Penetru Postat Noiembrie 12, 2022 Share Postat Noiembrie 12, 2022 Ghilimelele sunt de la mine. Omul de "afaceri" Sorin Ovidiu Vîntu îl acuză pe Elon Musk că ar fi cel mai mare șpăgar al planetei. SOV spune că Musk și alți bogați care au interes să promoveze energia verde au generat prin cumpărarea oamenilor de știință isteria încălzirii globale, totul cu scopul de a vinde mașini electrice, care sunt, mai spune Vîntu, o mare țeapă. Toată existența umanității are la bază carbonul. Toate schimbările climatice care au loc sunt niște cicluri naturale ale planetei. Cei care au corupt oameni de știință cu șpăgi, politicieni, sunt cei care au interes în energia verde, în frunte prietenul vostru, Elon Musk, regele șpăgii mondiale, care vrea să își vândă rahatul ala de Tesla. Mașinile electrice sunt o mare țeapă. Perioada de încărcarem durata, costurile fac ca aceste mașini să fie niște mofturi, dar lui Musk îi merge. Fac scandalul ăsta penibil că din cauza bășinilor vacilor se încălzește planeta, spune Vîntu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Noiembrie 12, 2022 Share Postat Noiembrie 12, 2022 Mda...... teorii ale conspiratiei, oameni "celebri" gen SOF de a caror pareri trebuie sa tinem cont......incalzirea globala nu exista. Acum 500 ani, pamantul era acoperit in proportie de 80% de paduri. Intre timp, am ars lemnul de am ajuns la acoperire de doar 30%. Am mai ars si carbonul inmagazinat in subteran (petrol, carbuni) de aproape le-am epuizat. Dar incalzirea globala nu exista, atmosfera nu contine mai mult carbon fata de acum 500 ani, iernile sunt la fel de lungi si pline de zapada ca si in copilaria noastra. Pana una-alta, vad ca cei nemultumiti de electrificare sunt fix parerologii care nu detin asa ceva. Eu, ca si posesor, sunt atat de nemultumit incat luna viitoare imi ajunge si a 2-a electrica. Si in 2-3 zile termin si cu montatul unor panouri fotovoltaice pe casa. Acum 8 ore, ENEOS a spus: Timpul e singura resursă limitată strict, nu îl poți nicicum cumpăra. Pe bune? Eu as spune ca e singura resursa a omului ce se poate cumpara frecvent. 8 ore frecvent contra unui salariu lunar. Adica, daca eu castig 50 lei/ora, iar daca imi fac un calcul ca ma duc pana nu stiu unde cu electrica, mai astept 1 ora la un incarcator public dar economia e de 100 lei, mi-e cam clar ca merita acea ora pierduta. Dar na...daca voi sunteti toti boieri...... Nu va cumpara nimeni timpul. Si, apropos de pierdut timpul la incarcare, la mine asta e o exceptie, poate odata la 2 luni. In rest, alea 6 ore cat se incarca masina in fata casei, eu dorm atat de bine..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Noiembrie 12, 2022 Share Postat Noiembrie 12, 2022 (editat) Toți ne vindem cumva timpul, buba e că nu-l putem cumpăra! Editat Noiembrie 12, 2022 de ENEOS Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Noiembrie 12, 2022 Share Postat Noiembrie 12, 2022 O dam in balarii. Eu sunt patron, micut dar patron. Am un singur angajat, tragem amandoi la mini-firma mea zilnic. Eu ii cumpar angajatului alea 8 ore/zi. Al 2-lea Spring va fi pentru angajat, pentru frecus in Bucuresti si incarcare noaptea, in fata casei mele. Electricele astea mici sunt perfecte pentru asa ceva. Nu sa il trimit pana la Constanta si inapoi, ci strict pentru frecus zilnic. Eu, ca si patron obisnuit sa gandesc in cifre, imi fac un calcul si vad ca in 5-6 ani amortizez cu totul Spring-ul numai din diferenta de pret la carburant. Pe cand angajatului nu-i prea convine, ca deh....daca ramane pe undeva in pana prostului? Daca vrea sa ia masina sa se duca si cu familia la munte, asa cum face orice angajat cu masina de la firma... Asa ca recunosc, din punct de vedere financiar o masina electrica e solutia, daca ai resurse sa o achizitionezi si pret de curent de acasa. Daca nu....GPL. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Noiembrie 12, 2022 Share Postat Noiembrie 12, 2022 Ti-ai pus/iti pui panourile cumva cu o firma de la Piatra Neamt? Imi pare foarte cunoscuta dispunerea echipamentelor, precum si modelul lor Mi se pare ciudat ca sunt puse la indoiala anumite cheltuieli care aduc niste beneficii, dar nu sunt puse la indoiala cheltuieli care nu aduc nici un beneficiu. Sau in cel mai bun caz un beneficiu minor. Cum ar fi celebrul argument de care am parte: cu banii de panouri iti luai si tu o masina adevarata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea.cazachevici Postat Noiembrie 13, 2022 Share Postat Noiembrie 13, 2022 Panourile sunt puse cu firma Genway, invertor Huawei si panouri Ja Solar 385. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Noiembrie 13, 2022 Share Postat Noiembrie 13, 2022 Eu fiind cetățeanul de la bloc mi-aș pune panourile fotovoltaice pe capota automobilului. https://piataauto.md/Stiri/2022/11/Un-roman-din-Bucuresti-si-a-transformat-VW-ul-Golf-Mk2-intr-o-masina-electrica-cu-panouri-solare/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tzitzicat Postat Noiembrie 22, 2022 Share Postat Noiembrie 22, 2022 https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/electromobilitatea-o-rerevolutie-care-2221581.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Penetru Postat Noiembrie 22, 2022 Share Postat Noiembrie 22, 2022 S-a dus vara, oare or exista panouri care să facă electricitate din întuneric sau din ploaie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sasesase Postat Noiembrie 22, 2022 Share Postat Noiembrie 22, 2022 1 hour ago, Penetru said: S-a dus vara, oare or exista panouri care să facă electricitate din întuneric sau din ploaie? Moara de vant pentru intuneric Turbina pentru apa Problem solved Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Noiembrie 23, 2022 Admin Share Postat Noiembrie 23, 2022 https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-25919001-tesla-isi-continua-prabusirea-piata-cifrele-dezastrului.htm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Noiembrie 23, 2022 Share Postat Noiembrie 23, 2022 O bulă, la fel ca bitcoin. Creșterea aia nu cred că a fost una sănătoasă, nici în cazul Tesla și nici al bitcoin. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Noiembrie 23, 2022 Share Postat Noiembrie 23, 2022 (editat) Toate "high tech-urile" se duc pe plua, si UiPath se duce in jos. O sa fie surplus de IT-isti... Editat Noiembrie 23, 2022 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sasesase Postat Noiembrie 23, 2022 Share Postat Noiembrie 23, 2022 36 minutes ago, ENEOS said: O bulă, la fel ca bitcoin. Creșterea aia nu cred că a fost una sănătoasă, nici în cazul Tesla și nici al bitcoin. Normal ca nu a fost sanatoasa, DAR in cazul Tesla e mai mult din cauza campaniei impotriva lui Musk. (Compania a fost scoasa din S&P500) In principiu leftistii care ii faceau statui lui Musk, bagau miliarde in Tesla si umblau cu avansuri de mii de dolari fara ca macar sa vada masini, aia acuma ingroapa incet compania. 21 minutes ago, Nguyen said: Toate "high tech-urile" se duc pe plua, si UiPath se duce in jos. O sa fie surplus de IT-isti... Cele din zona Social Media in special, nu IT-ul in general. E cumva normal, pandemia a creeat o bula umflata in zona asta, apoi oamenii s-au cam saturat de felul in care aceste companii au cautat sa influenteze si sa promoveze anumite aspecte, care s-au dovedit false. Sau pur si simplu multi s-au saturat. UiPath se duce in jos din alte motive, cu toate ca is lideri mondiali in RPA, multe companii aleg sa isi faca automatizariile inHouse. Ei nu vin cu ceva patentat pe piata, asa ca ideea lor buna, este pusa in practica si de altii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Noiembrie 23, 2022 Share Postat Noiembrie 23, 2022 (editat) Acum 31 minute, sasesase a spus: E cumva normal, pandemia a creeat o bula umflata in zona asta, E bine,o sa avem mai multi oameni (IT-isti) pe Glovo. Editat Noiembrie 23, 2022 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sasesase Postat Noiembrie 23, 2022 Share Postat Noiembrie 23, 2022 3 hours ago, Nguyen said: E bine,o sa avem mai multi oameni (IT-isti) pe Glovo. Sa inteleg ca faci si tu Glovo? Am auzit ca si astia o duc un pic mai rau de cand cu majorarea preturilor. Poate pe Bucuresti mai merge treaba, dar in provincie, nu mai este ce a fost. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Noiembrie 23, 2022 Share Postat Noiembrie 23, 2022 Acum 8 minute, sasesase a spus: Sa inteleg ca faci si tu Glovo? Nu, dar ocazional apelez la ei si cateodata se plang ca au prea multe comenzi de livrat. Asa ca acum vin forte noi, vor livra mai repede Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sasesase Postat Noiembrie 24, 2022 Share Postat Noiembrie 24, 2022 23 hours ago, Nguyen said: E bine,o sa avem mai multi oameni (IT-isti) pe Glovo. Te-ai bucurat prea repede. https://finance.yahoo.com/news/jaguar-land-rover-braced-recruit-174234684.html Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Noiembrie 24, 2022 Share Postat Noiembrie 24, 2022 (editat) Acum 23 minute, sasesase a spus: Te-ai bucurat prea repede. N-au nici o sansa, in industria auto nu poti sa o labaresti ca la Facebook si twitter, aia pun biciul pe tine... Editat Noiembrie 24, 2022 de Nguyen Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Noiembrie 24, 2022 Share Postat Noiembrie 24, 2022 La 11.11.2022 la 19:00, ENEOS a spus: Cât valorează timpul tău, utilizatorule de mașină electrică? Arata-ne pe imagine unde te-a atins masina electrica aia rea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TheHuskyCrobats Postat Noiembrie 28, 2022 Share Postat Noiembrie 28, 2022 La 23.11.2022 la 9:28, l.u.v a spus: https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-25919001-tesla-isi-continua-prabusirea-piata-cifrele-dezastrului.htm Nu are legatura cu masinile electrice ci cu economia in general. Se specifica in text "Acest declin spectaculos reflectă un exod mai amplu din așa-numitele „growth stock”, acțiuni ale unor companii care se bazează pe creștere continuă", investitorii au vabdut masiv ca sa incaseze prfiturile. Am un prieten care si-a luat o Tesla Y recent, m-am urcat si eu in ea sa caut acele finisaje lamentabile de care se plang majoritatea celor care nu au vazut masina. Trebuie sa recunosc ca automobilul este spectaculos. Nu mi l-as lua din cauza pretului dar eu nu as lua nici o masina din categoria aceea de pret ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Noiembrie 28, 2022 Share Postat Noiembrie 28, 2022 La 29.10.2022 la 19:39, Asimplu a spus: Sunt sigur ca pana in 2035, industria EV va avansa foarte mult, se vor standardiza multe lucruri, infrastructura de incarcare va creste semnificativ, odata cu cererea si iti vei permite sa cumperi un EV SH, echivalentul dpdv al autonomiei a ceea ce conduci acum. De bitcoini stii ceva ? La 29.10.2022 la 19:55, Asimplu a spus: Eu nu spun sa nu ramai la dieselul tau, doar ca la un moment dat o sa coste impozitul pe an mai mult decat masina si o sa te forteze circumstantele sa iti cumperi una in trend. Gaseste romanul solutii. O da ca fiind de epoca, de raliu, utilitara, o inmatriculeaza pe un veteran, o inscrie in Botswana... solutii sunt cacalau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
LionEl Postat Noiembrie 28, 2022 Share Postat Noiembrie 28, 2022 De curiozitate. o intrebare catre "petrolheads": daca de maine (sa zicem) ies pe piata masinile electrice cu bateriile mult visate (sunt eco de produs, reciclabile 99,99%, au capacitate mare, dimensiuni si greutate reduse, se incarca foarte rapid 5 minute, sunt pasive in sensul ca nu exista risca sa bubuie sau sa ia foc) v-ati cumpara asa ceva? Care ar mai fi motivele pentru care nu v-ati cumpara sau nu ati trece pe electrice? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sasesase Postat Noiembrie 28, 2022 Share Postat Noiembrie 28, 2022 (editat) 9 minutes ago, Escanor said: De curiozitate. o intrebare catre "petrolheads": daca de maine (sa zicem) ies pe piata masinile electrice cu bateriile mult visate (sunt eco de produs, reciclabile 99,99%, au capacitate mare, dimensiuni si greutate reduse, se incarca foarte rapid 5 minute, sunt pasive in sensul ca nu exista risca sa bubuie sau sa ia foc) v-ati cumpara asa ceva? Care ar mai fi motivele pentru care nu v-ati cumpara sau nu ati trece pe electrice? Eu conduc diesel si automata, asa ca ar fi puerlil sa zbier acuma (precum o fac altii) ca eu trebuie sa simt masina. Dieselul l-am cumparat pentru cuplu si consum/autonomie mai mare. Daca consumul/autonomia ar fi similara, iar costuriile de achizitie/service/incarare ar fi mai mici...de ce nu? Acuma nu as lua electrica pentru ca autonomia este prea mica si imi este greu cu incarcarea. Daca as fi locuit la casa si as fi avut panouri, in mod cert ca as fi considerat masina electrica...cu toate ca nu sunt deloc de acord cu toate subventiile si tot ceea ce fac statele europene si uniunea pentru introducerea acestui produs pe gatul nostru Editat Noiembrie 28, 2022 de sasesase Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Noiembrie 28, 2022 Share Postat Noiembrie 28, 2022 Acum 49 minute, Escanor a spus: De curiozitate. o intrebare catre "petrolheads": daca de maine (sa zicem) ies pe piata masinile electrice cu bateriile mult visate (sunt eco de produs, reciclabile 99,99%, au capacitate mare, dimensiuni si greutate reduse, se incarca foarte rapid 5 minute, sunt pasive in sensul ca nu exista risca sa bubuie sau sa ia foc) v-ati cumpara asa ceva? Care ar mai fi motivele pentru care nu v-ati cumpara sau nu ati trece pe electrice? Adica daca ar fi tot ce nu sunt ? Iar pretul de achizitie sa fie oarecum pe acolo iar cel de intretinere/alimentare mai bun ? Da, probabil as lua Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate