Sari la conținut

De reținut

chv
 Share

Postări Recomandate

Acum 3 ore, Lucian_M a spus:

Tu ai fost o dată pe an, eu merg aproape zilnic. Idei de fluidizare a traficului? Păi pe europeană e 100 limită, sunt care merg cu 60-70, că vorbesc la telefon sau moare troaca de fum. Discutăm totuși despre un motociclist, fie el și violator de babe, făcut victimă ca să știe și restul ce ne așteaptă. Că nu ai prins tu elicopterul, e altceva, eu l-am văzut de câteva ori. Cu trocariciul nu calc linia continuă, dar cu moto o cam pisc, cu diverse ocazii, printre care fum de mă intoxic. Dar repet, deviem discuția.

S-ar parea ca pana la urma,tu iei in considerare doar regulile forumului, cand stergi anunturi. In rest, esti foarte intelegator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 minute, shashka a spus:

S-ar parea ca pana la urma,tu iei in considerare doar regulile forumului, cand stergi anunturi. In rest, esti foarte intelegator.

Fii clar si explicit. Ca nu e clar.

Editat de pierrotlefou
Link spre comentariu

Acum 7 ore, radu86 a spus:

Ok, deci nu e doar impresia mea ca in tarile mai civilizate genul asta de depasiri sunt tolerate sau permise. Nu imi dau seama care este cuvantul potrivit. Nu cred ca sunt permise prin lege totusi, deci mai degraba sunt tolerate.

Nu zici rau cu contributia pentru amenda.

In Austria, acum cativa ani, pe un pas d-ala cu plata, in timp ce depaseam a zece oara pe continua, m-am trezit cu o vitzana in spate. Scria ceva pe ea, dar nu m-am prins din oglinzi. Am zis sa nu-l incurc, eu fiind pe KLE, si i-am facut semn sa treaca. A trecut cu mana sus in semn de multumire si atunci am vazut ce scria pe carene: POLIZEI! Ne-am reintalnit intr-o parcare de cabana mai sus, ne-am salutat si fiecare si-a vazut de treaba.

Este evidenta intentia de a da exemplu, dar asta nu scuza intrasigenta exagerata a organului. Daca nu cumva au fost ridicati de la sol exact cu misiunea de a gasi un "element ngativ" bun de dat exmplu.

Repet, omul a fost superpreventiv, daca eram eu cred ca ma impuscau sau ma ardeau pe rug sa ma condamnau la 12.000 de ani de temnita grea. Si n-o spun a lauda, ci pur simplu asa merg fata de flacaul ala. In ultimii 15-16 ani am avut 6 opriri pt depasire pe continua si am plecat mai departe fara vreo amenda macar. Am martori, de fiecare data, deci repet, nu o spun ca sa ma dau "chilot". Dar de fiecare data le-am explicat politistilor de ce era mai bine pentru mine sa o fac si ca ar fi fost mai periculos sa stau acolo inca 5 km cat tine continua. Si de fiecare data gaborii au fost oameni normali, au fost de acord, au inteles si mi-au dat drumul mai departe cu rugaminea "sa am grija cum merg".

Fecioarele neprihanite n-au decat sa dea cu oua, imi asum. Dar chestia cu flacaul si cu elicopterul este doar o alta mizerie nenorocita marca boscherailor de la rutiera carora le trece Maybachul cu telefonul pe apel video pe sub nas pe Magheru si ei ntorc capul ca sa nu isi dea foc la valiza.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Speedy.K a spus:

Este evidenta intentia de a da exemplu, dar asta nu scuza intrasigenta exagerata a organului. Daca nu cumva au fost ridicati de la sol exact cu misiunea de a gasi un "element ngativ" bun de dat exmplu.

Repet, omul a fost superpreventiv, daca eram eu cred ca ma impuscau sau ma ardeau pe rug sa ma condamnau la 12.000 de ani de temnita grea. Si n-o spun a lauda, ci pur simplu asa merg fata de flacaul ala. In ultimii 15-16 ani am avut 6 opriri pt depasire pe continua si am plecat mai departe fara vreo amenda macar. Am martori, de fiecare data, deci repet, nu o spun ca sa ma dau "chilot". Dar de fiecare data le-am explicat politistilor de ce era mai bine pentru mine sa o fac si ca ar fi fost mai periculos sa stau acolo inca 5 km cat tine continua. Si de fiecare data gaborii au fost oameni normali, au fost de acord, au inteles si mi-au dat drumul mai departe cu rugaminea "sa am grija cum merg".

Fecioarele neprihanite n-au decat sa dea cu oua, imi asum. Dar chestia cu flacaul si cu elicopterul este doar o alta mizerie nenorocita marca boscherailor de la rutiera carora le trece Maybachul cu telefonul pe apel video pe sub nas pe Magheru si ei ntorc capul ca sa nu isi dea foc la valiza.

"Omul a fost superpreventiv" ca sa te citez, iar în completare scriu eu..."depășind pe trecere de pietoni". Daca asta suna bine din punctul tau de vedere, atunci da, a fost superpreventiv. Depinde la ce te raportezi.

Link spre comentariu

Un afara de asta cred ca jumatate din "dpasirile pe continua" ale astuia au fost, de fapt, doar anticiparinale liniei discontinue cu cativa metri. Si, ghici ce, linia aia e lasata continua aia cativa metri in plus pentru tiruri, dube,etc, cu care ai vizibilitate mai tarziu, dmaraj mult mai prost si nevoie de spatiu mult mai mult. Deci jumate din amnzile alea sunt exagerate clar.

In afara de asta m-am uitat dn nou la trecerea aia de pietoni, vizibilitate maxima, gol complet, pe bune?! Nicio depasire la limita, nicio depasire cu masini venind din fata, totul a fost superelegant, repet.

Mersul obisnuit in Bucuresti de la Victoriei la Unirii e muuult mai riscant si mai agresiv, daca e sa respectam litera legii.

Deci lasati-ma cu vrajelile astea, "a pus in pericol circulatia", "daca traversa un pieton" etc. NU ERA NIMENI PE O RAZA DE 20 m DE TRECERE, NU A PUS PE NIMENI IN PERICOL NICIO FRACTIUNE DE SECUNDA SI NU A MERS LA NOROC NICIUN PIC.

Vrei sa vezi mers agresiv, iti dau o filmare Valea Cascadelor-Stadionul Dinamo la ora de varsf in 9 minute. De fapt e deja pe forum, dar nu mai stiu unde. Cu mobra de 49 de cai.

Pe de alta parte fac pariu cu tine sa cu orice macuta neprihanita de pe forum ca , daca se suie un examinator de permis la oricare dintre voi ramaneti fara permis in prima intersectie la mersul vostru "legal" de fiecare zi.

Acum 6 minute, Penetru a spus:

Propagandă ca să sperie lumea, la fel și dincoace:

https://www.stiripesurse.ro/politia-radar-proprietari-masini_3828840 

Pedeapsa aplicată s-ar putea să fie fake, doar ca să facă impresie, legal nu au cum să aplice așa ceva.

Asa e, m-am gandit si eu la asta. Plus ca la  simple contestatii pica o treime din ele.

Link spre comentariu

Acum 20 minute, Speedy.K a spus:

Asa e, m-am gandit si eu la asta. Plus ca la  simple contestatii pica o treime din ele.

Ar fi prea de tot să-l răstignească în așa hal, dă-o naibii, doar nu-i dracu' așa de negru. Așteptăm, poate apare vreo lămurire, dar sigur își pune avocatul la treabă.

In Macedonia, astă vară, mi-a mers un moș în fața cu ceva antichitate care mirosea îngrozitor, mai mult pe contrasens era. Aș fi depășit, dar veneau mașini. 15 km cred că am mers, credeam că o ia pe vreo străduță sau face vreun AVC, am zis că dacă văd poliție, mă duc și le spun să-l oprească, ăla sigur omoară pe cineva. Îmi era frică să îl depășesc, că putea da peste mine. La pariu că pe ăla nu l-a oprit nimeni?

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Speedy.K a spus:

In Austria, acum cativa ani, pe un pas d-ala cu plata, in timp ce depaseam a zece oara pe continua, m-am trezit cu o vitzana in spate. Scria ceva pe ea, dar nu m-am prins din oglinzi. Am zis sa nu-l incurc, eu fiind pe KLE, si i-am facut semn sa treaca. A trecut cu mana sus in semn de multumire si atunci am vazut ce scria pe carene: POLIZEI! Ne-am reintalnit intr-o parcare de cabana mai sus, ne-am salutat si fiecare si-a vazut de treaba.

:agree:

S-a umplut de măicuțe moto și civilizați

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Speedy.K a spus:

Am zis, ma raportez la mine. Daca trecerea e complet pustie si cu vizibilitate imensa care-i problma de siguranta?!

Problema este aia din regulament, care spune că nu se depășește pe trecerea de pietoni. Nu se specifica daca are vizibilitate imensa sau nu, daca este complet pustie sau nu. După cum pui problema, orice paragraf din lege se poate interpreta după dorește fiecare. 

Expresia "care-i problema" că nu semnalizez, că nu mă asigur când schimb direcția de mers, că depășesc unde mă taie capul, etc. ne-a adus (împreună cu alte aspecte legate de infrastructură) acolo unde suntem acum. Ultimii într-un clasament nedorit.

Link spre comentariu

Politia oricum nu isi face mai niciodata datoria. Din cauza asta avem 80% dintre soferi care forteaza galbenul, multi chiar pe rosu. Din cauza asta avem rata asta de accidente. Depasirile , intoacerile pe linie continua, nu se vad.

Si cand in sfarsit se dau amenzi, sarim noi. Ca nu e normal, ca ar trebui preventie, dar pentru altii, nu pentru noi... Ca printre motociclisti exista experti de experti.

Sa nu uitam ca impartim drumul cu pustii cu carnete pe care nu s-a uscat cerneala. Si ei au dreptul sa interpreteteze legile, nu? 

Iar motivatia "nu  mi-am luat motocicleta ca sa stau in trafic" e identica cu aia a posesorului de BMW din anii 2000, ce nu si-a luat masina puternica pentru a sta in ambuteiaje. Oricum si el depaseste repede coloana, nu? Nu are rost sa astepte.

Hai sa-i lasam pe politisti, macar in rarele ocazii in care fac ce trebuie, nu sa-i hulim.

Link spre comentariu

Acum 11 minute, Keyser Söze a spus:

Nu merita electrocutat pe scaunul electric?

Decapitarea ar fi mai sigura, la curent mai sare siguranta.

1 oră în urmă, mircea.cazachevici a spus:

Hai sa-i lasam pe politisti, macar in rarele ocazii in care fac ce trebuie, nu sa-i hulim.

Nu a zis nimeni ca nu a gresit ala ci ca sanctiunea este absolut exagerata si numai un cap de bugetar putea fi atat de marlan. Vad zilnic in trafic indivizi mult mai periculosi decat asta din video si nu e niciun cap de creta prezent sa-l sanctioneze cu sapte amenzi cumulate. Cred ca daca omori un om pe trecere nu-ti ia permisul pe doi ani si 16.000 lei amenda...

Link spre comentariu

Acum 4 minute, Nguyen a spus:

Decapitarea ar fi mai sigura, la curent mai sare siguranta.

Nu a zis nimeni ca nu a gresit ala ci ca sanctiunea este absolut exagerata si numai un cap de bugetar putea fi atat de marlan. Vad zilnic in trafic indivizi mult mai periculosi decat asta din video si nu e niciun cap de creta prezent sa-l sanctioneze cu sapte amenzi cumulate. Cred ca daca omori un om pe trecere nu-ti ia permisul pe doi ani si 16.000 lei amenda...

Il intrebam pe un posesor de ev, cred ca ai inteles.

Foarte de acord cu exagerarea unei sanctiuni de genul, se pare ca ghinionul lui consta in a fi dat de exemplu unei tari.

Link spre comentariu

Acum 14 ore, mobiletron a spus:

Au facut-o special ca sa-l dea exemplu dar si din rautate. Cat de nenorocit si frustrat sa fii ca om incat sa-i iei permisul pe doi ani si sa-i dai 16000 lei amenda? Il ardeai pentru 3-4 luni de permis si 2-3000 lei amenda pentru ca totusi a incalcat legea si-l linisteai definitiv. Asa se vede ura romanului fata de roman, si mai ales a bugetarului fata de cetatean.

Dumneavoastra si Mireciulica zis Lucescu , va urmaresc tramvaiele, va vrea lumea raul, dusmanii mei, dusmanii mei, ma vrea eii:))))

Link spre comentariu

Ce va mai place sa va cautati tot felul de indreptatiri, de scuze, de argumente ce va mai place <<autoavocateala<<, orice numai sa nu recunoasteti, are drepttate colegul care a scris ca de asta sunetm la coada, pt ca aceiasi oameni ne conduc, care in loca faca cum trebuie,fac()UUIGUGIU(P)(&*&%%R U

Numai duri/rebeli/smecheri/jmecheri- pb este ca atunci cand cand va opreste politia incepetic cu am copii, salariul, ratele , sa moara&^&(**( daca mai fac si tot asa, vad multi  in trafic care merg asa cum merg, vad politia si nici cu 50 nu mai merg , trag de 30 km/h, nu cumbva

Link spre comentariu

Acum 20 minute, Djenavar a spus:

Ce va mai place sa va cautati tot felul de indreptatiri, de scuze, de argumente ce va mai place <<autoavocateala<<, orice numai sa nu recunoasteti, are drepttate colegul care a scris ca de asta sunetm la coada, pt ca aceiasi oameni ne conduc, care in loca faca cum trebuie,fac()UUIGUGIU(P)(&*&%%R U

Numai duri/rebeli/smecheri/jmecheri- pb este ca atunci cand cand va opreste politia incepetic cu am copii, salariul, ratele , sa moara&^&(**( daca mai fac si tot asa, vad multi  in trafic care merg asa cum merg, vad politia si nici cu 50 nu mai merg , trag de 30 km/h, nu cumbva

Așa este ai dreptate! 

Propun sa ne luam toți mopede, orice mai mare de atât nu își are rostul că există posibilitatea încălcării legii iar legea e sfântă!

Cu încredere luați asa ceva:

Screenshot_20251110_102022_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity_edit_423039375843361.thumb.jpg.d1a4ddfe190f16d6bdae3142eee4fbfa.jpg

Link spre comentariu

Acum 4 minute, DonFlamingo a spus:

Așa este ai dreptate! 

Propun sa ne luam toți mopede, orice mai mare de atât nu își are rostul că există posibilitatea încălcării legii iar legea e sfântă!

Cu încredere luați asa ceva:

Screenshot_20251110_102022_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity_edit_423039375843361.thumb.jpg.d1a4ddfe190f16d6bdae3142eee4fbfa.jpg

Cu o dai dupa gard,ca laPH Ploiesti, cumparati tanc at5unci si treci pe unde vrei tu, ca de asta ai tanc si mai ia si un mitralior ca sa-i ssecere pe neatenti care scapa de tanc.Ce scriu eu si ce intelegeti voi. Vreti ca politgia sa faca ordine dar  de preferat la celalat, nu la noi, sa vina Stalin dar pt vecin nu pt noi.

Link spre comentariu

Daca asta e pedeapsa pentru ce a facut baiatul asta pe moto, atunci multi dintre noi ar trebui sa facem direct puscarie pentru modul in care mergem daca ar fi dupa capul militiei. Faptul ca a incalcat legea e cat se poate de clar, nu cred ca e cineva care sa conteste acest lucru, dar hai sa analizam intreaga situatie.

1) S-a mentionat ca exista o trecere de pietoni, bun, erau pietoni care asteptau sa traverseze sau care erau deja angrenati in aceasta miscare? Nu.

2) A fost initiata o depasire care sa necesite ajustari din partea celorlalti participanti la trafic, gen sa franeze/sa traga de volan pentru a-i permite motociclistului sa termine manevra? Nu.

3) Starea vremii era favorabila si permitea un grad mare de vizibilitate? Da.

4) Care era starea carosabilului? Uscat.

5) S-a asigurat conducatorul motocicletei inainte de fiecare depasire? Da.

6) Exista o coloana oprita, sau traficul era cursiv? Cursiv.

Legea e clara, dar asa cum mentiona si Alex, exista si motive pentru anumite manevre, cum ar fi sa te pui in siguranta fata de cel din fata, mai ales cand constati ca poate reprezenta un pericol pentru tine. De asemenea mai conteaza si cum incalci respectiva regula de circulatie, daca o faci cu cap, sau ca prostul. Eu unul nu ma dau ceea ce nu sunt, incalc des anumite reguli, dar niciodata atunci cand realizez ca manevra mea ar putea fi periculoasa pentru mine cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Urmez aceasta regula de absolut fiecare data cand ies si n-am intampinat niciodata probleme.

N-am pus pe nimeni in dificultate sau pericol cu tot cu stilul meu "ilegal" de condus, pe cand altii m-au pus in foarte mare pericol cu manevrele pe care le-au facut. Ce sa vezi insa, n-au fost filmati si drept urmare colinda si in clipa de fata pe drumurile patriei.

Cat despre panselutele care merg 24 din 24 in litera legii, ori sunteti ipocriti ori pur si simplu scuterul de 50cc nu va permite alt regim de mers.

Link spre comentariu