Sari la conținut

ANTIGEL - Totul despre Tipuri/Clase/Comparatii

yamahaia
 Share

Postări Recomandate

Fix cu Motul am schimbat vechiul antigel chiar ieri , dar daca spui tu ca nu merita . . . . . . .

P.S. : si l-am mai bagat si nediluat ( este gata preparat ) .

Editat de ctrad
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 589
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vizitator AdrianB1

Exista antigel concentrat si antigel preparat. La cel concentrat se pune apa distilata, de obicei 1:1 dar scrie oricum pe bidon, la cel preparat nu mai pui nimic.

Link spre comentariu

la piese auto , antigel g12 1/1 cu apa distilata

daca vrei verde ia verde, daca preferi roz cumpara roz..

eu pun, in mobra(e), de 6 ani de zile glaceol rx -d zici ca e pipi de martian. nu am avut probleme cu racirea sau cu pompa de apa ;)

un litru de glaceol+un litru de apa distilata si spor

Editat de tiranspider
Link spre comentariu

Sonyy, fa asa: Cumperi Hepu G12 / G12 +, este pe la 25-30 de lei sticla de 1,5 L nediluat. 2 sticle de apa distilata de 1 L (3 Lei ambele). Faci amestecul 50-50 apa distilata + antigel. Dai drumul la antigelul vechi, torni restul de apa distilata sa clateasca cat de cat instalatia, apoi pui surubul de la pompa de apa si torni amestecul facut mai sus. Nu are rost sa dai sume colosale pe un antigel doar ca scrie pe el Motul sau alte treburi.

Dar de ce hepu si nu altceva g12, si neaparat nu Motul sau "alte treburi"? :) Intreb sincer, fara rautate. Si eu sunt de acord ca preturile la antigelul moto este exagerat de mare.

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Ai comparat "apa colorata" cu G12 si ai zis ca e mai bun G12. Ai zis si ca era hepu. Ai mai incercat si alt producator cu acelasi standard g12 sau singura comparatie facuta este cu "apa colorata"?

Pe bidonul de apa colorata, ce mai scria in afara de apa colorata? Avea vreun stas/standard?

Editat de Cesar
Link spre comentariu

Bai ce-mi place cand va contrati pe niste marci de cacao care probabil se vand numai in Romania. Restul motociclistilor din lumea asta ce s-or fi facand?.

N-am auzit in viata mea de HEPU, aici nu se vinde nimic de genul asta.

Daca vreti, va zic vreo 3-4 marci care se vand aici, sa va contrati pe-alea.. :)))

Puneti oameni buni orice (cuvant urat) de antigel, cea mai importanta prorietate a lui e .. (ghici ghicitoarea mea) sa nu inghete!.

In rest, nimic nu bate apa la coeficientul de transfer termic.

Discutii de 2lei, ca e roz ca e mov ca e (cuvant urat), antigel. Ultima oara cand am cumparat era ... incolor. :D

@Goodkat, cum papuc ai determinat tu ca ala e apa colorata? Ai folosit un densimetru? :D

Link spre comentariu

Hepu G12 e cel mai bun ca si pret/calitate. Motul pentru moto cica ar avea punctul de fierbere mai mare. iti trebuie fara silicati neaparat.

Poti sa-mi spui, te rog, pe ce te bazezi cand spui ca e cel mai bun raport pret calitate? Intreb la modul cel mai serios.

Punctul de fierbere al lichidului de racire in instalatie este influentat cel mai mult de presiune. Si ideal ar fi sa nu ajunga la temperatura respectiva.

Hepu e o marca nemteasca, eu o prefer in detrimentul altor marci. E ieftin

Probabil ca asta e unul dintre motivele subiective pentru care il recomanzi :)

Eftin si bun

Link spre comentariu

Antigelul de la Motul se numeste Motocool si l-am ales ptr plaja ridicata a punctului de fierbere .

- 25 / 133 gr C

Link spre comentariu

Ok, am inteles acum.

Ala hepu e cel mai bu pentru ca e produs la bundesrepublik dar e si foarte eftin :D

Oare insa nu e la fel de eftin cum e cel produs in romania pt romani?

Adica un fel de low cost pt nemti la fel de low cost precum G12-le romanesc?

Link spre comentariu

De obicei folosesc HEPU....dar am folosit la vitezane si antigel romanesc la 8 lei litrul....daca il schimbi la 2 ani...

Editat de s@rpe
Link spre comentariu

De obicei folosesc HEPU....dar am folosit la vitezane si antigel romanesc la 8 lei litrul....daca il schimbi la 2 ani...

Exact!

Multa lume omite sa faca aceasta operatiune. Pui mai ieftin, de acord, dar macar il schimbi la perioada recomandata.

Link spre comentariu

citesc si ma minunez ,cum o intrebare pusa de un copil de 14 ani ( cu toate ca are 21) incinge atatea spirite.............vinul cum se bea ?...sprit, sau apa separat ???????? e de coma...... :funny: :funny: :funny: .Daca se ducea sa cumpere antigel de la primul magazin,afla pe loc toate informatiile,ba mai si pleca cu antigel acasa.

p.s.- din profil,reiese ca vrea sa socializeze si sa posteze cat mai mult..............copii din ziua de azi....

- apreciez totusi efortul colegilor de ai oferii informatii.

Un sezon fara evenimente !

Link spre comentariu

citesc si ma minunez ,cum o intrebare pusa de un copil de 14 ani ( cu toate ca are 21) incinge atatea spirite.............vinul cum se bea ?...sprit, sau apa separat ???????? e de coma...... :funny: :funny: :funny: .Daca se ducea sa cumpere antigel de la primul magazin,afla pe loc toate informatiile,ba mai si pleca cu antigel acasa.

p.s.- din profil,reiese ca vrea sa socializeze si sa posteze cat mai mult..............copii din ziua de azi....

- apreciez totusi efortul colegilor de ai oferii informatii.

Un sezon fara evenimente !

Off topic,zise ala care e intelept si e batran,care e problema daca intreb?intotdeauna vreau sa aflu si parerea altora inainte sa fac anumite lucruri

On topic,am luat G12 cu apa distilata evident

poate sunt persoane care chiar nu stiu cu ce se bea antigelul si ar fi de folos postarile celorlalti

Editat de sonyy
Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Cititi bine ce scrie goodkat, ca zice bine. Mai ales partea cu 'spalarea' instalatiei cu apa distilata, de inspiratie cb500r :)

hepu g12 rosu, 50-50 cu apa distilata.Orice ati lua, sa fie pt motoare cu bloc de aluminiu si neaparat FARA SILICATI.

Motocool e insanely expensive. Acu depinde si cat ati dat pe mobra...

Link spre comentariu

• l.u.v changed the title to Lichid racire