Sari la conținut

Culturism si fitness

P   T   R
 Share

Postări Recomandate

Wow...felicitari!

In general oamenii de rand isi intind ligamentele de la triceps cand fac....triceps!

Ce ai reusit tu e o adevarata performanta!

Felicitari :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 3,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

man nu esti normal.ma jur ... am ras cu lacrimi.

sa fim ontopic... omul a cerut un ajutor.eu pentru dureri de genu am luat flexit lichid.si ma ajutat,dar asta a fost acum 2 ani.

Link spre comentariu

A luat careva "Animal Flex"? Cred ca mi-am intins un ligament la cot facand triceps :(

Nico eu am auzit in sala lucruri bune despre produs , nu uita ca are overall rating 9.3/10 pe bodybuilding

ceea ce este excelent

o sa tin cont PTR ! 10X!

Link spre comentariu

Wow...felicitari!

In general oamenii de rand isi intind ligamentele de la triceps cand fac....triceps!

Ce ai reusit tu e o adevarata performanta!

Felicitari :P

Cate ligamente sunt care trec prin cot? Doar alea de triceps? Eu nu ma pricep dar cred ca sunt mai multe. Am incercat doar sa va zic sa vad daca a mai avut careva exact asta...

PTR,cmd, mersi, cred ca o sa-mi iau Animal Flex din asta ca am mai citit pe net si baietii il recomanda.

Link spre comentariu

Ligamentele tin articulatiile sa nu se dea peste cap!

Articulatia e aia care leaga doua sau mai multe oase!

Iar tendon e ala care fixeaza muschiul pe os!

Deci nu exista legatura intre cot si umar! :P

Link spre comentariu

Sergiule, fara suparare, las.o balta. Omul are o leziune la cot si tu ii tii lectie de anatomie de a 7.a. Tricepsul fiind extensor al antebratului, iar cotul articulatia asupra caruia isi exercita functia, e oarecum normal ca acolo vor aparea cel mai frecvent si leziunile. De prima intentie as recomanda analgezie, de ex. Ibuprofen, si pauza de la efort, iar daca problema persista, pentru testarea unei leziuni/instabilitati a complexelor ligamentare colaterale se face un stres test sub radiograf mobil, deci tot la un ortoped bun. :)

Link spre comentariu

Sergiule, fara suparare, las.o balta. Omul are o leziune la cot si tu ii tii lectie de anatomie de a 7.a. Tricepsul fiind extensor al antebratului, iar cotul articulatia asupra caruia isi exercita functia, e oarecum normal ca acolo vor aparea cel mai frecvent si leziunile. De prima intentie as recomanda analgezie, de ex. Ibuprofen, si pauza de la efort, iar daca problema persista, pentru testarea unei leziuni/instabilitati a complexelor ligamentare colaterale se face un stres test sub radiograf mobil, deci tot la un ortoped bun. :)

Mersi, acu' o sa cerem si indrumari catre acei "ortopezi buni" :)

Eu am decis asa, pauza totala 2 saptamani, apoi o sa ma incalzesc bine si voi face cu greutati mai mici o perioada (daca merge), fara extensia tricepsului izolat.

Am luat si suplimentul minune, ma bombardez si cu asta:

post-7144-0-13085700-1394192434_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mersi, acu' o sa cerem si indrumari catre acei "ortopezi buni" :)

Eu am decis asa, pauza totala 2 saptamani, apoi o sa ma incalzesc bine si voi face cu greutati mai mici o perioada (daca merge), fara extensia tricepsului izolat.

Am luat si suplimentul minune, ma bombardez si cu asta:

Animal flex e fix pix, am luat zilnic pina am golit 2 cutii pline. Nici un rezultat, durerile au crescut. Dupaia, am bagat tone de cartilaj de rechin= rezultat 0. La impins la pietp, prima serie cu bara goala de 20kg, ma durea de ma c...am pe mine. Numai cura cu decadurabolin, combinat cu pauze suficient de lungi intre 2 sedinte de piep, umeri, triceps (care solicitau umarul), m-au scapat de boala asta. Ma uit la colegii de la sala, foarte multi au aceeasi pb cu durerile la umeri, se scoala de pe banca si se iau cu mina de umar.

Link spre comentariu

Poate ganterele erau in Lbs.

Daca erau in Kg poate doar le dadea de-a dura prin sala.

nici macar incalzirea nu o fac cu 50lbs :), te salut

da... ai inteles perfect ce am vrut sa-ti spun

Nico incearca concomitent cu AnimalFlex sa-ti cumperi si o cutie de Optimen (vb cu Jagi)

Link spre comentariu

Bai fratilor...suplimentele sunt apa de ploaie cand ai o problema de sanatate!

Deca este un MEDICAMENT...deci e mult mai recomandat plus de asta riscurile de sanatate sunt atat de mici chiar inexistente as putea spune!

Deca e poate steroidul de care poti abuza cel mai mult fara sa nu patesti nimic!

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Esti pe aratura, Filipe. Un om cu cativa ani de sala poate lucra cu gantere de 50 kg impinsuri la piept, indreptari, ramat cu un brat etc. Dar ai vrut si tu sa te dai interesant, nu?

Nu orice om cu cativa ani de sala (poate 10), poate sa faca ce spui tu cu ganterele de 50 Kg, mai ales impins de la piept.

Este o greutate mare pentru orice culturist amator.

Dintr-o provocare si o caterinca pe facebook m-am ales cu o poza la sala, eram dator cu o poza pe aici:

salut!

Faci vreun exercitiu cu ganterele de 50 Kg? Care?

Editat de mianmar23
Link spre comentariu

Nu orice om cu cativa ani de sala (poate 10), poate sa faca ce spui tu cu ganterele de 50 Kg, mai ales impins de la piept.

Este o greutate mare pentru orice culturist amator.

salut!

Faci vreun exercitiu cu ganterele de 50 Kg? Care?

Nu fac aproape nimic cu gantere de 50kg. Daca m-ar ajuta cineva poate as putea sa fac piept,dar cum ma antrenez singur nu le pot manevra. La umeri am facut cu 35kg cu balans la prima ridicare ca nu ma duce bicepsul. As mai putea sa fac ramat cu o mana,dar prefer sa fac cu 35kg cam 8-10 repetari.

Daca as vrea sa fac repetari putine gen 4-5 sigur as putea, dar imi trebuie partener si eu drept sa spun nu mai vreau sa cresc, vreau doar sa ma mentin si sa mai dau jos grasime.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Dintr-o provocare si o caterinca pe facebook m-am ales cu o poza la sala, eram dator cu o poza pe aici:

ce esti asa incordat domnu? :)) felicitauri! Din cunostintele mele minime de culturism, o sa iei in greutate cateva kg la inceput, si abia dupa aia o sa scada si grasimile. Pe de alta parte sunt de parere ca daca vrei sa slabesti trebuie sa faci ceva gen fitness, multe repetari cu greutati mici si mult cardio. Haida spor!

PS: nu ma impuscati, nu stiu prea multe, nu imi place sala, si mi`a mai dat si mama natura un fizic pt care ma injura lumea ... :D

Editat de Zven
Link spre comentariu

ce esti asa incordat domnu? :)) felicitauri! Din cunostintele mele minime de culturism, o sa iei in greutate cateva kg la inceput, si abia dupa aia o sa scada si grasimile. Pe de alta parte sunt de parere ca daca vrei sa slabesti trebuie sa faci ceva gen fitness, multe repetari cu greutati mici si mult cardio. Haida spor!

PS: nu ma impuscati, nu stiu prea multe, nu imi place sala, si mi`a mai dat si mama natura un fizic pt care ma injura lumea ... :D

Zven,am slabit 22kg in 6 luni,deci eu zic ca se duc si grasimile daca te tii de dieta si de sala!:D

Link spre comentariu

M-am apucat si eu de aproape o luna de sala... prima oara-n viata. Pentru a castiga masa si pt sport nu pt slabit sau sa ma fac pachet.

Fac exercitii pe grupe 5 zile/sapt.

1.Piept

2.Spate

3.Brate

pauza

4.Umeri trapez

5. Picioare

pauza

Cu exercitii pt abdomen, intercostali la sfarsitul fiecarei zile dupa grupa.

Iau GFX-8 - un shake pe zi (nu doua) si CarboPlus (o cupa, nu doua)... incerc sa nu ma bazez pe prafuri si pastile

Am luat aproape 3kg dar hai sa zic 2kg curate de cand m-am apucat si se vad mai ales la piept si brate. Nu fortez, fac pentru mine nu sa impresionez asa ca nu ma fortez cu greutati, fac cu cat pot. DAR...

Intrebarea este: Ce sa iau pentru articulatii sa nu apara probleme sau neplaceri? Merci

...am totusi 30 de ani :D

Editat de BlackLord
Link spre comentariu

..........

Intrebarea este: Ce sa iau pentru articulatii sa nu apara probleme sau neplaceri? Merci

...am totusi 30 de ani :D

De cand am problema asta la cot m-am documentat un pic pe tema articulatiilor, din citit pe net, am fost si la doctor. Se pare ca la un moment dat muschii pot deveni mai repede mai puternici decat ligamentele si articulatiile pot fi afectate.

Pe scurt ce am citit ca e bine sa faci:

- incalzire (aducerea corpului si tuturor organelor in temperatura printr-un cardio de 7-10 minute) plus incalzire generala si incalzire cu greutatea usoara la prima (primele) serie a unei grupe;

- hidratare cu apa si minerale/vitamine; articulatiile trebuie sa aiba apa si alte chestii deci hidratare multa si atentie la cafea si ceai verde, astea deshidrateaza (eu eram la dieta si beam cam multa cafea si ceai verde cand mi-am bulit usor ligamentul la cot);

- pe langa apa/vitamine/minerale poti lua suplimente care ajuta, eu am luat Animal Flex, inca nu am terminat cutia si nu stiu ce sa zic - cred ca m-a ajutat dar eu nu am avut o problema grava. Suplimentele sunt pe baza de glucozamina, condroitina, colagen,etc. Cam ce contin si Artrostop-urile astea de le mai face reclama la TV.

- streching dupa antrenament (asta recunosc ca nu prea fac,dar poate ar trebui);

Cam asta e parerea generala din ce m-am documentat eu.

Link spre comentariu

Intrebare pt cei care au niste ani de sala in spate.. am mers 6 luni la sala cu lucrat intens(pauze de 1-2 min) si banda HIT cate 10-15 minute la incalzire si mi'a mers bine, dar cam obositor. Cu un suport de proteina din zer in ultimele 3 luni, am pus per total cam 6 kg cu grasime relativ putina. In astea 6 luni am avut cam o luna pauza cumulat.

Problema e ca in ianuarie m'a lovit o depresie cam rau si m'am lasat de sala pt ca nu mai puteam sa continui. Supraantrenament mai era ocazional, probabil cand nu mancam/dormeam bine(nu prea depaseam 1h in sala la stilul asta de antrenament). De 3 luni n'am mai mers si depresia inca persista, n'am mai mancat and stuff, am slabit si tot tacamu'.

Intrebarile mele ar fi: e probabil ca antrenamentul sa fi provocat depresia?(de multe ori nu puteam sa dorm noaptea pt ca trageam seara pe la 8-9)

Ar putea sa ma ajute o reintoarcere la sala, sau sa astept pana imi revin calumea?

Rog sfaturi avizate, nutritia si antrenamentele sunt niste chestii foarte delicate pe care nu avem cum sa le stim toti si nu tre' neaparat sa ne dam smardoi de dragul postarii.

Merci :cheers:

Link spre comentariu

Problema e ca in ianuarie m'a lovit o depresie cam rau si m'am lasat de sala pt ca nu mai puteam sa continui. Supraantrenament mai era ocazional, probabil cand nu mancam/dormeam bine(nu prea depaseam 1h in sala la stilul asta de antrenament). De 3 luni n'am mai mers si depresia inca persista, n'am mai mancat and stuff, am slabit si tot tacamu'.

Intrebarile mele ar fi: e probabil ca antrenamentul sa fi provocat depresia?(de multe ori nu puteam sa dorm noaptea pt ca trageam seara pe la 8-9)

Ar putea sa ma ajute o reintoarcere la sala, sau sa astept pana imi revin calumea?

Eu n-am intalnit printre prieteni mei vreunul sa fi avut probleme de genul de la sala. si sunt unii seriosi care fac de ani de zile. Si vorbind despre mine, lucrand intr-un domeniu stressant ca naiba, inconjurat de c.retini toata ziua, ajung terminat acasa (bonus cate o durere de cap), Cand ma pun sa fac miscare, se schimba total ziua (in bine ma refer). Cand nu...pai cred ca as putea spune ca sunt deprimat :) Deci la mine de obicei lipseste imboldul. Cand incepusem cat de cat sa ma tin de exercitii (acasa), m-a troznit cate o raceala (in 6 luni am 2 raceli destul de puternice), cum nu am avut pana acum (maxim 1 data pe an raceam usor). Parerea mea sa iti gasesti un partener (prieten mai bun) si sa va ajutati reciproc sa va tineti de sala (de obicei moralul e mai bun cand sunteti 2, pt. ca va ajutati unul pe altul. Cand unul nu are chef, are celalalt si trage si de 'lenesul' celalalt).

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Culturism si fitness