The_Sin_Eater Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 (editat) Cica incepe din 8 februarie pentru persoane fizice. https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/a-inceput-programul-rabla-2022-pentru-persoanele-juridice-cand-demareaza-rabla-pentru-persoanele-fizice-1827183 Pare interesant...pana la 9000 lei pentru o mobra noua care emite putin. ...si 27500 lei pentru mobre electrice. Editat Februarie 4, 2022 de The_Sin_Eater Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Pentru achiziţionarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat. Iar calculul mie imi pare de numai 7500 lei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Mobrele nu sunt tot autovehicule? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Februarie 4, 2022 Autor Share Postat Februarie 4, 2022 Mai baga o fisa! 6000 + 1500 daca autovehicolul are peste15ani +1500 daca mobra emite sub 90 g de CO2. Am scris clar: ...poate ajunge la 9000. Pffff.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Sau se poate preda si masina la schimb cu mobra? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Acum 5 minute, The_Sin_Eater a spus: Mai baga o fisa! Pffff.... Corect ..... Pfff.... Mai rarisor se poate. Acum 6 minute, apriliacluj a spus: Sau se poate preda si masina la schimb cu mobra? Din ce inteleg eu .... numai masina. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Acum 47 minute, The_Sin_Eater a spus: 27500 lei pentru mobre electrice Adică iei un Super Soco și mai rămâi cu bani? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cio.infinitas Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 "Valoarea finanțării nu poate depăși 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziționat prin cele două programe." Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Acum 1 oră, ENEOS a spus: Adică iei un Super Soco și mai rămâi cu bani? nu, dar poti sa ti yey harli electric la pret de soco Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 Acum 47 minute, Cavaleru a spus: nu, dar poti sa ti yey harli electric la pret de soco Ce harli parkinson mai e și ăla care nu pârțâie, nu zbârnâie și nu se scutură ca toate alea?!? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cavaleru Postat Februarie 4, 2022 Share Postat Februarie 4, 2022 1 oră în urmă, ENEOS a spus: Ce harli parkinson mai e și ăla care nu pârțâie, nu zbârnâie și nu se scutură ca toate alea?!? buleftric Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nooxy Postat Februarie 5, 2022 Share Postat Februarie 5, 2022 Astept data de 8, sa inceapa programul si pentru persoane fizice. Am dat 3000 de lei la dealer pe un voucher, dar nu a putut sa imi zica daca o sa fie pentru o masina mai veche de 15 ani si cel mult euro3. Mobra se incadreaza la emisii, si sper la o reducere prin voucher de minim 7500 de lei, poate chiar 9000 lei daca am noroc de voucher bun. Macar atat, deoarece la reprezentanta nu au vrut sa lase nici macar 1 cent, nu mai vorbesc de celebrul 5% . Am incercat macar prima revizie de 1000 km sa fie gratis(valoare 500 lei) , dar mi s-a zis clar, daca vreau bine, daca nu altul la rand, ca ei oricum vand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat Februarie 5, 2022 Share Postat Februarie 5, 2022 (editat) Cu rabla nu va asteptati sa lase dealerul nimic, ba chiar ma tem ca salta preturile. Oricum e pret bine 3000ron pentru un tichet considerant ca poti lua 3500ron ducand rabla la casat fara a achizitionat masina noua. Editat Februarie 5, 2022 de marcone Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Februarie 5, 2022 Share Postat Februarie 5, 2022 Acum 10 ore, marcone a spus: Oricum e pret bine 3000ron pentru un tichet considerant ca poti lua 3500ron ducand rabla la casat fara a achizitionat masina noua. Informatia cu 3500 o ai de undeva? A spus ministrul mediului ceva acum vreo luna, ca se doreste sa scoata masini mai vechide 15 ani de pe strada fara obligativitatea cumpararii uneia noi. El spunea ca AFM-ul va veni cu 1500 lei si spera ca autoritatile locale sa vina cu restul pana la 3000. Dar aici depinde de acele autoritati locale. Plus ca inca nu a aparut nimic oficial, daca masinile vechi vor trebui sa aiba ITP, RCA, etc. Si nici cand va incepe acest program, cate masini vor fi scoase, etc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wav3 Postat Februarie 5, 2022 Share Postat Februarie 5, 2022 Dat fiind faptul ca motocicletele nu-si pierd instant din valoare cand ies pe poarta dealerului, nu cumva e loc de facut bani folosind Rabla? De ex. un CB500F ABS costa 6290E si emisii 80g. Daca cumperi o rabla de peste 15 ani cu 2000lei (gasesti si mai ieftina) si primesti voucher de 9000lei, asta inseamna 7000lei adica 1400E, deci ramane motocicleta la 4890. O vinzi cu 5500E cu 0km, in tipla. Mi se pare win win si pentru tine si pentru cumparator. Apoi repeat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Februarie 6, 2022 Share Postat Februarie 6, 2022 Nu vreau să-ți stric afacerea, dar parcă scria pe undeva că nu-i voie să o vinzi decât după o anumită perioadă. In plus, rabla trebuie să fie pe numele tău de ceva vreme. Informează-te. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marcone Postat Februarie 6, 2022 Share Postat Februarie 6, 2022 Acum 12 ore, mircea.cazachevici a spus: Informatia cu 3500 o ai de undeva? Undeva am auzit-o si eu, daca nu e adevarata, mea culpa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wav3 Postat Februarie 6, 2022 Share Postat Februarie 6, 2022 Acum 5 ore, Lucian_M a spus: Nu vreau să-ți stric afacerea, dar parcă scria pe undeva că nu-i voie să o vinzi decât după o anumită perioadă. In plus, rabla trebuie să fie pe numele tău de ceva vreme. Informează-te. Pai mna, am judecat strict dupa articol, am zis ca acolo sunt toate detaliile. Daca ar trebui sa fie rabla mea de x timp atunci cum de se poate sa cumperi de la dealer? Practic iti gaseste el o rabla si de-asta mai primesti doar o parte din ticket, restul e onorariul lui. Apoi la treaba cu nevandutul..nu cred ca ai cum sa impui asta. E bunul meu si il vand daca am nevoie. Plus ca cine verifica daca mai am motorul in garaj? N-o sa poata viitorul proprietar sa-l inmatriculeze pt ca figureaza ca e luat recent cu Rabla? O sa caut legea sa vad exact. Parca era un svon de 2 rable; nu se aplica si la moto? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Februarie 6, 2022 Autor Share Postat Februarie 6, 2022 Acum 50 minute, marcone a spus: Undeva am auzit-o si eu, daca nu e adevarata, mea culpa. Cred ca aici: https://www.g4media.ro/antal-arpad-programul-dam-valoare-rablei-tale-ar-putea-fi-extins-la-nivel-national-compensatii-pentru-proprietarii-de-masini-mai-vechi-de-15-ani-care-vor-sa-renunte-la-ele-dar-nu-doresc-sa-cu.html ...dar este doar la nivelul orasului Sf. Gheorghe Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Februarie 6, 2022 Share Postat Februarie 6, 2022 Acum 2 minute, Wav3 a spus: svon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MirceaB Postat Februarie 6, 2022 Share Postat Februarie 6, 2022 (editat) De maine incep sa dau niste telefoane sa aflu cum sta treaba. Am rabla (scuter), sunt curios sa aflu ce pot lua in schimb si cat trebuie sa mai pun eu. Editat Februarie 6, 2022 de MirceaB Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Minu Postat Februarie 6, 2022 Share Postat Februarie 6, 2022 Acum 11 ore, Wav3 a spus: Dat fiind faptul ca motocicletele nu-si pierd instant din valoare cand ies pe poarta dealerului, nu cumva e loc de facut bani folosind Rabla? De ex. un CB500F ABS costa 6290E si emisii 80g. Daca cumperi o rabla de peste 15 ani cu 2000lei (gasesti si mai ieftina) si primesti voucher de 9000lei, asta inseamna 7000lei adica 1400E, deci ramane motocicleta la 4890. O vinzi cu 5500E cu 0km, in tipla. Mi se pare win win si pentru tine si pentru cumparator. Apoi repeat. Poti vinde auto/moto achizitionat cu tichet rabla mai devreme de 1 an, insa trebuie sa returnezi statului valoarea ecotichetului Iar tichet rabla cu 2000 lei nu gaseai anul trecut cu atat mai putin acum cand nu se mai incadreaza chiar orice masina.Anul trecut cu mult noroc luai cu 2500 lei, realistic cam 3000 lei.Iti zic asta pentru ca in noiembrie am comandat o masina prin programul rabla, care ar trebui sa ajunga undeva la sfantul asteapta cu criza asta de semiconductori si cam asta era piata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Leon Postat Februarie 7, 2022 Share Postat Februarie 7, 2022 La 06.02.2022 la 3:57, Lucian_M a spus: Nu vreau să-ți stric afacerea, dar parcă scria pe undeva că nu-i voie să o vinzi decât după o anumită perioadă. In plus, rabla trebuie să fie pe numele tău de ceva vreme. Informează-te. Nu ai voie sa o vinzi 1 an. (sunt unii care fac asta cu contract de comodat, dar nu recomand). Acum 23 ore, Wav3 a spus: Apoi la treaba cu nevandutul..nu cred ca ai cum sa impui asta. E bunul meu si il vand daca am nevoie. Plus ca cine verifica daca mai am motorul in garaj? N-o sa poata viitorul proprietar sa-l inmatriculeze pt ca figureaza ca e luat recent cu Rabla? Din ce stiam eu, nu se poate vinde 1 an (asa am inteles de la un dealer auto) sau daca o vinzi trebuie sa returnezi contravaloarea rabla... Acum 21 ore, Minu a spus: Poti vinde auto/moto achizitionat cu tichet rabla mai devreme de 1 an, insa trebuie sa returnezi statului valoarea ecotichetului Iar tichet rabla cu 2000 lei nu gaseai anul trecut cu atat mai putin acum cand nu se mai incadreaza chiar orice masina.Anul trecut cu mult noroc luai cu 2500 lei, realistic cam 3000 lei... Corect. Cu 2500 le cam gaseai direct la dealer(spre sfarsitul anului cand probabil exista teama ca raman cu ele)... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wav3 Postat Februarie 7, 2022 Share Postat Februarie 7, 2022 Am inteles. Tot e ok. Moto de 6200 o iei cu 4800 si o vinzi ca SH dupa un an tot cu 4800. Nu faci profit dar ai mers gratis 1 an. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
The_Sin_Eater Postat Februarie 7, 2022 Autor Share Postat Februarie 7, 2022 Acum 3 ore, Leon a spus: Cu 2500 le cam gaseai direct la dealer +1 La sfarsitul lui Octombrie exact cu atat am luat de la dealer si am facut comanda. Am prins si cu ecobonusul de 1500 pentru masina mai veche de 15 ani sau <Euro 3, deci in total 7500 lei. Termen estimat de livrare: in luna februarie. Intre timp a aparut o editie limitata, asa ca pe 20 Ianuarie am anulat comanda si am facut alta pentru editia limitata. Voucherul s-a reportat pe noua comanda. Azi am primit instiintare: termen 21 februarie. BTW, dealerul mi-a spus ca nu merita al 2 lea voucher. Pretul acum este undeva la 3000-3500 la dealer, iar AFM iti da pe al 2 lea voucher doar maxim 4500 lei, nu maxim 7500 ca la primul. PS: Vorbesc de auto nu de moto. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate