Sari la conținut

Imaginea Romaniei vazuta de pe motor


rove
 Share

Postări Recomandate

un prieten mi-a trimis un link superb in care era facut un tur al lumii de 100 000 mile pe o africana,

 

poze extraordinare asta e link-ul http://www.maartensworld.com/photos.htm

 

singura problema a fost ca m-am intristat cand am vazut asta

 

 

http://www.maartensworld.com/romania_story1.htm

 

 

si apoi.....no comment :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 86
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Da! Din pacate cam asta este imaginea ROMANIEI vazuta de catre straini. Nu stiu cum se face ca de fiecare data vad numai lucrurile rele.

 

... nu toti o vad asa...

experimenteaza povesti:

Her crackling voice spoke real, Transylvanian, Romanian. It was the language of vampires and I did not understand one word of it.

apoi:

“Departe”, which I think means leave or depart. Then she took my hand and kissed it. Saying again: “Departe”. I was puzzled (I seem to be puzzled a lot these days). At first she was upset with me for taking her photo, but she ended up kissing my hand, well my glove actually, as if she sort of blessed me

hmmm, nu stiu daca o sa mai aibe parte de asa ceva pe unde umbla...

 

Keep riding!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Idioti.

Nu-i inteleg pe astia, vin la noi si se mira de o batrina cu un carut cu lemne sau de un sat de tigani dar cand se duc in India sau in Turcia vad numai palate si moschei.

Idioti complet.

Am colegi care ma intreaba daca e "safe" sa se duca in Romania la mare. Imi vine sa-i injur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ignorant. subscriu faza cu moscheiele si palatele vazute in lumea a 7 a. plus ca omul are o engleza de balta.

 

pacat a ratat multe chestii superbe, multe drumuri pe care nu o sa le vada nicaieri etc etc.. ignoranta , ce sa i faci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Subscriu la parerile de mai sus. M-am saturat de parerile si comportamentul tineretului vest european sculat din puf, care intr-un moment de rebeliune pleaca la explorat lumea si ajung in tara lui dracula si a tiganilor, acest loc blestemat in care mai poate fi studiata epoca bronzului. Habar nu au ce poti vedea, care is obiceiurile locale si traditiile, care sunt orasele mari etc dar ei au deja o parere. Rezumati-va ,ba, la Austria si Croatia ca si granite, ca exploratu' nu-i de voi.

 

@rove, de ce te-ai intristat asa tare, nu stiai de strehaia? :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un distrus....pleaca sa exploreze lumea....dar nu mai pe "main road" nu stie sa se si abata de la drum (poate vede ceva)...pana mea...nu am vizitat si alte tari dar presupun ca aproape in orice tara exista chestiile care le-a vazut in romania...ia sa de-a o fuga si prin rusia india si altele ....sa vada cum e pe acolo...normal ca se duce intr-un colt unde nu e populat decat de 2-3 oameni si e mizerie si saracie si vai ce ma aflu aici ca pe vremea faraonilor....hai sa explorez lumea ca sa am ce pune pe un site....idiot :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci eu chiar nu inteleg ce e asa naspa si de ce dracului ii era asa de frica. Am intalnit in tara asta a noastra nemti cu motoare pierduti pe munti, 8 americani rataciti intr-un sat din Maramures si pe care i-am smuls dintr-o casa de tigani (ii ademenisera acolo si prostii au intrat), un sud-african cu bicicleta pierdut in Bucuresti, doi polonezi rataciti in Fagaras... dar nici unuia nu ii era teama. Toti zambeau si traiau experienta. Si tocmai asta cu moto se speria de niste batranele inofensive. Si bine au zis ceilalti pe aici: sunt multe alte locuri mult mai scarry decat la noi. Ma rog... oricum, e de admirat pentru ce a facut pe moto.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

L-am invitat sa se intoarca si sa faca o plimbare prin Romania cu bikerii Romani. Sa vedem daca-l tin ouale. Ceea ce nu cred, pentru ca daca o baba l-a speriat, gandul la o ceata de bikeri il face sa se pise pe el direct. (cuvant urat).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incercati si voi sa fiti un pic mai intelegatori cu felul in care vad ei lumea noastra.

 

Fiind vorba de un olandez, poate cei care ati fost acolo stiti cum este organizata o societate de genul ala. Regulile sunt reguli, nimeni nu iese din ele, daca intr-o dimineatza la o intersectie cineva fura semnul ei nu se adapteaza atat de usor... vor sta in intersectie sau o vor ocoli. Ma miram de ce in Irlanda se anunta schimbarile de prioritate, introducerea unor semne noi, sau modificarea timpilor unor semafoare cu mult timp inainte mai pe toate posturile de radio. E pentru ca asa au fost obisnuiti, sa li se spuna in fiecare dimineata ce au de facut, sa nu faca ceva ce nu au mai facut, nu li s-a cerut sa faca sau nu stiu daca au voie sau nu.

 

Story moment. Locuiesc in locul asta din luna Iulie. Mai pe la 1 August intr-o dimineata a sunat alarma de incediu. Eram pregatit sa o tai la birou asa ca am iesit afara, pe hol nimic, am iesit linistit la parter mi-am aprins o tigara, au venit chiar si pompierii, un nene de la security isi cerea scuze, au venit niste muncitori si au pornit alarma din greseala. Done deal.

 

A doua zi la fel. A treia zi la fel. A patra zi la fel. Problema am aflat de la unu dintre muncitori romanas era ca ei veneau dimineata la 9 si nu puteau opri alarma din locul unde lucrau decat deschizand usa. Fapt care pornea alarma :lol:. Povestea se continua cam 15 zile. Dimineata de dimineata la 8:55 pornea alarma.

 

Ei bine aceeasi tanti iesea in capot in fiecare dimineata cu copilul de mana in fata cladirii si acolo o gaseam ingrijorata de iminenta incediului. Nu a lipsit in nici o dimineata.

 

La 15 zile dupa prima intamplare, am intalnit-o afara la 8:55 in frig, tremurand, cu o voce aproape terminata ma intreaba: Do you think there's actually a fire?

 

Nu am putut decat sa zambesc si sa-i spun : Not really sure. Maybe we should wait for the fire department.

 

:P

 

Hai sa ne gandim la niste ture memorabile ale unor romani peste hotare, prin Africa sau asa. Cam cum au vazut ei lumea aia?

 

P.S. pompierii nu au venit decat 5 zile. La a 6-a s-au prins si ei ca nu arde grajdul.

 

:ok:

Editat de melciu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa fim realisti..

am si eu o oarece mandrie ca sunt roman.. dar cand vii acasa, in romania, cu cineva care nu a avut ocazia sa vada lucrurile de aici inainte, e un oarece soc..

am venit cu prietena acasa. am mers la bunica mea la tara. WC in curte. la ea la bunici: piscina si palmieri. crezi ca nu vede diferenta? o vede si ii ramane intiparita in memorie.. bunica mea are si o curte in bucuresti, sector 5, pana acum 2 ani nu aveau apa , canalizare sau asfalt. wc era in curte ca la toti ceilalti vecini.

 

am luat tramvaiul si erau un loc liber si i-am zis: stai jos.. si ea se indrepta spre scaunul ala.. si a venit un tip pur si simplu a impins-o, si s-a asezat inainte ei pe scaun .. ea a facut niste ochi mari, s-a uitat la mine ca un copil care nu intelege ce si cum si i-am zis ca nu s-a miscat destul de repede.. a trebuit sa o invat si conceptul de a te inghesui sa poti sa te urci in autobuz..

 

 

am plecat de pe baneasa si in sala de asteptare un maidanez. a mai vazut si ea caini dar nu in aerpoport si nu fara stapan .. i-am zis ca traim intr-o stransa comuniune cu natura.

 

 

pentru cine zicea ca sunt zone in paris care arata mai rau ca la noi : este adevarat, sunt, dar hai sa comentam dupa ce locuim cateva luni in paris, dupa ce vezi cum e sa locuiesti intr-o casa la periferia parisului si hai sa nu cautam cele mai urate locuri, hai sa gasim o medie..

am locuit in paris si am si mers acolo de foarte multe ori. chiar as schimba bucurestiul pentru paris.

 

mai sunt dintre noi care au vizitat olanda.. cum arata un sat in olanda si cum arata in romania ?

 

ma simt acasa in romania, si chiar pentru straini poate fi un loc frumos, dar socul primei intalniri este urias. si nu va spun asta pentru ca am intalnit 2-3 turisti, ci pentru ca a trebuit sa aduc acasa oameni si sa le zic: asta e romania, aici traiesc eu, de aici vin eu... si sa le explic tot ce vedeau.. si atunci mi-a fost rusine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca a ramas asa marcat, motociclistul cu pricina cred a trecut prin sudul tarii sau Moldova :P

O data au venit aici la hotel unde lucrez niste nemti si ma intrebau unde sunt casele darapanate si oamenii saraci la tot pasul? Ca ei asa vazusera la televizor ca e Romania. Asa masini numai in Germania mai vazusera.

Apoi am inceput sa le explic imaginea gresita creata de tigani si exagerata de masss media... si de cate un turist de asta interesat sa isi faca trafic pe blog.

 

 

!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu as schimba tara asta niciodata, daca as avea bani destui.

 

De acord.Aduceam un colaborator neamtz de la Aeroprt si era siderat de nr. de Cayenne-uri si Hummer.Si-mi zice ca in tot Manheim-ul(acolo statea) sunt 2-3 si nu termina fraza si vede unul pe trotuar(!) de vanzare in 13 septembrie.Nu va zic ce fatza a facut.Si mai era siderat cum nishte copii (adica la varste fragede, nu intzelegea de unde au sumele de bani aferente...) pot conduce un X 3, Touareg etc.

 

Sa mai taca dreaq carnatzii astia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Traiesc de 8 ani in Olanda si cunosc genul de personaj care se apuca sa scrie aventuri. Adica nimic de zis,mult respect pentru calatoria sa etc. Am citit si eu ce a scris pe situl ala al lui si sincer nu ma afecteaza. Personal,am fost in locuri mult mai nasoale in Romania,Olanda,Canada etc.

Zicea bine cine zicea ca majoritatea in zona asta a Europei traiesc dupa reguli. Ca o completare, spiritul de turma pare nascut aici. Regulile sunt reguli,iti zic mereu,insa niciunul nu se inreaba cat de corecte sunt regulile. O fi bine,o fi rau ?

Un sat olandez,absolut orice sat olandez, seamana cu un acrtier rezidential vandut cu 300k / casa asa ca reactia omului e de inteles. De asemenea trebuie sa intelegeti ca Olanda e o societate calvinista : nu ai voie sa devii bogat dar nici nu ai voie sa fii sarac. Sunt si aici Cayenne si Ferrari insa aproape niciodata nu ai sa le vezi in timpul zilei in ambuteiaje. Si sunt destule. Oamenii sunt aroganti (banuiesc ca se trage de pe vremea cand erau stapanii marilor) si fac fata absolut oricarui atac frontal. Daca ii iei lateral,i-ai facut muci. Nu stiu ce este aia sarcasm si nici ce este aia rusine deci este foarte greu sa-i lasi lati la pamant. Problema este ca se ridica mereu.La fel.Media este biblia lor.Mai exact media ieftina sau gratis. Amsterdamul,Rotterdamul,Utrechtul sunt orase unde lumea este mai amestecata si deci au o conceptie diferita asupra lumii.Marea majoritate insa se multumesc cu 9-5 ,cina la 6 si culcatul la 9. Asta nu inseamna ca nu exista olandezi de treaba.Devin de treaba odata ce te cunosc insa tot reci sunt in timpul zilei.

Acum,cu noi romanii... Noi avem o mare problema. Ne enerveaza critica si cel mai mult ne enerveaza adevarul. Eram in 1998,lucrand la o firma canadiana in Ro si mi-au cazut ochii pe un raport al unui angajat detasat.Un fel de jurnal-raport. Ce zicea ala : nu am cinema dolby, nu am mall (d-abia incepea Metro pe vremea aia) , autobuzele zici ca se rup si sunt pline ochi. Nu exista restaurant unde sa se respecte gramajul sau unde sa ai o gama variata de meniuri. Imi amintesc ca am luat hartia si am dus-o la seful roman,super indignat fiind. La care mosul,ardelean el de felul lui mai mucalit : Asa,si ce nu-i adevarat din toate astea? Mi-a cazut fata,pentru ca avea dreptate. Lucrurile s-au schimbat de atunci. Nu am vazut nicaieri schimbari in peisaj mai adanci si mai vizibile ca in Romania in astia 10 ani. Cu toate astea mi-e dor de dealuri si de casele unde nu am curent si apa trebuie adusa cu galeata. Imi place soba pe care dorm la tara si slana cu tuica dis de dimineata cand prind oamenii la cosit. Am plecat "batran" din Romania si nu mai am cum sa ma schimb oricat de mult as sta pe afara. Tot roman am sa raman oricat as incerca eu sa ma conving de contrariu.

Scuzati postul lung.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu traiesc la Viena de 2 ani si recunosc ca (desi aveam o situatie buna in Ro) voi face orice sa nu ma mai intorc.

Ca orice in viata, fiecare loc are si avantaje si dezavantaje iar eu consider ca avantajele sunt mult mai multe si importante aici. Exemplele sunt nenumarate.

 

Din pacate dupa cei 19ani de la revolutie schimbarile in bine sunt inca foarte mici. Recunosc, au aparut mall-uri, masini fitzoase, gasesti de toate la magazine, avem libertatea de a iesi din tara si libertatea de exprimare etc etc.

Dar fundamental nu am argumente sa zic ca se schimba ceva xetraordinar in bine!

Sunt aspecte unde suntem inca rusinea Europei (ex: drumurile/infrastructura) si nu avem nici o scuza.

La noi totul se face cu coruptie. Si afara exista coruptie dar marea diferenta este ca aia fura dar si fac ceva. La noi fura in nestire si nu fac NIMIC pt omul care plateste taxe si impozite. Este o ignoranta incredibila.

Senzatia de nesiguranta este foarte mare cand stii ca ai o politie corupta, neeficienta si incompetenta, la fel si justitia si de aici se trag toate.

Stiti bine ca traficul devine o loterie, ca sansele ca tu sau apropiatii tai sa moara intr-un accident sunt mari si ca nimeni nu face nimic sa se schimbe.

 

Valorile din pacate in Romania din pacate sunt unele total gresite si care nu duc la nimic bun.

 

Budd spunea ca olandezii se culca la 9. Normal, nu toti. Eu cred ca mai multi pe la 10-11. Dar ce mare lucru poti face seara? sa arzi gazu la TV si sa-l vezi pe retardatul de Becali sau pe Basescu cum se cearta cu Tariceanu?

Ei se scoala devreme si au toata ziua in fata. Fac foarte mult sport, merg pe bicicleta etc etc. Sau fac ture cu motocicleta... :P Glumeam! ideea e ca fac ceva, eventual util sau sanatos. Nu pierd vremea!

 

Ma rog, m-am abatut de la topic... incecati sa-l intelegi pe omul ala. Diferentele sunt enorme.

Si nu uitati, ca aproape toate chestiile cu care noi ne mandrim, multi au de sute de ori mai bun, mai frumos... ne mandrim cu Transfagarasanul... in Alpi sunt cu gramada, mult mai inalte, cu peisaje superbe, cu drumuri impecabile si fara gunoaie la tot pasul. Ne mandrim cu nu stiu care biserica... ei in fiecare oras au cateva. Litoralul nostru a devenit o cloaca aglomerata, plina de parveniti si totul costa enorm, cu niste servicii jalnice.

Vii in Bucuresti, mare capitala... ce naiba poti sa le arati?? Un oras imputit, extrem de aglomerat, plin de gropi, de oameni amarati pe de o parte si parveniti si imbogatiti pe de alta parte, (din pacate oamenii "normali" sunt prea putini), care la prima ploaie devine plin de jeg, care are un transport in comun jalnic, unde cum parchezi sare cioara pe tine sa-i dai bani ca altfel iti taie cauciucurile?

 

Concluzia: parerea mea este ca nu este corect sa-l judecati atat pe omul asta! El are termen de comparatie!

Multi recunosc ca nu au fost niciodata plecati din tara sau au fost dar putin si nu au apucat sa inteleaga corect alta societate dar sar si acuza...

Editat de khk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bineinteles ca e o diferenta enorma. (Eu locuiesc de 1 an si 9 luni la 120km nord de Viena) - (Hai la un pescuit undeva la mijloc, la Mikulov :P )

Problema e ca ei vad la noi numai ce este rau iar in alte parti gen India sau Egipt unde este intr-adevar rau, vad numai ce este frumos.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bineinteles ca e o diferenta enorma. (Eu locuiesc de 1 an si 9 luni la 120km nord de Viena) - (Hai la un pescuit undeva la mijloc, la Mikulov :lol: )

Problema e ca ei vad la noi numai ce este rau iar in alte parti gen India sau Egipt unde este intr-adevar rau, vad numai ce este frumos.

Despre Mikulov sau altceva vb pe PM cu placere, am trecut in drum spre Brno si am si vizitat vreo 2 castele in zona aia :P

 

Legat de ce vad la noi: si noi avem, nu neg, nu sunt absurd, nu am uitat de unde am plecat si unde vin aproape in fiecare luna, de dragul oamenilor...

Dar noi avem o mare problema: nu stim sa punem in valoare ce avem! Nu avem infrastructura, nu avem aeroporturi si zboruri charter (cum au cei mentionti de tine), nu avem legi care sa incurajeze turismul, este multa mizerie, nu avem oameni care vor cu adevarat... si d-aia si ceea ce avem ramane "nevazut".

Astia stiu sa faca din orice rahat ceva de vizitat.

Editat de khk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

" Daca a ramas asa marcat, motociclistul cu pricina cred a trecut prin sudul tarii sau Moldova :P "

 

inteligent...vladut...hai totusi ca poti mai mult

 

anyway...legat de baiatul asta olandez nu cred ca are el vreo vina; asa cum spun si ceilalti e o problema legata de sistemul in care traiesc....unde au impresia ca stirile "no comment" de la euronews sunt cele mai cool; iar in excursiile astea cauta senzatii (probabil ca noi toti de altfel) - un lucru de altfel la moda in "lumea civilizata"

 

oricum asta nu ma impiedica sa zic ca baiatul e ingust la minte

 

bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu traiesc la Viena de 2 ani si recunosc ca (desi aveam o situatie buna in Ro) voi face orice sa nu ma mai intorc.

Ca orice in viata, fiecare loc are si avantaje si dezavantaje iar eu consider ca avantajele sunt mult mai multe si importante aici. Exemplele sunt nenumarate.

 

Din pacate dupa cei 19ani de la revolutie schimbarile in bine sunt inca foarte mici. Recunosc, au aparut mall-uri, masini fitzoase, gasesti de toate la magazine, avem libertatea de a iesi din tara si libertatea de exprimare etc etc.

Dar fundamental nu am argumente sa zic ca se schimba ceva xetraordinar in bine!

Sunt aspecte unde suntem inca rusinea Europei (ex: drumurile/infrastructura) si nu avem nici o scuza.

La noi totul se face cu coruptie. Si afara exista coruptie dar marea diferenta este ca aia fura dar si fac ceva. La noi fura in nestire si nu fac NIMIC pt omul care plateste taxe si impozite. Este o ignoranta incredibila.

Senzatia de nesiguranta este foarte mare cand stii ca ai o politie corupta, neeficienta si incompetenta, la fel si justitia si de aici se trag toate.

Stiti bine ca traficul devine o loterie, ca sansele ca tu sau apropiatii tai sa moara intr-un accident sunt mari si ca nimeni nu face nimic sa se schimbe.

 

Valorile din pacate in Romania din pacate sunt unele total gresite si care nu duc la nimic bun.

 

Budd spunea ca olandezii se culca la 9. Normal, nu toti. Eu cred ca mai multi pe la 10-11. Dar ce mare lucru poti face seara? sa arzi gazu la TV si sa-l vezi pe retardatul de Becali sau pe Basescu cum se cearta cu Tariceanu?

Ei se scoala devreme si au toata ziua in fata. Fac foarte mult sport, merg pe bicicleta etc etc. Sau fac ture cu motocicleta... :P Glumeam! ideea e ca fac ceva, eventual util sau sanatos. Nu pierd vremea!

 

Ma rog, m-am abatut de la topic... incecati sa-l intelegi pe omul ala. Diferentele sunt enorme.

Si nu uitati, ca aproape toate chestiile cu care noi ne mandrim, multi au de sute de ori mai bun, mai frumos... ne mandrim cu Transfagarasanul... in Alpi sunt cu gramada, mult mai inalte, cu peisaje superbe, cu drumuri impecabile si fara gunoaie la tot pasul. Ne mandrim cu nu stiu care biserica... ei in fiecare oras au cateva. Litoralul nostru a devenit o cloaca aglomerata, plina de parveniti si totul costa enorm, cu niste servicii jalnice.

Vii in Bucuresti, mare capitala... ce naiba poti sa le arati?? Un oras imputit, extrem de aglomerat, plin de gropi, de oameni amarati pe de o parte si parveniti si imbogatiti pe de alta parte, (din pacate oamenii "normali" sunt prea putini), care la prima ploaie devine plin de jeg, care are un transport in comun jalnic, unde cum parchezi sare cioara pe tine sa-i dai bani ca altfel iti taie cauciucurile?

 

Concluzia: parerea mea este ca nu este corect sa-l judecati atat pe omul asta! El are termen de comparatie!

Multi recunosc ca nu au fost niciodata plecati din tara sau au fost dar putin si nu au apucat sa inteleaga corect alta societate dar sar si acuza...

 

 

 

Subscriu in totalitate la cele spuse de tine!

 

Romania este tara in care nesimtirea, tupeul si ignoranta, sunt direct proportionale cu marca si valoarea masinii pe care o conduci!

Modul in care romanii se comporta in trafic ... spune totul!

 

Dimineata am auzit la stiri ca (asa numita) autostrada A2, va fi finalizata la sfirsitul lui 2011 - inceputul lui 2012!!!

CUM E POSIBIL ASA CEVA??? MAI STITI CIND S-AU INCEPUT LUCRARILE?

 

Cum e posibil ca turcii sa construiasca un pasaj mai mare decit cel ce se vrea a fi construit la Baneasa, IN 30 DE ZILE, in vreme ce la noi perioada (initiala)declarata de finalizare este de 6 luni????

 

Nu e nimic de mirare, atita vreme ce parlamentarii si guvernantii sunt inca in functie desi au dosare penale, si atita vreme cit politistii si magistratii sunt corupti!

 

 

Pacat, mare pacat de tarisoara asta si de toti acei (PUTINI) ROMANI ADEVARATI CARE TRAIESC IN EA!

 

 

 

Toate cele bune,

 

Aurelian

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...