Sari la conținut

Sunet vant la viteza peste 100km/h

savaiulian16
 Share

Postări Recomandate

Salutare!

Vin si eu cu o intrebare care pare evidenta la prima vedere :)

Sunt inca incepator ca motociclist si nu stiu exact daca e normalitate sau se poate face ceva. 

Detin un honda cb500fa, deci naked. Prin oras e de vis, insa cand ies din zona urbana si implicit sar de viteza de 100km/h ma termina sunetul vantului din casca. Dopurile de urechi mai reduc din intensitate, dar tot exista.

Ce metode mai exista pentru a reduce din sunetul acesta?

Pe o motocicleta cu parbriz se resimte la fel vantul in casca?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

806D5F21-29D9-4836-A68F-E01A920F53FA.thumb.jpeg.ac69a109021b9b2cdb83cfad49e4589f.jpegLa Guzzi al meu,tot un naked,i-am pus parbriz+deflector,mai reduce curentul si insectele in zona pieptului si daca ridic si deflectorul dirijeaza curentul peste casca,dar nu e uau,pentru ca parbrizul nu este foarte lat.

Asta in cazul in care nu este vant lateral.

Pt.mine e ok,pentru ca nu prea alerg peste 100,decat in cate o depasire.

Daca vrei sa fii protejat de vant,iti trebuie o moto carenata,cu parbriz mare,un touring.

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu

Eu am folosit cu succes FJR generația 2, toate căștile mele în care e hărmălaie pe alte 🏍🏍 deveniseră silențioase, chiar la viteze >200 km/h (pe autobahn fără limită de viteză 😇🫣), nu aveam nici muște pe vizieră, ceva de vis! 😁

Editat de ENEOS
Link spre comentariu

Acum 5 ore, savaiulian16 a spus:

Ce metode mai exista pentru a reduce din sunetul acesta?

Pe o motocicleta cu parbriz se resimte la fel vantul in casca?

Indiferent ce parbriz ai pune, nu va fi ca pe o carenata sau ceva de touring, nu parbrizul face totul. Spre exemplu, la 140/h pe K1200 LT poți să fumezi, dacă ai cască flip (așa mi s-a spus, eu n-am trecut de 110, că nu era motocicleta mea).

La Er5 i-am pus parbriz și nu mai luam vântul și muștele in piept și cască, le luam cel mai tare în gât, implicit gălăgie mai mare în cască (era ceva ieftin, ca la început).

Concluzie: nu vrei gălăgie, iei touring. Nu vrei touring, iei o cască mai ok și pui dopuri de calitate.

Link spre comentariu

Acum 6 minute, Lucian_M a spus:

Nu vrei touring, iei o cască mai ok și pui dopuri de calitate.

Sau vata cu spirt. :D

Acum 5 ore, savaiulian16 a spus:

Detin un honda cb500fa, deci naked. Prin oras e de vis, insa cand ies din zona urbana si implicit sar de viteza de 100km/h ma termina sunetul vantului din casca.

Nu ai ce sa faci, asta e modelul. Problema e cat de mult te deranjeaza, mergi mult la drum cu viteze de 130-140 sau mergi mai mult local si pleci la drum doar ocazional? M-am confruntat cu aceeasi problema la fiecare naked pe care l-am detinut, nu am stat sa-mi bat capul prea mult cu problema asta si m-am bucurat de mers.  

Link spre comentariu