Louis Cyphre Postat Iunie 12, 2011 Share Postat Iunie 12, 2011 Eu acum sunt in teste cu un ungator de lant facut dintr-ul furtun (rezervorul) si dintr-o perfuzie pe care am adaugat inca un robinet "de strangulare". Stiu ca este simplist, masor deocamdata debitul, sper sa-mi vina in minte si solutia ca, odta reglat debitul, la 2-3 picaturi/ minut, sau 5-6 picaturi minut in off road, sa gasesc o solutie de fixare a dispozitivului la debitul necesar. Ca solutie de a ajunge uleiul pe lant, voi fixa in interiorul tubului de la perfuzie o bucata de plastic dintr-un soricel de prindere, care va sta direct pe lant, in partea de sus a pinionului Sper sa isi faca treaba. Poze o sa fac dupa ce montez ansamblul pe motocicleta. Sa nu uit, fac testele cu ulei 20W40, mi-a ramas ceva de la masina. Probabil cand voi schimba uleiul, cu cel de drujba, o sa se schimbe si setarile ungatorului. Noroc ca nu pun mare pret pe aspect... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Iunie 14, 2011 Share Postat Iunie 14, 2011 Intrebare pt Bogdan Harea.. ai vreo estimare de timp cand mai poti face dispozitivele electronice de uns lantul? Vreau si eu unul. Bob Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vice Postat Iunie 14, 2011 Share Postat Iunie 14, 2011 Ca ma intreba lumea cum e noul Loobman... prin topicul asta am pus poze cu el http://www.transalp.ro/forum/transformare-transalp-pt-drum-lung-t1387.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
chonty Postat Iunie 15, 2011 Share Postat Iunie 15, 2011 Unde pot gasi o electrovalva adaptabila pentru un sistem de uns lantul ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
WhiteWolf Postat Iunie 16, 2011 Share Postat Iunie 16, 2011 Mi-am montat si eu un ungator de lant, varianta simpla dintr-un rezervor micut de ulei cu robinet si Dual Injector de la Scottoiler(cumparat din Louis).Debitul e reglat prin sugrumarea furtunului de cauciuc cu un colier de plastic(cel putin deocamdata).O sa-i mai aduc imbunatatiri pe parcurs, dar fara prea multa electronica. Rezultat : lantul e uns continu si curat. Pozele sunt facute din perioada de testare. Chonty, de unde ai luat mini rezervorul din poza? Multumesc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radu86 Postat Iunie 17, 2011 Share Postat Iunie 17, 2011 Unde pot gasi o electrovalva adaptabila pentru un sistem de uns lantul ? Eu am folosit una de la instalatiile gpl. deocamdata merge perfect. Din cate stiu si bogdan_harea a folosit tot acest tip de electrovalva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
chonty Postat Iunie 17, 2011 Share Postat Iunie 17, 2011 Rezervorul din poza e din aluminiu. Un prieten lucreaza in domeniu si tot el a dotat-o cu capac cu ventil folosit la radiatoarele de racire. Din cate am inteles poate confectiona mai multe forme. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
expresul Postat Iunie 28, 2011 Share Postat Iunie 28, 2011 Mie imi zornaie lantul este intins bine cred eu si il ung regulat .Are cineva vre-o ineie de ce ? motor de strada. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Patrick_M Postat Iunie 29, 2011 Share Postat Iunie 29, 2011 Uzura mare? E intins la maxim? De obicei este pe bascula trecut jocul lantului recomandat. Sau are un mic defect. Ia-l la control cu fiecare za si joaca-te cu o surubelnita subtire intre zale si vezi de unde vine. Pinioanele nu s-au mancat? Trebuie sa te murdaresti ca sa poti pune un diagnostic. Urechea nu ajunge. Spor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Iulie 1, 2011 Share Postat Iulie 1, 2011 (editat) Unde pot gasi o electrovalva adaptabila pentru un sistem de uns lantul ? la dezmembrari auto ... pe semiaripa in compartimentul motor, pe langa canistra de carbon, electrovalva cu stutzuri pt furtun... cauta la vw-audi si ia si mufa electrica cu fire cu tot... probeaza la o baterie sa auzi clicul bobinei si nu plati mai mult de 50 lei... sunt mai mari la dimensiuni decat cele GPL Mie imi zornaie lantul este intins bine cred eu si il ung regulat .Are cineva vre-o ineie de ce ? motor de strada. are patine pe bascula si role de ghidaj ca si la endurache? sti cum arata un pinion atunci cand e uzat? Editat Iulie 1, 2011 de yuk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andry Postat Iulie 2, 2011 Share Postat Iulie 2, 2011 Alimentarea ar fii frumos să fie legatgă cumva la becul de neutru printr-un releu ca să meargă doar cât timp e becul de neutru stins Âşi contactul pus. Am strabatut si eu cu privirea tot threadul, si de cand au inceput discutiile legate de temporizatoare electrice & co exact la treaba asta m-am gandit si eu. Ai gasit o rezolvare simpla ? ( inca nu am stat sa caut una ). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxi2k Postat Iulie 3, 2011 Share Postat Iulie 3, 2011 (editat) Ce parere aveti de dispozitivele de curatat lantul? Din poze eu deduc ca fac treaba buna si fac mizerie mai mica decat cu traditionala periuta (sau pensula) si spray (sau motorina) Vad ca acum este la reducere... http://www.louis.de/_2005bbe4b90c48049fb7810b144e5964f6/index.php?topic=search&searchterm=10003114+ merita? ati incercat? Editat Iulie 3, 2011 de ruxi2k Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pachemon Postat Iulie 3, 2011 Share Postat Iulie 3, 2011 Ce parere aveti de dispozitivele de curatat lantul? Din poze eu deduc ca fac treaba buna si fac mizerie mai mica decat cu traditionala periuta (sau pensula) si spray (sau motorina) Vad ca acum este la reducere... http://www.louis.de/_2005bbe4b90c48049fb7810b144e5964f6/index.php?topic=search&searchterm=10003114+ merita? ati incercat? merita, am incercat dar mizerie mai putina nu face. pt pastrarea rotii curate eu folosesc un carton pe care il pun in spatele foii si asa nu mai arunca mizerie si unsoare pe anvelopa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ruxi2k Postat Iulie 4, 2011 Share Postat Iulie 4, 2011 ok am inteles, eu ma gandeam doar la mizerie... roata, bascula si pe jos deci cu grija, cartoane rezolv mai usor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebicozaurus Postat Iulie 4, 2011 Share Postat Iulie 4, 2011 Am strabatut si eu cu privirea tot threadul, si de cand au inceput discutiile legate de temporizatoare electrice & co exact la treaba asta m-am gandit si eu. Ai gasit o rezolvare simpla ? ( inca nu am stat sa caut una ). Am rezolvat cu un meÂşter să-mi facă un releu de timp la specificațiile mele, care include Âşi această obțiune. Varianta de mai sus era mai "țărănească" dar foarte simplu de implementat cu 2 relee banale. Treaba mai puțin elegantă e că deja începe să fie mai mare toată jucăria. Ai firul care alimentează releul de timp. Cu un releu întrerupi acel fir de la contact Âşi cu celălalt releu întrerupi acelaÂşi fir de la circuitul becului de neutru (sau dacă vrei de la circuitul de la cric) Momentan am făcut, verificat Âşi testat ungătorul făcut de mine Âşi merge super. Nu am nimic să-i comentez. Acum îl construiesc pe al doilea Âşi o să vă prezint ce-am facut pas cu pas când îl montez. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Iulie 4, 2011 Share Postat Iulie 4, 2011 Cum pot afla ce tip de zale sunt in lantul OEM al transmisiei? PN de catalog este 27600-06G00-118, iar denumirea este CHAIN ASSY (RK525SMOZ7Y,118LE). Nu am gasit pe nicaieri specificatiile tehnice pentru acest lant. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andry Postat Iulie 4, 2011 Share Postat Iulie 4, 2011 (editat) Momentan am făcut, verificat Âşi testat ungătorul făcut de mine Âşi merge super. Nu am nimic să-i comentez. Acum îl construiesc pe al doilea Âşi o să vă prezint ce-am facut pas cu pas când îl montez. Bun, multumesc de raspuns. O sa te contactez sa ne intalnim cand ai timp sa benoclez putin la sistemul tau, s-ar putea ca tot printr-un circuit electronic sa-mi comand electrovalva, cel mai probabil cu un IC 555. Editat Iulie 4, 2011 de Andry Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
F0RCE Postat Iulie 4, 2011 Share Postat Iulie 4, 2011 ma bag sa imi fac un ungator si io, voi merge pe o varianta cu uC(sa vad daca se justifica posibilitatea de a avea mai mult programe/senzori samd) hai sa ne intalnim la o alcoliada Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andry Postat Iulie 4, 2011 Share Postat Iulie 4, 2011 Ne vedem, ne vedem! Da, iese treaba mai treaba cu uC dar n-am programator si nici dor de programare, de aceea cred ca o sa ma infig intai intr-un IC sa vad ce-o iesi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat Iulie 5, 2011 Share Postat Iulie 5, 2011 Electrovalva se poate folosi :Bosch-0 280 142 162 . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
expresul Postat Iulie 8, 2011 Share Postat Iulie 8, 2011 Electro valva se poate pune in paralel cu releul de semnalisare (cint semnalizezi curg si citeva picaturi de ulei) la piese auto se gaseste un rezervor micut rotund la care ii trebuie un colier pentru al atasa . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fesu' Postat Iulie 9, 2011 Share Postat Iulie 9, 2011 pentru bucuresteni recomand montarea pe releul de la calxon. cred ca ei au inventat de fapt claxonul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bob66 Postat Iulie 14, 2011 Share Postat Iulie 14, 2011 m-am intalnit cu un polonez acu 2 we si am vazut la el pe moto montata o scula electronica de uns lantul : www.motooiler.pl am vb cu ei pe mail, costa vreo 85 eur cu shipping, dar e cu ungere pe o singura parte. conteaza mult sa fie cu ungere pe 2 parti? banuiesc ca s-ar putea monta finalul ala de pe louis de care zicea cineva acu cateva topicuri 10003162 Bob Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Iulie 25, 2011 Share Postat Iulie 25, 2011 (editat) Electro valva se poate pune in paralel cu releul de semnalisare (cint semnalizezi curg si citeva picaturi de ulei) la piese auto se gaseste un rezervor micut rotund la care ii trebuie un colier pentru al atasa . pai daca lipseste un bec (consumator) releul ala o ia razna, cred ca la fel se intampla si daca apare ceva suplimentar ... electrovalva Eu am legat-o la senzorul pt frana (defapt inainte de senzor), dar numai pt ca alinentarea trece prin contactul cu cheie, dozajul se face de la robinet pentru bucuresteni recomand montarea pe releul de la calxon. cred ca ei au inventat de fapt claxonul si atentie la curbe ca e gresata anvelopa m-am intalnit cu un polonez acu 2 we si am vazut la el pe moto montata o scula electronica de uns lantul : www.motooiler.pl am vb cu ei pe mail, costa vreo 85 eur cu shipping, dar e cu ungere pe o singura parte. conteaza mult sa fie cu ungere pe 2 parti? banuiesc ca s-ar putea monta finalul ala de pe louis de care zicea cineva acu cateva topicuri 10003162 Bob nu vad ce sens ar avea ungerea pe ambele parti, uleiul daca intra sub rola unge tot boltul Editat Iulie 25, 2011 de yuk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
extremistu Postat Iulie 28, 2011 Share Postat Iulie 28, 2011 m-am intalnit cu un polonez acu 2 we si am vazut la el pe moto montata o scula electronica de uns lantul : www.motooiler.pl am vb cu ei pe mail, costa vreo 85 eur cu shipping, dar e cu ungere pe o singura parte. conteaza mult sa fie cu ungere pe 2 parti? banuiesc ca s-ar putea monta finalul ala de pe louis de care zicea cineva acu cateva topicuri 10003162 Bob E reducere la louis, Scottoiler-ul vechi e la 79,95 euro Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate