Sari la conținut

De reținut

chv
 Share

Postări Recomandate

Acum 7 ore, radu86 a spus:

Ok, deci nu e doar impresia mea ca in tarile mai civilizate genul asta de depasiri sunt tolerate sau permise. Nu imi dau seama care este cuvantul potrivit. Nu cred ca sunt permise prin lege totusi, deci mai degraba sunt tolerate.

Nu zici rau cu contributia pentru amenda.

In Austria, acum cativa ani, pe un pas d-ala cu plata, in timp ce depaseam a zece oara pe continua, m-am trezit cu o vitzana in spate. Scria ceva pe ea, dar nu m-am prins din oglinzi. Am zis sa nu-l incurc, eu fiind pe KLE, si i-am facut semn sa treaca. A trecut cu mana sus in semn de multumire si atunci am vazut ce scria pe carene: POLIZEI! Ne-am reintalnit intr-o parcare de cabana mai sus, ne-am salutat si fiecare si-a vazut de treaba.

Este evidenta intentia de a da exemplu, dar asta nu scuza intrasigenta exagerata a organului. Daca nu cumva au fost ridicati de la sol exact cu misiunea de a gasi un "element ngativ" bun de dat exmplu.

Repet, omul a fost superpreventiv, daca eram eu cred ca ma impuscau sau ma ardeau pe rug sa ma condamnau la 12.000 de ani de temnita grea. Si n-o spun a lauda, ci pur simplu asa merg fata de flacaul ala. In ultimii 15-16 ani am avut 6 opriri pt depasire pe continua si am plecat mai departe fara vreo amenda macar. Am martori, de fiecare data, deci repet, nu o spun ca sa ma dau "chilot". Dar de fiecare data le-am explicat politistilor de ce era mai bine pentru mine sa o fac si ca ar fi fost mai periculos sa stau acolo inca 5 km cat tine continua. Si de fiecare data gaborii au fost oameni normali, au fost de acord, au inteles si mi-au dat drumul mai departe cu rugaminea "sa am grija cum merg".

Fecioarele neprihanite n-au decat sa dea cu oua, imi asum. Dar chestia cu flacaul si cu elicopterul este doar o alta mizerie nenorocita marca boscherailor de la rutiera carora le trece Maybachul cu telefonul pe apel video pe sub nas pe Magheru si ei ntorc capul ca sa nu isi dea foc la valiza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Exact la asta m-am gândit și eu, au vrut să dea exemplu. Asemenea pedeapsă n-am mai văzut până acum, doar eventual pentru alcool, droguri, accident. Și da, riderul chiar nu a sărit calul, dar nu a știut ce e deasupra lui.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Speedy.K a spus:

Este evidenta intentia de a da exemplu, dar asta nu scuza intrasigenta exagerata a organului. Daca nu cumva au fost ridicati de la sol exact cu misiunea de a gasi un "element ngativ" bun de dat exmplu.

Repet, omul a fost superpreventiv, daca eram eu cred ca ma impuscau sau ma ardeau pe rug sa ma condamnau la 12.000 de ani de temnita grea. Si n-o spun a lauda, ci pur simplu asa merg fata de flacaul ala. In ultimii 15-16 ani am avut 6 opriri pt depasire pe continua si am plecat mai departe fara vreo amenda macar. Am martori, de fiecare data, deci repet, nu o spun ca sa ma dau "chilot". Dar de fiecare data le-am explicat politistilor de ce era mai bine pentru mine sa o fac si ca ar fi fost mai periculos sa stau acolo inca 5 km cat tine continua. Si de fiecare data gaborii au fost oameni normali, au fost de acord, au inteles si mi-au dat drumul mai departe cu rugaminea "sa am grija cum merg".

Fecioarele neprihanite n-au decat sa dea cu oua, imi asum. Dar chestia cu flacaul si cu elicopterul este doar o alta mizerie nenorocita marca boscherailor de la rutiera carora le trece Maybachul cu telefonul pe apel video pe sub nas pe Magheru si ei ntorc capul ca sa nu isi dea foc la valiza.

"Omul a fost superpreventiv" ca sa te citez, iar în completare scriu eu..."depășind pe trecere de pietoni". Daca asta suna bine din punctul tau de vedere, atunci da, a fost superpreventiv. Depinde la ce te raportezi.

Link spre comentariu

Un afara de asta cred ca jumatate din "dpasirile pe continua" ale astuia au fost, de fapt, doar anticiparinale liniei discontinue cu cativa metri. Si, ghici ce, linia aia e lasata continua aia cativa metri in plus pentru tiruri, dube,etc, cu care ai vizibilitate mai tarziu, dmaraj mult mai prost si nevoie de spatiu mult mai mult. Deci jumate din amnzile alea sunt exagerate clar.

In afara de asta m-am uitat dn nou la trecerea aia de pietoni, vizibilitate maxima, gol complet, pe bune?! Nicio depasire la limita, nicio depasire cu masini venind din fata, totul a fost superelegant, repet.

Mersul obisnuit in Bucuresti de la Victoriei la Unirii e muuult mai riscant si mai agresiv, daca e sa respectam litera legii.

Deci lasati-ma cu vrajelile astea, "a pus in pericol circulatia", "daca traversa un pieton" etc. NU ERA NIMENI PE O RAZA DE 20 m DE TRECERE, NU A PUS PE NIMENI IN PERICOL NICIO FRACTIUNE DE SECUNDA SI NU A MERS LA NOROC NICIUN PIC.

Vrei sa vezi mers agresiv, iti dau o filmare Valea Cascadelor-Stadionul Dinamo la ora de varsf in 9 minute. De fapt e deja pe forum, dar nu mai stiu unde. Cu mobra de 49 de cai.

Pe de alta parte fac pariu cu tine sa cu orice macuta neprihanita de pe forum ca , daca se suie un examinator de permis la oricare dintre voi ramaneti fara permis in prima intersectie la mersul vostru "legal" de fiecare zi.

Acum 6 minute, Penetru a spus:

Propagandă ca să sperie lumea, la fel și dincoace:

https://www.stiripesurse.ro/politia-radar-proprietari-masini_3828840 

Pedeapsa aplicată s-ar putea să fie fake, doar ca să facă impresie, legal nu au cum să aplice așa ceva.

Asa e, m-am gandit si eu la asta. Plus ca la  simple contestatii pica o treime din ele.

Link spre comentariu

Acum 20 minute, Speedy.K a spus:

Asa e, m-am gandit si eu la asta. Plus ca la  simple contestatii pica o treime din ele.

Ar fi prea de tot să-l răstignească în așa hal, dă-o naibii, doar nu-i dracu' așa de negru. Așteptăm, poate apare vreo lămurire, dar sigur își pune avocatul la treabă.

In Macedonia, astă vară, mi-a mers un moș în fața cu ceva antichitate care mirosea îngrozitor, mai mult pe contrasens era. Aș fi depășit, dar veneau mașini. 15 km cred că am mers, credeam că o ia pe vreo străduță sau face vreun AVC, am zis că dacă văd poliție, mă duc și le spun să-l oprească, ăla sigur omoară pe cineva. Îmi era frică să îl depășesc, că putea da peste mine. La pariu că pe ăla nu l-a oprit nimeni?

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Speedy.K a spus:

In Austria, acum cativa ani, pe un pas d-ala cu plata, in timp ce depaseam a zece oara pe continua, m-am trezit cu o vitzana in spate. Scria ceva pe ea, dar nu m-am prins din oglinzi. Am zis sa nu-l incurc, eu fiind pe KLE, si i-am facut semn sa treaca. A trecut cu mana sus in semn de multumire si atunci am vazut ce scria pe carene: POLIZEI! Ne-am reintalnit intr-o parcare de cabana mai sus, ne-am salutat si fiecare si-a vazut de treaba.

:agree:

S-a umplut de măicuțe moto și civilizați

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Speedy.K a spus:

Am zis, ma raportez la mine. Daca trecerea e complet pustie si cu vizibilitate imensa care-i problma de siguranta?!

Problema este aia din regulament, care spune că nu se depășește pe trecerea de pietoni. Nu se specifica daca are vizibilitate imensa sau nu, daca este complet pustie sau nu. După cum pui problema, orice paragraf din lege se poate interpreta după dorește fiecare. 

Expresia "care-i problema" că nu semnalizez, că nu mă asigur când schimb direcția de mers, că depășesc unde mă taie capul, etc. ne-a adus (împreună cu alte aspecte legate de infrastructură) acolo unde suntem acum. Ultimii într-un clasament nedorit.

Link spre comentariu