Sari la conținut

E viitorul auto electric?


adidas
 Share

Postări Recomandate

Azi am văzut pe DN1 o tesla remorcată de un camion! Așa am crezut inițial,  de fapt belemecul mergea la aspirație,  probabil ca să economisească niște mW! 🤦‍♂️

Și am observat că atunci când e ambuteiaj majoritatea electrificaților lasă distanțe mari în față, probabil încearcă să meargă cât mai cursiv...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,6k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu prea e fum în spatele remorcii de tir, iar model x cel puțin are un filtru de habitaclu mare cât China, ar trebui să oprească și gazele de luptă. 

20240318_092937.thumb.jpg.7035b2e6aefa4f4c855743fb0f2708b6.jpg

Acum ce căuta tirul pe DN1 , și duminica pe deasupra, e altă poveste.

Parcă procentul de ciuciubați e mai mare între electrificați.

Editat de ENEOS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, cobi a spus:

Nu cred ca era atat de .... incat sa inhaleze fumul de la camion.

Stilul de condus al  unora cu EV-uri e de neam prost , mai mult incurca circulatia , valabil si in cazul soferilor de termice - nu exista padure fara uscaturi.

Io ii dau talpa chit ca ii creste consumul , nu ma intereseaza sa fac economie ci sa consum cat mai mult, ca soarele este pe cer si nu se gata , iar curentul produs din PV , daca nu-l bag in masina , se iroseste  .

fericitule..

la noi nu e loc sa dai talpa nici la scuter.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 21 ore, cobi a spus:

Ma intreb daca tu intelegi 100% de unde vin banii aia ?!

Si daca iese aurul singur din pamnt ..... nu vine fara alte costuri .... :)

La masini subventii intre 10k- 15k, 15k-20k eur, etc ..... bine, poateam eu o vedere mai altfel ......

Valabil rationanentul si la anveloparea bugetata a imobilelor, as incepe cu confort 3, 2, 1, etc.

 

Ps. Nici un fel de discriminari intre ice si ev pe sume .... aceasta ar fi o concurenta reala.

Vorbim vorbe, ideologia noua este ca toate sa "expire" in max. 10 ani, doar frigiderul mamei si inca ceva de prin casa sint mai batrine ca mine (+50 ani), sa fiu, daca factura la curent e o problema pt. unica pensie a ei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 14.04.2024 la 2:07, cobi a spus:

Aia nu tu sau alti cetateni ai Romaniei mi-ati platit-o ci fondurile europene , de acolo vin banutii pt rabla +

 

Cobi, esti bugetar? Numai aia pot sa scrie astfel de tampenii, ma certam candva cu unii pe softpedia si spuneai ca ei nu sunt platiti de noi ci de stat dar uitasera de unde are statul banii. Orice ban care este sub forma de subventie este platit de cetatean, fondurile europene tot de cetateni sunt platite pana la urma.

La 14.04.2024 la 2:07, cobi a spus:

Nu impune nimeni asa ceva , asta e doar propaganda raspandita de trollii " petrolistilor ".

 

Ce troleala bre? Ia si citeste: https://www.europarl.europa.eu/topics/ro/article/20221019STO44572/vanzarea-masinilor-diesel-si-cu-benzina-interzisa-din-2035-explicatii

La 13.04.2024 la 9:45, cobi a spus:

Daca stam sa analizam piata , cea mai ieftina masina de oras cu cutie automata este ( a fost ) Dacia Spring deci o masina electrica . De ce sa platesc mai multi bani ?

 

Springul era ieftin subventionat, daca plateai pretul intreg (minim 18000 euro) ar fi fost mai scump decat Scala mea care este automata, mai incapatoare, mai sigura, etc. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 14 minute, cobi a spus:

Nu ai inteles ce inseamna rabla + si de unde vin banii. ( statul nu pune un leu )

 

E posibil sa ma insel dar sunt dornic sa invat, poti sa scrii in cateva cuvinte de unde vin banii?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 28 minute, cobi a spus:

Banii pt rabla plus nu vin de la buget ci din programele cu fonduri europene

 

Adica tot de la contribuabili.

Acum 28 minute, cobi a spus:

Crezi ca daca eu sau altii nu am beneficia de aceste pomeni , banii aia ar ajunge la buget si redistribuiti pe ministere fara ca o parte sa se piarda prin buzunarele unor " diplomati " ? Ca daca asta e crezul , atunci ce sa mai zic , nu mai zic nimic.

 

Pomenile astea tot o forma de coruptie sunt si au ca scop final saracirea populatiei.

Acum 46 minute, cobi a spus:

S-a abrogat interzicerea din 2035 privitor la diesel si benzina

 

Eu nu am auzit ca s-a abrogat, astept de la tine sau de la altcineva un link cu o confirmare. Si iti zic si tie cum le-am spus si altora, nu sunt impotriva masinilor EV ci a felului agresiv si mincinos in care sunt promovate pe piata in detrimentul altora.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 15 minute, cobi a spus:

Pai , leaga-te de aia care promoveaza electricele , agresiv si mincinos in detrimentul celorlalte ca cel putin pe aici pe motoretism , n-am citit pe nimeni sa faca asta

 

Pai aici voi le promovati, nu neomarxistii de la Bruxelles.

 

Acum 15 minute, cobi a spus:

Care contribuabili ? 

 

Cum adica care contribuabili? Cei care platesc taxe si impozite.

 

Acum 15 minute, cobi a spus:

Care e coruptia , explica te rog sa inteleg si eu , multu.

 

Ca sa impui aberatiile astea cu EV-urile trebuie sa existe un nivel de coruptie in institutiile care iau astfel de decizii. Discutia e lunga iar pe alte topicuri (Social si politica) a fost dezbatuta intens dar totul are legatura cu politicile neomarxiste care folosesc pretextul incalzirii climatice ca sa impuna EV-urile care chipurile vor salva planeta desi ele polueaza cel putin la fel de mult ca ICE, poate chiar mai mult.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mă amuză asta cu banii nu-s de la contribuabili, îs de la m(UE), de parcă UE are o lampă magica, și stă în kur și o freacă (lampa ,zic) și apar parale...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, exilatu' a spus:

Mă amuză asta cu banii nu-s de la contribuabili, îs de la m(UE), de parcă UE are o lampă magica, și stă în kur și o freacă (lampa ,zic) și apar parale...

poate printeaza bani.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 5 ore, cobi a spus:

Nu ai inteles ce inseamna rabla + si de unde vin banii. ( statul nu pune un leu )

S-a abrogat interzicerea din 2035 privitor la diesel si benzina si oricum pana atunci mai sunt peste 10 ani deci cu ce te-a afectat in prezent ? Cu nimic , doar motiv de trolleala .

Daca si cu parca erau intr-o barca.... . La pretul intreg nu cumpara nimeni Spring .

N-am inteles absolut nimic din ce ai scris , daca poti sa scxrii cu subiect si predicat si structurat pe idei ,  iti multumesc anticipat , asa iti voi putea raspunde punctual.

Normal ca nu e loc intotdeauna dar sunt cazuri si cazuri , uite azi pe E60 m-am umplut de nervi pe tronsonul Gilau - Cluj Napoca , astia cu termice ( majoritatea ) is niste nesimtiti crasa , sa butonezi la telefon in timp ce mergi ca melcul mi se pare o chestie care trebuie pedepsita cu suspendarea dreptului de a conduce pe viata - numai asa dispar specimenele astea .

total off topic - asta se pedepseste cu suspendare de permis (daca ai un bec ars sa nu ai centura).

m-au oprit (Eram in sat, 30 km/h limitare, mergeam cu 50 )

credeam ca i radar

cand colo..cica vorbeati la telefon. nu vorbeam  ci mi l scoteam de la gat (i-am aratat ca nu am niciun apel etc) insa replica a fost- nu aveti voie sa l folositi / atingeti.

omu' foarte ok, eu am ramas in urma cu legislatia..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai, ce de frustrari pe aici..... Linistiti-va, asa e intr-o democratie. Noi toti muncim cu drag si spor ca sa dam taxe si impozite la stat, iar statul ne mai scapa si inapoi cate ceva din banii astia. Ca nu suntem noi de acord cu destinatia banilor, asta e mai putin inportant.

De exemplu, eu nu sunt de acord sa se dea subventii in agricultura. Ca si agricultorii sunt privati, muncesc si apoi isi vand produsele la preturile impuse de ei. Iar mie, ca si privat, nu-mi da statul nimic. Dar nu am ce face, asta e circuitul banilor in natura. Eu pot doar sa profit ori de cate ori pot de tot felul de subventii ce se afla in interesul meu, si mai pot odata la 4 ani sa pun o stampila. Atat.

 

Apropos, zilele urmatoare ma duc la trezorerie sa le deschid conturi JUNIRO celor 2 juniori ai familiei. Ca vad ca juniorul vine cu 1200 lei iar statul mai vine si el cu un bonus de 600 lei la fiecare copil. Deci...aia 600 lei pe care ii da statul nu provin tot din taxe si impozite? Si oare nu sunt copii in Romania care nu-si permit sa-si deschida un cont de 1200 lei?... Oare ce sa fac, sa renunt la acest bonus doar pentru ca altii au muncit si au platit taxe si impozite pentru ca statul sa le dea copiilor mei cate 600 lei suplimentari?

 

Sa fim seriosi. Puteti sa profitati in vreun fel de fondurile de la stat sau UE, profitati. Nu puteti, asta e, dar eu nu vad asta ca un motiv de lamentare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 ore, cobi a spus:

Ori nu stii sa citesti ori nu intelegi ce citesti . Promovare e una si ceva impus e alta , deci la ce te referi ? 

 

Tu esti cel care nu intelege, Bruxelles si promoveaza si impune. Initial doar a promovat EV-urile dupa care le-a impus din 2035. Ce e asa greu de inteles?

 

Acum 10 ore, cobi a spus:

Si tu promovezi ceva fara sa-ti dai seama , cred ca e vorba de dieseluri cu dpf off si alte mizerii de genul asta . Ei , cum te simti cand esti vizat ?

 

Ai gresit adrisantul, eu chiar m-am exprimat pe acest forum pt interzicerea diesel-ului pt autoturisme si sa ramana doar pt camioane si autobuze cum era candva. In felul acesta scapam de toate rapciugile care afuma localitatile si scade si pretul la motorina cu efecte foarte benefice pentru economie prin ieftinirea produselor si a serviciilor.

Acum 34 minute, cobi a spus:

Fondurile pt rabla plus sunt nerambursabile . 

 

Omule, nu exista nimic nerambursabil, banii aceia tot noi ii platim sub o forma sau alta. Incredibil, esti mai rau decat bugetarii...

Acum 26 minute, mircea.cazachevici a spus:

Oare ce sa fac, sa renunt la acest bonus doar pentru ca altii au muncit si au platit taxe si impozite pentru ca statul sa le dea copiilor mei cate 600 lei suplimentari?

 

Sa pui semnul egal intre copii si un cotetz EV nu prea te califica ca un bun parinte.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

On-Topic: stiati ca primariile au bonusul rabla plus de 24.000 euro per EV, indiferent de pretul EV-ului? Adica springul e prea ieftin ca sa poata fi cumparat de primarii, ca ar trebui sa mai vina statul sa le dea si bani😄

Nu ca restul de bani pe care ii platesc primariile ar proveni din alte fonduri decat alea stranse de la populatie.....dar na, ca si informatie.

 

Cat despre fondurile rabla si rabla plus, eu stiu cam asa: la fiecare litru de benzina, cativa zeci de bani se duc catre fondul de mediu. La fiecare anvelopa, ceva gen 10-20 lei se duc catre fondul de mediu. La fiecare electrocasnic nou cumparat, catva bani se duc catre fondul de mediu. La sfarsit, din acest buget total separat de bugetul de stat, se aloca anumite sume pentru EV-uri, pentru fotovoltaice, pentru programe de reciclare, etc.

Asa ca da, aveti dreptate. La fiecare alimentare a voastra la benzinarie, se duc niste bani si in acest fond separat, din care profita unii. Nu din taxe si impozite pe munca sau pe altceva, ci la benzinarie, la alimentare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 4 minute, mircea.cazachevici a spus:

Asa ca da, aveti dreptate. La fiecare alimentare a voastra la benzinarie, se duc niste bani si in acest fond separat, din care profita unii. Nu din taxe si impozite pe munca sau pe altceva, ci la benzinarie, la alimentare.

 

Adica tot o forma de taxare a contribuabililor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, tot taxarea contribuabililor. Dar stii si tu de cand ti-ai luat carnetul ca benzina e formata din jumatate taxe. Unde credeai ca se duc acele taxe?

Eu unul ma bucur ca mai vin si ceva-ceva bani inapoi la oameni. Indiferent ca sunt pentru EV-urile pe care tu nu le sustii, sau pentru rabla clasic pe care eu o consider cam degeaba (mai ales cand vad colegi de-ai mei ca obtin bonusul rabla clasic sa-si ia KTM EXC nou, 2T, pentur enduro 😄).

Sa fim seriosi, era mai bine acum 10-15 ani, cand tot jumatate din pretul benzinei dadeai catre stat, si nu se intorcea niciun leu? Acum, cel putin, poti aplica la diverse programe. Poti sa iti iei EV sau hibrid, poti sa pui fotovoltaice, poti sa faci mai multe. 

Ca nu vrei tu sau nu esti de acord cu aceste programe...asta este. Eu unul aleg sa profit de orice program daca se pliaza pe domeniul meu sau ma ajuta in vreun fel. Si nu ma duc sa ma lamentez pentru programele cu care eu unul nu sunt de acord. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trotinetele ar trebui să fie încărcate doar la un încărcător inteligent care să permită încărcarea în funcţie de nota pe care o ai la creditul social, dacă scrii comentarii homofobe pe fesbuc ţi-o iei, mergi pe jos.

Acum 16 minute, ENEOS a spus:

Ați văzut ce dezastru a făcut o 🛴 care a 💥 la încărcat? 🤯

La un moment dat a făcut Samsung un telefon dintr-ăsta islamist, prăbuşea avioane de pasageri, aşa că nu ne mirăm.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 12 ore, ENEOS a spus:

Ați văzut ce dezastru a făcut o 🛴 care a 💥 la încărcat? 🤯

am vazut personal ce inseamna sa 'buba" o baterie de BICLA electica (era ceva de sub 2kwh).

eroare de montare- nenea "surubarea" cu autofilentanta sa ii prinda suportul de cadru si a intepat-o nitel.

a avut prezenta de spirit sa o arunce rapid mai departe de casa (era curte).

e belea mare ( si asta la puteri relativ mici, sub 5% din bateriile de la EV) deci atentie ca nu e de joaca cu ele.

bine, problemele apar cand s-a intamplat ceva nasol extern si celula a fost compromisa  fizic. intra in ambalare termica si s-a terminat.

e clasica problema, doar ca putini au vazut "pe viu".

la fel e si la aia care n-au facut armata - nu realizeaza ce inseamna armele decat din filme. (Dar sunt foarte vocali pe net). Sa speram ca nu o sa fie nevoie sa vada cum e in viata reala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O să dea faliment fabrica de novicioc, e mai simplu să bubuie mașinile electrice ale incomozilor! Probabil de aia nu merge ursula cu electrocaru'.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 20 ore, cobi a spus:

Daca nu vrei sa mai contribui la aceste fonduri nu mai cumpara benzina/motorina si gata ! Simplu.

 

Nu mai bine nu mai cumparati voi electrice si mergeti cu autobuzul ca sa mergeti ieftin? Daca tot iti place sa interzici...

Acum 20 ore, cobi a spus:

Si eu , la fel , ma bucur cand acesti bani nu se " pierd " in buzunarele politicienilor.

Dar pe multi vad ca ii deranjeaza si acest fapt de a se intoarce banii catre populatie , ciudat .

 

Haiducie moderna, sa luam de la saraci ca sa dam la bogati. Nu ti se pare mai corect ca fiecare sa plateasca ceea ce consuma? Faptul ca avem coruptie nu justifica subventia pt electrice.

Editat de Nguyen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...