Sari la conținut

E viitorul auto electric?


adidas
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 3,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ideea de electrică îmi repugnă doar prin faptul că nu văd niciun progres comparabil cu nimic din istorie în ideea că procesul de producţie al bateriilor poluează monstruos (adică dacă încălzirea globală chiar ar exista, ei bine asta ne-ar afunda în rahat şi mai rău). Nu doar că nu e niciun progres, sîntem luaţi de proşti şi împinşi de-a valma în regres ca apoi să vadă cine scapă.

Gîndiţi-vă doar că tot ce înseamnă énergies renouvelables merge numai cu subvenţii de la stat iar asta în toate componentele şi în toate etapele proceselor, inclusiv la cumpărător.

Ca şi cealaltă magie, bitcoiu, care trăieşte doar dacă îi dai (mult) curent şi prosteală pe burse.

Aia cu plăcerea condusului...mi se rupe royal de maşini de orice fel. Pt mine sînt fix umbrele cu roţi, plăcerea de a face diferenţa între o maşină echilibrată gen bemve, merţan sau o beşină franţuzească "totul în faţă" (care te-ar duce 1 mil km dacă n-ai da cu ea în şanţ după 100kkm) mi se pare nimic faţă de mersul cu cea mai leşinată moto(fie şi electrică).

 

Progresul electricelor izvorăşte din acelaşi loc cu propaganda la vakseen: trebuie să-ţi dea statul bani ca să-ţi dai seama de valoarea lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, adrianm said:

niciun progres comparabil cu nimic din istorie

 

Apare si progresul, dar cu timpul. Insa a evoluat mult in ultimii ani, masini capabile sa se incarce in 18 minute (Kia EV6) - asta e un progres considerabil.

 

1 hour ago, adrianm said:

procesul de producţie al bateriilor poluează monstruos

 

Corect, insa doar la productie si desigur la reciclare (care nu exista).

 

1 hour ago, adrianm said:

dacă încălzirea globală chiar ar exista

 

Exista.

 

1 hour ago, adrianm said:

merge numai cu subvenţii de la stat

 

Desigur, deoarece fiind o tehnologie relativ noua, costurile de productie sunt mari. 

 

1 hour ago, adrianm said:

trebuie să-ţi dea statul bani ca să-ţi dai seama de valoarea lor

 

Trebuie sa ofere statul bani deoarece sunt inca scumpe, desi pretul a scazut semnificativ in ultimii ani. La auto ma refer, la moto nu prea stiu cum e treaba. 

La baza sunt cateva lucruri destul de simple: economie, afaceri, cercetare. Oamenii sunt platiti sa dezvolte tehnologii noi, acesti bani investiti trebuie recuperati. Cei care fac masini electrice au acelasi scop ca si cei care fac masini pe motoare termice: sa scoata bani. Problema e ca pentru masinile cu motoare tehnice exista deja uzine, roboti pentru automatizari, oameni specializati si multe altele pe cand pentru electrice se lucreaza la astfel de lucruri insemnand costuri mai mari. Intr-un final, rezulta un pret mai mare de achizitie.

 

Ne place sau nu, viitorul e electric si e un lucru util pentru orase. Nu ajuta prea mult in legatura cu incalzirea globala, dar nu ar strica sa avem aer mai curat in orase. Sa deschid si eu geamul si sa nu se duca purificatorul de aer pe rosu.

 

Cat despre moto electrica, nu ma incanta deloc ideea, dar ramane de vazut ce va fi :D  

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

38 minutes ago, Kristian K said:

Ionut,pamantul are in momentul de fata incalzirea globala fireasca,asa cu are perioadele de racire globala.E doar coincidenta... :)

 

Cat dureaza aceste perioade? Eu am facut un experiment simplu: i-am intrebat pe parinti si pe bunici cum era vremea cand erau ei tineri. De fapt am observat si eu diferente mari, vremea a evoluat negativ din multe puncte de vedere. Iernile nu mai sunt ca in trecut (vorba aia "Craciun fara zapada") de exemplu. 

 

Cat despre "viitorul e electric" nu e chiar propaganda, sunt decizii luate cel putin la nivel european (dar nu numai). Producatorii auto, majoritatea, au inceput sa produca masini electrice si au declarat ca vor ramane doar la electrice pe viitor. Desigur, nu ne putem baza pe ce zic ei, dar ne putem baza pe ce vedem: tot mai multe masini electrice de la multi producatori (nu mai zic de hibride).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

39 minutes ago, Kristian K said:

Curentul cu care se incarca masinile elctrice,din ce e produs?Din vanturi si panouri solare?Nu,din fosil ars si energie nucleara.Evident,nu neg hidrocentralele.

 

Foarte putin e produs din fosil ars si se va renunta (probabil) si la termocentrale. Cred ca majoritatea curentului electric provine de la hidrocentrale, dar oricare dintre celelalte variante este foarte in regula: eolian, nuclear etc. 

 

41 minutes ago, Kristian K said:

Crezi ca o poti reseta instant?

 

Nop, tocmai de aceea e un proces de durata.

 

41 minutes ago, Kristian K said:

Tu inca nu ai motocicleta si sustii motocicleta electrica,de exemplu?

 

Am mentionat ca nu sustin motocicletele electrice. Si am mobra, EURO 5. :D 

 

41 minutes ago, Kristian K said:

de ce nu aveti masini si mobre electrice?

 

Am masina EURO 5. Nu merg cu ea prin oras, merg cu ea la munte, la mare si la drum lung. De aceea o electrica nu e deloc potrivita pentru mine. Dar nici nu poluez orasul daca asta ar fi problema.

Oricum planuiesc sa imi iau plugin-hybrid. 

 

Inteleg, e dificil pentru persoanele care au trait zeci de ani cu anumite tehnologii sa treaca pe altele, are sens, dar se va intampla. Asa cum parintii mei erau anti-telefoane si acum trimit poze pe WhatsApp.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 hour ago, adrianm said:

Structura energiei electrice

 

Util si bine de stiut! Mersi!

 

1 hour ago, adrianm said:

Încălzirea globală

 

E putin (cam mult) scos din context sa privesti doar in locatia in care te afli intr-un anumit moment. 

Cateva lucruri din copilaria mea:

- verile nu erau atat de secetoase, ploua, acum se intampla rar si ploile se duc spre furtuni 

- verile nu erau chiar atat de calduroase

- iarna ma dadeam cu sania, incepand cu sfarsitul lui noiembrie

- iarna nu se termina prin aprilie

- nu mi s-a parut ca a fost iarna in Bucuresti, cate zile a fost zapada "iarna" trecuta? 

- poate nici presa nu era cine stie ce, dar nu auzeam de atatea incendii de vegetatie

Sunt doar cateva exemple care imi vin in minte. 

 

Cam asa ar arata media:

 

YXNoPTJhNWRjMTRiOTZlYjdjNGM1N2ZhN2QzN2Mw

 

Poate 1-2 grade nu pare mult, dar ganditi-va cum ar fi ca in loc de 37 C sa aveti temperatura corporala de 38-39 (stiu, e un exemplu idiot, vreau doar sa zic ca e semnificativa diferenta).

In plus mai urmaresc documentare conspirationiste cu niste ursi albi care traiesc pe o gheata care se topeste, stim cu totii ca ursii sunt maro. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin
Acum 4 ore, Kristian K a spus:

 

As mai avea de scris,dar ma opresc.Ma duc sa mai ard oarece benzina,sa poluez,ca sa-mi fac placerea de a ma da cu motocicleta.

Așa o să fac și eu, până se gândesc băieții la ce mobre și mașini cu motoare de polizor și ventilatoare își vor cumpăra.😏 

Acum 18 ore, Penetru a spus:

Asta tot powerbank este? 

IMG-0738-1280x720.jpg

Da, dar e alimentat cu motorină eco, de la OMV 🤭

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa un anumit numar de km, plasticele din masina incep sa zdrangane, pivotii, bucsile.. sunt curios cum se aud dintr-o masina electrica :)))))))) La ICE le mai acopera motorul. Nu se aud, deci nu exista!:D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

6 hours ago, Kristian K said:

Nuclear este ok pentru tine? 🐲

 

Dap, nu vad de ce nu ar fi. Cat timp deseurile sunt corect depozitate. Nu incepeti cu Cernobil :)) 

 

6 hours ago, Kristian K said:

Mai am o masina euro 6, ambele fiind pe benzina.

 

Super, daca ar fi mai multi in aceasta situatie ar fi ideal. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca in alte domenii, tehnologia a evoluat mult si in domeniul nuclear. Stiu de Fukushima (de celelalte nu stiam) care e cel mai recent, dar cauza a fost una externa. Nu e de neglijat, dar astfel de evenimente duc la medii mai sigure ca in orice alt domeniu. 

Eu sunt de acord cu energia nucleara, nu vad nicio problema cat timp masurile de siguranta sunt respectate. Sa inteleg ca grija o reprezinta eventuale probleme la centralele nucelare ca in acest caz? Din punctul de vedere al poluarii nu sunt probleme si nu cred ca se fac magarii legate de depozitare a deseurilor pentru ca nu e de joaca cu asa ceva. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ionutpm

Energia nucelara are pe langa problemel de siguranta in functionare inca o mare problema: se foloseste foaaaarte putin din potentialul energetic al materialului fisionabil. Mai precis circa 96% din uraniu ramane drept reziduu. Si mai este si radioactiv. Cauta pe net si o sa afli multe informatii.

 

Noi ne bucuram ca producem o cantitate fabuloasa de energie, dar de fapt o raportam la necesarul nostru actual si nu la capabilitatea combustibilului folosit.

 

Cam cum erau primele masini care consumau 20-25 l/100 Km si aveau un motor care producea 15-20 CP.

 

'' ...nu cred ca se fac magarii legate de depozitare a deseurilor pentru ca nu e de joaca cu asa ceva. ''  Esti asa simpatic cand esti naiv.

 

Pentru bani se face orice. Exista deja destule depozite submarine, unele de care poate nici nu stim, care polueaza radioactiv.

 

Incidentele si accidente nucelare au tot fost. Multe minore si drept urmare neraportate in media. Si cu siguranta vor mai fi, atata timp cat centralele nucleare sunt destinate obtinerii de profit.

 

@Kristian K  Asa este , toti astia din UE incep sa inchida centralele nucleare.  Eu am prins ploaia de iod radioactiv in armata. Si ne-au dat pilule de iod la vreo 10  zile dupa accident, ceea ce a fost fix pix avand in vedere ca timpul de injumatatire al iodului radioactiv este de 8 zile .... (izotop iod 131)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am uitat peste acele articole si nu am vazut ceva concret. Ca sunt probleme cu depozitari din anii 50 sau ca nu stiu ce a facut Ceausescu la noi...

Nu spun ca nu exista riscuri, mai ales cand e vorba de bani (in legatura cu depozitarea). Se poate face in medii foarte sigure daca se vrea.

Dar e important ca in afara de deseuri cu energia nucleara nu sunt alte probleme (eu consider riscul Cernobil unul extrem de mic si il pot ignora).

Sa inteleg ca e in regula alternativa termo-centralelor? Probabil solutia ideala pentru tara noastra ar fi hidrocentralele insa nu stiu cand s-a construit ultima (o discutie ar fi si referitoare la costuri vs beneficii). Sursele eoliene si solare nu ofera o puterea prea mare si nici constanta. 

 

Ne-am abatut de la subiect (ceea ce pe mine nu ma deranjeaza, imi plac astfel de discutii si pot invata lucruri noi) dar vorbim de surse de energie alternativa pentru a limita incalzirea globala. Eu il urmaresc pe Cristian Presura, vi-l recomand, am vazut un vlog interesant pe tema incalzirii globale: 

 

 

Nu acopera alte lucruri dar sunt explicatii simple si usor de inteles. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Admin

Citiți Gomora de Roberto Saviano.

Ultimul capitol se numește "pământul focurilor" și în el este descris cu lux de amănunte ce mafie este cu deșeurile otravitoare. 

Și cât valorează un om specializat pe ascunderea acestor deșeuri. 😏

Și este vorba numai de deșeurile depozitate în sudul Italiei! 

Vă dați seama ce au îngropat mafioții în tarile ex comuniste sau slab dezvoltate!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 2 ore, Edd a spus:

Deci de ce nu putem recicla partea care se poate, iar ce nu se poate, bagat inapoi in pamant?

 

http://fissilematerials.org/blog/2012/01/japanese_mislead_about_sp.html

e mai scump decat sa-i platesti pe mongoli sa-l ingroape la ei si apoi sa cumperi minereu de la africani

 

aia cu ndragheta era destul de subtire, ei scapau de ce mai ramanea dupa contractele incheiate pe fata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hmm, pentru ca au fost cateva cazuri de coruptie tragem concluzia ca energia nucleara e nasoala, genial. 

In lume sunt peste 400 de reactoare nucleare: https://www.statista.com/statistics/267158/number-of-nuclear-reactors-in-operation-by-country/ nu imi aduc aminte sa fi auzit de probleme din cauza lor. 

Cat despre 96% e reziduu nu e tocmai corect, poate doar 4% e uraniu 235. 

Dar desigur, sa fie cat mai putini ca mine si sa construim mai multe termo-centrale, fumul respectiv e prietenos cu mediul si cu sanatatea oamenilor. 

 

poluare__fum_38902800.jpg

 

Ar trebui sa readucem la viata motoarele pe abur, solutia ideala. Chiar exista asa ceva:

 

revatu-black-pearl.jpg

 

Sau am putea sa evoluam, sa intelegem tehnologia si cum functioneaza si sa nu ne mai agitam fara motive. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Teorii conspirationiste peste tot, idioti acei cercetatori care isi petrec o viata intreaga studiind diverse lucruri, tot noi suntem mai destepti si noi stim adevarul din spate, nu ne pot pacali pe noi!

Apropo, ati auzit cu ce aberatii vin "cercetatorii" astia? Cica Pamantul e sferic! Ha ha, pai ei nu vad ca e totul plat, cat vezi cu ochii?!

 

PS: Eu doar imi exprim punctele de vedere ca si ceilalti de aici, nu o fac cu rautate. E o tara libera si cat timp suntem politicosi eu accept orice raspuns. Consider interesante astfel de discutii in contradictoriu. Ah, nu va stresati din cauza mea, am timp de forum si energie (era ceva vorba cu "mintea odihnita") :D 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 22.08.2021 la 21:30, Edd a spus:

Am si eu o curiozitate: daca materialul nuclear, oricare ar fi el, este extras din pamant, de ce este periculos sa il depozitam inapoi in pamant, dupa ce este folosit? Intreb in necunostinta de cauza.

Pentru ca este imbogatit...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Vizitator pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...