savaiulian16 Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă Salutare! Vin si eu cu o intrebare care pare evidenta la prima vedere Sunt inca incepator ca motociclist si nu stiu exact daca e normalitate sau se poate face ceva. Detin un honda cb500fa, deci naked. Prin oras e de vis, insa cand ies din zona urbana si implicit sar de viteza de 100km/h ma termina sunetul vantului din casca. Dopurile de urechi mai reduc din intensitate, dar tot exista. Ce metode mai exista pentru a reduce din sunetul acesta? Pe o motocicleta cu parbriz se resimte la fel vantul in casca? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 5 ore în urmă Share Postat 5 ore în urmă (editat) La Guzzi al meu,tot un naked,i-am pus parbriz+deflector,mai reduce curentul si insectele in zona pieptului si daca ridic si deflectorul dirijeaza curentul peste casca,dar nu e uau,pentru ca parbrizul nu este foarte lat. Asta in cazul in care nu este vant lateral. Pt.mine e ok,pentru ca nu prea alerg peste 100,decat in cate o depasire. Daca vrei sa fii protejat de vant,iti trebuie o moto carenata,cu parbriz mare,un touring. Editat 5 ore în urmă de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat 4 ore în urmă Share Postat 4 ore în urmă Pe naked depinde numai de cască și de cât de etanșă și silențioase este. Parbrizul nu rezolvă neapărat problema, depinde de la caz la caz. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adrian M. Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă Pe langa casca si parbriz, care ajuta enorm, trebuie si dopuri dedicate moto, nu de 10 lei de spuma. EU folosesc cu succes alpine motosafe pro, kitul cu 2 variante de antifonare. este vreo 150 lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă (editat) Eu am folosit cu succes FJR generația 2, toate căștile mele în care e hărmălaie pe alte 🏍🏍 deveniseră silențioase, chiar la viteze >200 km/h (pe autobahn fără limită de viteză 🫣), nu aveam nici muște pe vizieră, ceva de vis! Editat 3 ore în urmă de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat 59 minute în urmă Share Postat 59 minute în urmă Acum 5 ore, savaiulian16 a spus: Ce metode mai exista pentru a reduce din sunetul acesta? Pe o motocicleta cu parbriz se resimte la fel vantul in casca? Indiferent ce parbriz ai pune, nu va fi ca pe o carenata sau ceva de touring, nu parbrizul face totul. Spre exemplu, la 140/h pe K1200 LT poți să fumezi, dacă ai cască flip (așa mi s-a spus, eu n-am trecut de 110, că nu era motocicleta mea). La Er5 i-am pus parbriz și nu mai luam vântul și muștele in piept și cască, le luam cel mai tare în gât, implicit gălăgie mai mare în cască (era ceva ieftin, ca la început). Concluzie: nu vrei gălăgie, iei touring. Nu vrei touring, iei o cască mai ok și pui dopuri de calitate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat 52 minute în urmă Share Postat 52 minute în urmă Acum 6 minute, Lucian_M a spus: Nu vrei touring, iei o cască mai ok și pui dopuri de calitate. Sau vata cu spirt. Acum 5 ore, savaiulian16 a spus: Detin un honda cb500fa, deci naked. Prin oras e de vis, insa cand ies din zona urbana si implicit sar de viteza de 100km/h ma termina sunetul vantului din casca. Nu ai ce sa faci, asta e modelul. Problema e cat de mult te deranjeaza, mergi mult la drum cu viteze de 130-140 sau mergi mai mult local si pleci la drum doar ocazional? M-am confruntat cu aceeasi problema la fiecare naked pe care l-am detinut, nu am stat sa-mi bat capul prea mult cu problema asta si m-am bucurat de mers. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
savaiulian16 Postat 41 minute în urmă Autor Share Postat 41 minute în urmă Multumesc tuturor de pareri! Imi place prea mult cum arata naked-ul, asa ca o sa ma orientez spre o casca si dopuri mai de calitate. Ma tot gandeam de parbriz, dar dupa ce ati spus, nu mi mai bat capul cu asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 11 minute în urmă Share Postat 11 minute în urmă O motocicleta nu se alege dupa cum arata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate