncare etc. Citiți declarația șefului Salvamont. De băgat la cap! https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/avertismentul-sefului-salvamont-arges-dupa-atacul-de-pe-transfagarasan-cine-hraneste-un-urs-il-condamna-la-moarte-3310637 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat 15 ore în urmă Share Postat 15 ore în urmă Acum 20 minute, l.u.v a spus: Băi, de fiecare data când urc pe Transfăgărășan, mai mult mi-e frică de cretinii cu mașini oprite imediat după virajele strânse și fără vizibilitate ca să le dea de mâncare, decât de orice urs! Dacă nu ești imbecil să-l confunzi cu o pisică și să-l scarpini între urechi, ursul nu vine după tine și nu atacă mașini în mers. Ps: aia care coboară prin orașe o fac tot din vina noastră. Tăiem pădurile, ocolurile silvice nu le dau de mâncare etc. Citiți declarația șefului Salvamont. De băgat la cap! https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/avertismentul-sefului-salvamont-arges-dupa-atacul-de-pe-transfagarasan-cine-hraneste-un-urs-il-condamna-la-moarte-3310637 Cat de corect si simplu a explicat salvamontistul toti avem momentul nostru de PROSTIE….doar ca doar unii apucam sa ni l aducem aminte…. cand omul a dezvoltat AI …si a inceput DECLINUL Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
misionaru Postat 14 ore în urmă Share Postat 14 ore în urmă (editat) Pacat de om, e o viata ca noi, un frate, un fiu, un tata poate...un prieten...a platit cel mai mare pret pentru o greseala, deci eu zic ca nu mai e cazul de alte "pedepse". Si totusi, parerea mea este ca numarul ursilor s-a marit considerabil mai mult fata de anii trecuti, si asta fiind ca ursul este scutit de vanatoare, din cate stiu eu. Bineinteles, coroborat cu faptul ca oamenii il considera animal de balci si il hranesc, rezulta multe exemplare la cersit, mult mai multe decat erau inainte. Sincer, nu stiu daca problema se va mai rezolva odata cu asa-zisa educare a oamenilor, care apropo, nu se va intampla prea curand nici asta. Pentru ca ursii sunt deja intr-un numar foarte mare. Sa ii muti unde? pe teritoriul altor 10 masculi si 3 femele, evident ca ursii relocati pleaca de acolo. Relocarea in alte zone impanzite de ursi e frectie la picior de lemn. Pentru ca nu numai needucarea oamenilor a contribuit la asta, ci si numarul lor mult mai ridicat. Si uite exemplul filmelor lui Ianachim, mama sta la drum cu puii deja. Pai puii aia, cum vor creste? cu gandul ca la drum e mancare, nu in padure. Se transmite deja din generatie in generatie si la ursi informatia asta. Si nu vrea nimeni sa isi asume decizia de a-i omora. Pentru ca vor sari toate ONG-urile de kur in sus. Na impas. Vor mai muri cativa oameni pana se va lua o decizie, de asta sunt sigur. Editat 13 ore în urmă de misionaru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă Acum 8 ore, 15151515 a spus: Un motociclist a fost atacat de urs și ucis, pe Transfăgărășan, în apropierea barajului Vidraru. Bărbatul, care conducea o motocicletă înmatriculată în Italia, se oprise pentru un popas, într-o zonă populară pentru turiști. A fost târât de animal într-o râpă adâncă de 80 de metri. sursa --> https://www.biziday.ro/324197-2/ Epic.... Barbatul nu se oprise pentru un popas ci ca sa-si faca poze cu ursii. Ianachim are dreptate, am trecut acum vreo luna printre cinci ursi, pe rand evident, pr TF, fara sa ma opresc si niciunul n-a schitat nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă Acum 7 ore, apriliacluj a spus: PS. muierea nu e om, berea nu e beutura, ursul nu e jucarie!! ....o zicala veche de pe vremea bunicilor.... Retardatu.i retardat Turustu.i cel mai prost om.din lume Idiotu care nu a luat o palma peste bot si ttsieste doar pe fscsbook nu stie ca ursu.i urs Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
EarthFish Postat 11 ore în urmă Share Postat 11 ore în urmă Greseala e acelor care au inceput sa-i hraneasca .In timp au devenit obiectiv turistic ,mai mult decat privelistea si traseul. TF-ul arata ca o plaja pt ursi nudisti.Daca mai nimeresti o ursoaica suparata,cu migrena .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă as umple tot Transfagarasanul cu imaginea asta pentru ca prostii nu reactineaza decat la IMPACT DUR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 10 ore în urmă Share Postat 10 ore în urmă Pe de altavparte e un DN care e infestat de ursi. Hai sa facem ceva. Ca era sa ma sui pe unu' doar pentru ca mergeam pe acolo. Adica...plm, ecologisti, ecologisti, da' mai da-i in plm de ursi ca sunt in mijlocul unui DN. Cum ar fi sa dau 8n judecata CNADNR ca nu-mi asigura siguranta pe drumurile pentru care platesc sapte taxe,vigneta, taxa in benzina etc?! Mai las-o dreaqu, ca nu e o poteca de munte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat 9 ore în urmă Share Postat 9 ore în urmă Lasand la o parte turistii prosti care asa sunt ei mie mi se pare ca si comportamentul ursilor si numarul lor s-a cam schimbat. Daca acu 30 de ani faceam trasee fara sa vad picior/laba de urs in ultimii ani vad tot mai multe urme proaspete ba ii si mai aud prin apropiere de nu imi mai face nici o placere sa ma mai duc pe munte. Vorbesc de zone izolate nu pe marginea drumului pe TF. Nu zice nimeni exact cati ursi erau in anii 80 si cati sunt acum. Unii ca ar fi fost mai multi atunci altii ca ar fi mai multi acu dar nimeni nu zice exact. Daca ar fi sa o luam logic ca vanatoarea a cam fost limitata numarul lor s-ar fi marit de atunci dar cati ar fi acum nu stim. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat 4 ore în urmă Admin Share Postat 4 ore în urmă Nu am o statistică, dar cred că nu numărul urșilor a crescut, ci cel a suprafețelor despădurite. Sau cel puțin procentual, ponderea tăierilor este mult mai mare. Coroborat cu nepăsarea autorităților, adică a ocoalelor silvice și a celor care nu mai au grijă de sălbăticiuni, se ajunge aici. Pe de altă parte, să târăști un om de 90 kg niște zeci de metri, printre pomi și tufe, mi se pare incredibil! Mă refer la forța acelei ursoaice! Am înțeles că avea și pui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă 1 oră în urmă, l.u.v a spus: Nu am o statistică, dar cred că nu numărul urșilor a crescut, ci cel a suprafețelor despădurite. Sau cel puțin procentual, ponderea tăierilor este mult mai mare. Coroborat cu nepăsarea autorităților, adică a ocoalelor silvice și a celor care nu mai au grijă de sălbăticiuni, se ajunge aici. Pe de altă parte, să târăști un om de 90 kg niște zeci de metri, printre pomi și rufe, mi se pare incredibil! Mă refer la forța acelei ursoaice! Am înțeles că avea și pui. Salutare, iată ce declară autoritatea in domeniu legat de număr ursilor: "Romsilva a anunțat că Fondul Cinegetic 5 Arefu, în care s-a petrecut incidentul, este gestionat de Direcția Silvică Argeș și, conform evaluării oficiale din primăvara acestui an, are o populație de 112 exemplare de urs, față de un număr optim estimat de 25" Informația a apărut pe site-ul HotNews.ro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă Acum 21 minute, MirceaB a spus: are o populație de 112 exemplare de urs, față de un număr optim estimat de 25" Informația a apărut pe site-ul HotNews.ro Gata.Are Domnul Tiriac cu si.lui treaba la iarna. Are dreptate @Luv, spurcatii astia au socotit ursii la padurea ramasa, dumnezeule xat pot sa taie, doamneeeeeee Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
15151515 Postat 2 ore în urmă Autor Share Postat 2 ore în urmă Acum 8 ore, Speedy.K a spus: Barbatul nu se oprise pentru un popas ci ca sa-si faca poze cu ursii. Ianachim are dreptate, am trecut acum vreo luna printre cinci ursi, pe rand evident, pr TF, fara sa ma opresc si niciunul n-a schitat nimic. am vazut si eu. Am gresit. Baiat destept Darwin... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat 1 oră în urmă Share Postat 1 oră în urmă pentru mine Transfagarasanu a ajuns ca E85. un drum pe care imi e scarba sa merg. plin de cretini, mainutoi si teribilisti. Ursii aia trebuie relocati, ca an de an se intampla tot felul de incidente iar acum asta a fost cireasa de pe tort. Nu poti sa te astepti ca oamenii sa inteleaga ca nu sunt niste teddy bears si o sa opreasca mereu la poza cu ursache. Ursii astia trebuiau relocati, imputinata populatia lor. toate masurile pe care un stat normal ar trebui sa le ia. la noi durere in pix. A trebui sa cada capetele de la romsilva si ce alte institutii sunt implicate in activitatea asta. cu bagat la beci pentru ca altfel nu se intelege ca lipsa de actiune si preventie nu sunt tolerate. iar despre italian. prost ai fost, ca prostu ai murit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Moderatori Kristian Postat 1 oră în urmă Moderatori Share Postat 1 oră în urmă Concluzia e ca omul face,omul trage.Mai concret,unii fac si altii trag. Ursul facea parte din decor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate