Sari la conținut

Accident 24 Aprilie.padurea Bogatii....brasov


soso-bum
 Share

Postări Recomandate

Cand mergem cu viteza mare trebuie sa ne asumam si riscul .. Daca avea viteza mai mica factorul fun era mai scazut dar siguranta prima . Duca ce vad curba aia continua si e posibil ca asta cu masina sa nu fi vazut motorul. Oricum, cand mergi tare se poate intampla asta si e trist ca fiecare dintre noi nu suntem constienti ca ni se poate intimpla chiar noua . Parerea mea ca virajul ala nu era pt "circuit stradal" . Puteai sa prevezi nenorocirea aia daca studiai ca acolo masinile chiar pot intra in parcare .

Cand o sa faceti iar filmulete deastea, alege mai atent locul. O curba fara refugiu :rusinica:

 

Bafta si insanatosire grabnica !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 605
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Soso frate, sa te faci bine si sa nu mai pateasca nimeni asa ceva. Din pacate, pe unii soferi cu par la subratz si mainile pline de slanina , nu-i pate scoate nici dracu' din prostia lor.......m-am saturat si io si cred ca si tu, de vestita propozitie pe care-o zic tolomacii astia de soferi ".....da, am crezut ca apuc sa....", sau "...n-am crezut ca vine asa repede...". Oricum, sa tratezi cu grija problema ranilor si sa nu grabesti intoarcerea in GP'u stradal pana nu esti refacut ca poate revin necazurile. Sa te faci bine si sigur undeva ,intr-un garaj , exista o alta motocicleta care te asteapta.Toate bune, man!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

auzi nenea motoplus,am citit deja 2 posturi in topicu asta dar esti cu 2 pareri,suferi cumva de dubla perosnalitate?

toti lupii moralisti si-au dat intalnire aici pe forum?nu eram in acea parcare cum o faceam de obicei insa pot sa spun ca 80% dintre oamenii care merg acolo in fiecare weekend cu soare au kilometrii cu spatele cat nu au multi de aici cu fata,si culmea ca acei kilometrii se fac pe viraje nu pe `deneu`,vorbiti de countersteering cum as incepe eu acum sa vorbesc despre dieta lui busch,mai terminati ca fac pariu pe ce vreti voi ca la `scenariu` de fata 99% dintre cei care isi dau cu parerea erau sub pamant..

hai noroc

 

 

nu inteleg de ce te ai enervat asa! ma rog...! in orice caz, daca faci circuit pe strada sunt riscuri f mari! atat am spus! sunt sigur ca atunci cand o sa vezi o duba care sta nemiscata , o sa ti dai seama ca poate vrea sa vireze, linie dubla, continua nu conteaza...! trebuie sa anticipezi asa ceva! parerea mea, este ca nici soferul nu l a vazut pe biker, nici bikerul pe sofer..decat prea tarziu! norocul lui a fost santul in care s a dus...daca erau pomi, sau daca era un parapete, stalp...

 

btw, SOSO cam ce viteza estimezi ca aveai inainte de franare?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SOSO, cred ca ai avut parte de o serie intreaga de noroace:

1. duba putea fi fix cu 1 m mai in fata - BUF si RIP!

2. Dacia putea fi fix cu 1 m mai in fata - BUF si RIP!

3. Santul putea fi fix cu 1 m mai adanc - BUF si probabil, da, ati ghicit, RIP din nou.

 

Cred ca e ceva de retinut din toate astea... s'a mai spus aici de zeci de ori:

NIMENI nu te protejeaza pe sosea.

NIMENI nu te vede pe sosea.

TU trebuie sa faci in asa fel incat sa anticipezi prostiile celorlalti.

 

Stii bine si tu ca vina in accident este impartita aici...

 

Oricum, bafta la recuperare, si, daca imi permiti, mai multa intelepciune de acum inainte...desi sincer cred ca ti'ai invatat lectia.

 

Scuze daca am deranjat pe cineva "facand pe desteptu' "

 

Parerea mea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sanatate multa si sa ai grija de acum incolo, Soso. Mereu i-am admirat pe baietii din Mures, cred ca sunt printre cei mai experimentati motociclisti din Romania. Si eu am cam alergat intre Mures si Brasov, drumul este demential si nu te poti abtine, mai ales daca ai un motor care iti permite. In pozele care le-ai pus eram cu tine la masa, chiar dupa o cursa nebuna alaturi de Otto(Octavian). Chiar el va chemase la masa in Sighisoara ca sa va cunoastem.

Pacat ca nu exista adevarate circuite in Romania....

post-6592-1209915236.jpg

Editat de rocristea
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

CE SA FAC DACA NU MI-AM CAUTAT BELEAUA PE LA VREO TERASA PRIN BUCURESTI...........

DACA NU STII CE STIU.....NU VB.....CA MESERIA E PE CURBE ..NU PE LINIA DE TRAMVAI....SAU IN ROMANA LA TERASA

SI DACA VREI SA VEZI GP STRADAL....HAI LA MURES SI INSOTESTE EKIPAJU SPRE BRASOV........CAT TE TINE....

CINE ISI IA MOTOR DE VITEZA STIE DE CE........

 

apai acu ai dat-o in magarii.

 

GP Stradal ai vrut... asta ai si capatat... zi mersi ca nu ti-a iesit un Carmagedon...

 

Initial as fi fost tentat sa-ti dau dreptate... dar din ineptiile pe care le scrii e clar ca ai cautat-o.

 

GP este GP si atat.

I-ai vazut tu pe baietii de la GP pe strada?, i-ai vazut tu cu genunchiul jos pe serpentine la cheia? l-ai vazut tu pe Rossi flashuind tiruri la intrarea in Sighisoara? ..... pe de alta parte, l-ai vazut tu pe Rossi in noroi in sant? sau doamne fereste, l-ai vazut tu pe rossi intins pe sosea cu creierii prastie prin casca, yamaha infipta in poponeata loganului care nu l-a vazut pentru ca gonea cu 200 pe o sosea de doua benzi fara cale de scapare, pe langa o parcare de unde pot oricand sa sara copii, caini sau adormiti care s-au oprit sa faca un pipi.

 

te-am intrebat ce viteza ai avut mai multi si ai evitat sa raspunzi. Adica "eu va povestesc dar nu ma bag in rahat". Daca ai franat pana ti s-a ridicat spatele... si tot bateai suta.... ia zi... pe la 200 ma apropii de adevar "dottore"? ai spus cu gura ta ca ieseai din padure... adica vizibil 0...

 

Pe de-o parte imi pare rau ca nu-l cunosc pe nenea ala care a recunoscut ca el e de vina. Ar merita sa-l ajute cineva si sa nu castigi un cent de pe urma lui. ba sa-ti platesti daunele. Daca nu era asta, poate era ala cu dacia care iesea... dadeam cu RIP-ul acum fara ncetare... poate si pentru celalalt motociclist care vedea de pe sens opus daca dadeai si in el.

 

Si daca inca mai ai tupeu sa inviti pe altii sa invete de la tine "dottore" : "HAI LA MURES SI INSOTESTE EKIPAJU SPRE BRASOV........CAT TE TINE...." eu nu ti-as fi raspuns decat " INSOTESTE-I TU DACA MAI POTI.... CAT TE TINE"

 

recuperare usoara si rapida... noroc ca nu mai sunt si altii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu neaga nimeni ca nu ai avea experienta...dar eu cred ca tu vb de experienta "DE CIRCUIT",experienta=mers la limita,capacitate de 95-100%...opinia mea e ca experienta "DE STRADA" se traduce in ani....cat mai multi ani de mers cu motorul si cat mai putine evenimente neplacute...

 

si mai zicem sa facem campanii de atentionare a soferiilor...acuzandu-i pe ei de fiecare accident....dar atunci cand vezi o lumina in deparatare si in 5 sec e langa tine :rusinica: :rolleyes: ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Soso: insanatosire grabnica si fara sechele; cu tendoanele si tasarea o sa o tragi ceva timp, dar... recuperarea e foarte importanta, asa ca ai grija sa respecti ce iti spune medicul.

 

Pe de alta parte, uitandu-ma la filmare, nu pot sa nu spun: ai cam cautat-o. Si vreau sa fii sincer aici: daca stiai ca te filmeaza cineva, nu ii dadeai in gura ca la hotii de cai ca sa "iesi bine in poza"? Experienta te-a salvat, dar ai si avut bulan cat carul.

 

Bafta! :rusinica:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

duminik.....soare....cald....si kef nebun........

in dreptul rest ,,belvedere,, sa produs un accident grav spun eu.....

ieseam din padure si ma pregateam pt curba de stg.....specialitatea mea.........

am vazut o duba care semnaliza intentia de-a vira stg in parcarea rest..........dar nu am crezut ca va si vira ...

sau nu ma vede ca vin cu faza lunga.....si cu zgomotu......era pensionar mosu.......

in momentul in care duba a trecut pe ste linia continua si mi-a taiat fata am actionat frana pana la limita....se ridicase spatele deja....

norocul meu a fost ca dupa ce a intrat 3 sferturi pe partea mea sa oprit.....atunci am lasat frana si am okolit duba .....

dar nuu am mai avut spatiul si aderenta sa revin pe sosea.......alegand santul ....si nu dacia ce iesea din parcare

sansa......noroc.....experienta.....bafta

salvare ciudata.....avea ca dotare......4 atele si 2 fase elastice.....

accidentul a fost filmat live din parcare....si se poate vedea micsorat pe www.youtobe.....accident soso........

tot filmul este mare si este mp4

am sa revin cu poze si am sa va cer sfaturi despre una alta

consecinte.....fractura deschisa.....ligamente bulite.....fractura si tasare coloana vertebrala.....

cine ma poate ajuta cu sfaturi ...medicale.....legale.....etc.....va rog

sorin...0745359798....0766246474....va multumesc

 

Sfaturi medicale din pacate n-am competenta s-o fac, dar de la tipul cu duba ar trebui sa scoti de un Porsche nou. as merge in instanta pana in panzele albe... mama lor de nenorociti!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

imi pare rau ca ai patit-o soso. totusi nu inteleg ce vina a avut soferul. este evident ca din modul cum a reactionat l-ai surprins prin aparitia ta intempestiva.

nu stiu ce viteza vei fi avut dar am vazut cu ce viteza ai trecut pe langa el. fiind curba si tu avand asa viteza uriasa nu cred ca a fost vina soferului. cred ca peste 90% dintre "veninosii" de aici care declara ferm ca soferu e de vina ar fi fost la fel de surprinsi de aparitia motorului tau in situatia data daca ar fi fost ei la volan.

cum bine a arata cineva mai sus (poza cu sagetile rosii) soferul a incercat sa vireze la limita dintre linia continua si cea intrerupta. deci perfect legal. mai mult, nu a virat brusc spre norocul tau. toata treaba s-a intamplat penca tu ai aparut efectiv ca o racheta. sincer sa fiu nu cred ca ai franat deloc decat dupa ce ai trecut de el. asta penca te-ai gandit ca esti mega vizibil. very wrong! era curba erai cu o vitezoanca absolut obscena pt conditiile de trafic in care te aflai.

sa nu fii surprins daca soferu nu va pati nimic.

bafta si sa te faci bine cat mai repede.

Editat de charlie_root
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe unii dintre voi chiar nu ii inteleg. Se vede de la o posta ca a procedat cat de bine se putea, se vede ca are experienta. Avea viteza, poate asta ii putem imputa, insa trebuie sa gandim ca in acest caz vina este 100% a celui din duba. Motociclistul nu rula cu 300 pe bulevard in oras, ci mergea cu peste 100 afara. Sincer nu va doresc sa fiti pusi in fata faptului implinit si sa incercati sa procedati mai bine, pentru ca este posibil sa nu reusiti.

 

Soso numai bine si te asteptam pe 2 roti din nou !!!

 

Charlie... majoritatea dintre noi n-am fi trecut linia continua fara asigurari temeinice. Vina este a soferului... punct

 

si ca sa fiu cat se poate de la obiect... uitati-va la manevra inainte sa mai criticati motociclistul... nu vedeti ma baieti ca intra direct... si discontinua incepe la 2 m dupa ce el a incalcat deja linia continua. Pana mea, nici o culpa comuna...

 

Culpa comuna.

Insanatosire grabnica.

 

L.E. : Acum am vazut ca era si banda discontinua...As zice ca 80% tu esti vinovat.

 

 

si ca sa citez din manual, aia e intersectie nesemnalizata deci functioneaza prioritatea de dreapta, si aminteste-ti te rog reclamele care ii fac pe soferi atenti la motociclisti. Corect ar fi fost sa mai mearga 5-6 m inainte sa inceapa virarea efectiva, apoi sa opreasca, sa se asigure temeinic si dupa trecerea vehiculelor din sens opus, atunci sa efectueze manevra. DECI DIN NOU, ca si soferul, gresesti flagrant: culpa soferului !

Editat de tudor@manowar.ro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

voi nu ati inteles inca faptu ca soso a fost invizibil penca a aparut intr-o microsecunda din punctu de vedere al soferului.

si nu era linie continua unde a vrut soferu sa vireze. era chiar sfarsitul liniei continue.

soso s-a comportat ca cel mai onorabil donator de organe. atata doar ca in loc sa devina carne de tun a avut bafta si a ramas printre noi epuizadu-si insa norocu pe 100 de ani in avans.

soso in locul tau nu as mai incerca nici macar la loz in plic darmite la loto :rusinica:)

bafta si sa te faci bine dar dupa aia in locul tau inainte de a ma mai urca pe motor dupa o faza de asta mi-as face o perfuzie masiva cu neuroni. un over dose daca se poate.

Editat de charlie_root
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nasol. eu cand il vad pe unu' ca are cea mai mica intentie de a schimba directia lui normala de mers, franez ca nu stii ce-i in capul varzarului pana la urma... e mai safe asa, prefer sa stric placerea unei curbe luata fain decat oasele si motoreta.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bine ca n-am dat cu rip ca iar era nasol :| insanatosire rapida si ai grija defapt...poate ce e scris asa se intampla nu stiu ce sa cred dar stiu ca nu avem prea multe sanse d`astea sa scapam ca prin urechiile acului bafta man ai grija

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In Romania soferii sunt obisnuiti sa nu mai astepte si sa intre intr-o intersectie daca un vehicul cu prioritate se afla la 2-300m sau mai mult de aceasta, pentru ca masina e destul de departe (la viteza pe care o are) ca sa poti trece prin fata ei in timp util. Cand au venit francezii la noi, am observat ca la intrare in intersectii asteapta sa treaca si masini aflate f departe, si apoi intra. Aici vedem diferenta dintre soferii de masini de la noi si cei de dincolo. Asa a patit si soferul cu duba, daca l-a vazut cat de cat pe motociclist, in subconstient si-a zis, "e departe, mai are pana aici, trec" ca asa e la noi, masinile noastre naspa mergeau incet, si apucai sa treci. Da de cand cu masinile bune si mai ales motocicletele, cam trebuie sa ne schimbam aprecierea distantei si vitezei in trafic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@_tudor@manowar.ro

DOMNILOR DRAGI.......ca si voi si eu posesor de taraboantza cu doua roti.......sofer cu ceva sute de mii de km la bord (peste 7 sute) dar aici VINA ESTE CLARA A LUI SOSO. O sa intrebati de ce? Extrem de simplu. Micorbusul nici nu l-a atins...si invers nici Soso nu atins microbusul.......iar restul vitejilor care povestesc lucruri de genul "a mers cu peste o suta pe sosea" :rolleyes: eu va transmit un sigur lucru.....distanta se masoara in metri iar voi nici macar nu sunteti in stare sa tranformati km/h sa vedeti ce inseamna in m/s (relativ simplu inmulteste viteza de care vorbesti tu cu 0.27) si o sa va cam ingroziti cind o sa constientizati cam ce reflexe ar trebui sa aveti si voi ca soferi............

nu am nimic cu gashca din Mures dar SOSO exact cum ai mai primit reply: pe tine te mai tine sa mergi cu ei acum?????? a meritat placerea unui viraj luat ca vintul si ca gindul, pentru imobilizarea ta in pat si recuperare cine stie in cit timp........sezonul asta din pacate esti scos din placerea asta si cine stie cind o sa mai poti sa urci din nou in sa?????????

baieti voi stiti ce vreti sa faceti cu vietile voastre.......dar culpa nu e nici macar dubla la acest accident.....nu a existat contact, eu nu as da vina decit pe SOSO care a iesit de pe sosea la pierderea controlului asupra motocicletei.....la fel de bine daca nu era microbusul si batea vintul si cadea o creanga dintr-un copac reflexul lui SOSO era acelasi pentru ca nu e obisnuit creierul lui sa proceseze atit de repede o ruta ocolitoare alta......nenorocul soferului a fost sa fie el acolo.....acesta din urma insa a frinat.....cind a reusit sa il vada pe SOSO....adica un punct visiniu ce se apropia extrem de repede......

Asta se intimpla atunci cind incerci sa cauti vina in ceilalti din jur si nu la tine....e de fapt din natura umana....e mai simplu sa incerci sa cauti vinovati in altii decit sa incerci sa indrepti la tine ceva....(ceva care putea de altfel sa aiba victime mai multe.....si atunci ma intreb cam cum era daca SOSO era acum in acelasi stadiu dar cu vreo persoana pe constiinta)...........micorbusul vira exact cind s-a terminat linia continua si incepea cea intrerupta deci vina lui e doar eventual ca nu a dat cu spatele :rusinica: .........

Insanatosire grabnica si baga bine la cap.......toate comenzile sunt la tine in maini.........doar adrenalina si neuronii nu reusesti sa ii controlezi.......la recuperarea pe care va trebui sa o ai sunt foarte mari sansele sa trebuiasca sa te autoeduci din punctul asta de vedere......sper sa o si faci SOSO..... si apoi sa povestesti si celor din GASHKA sa nu mai aveti si altii in stadiu asemanator sau mai rau.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@_tudor@manowar.ro

DOMNILOR DRAGI.......ca si voi si eu posesor de taraboantza cu doua roti.......sofer cu ceva sute de mii de km la bord (peste 7 sute) dar aici VINA ESTE CLARA A LUI SOSO. O sa intrebati de ce? Extrem de simplu. Micorbusul nici nu l-a atins...si invers nici Soso nu atins microbusul.......iar restul vitejilor care povestesc lucruri de genul "a mers cu peste o suta pe sosea" :banana: eu va transmit un sigur lucru.....distanta se masoara in metri iar voi nici macar nu sunteti in stare sa tranformati km/h sa vedeti ce inseamna in m/s (relativ simplu inmulteste viteza de care vorbesti tu cu 0.27) si o sa va cam ingroziti cind o sa constientizati cam ce reflexe ar trebui sa aveti si voi ca soferi............

nu am nimic cu gashca din Mures dar SOSO exact cum ai mai primit reply: pe tine te mai tine sa mergi cu ei acum?????? a meritat placerea unui viraj luat ca vintul si ca gindul, pentru imobilizarea ta in pat si recuperare cine stie in cit timp........sezonul asta din pacate esti scos din placerea asta si cine stie cind o sa mai poti sa urci din nou in sa?????????

baieti voi stiti ce vreti sa faceti cu vietile voastre.......dar culpa nu e nici macar dubla la acest accident.....nu a existat contact, eu nu as da vina decit pe SOSO care a iesit de pe sosea la pierderea controlului asupra motocicletei.....la fel de bine daca nu era microbusul si batea vintul si cadea o creanga dintr-un copac reflexul lui SOSO era acelasi pentru ca nu e obisnuit creierul lui sa proceseze atit de repede o ruta ocolitoare alta......nenorocul soferului a fost sa fie el acolo.....acesta din urma insa a frinat.....cind a reusit sa il vada pe SOSO....adica un punct visiniu ce se apropia extrem de repede......

Asta se intimpla atunci cind incerci sa cauti vina in ceilalti din jur si nu la tine....e de fapt din natura umana....e mai simplu sa incerci sa cauti vinovati in altii decit sa incerci sa indrepti la tine ceva....(ceva care putea de altfel sa aiba victime mai multe.....si atunci ma intreb cam cum era daca SOSO era acum in acelasi stadiu dar cu vreo persoana pe constiinta)...........micorbusul vira exact cind s-a terminat linia continua si incepea cea intrerupta deci vina lui e doar eventual ca nu a dat cu spatele :rolleyes: .........

Insanatosire grabnica si baga bine la cap.......toate comenzile sunt la tine in maini.........doar adrenalina si neuronii nu reusesti sa ii controlezi.......la recuperarea pe care va trebui sa o ai sunt foarte mari sansele sa trebuiasca sa te autoeduci din punctul asta de vedere......sper sa o si faci SOSO..... si apoi sa povestesti si celor din GASHKA sa nu mai aveti si altii in stadiu asemanator sau mai rau.....

 

Postez dupa cateva minute dupa ce am citit ce ai scris pentru ca nu vreau sa pornesc un flame.

 

Soso putea sa vina si cu 200 km/h (nu cred ca are rost sa transform in m/s). Cel cu duba daca nu trecea linia continua nu il obliga pe soso sa isi schimbe trasa deci implicit sa ia curba prin sant. Din cauza celor ca tine, mentalitatea imbecila ca intentia nu se pedepseste, trebuie sa intram in masini sa ne reparam mobrele. Vezi tu, pe alte meleaguri indepartate, daca tu tragi de volan spre mine intentionat iar eu ies pe contrasens ca deh, imi e mila de masina/motor, si ma fac putin praf, se numeste tentativa de omor. La noi se numeste caterinca de cioban. Deci las-o balta ca soso e vinovat. In loc sa il judeci atat eu iti propun sa te mai uiti de vreo 10-20 de ori la filmuletul ala de pe youtube si sa te gandesti tu, ca si motociclist, ce ai fi facut in situatia respectiva? Nimereai Dacia sau duba?

 

In concluzie, daca vedem ca vine unu cu viteza, ne facem ca ii taiem fata?

 

ledit: linia acolo nu e intrerupta, e doar stearsa de la alti imbecili. In aia cateva sute de mii de km ( vreo 7 ) ai avut vreun accident? daca da, cate din vina ta?

Editat de ^Matrix^
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca a pus ambele frane blana de unde dreq countersteering... cadea lateral in cel mai bun caz... santzul ala a fost salvarea, ca a mers o bucata prin el si avea marginile ridicate. Cred ca daca era orice altceva decat acel gen de shantz era nasol rau de tot

 

ai inteles anapoda, frana in clipa cand a sesizat pericolul (duba incetinind pe contrasens, cu semnal stanga, in dreptul unei parcari) si apoi inainte de impact incerca aceasta manevra, avand cu 25-30km/h mai putin decat a avut in realitate. chiar daca nu reusea, tot se lovea mai putin.

 

cat despre "salvarea" cu santul, mie mi se pare ca e printre cele mai rele lucruri care se puteau intampla. nu compara cu teren minat, zid de beton, tren in miscare. compara cu : camp, nisip, parcare libera, maidan. deci nu e nici cel mai salvator nici cel mai nesalvator.

 

Si, totusi, nu e decat unul care conteaza cu adevarat: daca aveai, totusi, mai putina viteza. Eu spun ca parere de incepator si neiesit inca in trafic deloc (am motor dar actele sunt in ca in posta pe drum) ca daca aveai cu 25 de km la h mai putin in clipa cand l-ai vazut pe imbecil, nici macar nu cadeai, la experienta pe care o ai.

Oricum e de invatat din ce ai patit si din ce au spus toti pe aici ca observatii si sfaturi. Mai spun si eu una, important e in orice clipa sa fim siguri ca am fost vazuti.

Dar toate astea deocamdata sunt tardive. Important e ca esti printre noi si iti doresc sa te faci bine cat mai repede.

 

viteza s-a dovedit a fi prea mare in conditiile date si trebuia redusa prompt. in rest sa mergi incet de frica nu e o solutie.

 

Soso putea sa vina si cu 200 km/h (nu cred ca are rost sa transform in m/s). Cel cu duba daca nu trecea linia continua nu il obliga pe soso sa isi schimbe trasa deci implicit sa ia curba prin sant. Din cauza celor ca tine, mentalitatea imbecila ca intentia nu se pedepseste, trebuie sa intram in masini sa ne reparam mobrele. Vezi tu, pe alte meleaguri indepartate, daca tu tragi de volan spre mine intentionat iar eu ies pe contrasens ca deh, imi e mila de masina/motor, si ma fac putin praf, se numeste tentativa de omor. La noi se numeste caterinca de cioban. Deci las-o balta ca soso e vinovat. In loc sa il judeci atat eu iti propun sa te mai uiti de vreo 10-20 de ori la filmuletul ala de pe youtube si sa te gandesti tu, ca si motociclist, ce ai fi facut in situatia respectiva? Nimereai Dacia sau duba?

 

dpdv juridic, culpa pentru ranirea lui soso este comuna. ala cu duba l-a determinat sa isi schimbe traiectoria, iar viteza lui soso l-a determinat pe acesta sa piarda controlul asupra motorului si, in plus, i-a agravat mult starea vatamarile.

 

daca dupa facea aceeasi manevra, dar sos venea cu viteza maxima legala si sa zicem ca nu evita impactul cu santul, ar fi avut mult mai putine bube.

 

tocmai de aceea dupa accidente cu victime, politia vine mereu si masoara si incearca sa stabileasca viteza.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Culpa comuna.

Insanatosire grabnica.

 

L.E. : Acum am vazut ca era si banda discontinua...As zice ca 80% tu esti vinovat.

iti doresc si tie o.....kulpa DE FELUL ASTA....BAFTA

 

@_tudor@manowar.ro

DOMNILOR DRAGI.......ca si voi si eu posesor de taraboantza cu doua roti.......sofer cu ceva sute de mii de km la bord (peste 7 sute) dar aici VINA ESTE CLARA A LUI SOSO. O sa intrebati de ce? Extrem de simplu. Micorbusul nici nu l-a atins...si invers nici Soso nu atins microbusul.......iar restul vitejilor care povestesc lucruri de genul "a mers cu peste o suta pe sosea" :banana: eu va transmit un sigur lucru.....distanta se masoara in metri iar voi nici macar nu sunteti in stare sa tranformati km/h sa vedeti ce inseamna in m/s (relativ simplu inmulteste viteza de care vorbesti tu cu 0.27) si o sa va cam ingroziti cind o sa constientizati cam ce reflexe ar trebui sa aveti si voi ca soferi............

nu am nimic cu gashca din Mures dar SOSO exact cum ai mai primit reply: pe tine te mai tine sa mergi cu ei acum?????? a meritat placerea unui viraj luat ca vintul si ca gindul, pentru imobilizarea ta in pat si recuperare cine stie in cit timp........sezonul asta din pacate esti scos din placerea asta si cine stie cind o sa mai poti sa urci din nou in sa?????????

baieti voi stiti ce vreti sa faceti cu vietile voastre.......dar culpa nu e nici macar dubla la acest accident.....nu a existat contact, eu nu as da vina decit pe SOSO care a iesit de pe sosea la pierderea controlului asupra motocicletei.....la fel de bine daca nu era microbusul si batea vintul si cadea o creanga dintr-un copac reflexul lui SOSO era acelasi pentru ca nu e obisnuit creierul lui sa proceseze atit de repede o ruta ocolitoare alta......nenorocul soferului a fost sa fie el acolo.....acesta din urma insa a frinat.....cind a reusit sa il vada pe SOSO....adica un punct visiniu ce se apropia extrem de repede......

Asta se intimpla atunci cind incerci sa cauti vina in ceilalti din jur si nu la tine....e de fapt din natura umana....e mai simplu sa incerci sa cauti vinovati in altii decit sa incerci sa indrepti la tine ceva....(ceva care putea de altfel sa aiba victime mai multe.....si atunci ma intreb cam cum era daca SOSO era acum in acelasi stadiu dar cu vreo persoana pe constiinta)...........micorbusul vira exact cind s-a terminat linia continua si incepea cea intrerupta deci vina lui e doar eventual ca nu a dat cu spatele :rolleyes: .........

Insanatosire grabnica si baga bine la cap.......toate comenzile sunt la tine in maini.........doar adrenalina si neuronii nu reusesti sa ii controlezi.......la recuperarea pe care va trebui sa o ai sunt foarte mari sansele sa trebuiasca sa te autoeduci din punctul asta de vedere......sper sa o si faci SOSO..... si apoi sa povestesti si celor din GASHKA sa nu mai aveti si altii in stadiu asemanator sau mai rau.....

roagate sa-ti dea d-zeu si tie un procesor asa bun ca al meu.....sa stii k nu aveam mai mult de 70 km/h in dreptul dubei.......iar manevra a fost ......brusca

 

cat despre viteza....nici rossi nu ia curba aia cu peste .....100km/h...dutte si incearca si tu si mai vb

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt de acord cu doar culpa soferului, pentru este vizibil de la Mecca ca la momentul in care Soso trece in dreptul lui acesta este mai bine de jumatate calare pe banda lui de mers. Este clar neacordare de prioritate.

La culpa comuna se poate discuta. Pentru culpa comuna trebuie demonsatrat ca ambii conduatori au gresit. Clar primului i se poate imputa neacordarea de prioritate. Celui de-al doilea, in speta Soso, trebuie sa ii atribuim o culpa. Care? Viteza? Pai...nu poti merge in instanta sa spui: Stiti...Soso mergea cu viteza. Ca prima intrebare a instantei va fi: CAT?! Si nu putem stabili. Exista premisa legala conform careia viteza maxima admisa pe drumurile publice in afara localitatilor este 100 km/h, ori cu 100 de expertize nu veti putea demonstra ca avea peste 100.

 

Lui Soso i se mai poate atribui greseala de a nu reduce viteza in apropierea locurilor aglomerate, cum sunt parcari/piete/etc., lucru care poate fi stipulat de avocatul soferului si duce la o culpa comuna.

 

Pentru toata lumea, schimbarea directiei de mers trebuie precedata de asigurarea (in conditiile legii de prioritate/pierdere de prioritate) din TOATE directiile. Decretul nu face referire ca unul merge cu 100 si celalalt cu 20. Pe mine in schimb ma sperie soferul dubei care NU OPRESTE!!!! Ma scuzati ca eu (in 95 % din cazuri) opresc masina pentru a ma asigura, si APOI iar virajul. Masina doar incetineste si nu are nici cea mai mica urma de incercare de asigurare.

 

 

PS: Soso castiga procesul in atare conditii.

PS2: Pentru linistea ta, ai mers tare! Trebuie sa recunosti ca ai mers tare! Nu ca ai scapat e problema, ci ca puteai scapa paralizat/fara membru(e)/leguma. Se si putea muri la viteza aia, insa nu cred ca ai fost atat de aproape. Multa bafta si insanatosire grabnica.

PS3: Schimba R1 pe R6, poate caii mai putini vor fi mai de folos ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu sunt de acord cu doar culpa soferului, pentru este vizibil de la Mecca ca la momentul in care Soso trece in dreptul lui acesta este mai bine de jumatate calare pe banda lui de mers. Este clar neacordare de prioritate.

La culpa comuna se poate discuta. Pentru culpa comuna trebuie demonsatrat ca ambii conduatori au gresit. Clar primului i se poate imputa neacordarea de prioritate. Celui de-al doilea, in speta Soso, trebuie sa ii atribuim o culpa. Care? Viteza? Pai...nu poti merge in instanta sa spui: Stiti...Soso mergea cu viteza. Ca prima intrebare a instantei va fi: CAT?! Si nu putem stabili. Exista premisa legala conform careia viteza maxima admisa pe drumurile publice in afara localitatilor este 100 km/h, ori cu 100 de expertize nu veti putea demonstra ca avea peste 100.

 

Lui Soso i se mai poate atribui greseala de a nu reduce viteza in apropierea locurilor aglomerate, cum sunt parcari/piete/etc., lucru care poate fi stipulat de avocatul soferului si duce la o culpa comuna.

 

Pentru toata lumea, schimbarea directiei de mers trebuie precedata de asigurarea (in conditiile legii de prioritate/pierdere de prioritate) din TOATE directiile. Decretul nu face referire ca unul merge cu 100 si celalalt cu 20. Pe mine in schimb ma sperie soferul dubei care NU OPRESTE!!!! Ma scuzati ca eu (in 95 % din cazuri) opresc masina pentru a ma asigura, si APOI iar virajul. Masina doar incetineste si nu are nici cea mai mica urma de incercare de asigurare.

 

 

PS: Soso castiga procesul in atare conditii.

PS2: Pentru linistea ta, ai mers tare! Trebuie sa recunosti ca ai mers tare! Nu ca ai scapat e problema, ci ca puteai scapa paralizat/fara membru(e)/leguma. Se si putea muri la viteza aia, insa nu cred ca ai fost atat de aproape. Multa bafta si insanatosire grabnica.

PS3: Schimba R1 pe R6, poate caii mai putini vor fi mai de folos ...

ma bucur ca mai sunt si oameni care judeca corect....multumesc frate.....

am avut r6...1 an......34000km exact

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fratele meu ...nu am blokat spatele.....am 5 ani de experienta si km multi........

si am sute de drumuri tg-mures -brasov........baietii din mures stiu.......

cunosc fiecare denivelare....curba.....mai putin pe ucigasi

 

 

Pisicutzo,noroc sau ghinion nu stiu cum sa iti zic...dar e clar ai 9 vieti:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Culpa comuna.

Insanatosire grabnica.

 

L.E. : Acum am vazut ca era si banda discontinua...As zice ca 80% tu esti vinovat.

 

 

Si daca e discontinua ai dreptul sa te bagi?Banda respectiva iti da voie sa virezi dar te obliga sa acorzi prioritate celor d p banda opusa,este neacordare de prioritateee!!!Scuze ca ma bag dar m-a enervat procentu de 80%,toti au radar in frunte cand e vorba de viteza.Ma bucur ca ai scapat SOSO si sper sa te urci cat mai repede pe noua bijuterie si sa te dai pe acel traseu minunat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...