Sari la conținut

Situatii din trafic

Postări Recomandate

De saptamana trecuta:

La 50m de intersectie, din 2 benzi se fac 3, mai apare una pt stanga, primele 2 fiind pt inainte. Eu pe banda 2, pe banda 1 un mos (cu nevasta in spate) cu un multivan, ceva. Mosul trage de volan si se urca pe ambele benzi, inclusiv peste mine. Viteza mica, franez, mosul opreste 5m mai incolo si, cand trec pe langa el, ii fac semn la oglinda. Deschide geamul si ma intreaba ce vreau. Zic... oglinzi, asigurare cand schimbi banda etc. Care schimbat banda, ca-s pe banda mea. Esti pe 2 benzi. Nu-i adevarat, e una singura aici si una pt stanga. Prietene... ai 1,5m pana la bordura... esti pe 2 benzi, ai dungi (cam sterse) pe jos... faza care m-a enervat de-mi venea sa-l pocnesc "de aia muriti ba, ca mergeti asa". M-au apucat dracii si mosul mai si ridica mana la mine pe geam...

Urcare pe langa academia militara, eu pe banda 2, de pe o straduta din dreapta iese un taxiu furtunos, direct pe banda 2 in fata mea, frana brusca, claxon, injuraturi. Fix din motivul asta ma feresc de banda 1 acolo. La semafor ajunge intr-un final in spatele meu si comenteaza ca sa vorbesc frumos. O cioara burtoasa care, intr-un final, n-a coborat din masina (desi l-am invitat sa faca prima miscare), dar m-a amenintat ca-mi da 2 cu briceagul. I-am urat sa si-l bage in poponeata :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4,6k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asta zic si eu de mult, calmeaza spiritele imediat daca i-o prinzi in ochi. Dar n-am apucat... plus ca e relativ greoi sa te misti repede cu manusile pe maini si sa-l apuci de la curea, sa-l apesi etc.

Link spre comentariu

Vizitator goe 75

Este un lucru bun ca multe din pataniile astea sunt doar imaginate ca altfel am avea si o rubrica cu motociclisti melteni bagati in spital de automobilisti cocalari si viceversa.

Ma refer la pumni ,picioare ...

Editat de goe 75
Link spre comentariu

Sambata 12 Iunie am plecat cu un prieten din Bucuresti spre Mamaia pentru Seawolves party, doua motociclete.

Drum frumos, vreme asemenea, totul a fost zen.

Am coborat de pe A4 in Ovidiu si nu am luat-o pe drumul vechi prin Navodari ca il stiam spart si am zis sa trec prin Ovidiu - Constanta dupa care Mamaia.

Partea proasta este ca intre Ovidiu si Mamaia mult preaminunatii de la drumuri si poduri au ras asfaltul si l-au lasat asa, cu acele zgarieturi adanci de 3-4 cm in lungul drumului pret de cativa km buni pana la primul semafor la intrare in Constanta.

Puteti sa va inchipuiti ca aceel adancituri din asfalt nu fac o placere din condusul motocicletei si trebuie sa te concentrezi mult si bine si sa strangi din sfincter mai ceva ca o studenta virgina ca sa nu dai cu tartitza de Terra.

No, amu dupa toata strangerile de rigoare mai apare un tartan ostenit cu Audi A6 nr. B xx WOX care imi dadea flashuri si claxona ca u bezmetic sa ma dau la o parte.

Avand in vedere cum se prezenta calea de rulare l-am trimis in origini, cu capul inainte ca sa nu greseasca gaura, si mi-am vazut de drum mai ales ca mai erau aproximativ 150m pana la semafor si se termina "aratura".

Bineinteles ca grobianul cu Audi nu putea sa aiba rabdare, ca doar trebuia sa ii arate pipitei din dreapta ce mare macho este el pe persoana fizica si ma depaseste prin dreapta, oglinda trece la cativa cenimetri de cotul meu, dupa care se baga in fata mea si franeaza brusc pentru ca era rosu la semafor si se formase coada.

Fiorul care mi-a trecut din gaura curului pana in varful capului cand am simntit curentul de aer creat de oglinda in dreptul mainii drepte aproape ca m-a facut sa ma dau jos la semafor si sa ii mut, permanent, oglinda de pe masina, dar judecata cea de pe urma mi-a impus sa ma calmez.

Bottom-line: Daca il mai intalnesc prin trafic si se va comporta la fel ii voi pregati o punga cu kko pentru acea oglinda.

Editat de Adixgl
Link spre comentariu

Cred ca o sa-mi iau un spray iritant lacrimogen pentru alde astia. Vara merg baietii cu geamul deschis un fas de o secunda il calmeaza 15 minute din condus.

Asta zic si eu de mult, calmeaza spiritele imediat daca i-o prinzi in ochi.

Si daca nu i-o prinzi ? :) Stati mai bine linistit cu metode de genul asta pt ca va faceti mai multe probleme decat rezolvari.

Ori ii bati in geam, il rogi sa se dea jos si 1. te multumesti cu "umilirea" ca se va baricada in masina cu privirea in fata 2. coboara, il faci sa dea primul si apoi ii rupi schinarea 3. daca la pct 2 e pe dos, aia e, se mai intampla :)

Ori daca chiar e ghiorlan si o merita dar ai sanse sa se intample pct 3. mai bine iei oglinda cu tine si iti vezi de drum :)

Dar cel mai sanatos si ieftin este doar sa iti vezi de drum si sa te bucuri in sinea ta ca nu esti la fel de ghita ca el.

Link spre comentariu

Dar cel mai sanatos si ieftin este doar sa iti vezi de drum si sa te bucuri in sinea ta ca nu esti la fel de ghita ca el.

Asta imi zic si eu si, de vreo 2 ani, ma tot abtin sa ma mai iau la bataie... dar ma mai mananca (imi sare tandara mai usor :P ) uneori. Si de la faza de cand a aparut unul din spate si n-am mai avut ce sa le fac, parca ar fi bun si un spray din asta.

Link spre comentariu

Astazi m-a lovit, din spate, un om pe o trotineta electrica. Ne-am imprastiat amandoi...ca-n filmele cu prosti.

Ce gume avea ? :laugh:

TAre cum te-ai sprijinit pe capatana lui dupa ce ai lasat mobra jos :laugh: Priceless...

Link spre comentariu

„Found new Hardware. Install it now?”

L-am percutat și io pe @Zidu acum mulți ani, cu bicicleta! Alergam să-l prind, aveam cca 50 km/h cînd s-a pus roșu. Am început să frînez, dar n-am reușit să opresc de tot decît după ce l-am atins! N-a căzut niciunul dintre noi, dar am făcut haz! :D

Link spre comentariu

Aici ar fi fost bine o asigurare de raspundere civila.

a propos, Ducati B 614 MAI, nu e frumos sa traversezi linia de tramvai pe trecere de pietoni.

Link spre comentariu

Fondul ăla nu intervine de capul lui. Păgubitul trebuie să apeleze la el cînd nu mai are altă soluție.

Link spre comentariu

Aici ar fi fost bine o asigurare de raspundere civila.

Pai da, apelezi la aia, aia iti dau banii de reparatii si ii recupereaza ei de la vinovat in instanta. Nu stiu daca merge si la astia care nu au cum sa-si faca rca gen peitoni sau ciclisti.

Uite soluția! Eu, ca ciclist, am avut așa ceva. N-am avut o poliță foarte scumpă - mult mai puțin ca un RCA, dar suma asigurată era undeva la 5000 de euro, pagubă pe care n-aș fi produs-o decît dacă făceam o daună totală, greu de crezut... Ideea e că-mi convenea, că aveam asigurate și daune pe care le-aș fi produs în alte situații, gen: inundat vecinii, scăpat vreun obiect pe mașina vecinului (care mă derranja cu manele - deci „din greșeală” :D ) și altele... Nu știu dacă mai vinde vreo companie astfel de polițe.

Link spre comentariu

Pe Batistei, spre Inter... din dreapta, cu cedeaza, vine un smart (condus de o femeie, cu barbatul in dreapta ei). Opreste, se uita in dreapta, se uita in stanga, la mine (ni s-au intalnit privirile), intoarce capul si face dreapta pe Batistei, fix in fata mea. Claxon, franez usor ca aveam viteza mica, ii vazusem deja privirea pierduta, franeaza in mijlocul intersectiei... trec pe langa ea si ma uit in oglinda, barbasu ii facea scandal :))

Aproape de academie, jos, plec pe banda 1 de la semafor, pe 2 un mos cu un clio, curba la stanga ca sa mergi spre academie... evident ca iese din curba pe banda 1, fix in fata mea. Din nou, ma asteptam si n-am accelerat pe curba... il claxonez, ii dau flash, trec prin stanga lui cu claxon...nimic, mosul era cu privirea fix in fata, nu vedea/auzea nimic in jur.

Si toate astea mergand cu 30-40 km/h, cu farul si proiectoarele aprinse, cu ditamai animalu' de mobra. Tot invizibil sunt :))

Link spre comentariu

un smart (condus de o femeie....

Da' ti-am povestit cand a dat sa plece de la semafor, dar in directia gresita - cu spatele, un smart din asta? :crack:

Link spre comentariu

Facut de dimineata 100km, pe racoare. In afara localitatii, un cutzucutzu s a decis ca vrea sa imi vada mobra de aproape. Concluzia, testat reflexe plus franare de la 80 la 0. Cutzu tot pe mijloc, fara agitatie, desi eu claxonam de zor. Ba mai si vine la mine. De acum,aveam stand off :)) 10 minute mai incolo, nea gheo cu camionul,parcat intre salcii la umbra,iese in drum,ca asa vrea el.tot pe la 70 80 aveam, vad ceva negru de se misca pe langa salcii si reduc, apoi iar proba de franare cand nea gheo iese de tot.in rest, racoare, baligi, aer curat. Din pacate, acum nu mai e racoare:))

Link spre comentariu

Facut de dimineata 100km, pe racoare. In afara localitatii, un cutzucutzu s a decis ca vrea sa imi vada mobra de aproape. Concluzia, testat reflexe plus franare de la 80 la 0. Cutzu tot pe mijloc, fara agitatie, desi eu claxonam de zor.

Replica animalului: Nu l-am vazut.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Situatii din trafic
  • Vizitator pinned this topic