Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutare,

Am urmatoarea situatie:

1. motocicleta inmatriculata pentru prima data in Romania in mai 2009 (are ITP valabil pana in mai 2011)

2. schimbat proprietar (fara acte inca)

3. modificata in streetfighter (scos carene, scos parbriz, modificat far)

4. urmeaza inmatricularea pe noul proprietar.

Intrebare: La identificarea seriilor in vederea schimbarii de proprietar, la RAR, din punct de vedere legal, moral, etc ... se va sesiza de faptul ca motocicleta a suferit modificari optice? (cele mentionate mai sus)

Exista sansa sa fiu "respins" la identificare si obligat sa o aduc la starea initiala de anul trecut, cand a fost inmatriculata ?

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4,7k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut,

am si eu o intrebare:

RAR-ul se poate face intr-un judet iar inmatricularea in alt judet?

Tipul de la care iau eu motorul e in cluj iar eu sunt din salaj si nu vroiam sa merg sa iau numere rosii si sa merg la rar-ul din zalau.

ce stiti se poate asa ceva?

Mersi si asfalt uscat

Link spre comentariu

Strajeru' da... numerele ti le da pe loc

Vinkator ... motocicleta aia are omologarea individuala facuta si itp...ma rog...in 2005 :rose: deci tu ai fi primul proprietar in acte...vorbesc in cunostiinta de cauza...eu abia ce am finalizat treaba la rar.

Link spre comentariu

Vinkator ... motocicleta aia are omologarea individuala facuta si itp...ma rog...in 2005 :rose: deci tu ai fi primul proprietar in acte...vorbesc in cunostiinta de cauza...eu abia ce am finalizat treaba la rar.

Multam mult pt informatie! :rose:

Link spre comentariu

Mesaj completat

Merci mult pentru raspuns. Deci nu mai am nevoie de civ-ul de italia(targa sau ii cum ii spune). Inseamna ca daca am civ-ul de romania si talon si itp civ-ul de italia este deja la politie/rar ? :rose:

Editat de vinkator
Link spre comentariu

Spuneti-mi va rog,ce acte imi trebuiesc pt inmatricularea provizorie?Am cumparat un motor adus din Italia, iar la momentul cumpararii avea luat un set de numere rosii luate de cel care mi-a vandut-o.Acum vreau sa-i mai iau un set de numere rosii,dar nu inteleg care-i treaba cu "declaratia vamala",nu am primit niciun fel de act vamal de la vanzator!

Link spre comentariu

pentru nr rosii ai nevoie de

asigurare pe 1 luna

cerere tip adresata sefului serviciului...,

actele din italia

platesti la CEC 7 ron si la trezorerie 13 ron

si platesti un nr rosu la politie 46 ron

Link spre comentariu

R.A.R. azi am fost la autenticitate si m au respins pentru ca aveam toba yahamura si nu indeplinea nivelul de zgomot admins de cerintele lor

si pentru ca roata din fatza avea marimi diferite

intr un final mi au zis sa ma intorc :lol:

Link spre comentariu

Salut,

Care ai un model de contract ( in limba italiana) de vanzare-cumparare, incheiat intre proprietar si cumparator?

Am adus un motor din Italia si am nevoie de el pt inmatric.

Multumesc

Link spre comentariu

eu intreb...de ce mai e nevoie ca actele sa fie traduse? eu n-am putut sa trec de financiar azi pt ca n-aveam act de v-c tradus din italiana in romana...dya da-mi add pe mess.

Link spre comentariu

Salutare. Am si eu o intrebare pentru cei care cunosc si vor sa ma ajute. Am o Mobra 50 la care am doar contractul de vanzare - cumparare facut cu magazinul de unde a fost luata in 1972 si un certificat de inmatriculare pentru motorete eliberat in 1986. Mentionez ca persoana trecuta in acte este decedata. Intrebarea mea este cum as putea sa ii pun nr galbene? Pe unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac? Multumesc frumos!

Link spre comentariu

merci mihai pt raspuns, dar totusi imi vine greu sa cred ca la braila mi le da in 2 ore :) . o fi valabil pt bucuresti. ar fi bine daca mi le-ar da ziua urmatoare sau macar dupa 2 zile :laugh:

Daca se poate la Vaslui, sigur se poate si la Braila.

Vreau si eu pasii exact care se fac pentru inmatriculare. Nu prea ma pot invoi de la servici si trebuie sa ajung la 50 km departare pt inmatriculare si era bine daca aveam toate actele in relgula sa nu pierd mai mult de 1 zi la Vaslui.

Multumesc anticipat

Mesaj completat

Am gasit:

Pasul 1.Cel ce inmatriculeaza autovehicolul pe numele lui trebuie sa fie in posesia urmatoarelor acte:

1.Certificat inmatriculare

2.Carte de identitate autovehicol

3.Certificat de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale ale vanzatorului

4.Factura sau act de vanzare cumparare.

Pasul 2.Cumparatorul merge la un birou de acte auto si se completeaza o fisa de inmatriculare cu datele persoanei pe numele caruia se va inmatricula autovehicolul : 10 lei

Pasul 3. La Primarie (circa financiara) se merge cu Fisa de Inmatriculare de mai sus si se face un dosar care trebuie sa contina :

0.O cerere de inaintare ( o cereti de la ghiseul unde se face luarea in evidenta a autovehicolelor pentru ca trebuie sa o completati si sa ii dati un numar de inregistrare la alt ghiseu )

1.Dosar cu sina

2.Fisa de Inmatriculare ( original )

3.Copie Factura sau Act Vanzare - Cumparare

4.Copie dupa Carte Identitate Autovehicol

5.Copie Act Identitate Cumparator

6.Copie Certificat de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale ale vanzatorului

In baza acestor acte se plateste impozitul anual si taxa de inmatriculare = 52 lei.

Daca mai aveti restante catre bugetul local din impozite, amenzi, o sa fiti nevoiti sa le platiti. (depinde de valoarea restanta).

De la ghiseu va inapoiaza urmatoarele acte :

1. Fisa de Inmatriculare completata si stampilata (va trebuie la politie)

2. Chitanta pentru cei 52 lei. (va trebuie la politie)

3. Celelalte chitante pt impozit si ce restante mai aveti fiecare.

Pasul 4. Mergeti la CEC si platiti taxa pentru noul certificat de inmatriculare (30 lei) (va trebuie chitanta la politie)

Pasul 5. Programare la RAR. Aceasta se face telefonic sau on-line. La programarea online trebuie sa va notati numarul de programare , data si ora . In ziua programarii mergeti la sediul RAR cu cateva minute mai devreme sa solititati Biletul de Programare.

Pasul 6. Trebuie sa va faceti asigurare RCA pentru autovehicolul in cauza pe numele vostru.

Pasul 7. Rezervare numere inmatriculare preferentiale.(Se poate face si inainte sa afeti restul de acte.)

1.Aveti nevoie de o copie buletin

2.Bani pentru taxa pentru numere preferentiale in valoare de 80 lei.

3.SERIE IDENTIFICARE AUTOTURISM

Pasul 8. Identificare RAR

La ora programata va prezentati la RAR, va luati biletul de ordine.

Aveti nevoie de urmatoarele acte:

1.Carte Identitate Autoturism

2.Raportul de inspectie (ti-l face acolo nenea inspectorul).

3.O cerere pe care o completezi tu tot acolo.

4.Buletinul tau.

5.BANI =100 lei

Daca aduceti moduficari sau completari in Cartea de Identitate a Autoturismului mai trebuie sa aveti :

1.fisa de inmatriculare

2.factura sau actul vanzare cumparare

3.documentele sau (Certificatul de origine conformitate = sau o pila) care sa ateste conformitatea elementelor aduse in plus autovehicolului. (in cazul meu Rotile pe 17")

Pasul 9. Mergeti la politie cu un dosar ce cuprinde:

1.Carte identitate auto

2.Copie Carte identitate auto

3.Copie buletin

4.copie asigurare RCA

5.Certificat inmatriculare

6.Copie dupa certificat inmatriculare

7.certificat radire (se face la birou acte)

8.o cerere cattre comandantul politie (se face la birou acte)

9.copie factura sau act vanzare cumparare

10.chitanta plata numere

11.chitanta 52 lei fisa inmatriculare,

12. chitanta 30 lei certificat inmatriculare.

13. certificatul de autenticitate

14. fisa de inmatriculare

Pasul.10 Ridicarea numerelor , certificatului de inmatriculare si a documentelor originale de la politie.

Sursa: skoda-club.ro

Link spre comentariu

Salut!

Am luat o moto de la un tip din alt judet, dar am facut o prostie: am toate actele mai putin Cartea de identitate in original si fisa lui fiscala.In eventualitatea in care Doamne Fereste! se hotaraste sa nu mi le dea ce fac???

Salut,

din cate stiu eu manevra asta se face cand vrei sa te asiguri ca cel care a cumparat-o vine s-o radiezi.De exemplu vand masina (moto) la cineva si zic :hai sa mergem la Politie s-o radiem de pe mine,el zice :pai n-as vrea chiar acuma ca n-am bani, timp,...etc.Atunci eu zic:ok, cand ai vi si-ti dau Cartea masinii.Ca altfel omuletul se da cu ea si eu platesc impozit dupa ea, eventual amenzi,..etc.

Daca ai facut Contract de Vanzare Cumparare legalizat sau de mana dar semnat de fata cu 1-2 martori (si ei semnati pe Contract),ai scris pe partea din spate a Talonului (Instrainat Catre...-->numele tau) e ok,eu zic sa vorbesti frumos cu proprietarul si sa va intelegeti sa-ti dea cartea (in ideea ca vrei s-o inmatriculezi pe tine).Daca face pe niznaiul, cred ca poti merge la Politie sa le explici problema.Evident daca ai actele mentionate mai sus si totul e ok .

Bafta.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Salutare , am cumparat o Yamaha FZR (persoana fizica-pers fizica) inmatriculata in RO cu toate actele la zi, am facut contract vanzare-cumparare,am cartea de identitate,talon, fisa de inmatriculare cu stampila de la taxe si impozite vanzator. Dar la mine la taxe si impozite mi-a zis ca imi mai trebuie "Certificat de atestare fiscala" pe care nu mi l-a dat, iar vanzatorul a plecat din tara. Ce e de facut ? Pot sa merg pe numele lui? , desi in talon scrie ca a fost instrainata catre mine in data x. Pot sa ma duc la taxe si impozite sector3 (sectorul vanzatorului) sa imi dea mie o copie a atestatului ?

Multumesc.

Link spre comentariu

Buna!

Am o mare dilema: vreau sa stiu daca in Romania se plateste taxa de prima inmatriculare pentru motociclete (sau taxa vamala - cum se pronunta unii care vand moto). Din cate am aflat eu, nu se plateste.

Multumesc.

Link spre comentariu

Buna!

Am o mare dilema: vreau sa stiu daca in Romania se plateste taxa de prima inmatriculare pentru motociclete (sau taxa vamala - cum se pronunta unii care vand moto). Din cate am aflat eu, nu se plateste.

Multumesc.

Motocicletele SH,provenite din EU,nu sunt supuse taxei de prima inmatriculare in Ro,in schimb

se plateste taxa vamala, pentru tot ce vine din afara comunitatii EU.

Link spre comentariu

Salutare , am cumparat o Yamaha FZR (persoana fizica-pers fizica) inmatriculata in RO cu toate actele la zi, am facut contract vanzare-cumparare,am cartea de identitate,talon, fisa de inmatriculare cu stampila de la taxe si impozite vanzator. Dar la mine la taxe si impozite mi-a zis ca imi mai trebuie "Certificat de atestare fiscala" pe care nu mi l-a dat, iar vanzatorul a plecat din tara. Ce e de facut ? Pot sa merg pe numele lui? , desi in talon scrie ca a fost instrainata catre mine in data x. Pot sa ma duc la taxe si impozite sector3 (sectorul vanzatorului) sa imi dea mie o copie a atestatului ?

Multumesc.

Am rezolvat pana la urma, am facut rost de atestatul de certificare fiscala.

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Buna,

Sunt nou pe forum si sper sa nu fi gresit topicul.

As avea si eu niste intrebari, vad ca pe aici sunt cativa oameni care se pricep la asa ceva.

Este o motocicleta de 125 ccm. Vreau sa o cumpar, insa proprietarul spune ca a fost adusa din germania, a primit-o cadou cand lucra afara si are doar talonul din germania, fara contract de vanzare cumparare. Exista vreo posibilitate de a o inmatricula? Daca fac contract de v-c cu persoana respectiva, se ia in considerare in dosar? sau daca el face o declaratie pe propria raspundere ca motocicleta a fost primita cadou.

Astept un raspuns cat mai urgent, pentru ca vreau sa o cumpar daca se poate inmatricula.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Buna,

Sunt nou pe forum si sper sa nu fi gresit topicul.

As avea si eu niste intrebari...

Este o motocicleta de 125 ccm. Vreau sa o cumpar, insa proprietarul spune ca a fost adusa din germania, a primit-o cadou cand lucra afara si are doar talonul din germania, fara contract de vanzare cumparare. Exista vreo posibilitate de a o inmatricula? Daca fac contract de v-c cu persoana respectiva, se ia in considerare in dosar? sau daca el face o declaratie pe propria raspundere ca motocicleta a fost primita cadou.

Astept un raspuns cat mai urgent, pentru ca vreau sa o cumpar daca se poate inmatricula.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Inmatriculare Yamaha YZF R125