Sari la conținut

Vreau sa dau de A1 si parintii nu sunt de acord


andrei12287
 Share

Postări Recomandate

Măi, Andrei 12287, nu mai băga bățul prin gard, ascultă-i pe pe părinții tăi! Ei sunt singurii care te iubesc necondiționat.

Ei sunt singurii care vor avea grijă de tine dacă se întâmplă ceva nasol. De pe acest forum nu cred că va veni careva la spital să-ți aducă un suc măcar.

Și ei au dreptate dar ai răbdare, timpul le va rezolva. Ia-o ușor, fără grabă. Tractorul nu înseamnă nimic față de o mârțoagă de 12 CP.

Iar treaba cu ”nu doresc viteză” e abureală. Dacă nu dorești viteză, mergi pe bicicletă...

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 64
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Acum 10 ore, ALEX-CRUISER a spus:

*Parintii mai trebuie consultati si din punct de vedere financiar,daca e cazul.

Scoala costa,moto costa,echipament-ul nu e moka,dupa aia benzina,revizii,RCA...etc..

*Dat fiind ca nu au condus moto sau nu au in familie pe cineva apropiat cu care sa stea de vb despre asta,este normal ce pt.ei toti motociclistii si scuteristii sa fie donatori.

Cat ai vrea tu sa te controlezi dupa ce te urci pe motor,tot te va manca palma dreapta pe acceleratie,ai o varsta la care toti am fost teribilisti,norocul nostru a fost ca nu prea aveam ce accelera la vremea tineretii noastre,moto alea comuniste erau lenese,plus ca nu erau atati tampiti pe 4 roti,din pacate multi sunt foarte tineri,experienta zero,sau in varsta anti-talent la sofat sau de gen feminin....nu generalizam.

Mai mult ca sigur vei vrea sa mergi"in gasca"cu moto....alta problema,alta discutie....

Eu sunt sofer de profesie si ce vad in trafic ma ingrozeste,eu conduc o utilitara,deci destul de vizibila si am parte de sinucigasi in fata mea.

 

PS:am 52 ani,maine daca imi iau Hayabusa,tot ii dau blana pana la capat,macar odata sa vad daca poate,crezi ca o iau ca sa merg cu 100..... 

 

Si eu i-as da, dar probabil ca am discerne altfel decat la 16-18 ani unde, cum si cand s-o facem.

Spun probabil, pentru ca si de-aia nu vreau in veci mobra ca aia, cunoscand ce-mi poate pielea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 05.08.2023 la 11:46, pierrotlefou a spus:

Eu stiu un tanar care a inceput cu A1 la 16 ani, si pustiul ala a facut in 2 ani peste 15000 km.

 

Salut. Asta e prima mea postare pe forum, după cam 2 ani de vizionat, pentru ca, consider ca de obicei discuțiile despre categoria A1 sunt discutate mai mult de oameni care au 20 de ani experiență și pot sa aduc o altfel de perspectiva.

 

Am permis de un an și cam o luna, 12.000 de km în acest timp, 1/4 din aceștia făcuți pe drumuri europene sau autostrada. Am avut și faze în care m-am pupat cu asfaltu dar în primele 3 luni de când am luat permisul și la mai putin de 40km/h. Am avut noroc deoarece întotdeauna am avut pielea pe mine.

 

Părerea mea despre A1, din experiență mea, este ca școală de șoferi nu te poate pregatii cu nimic și iti asumi un risc. După 4 ore de practica în trafic (într-o zona a periferiei a Bucureștiului, cu trafic redus), deja eram singur în traficul infernal, fără a știi nici măcar jumate din ce înseamnă sa conduci și 0 experiență în ce înseamnă schemele făcute de taximetriști și oameni care ies după 8 ore de serviciu și vor sa ajungă cât mai repede acasă.

 

La școală, oricum, nu m am comportat excepțional pentru ca nu am mai avut niciun fel de experiență cu niciun vehicul cu motor în afara de trotineta bolt. Am avut nevoie de ore suplimentare, fiind sigur ca instructorul meu nici nu credea ca am sa trec examenul. La câteva luni după ce am luat examenul m-am întâlnit cu el în trafic și reacția lui a fost "Nu te-au omorât ăștia încă tinere?" 

 

Părerea mea, este ca, dacă ești dispus sa înveți și sa ai răbdare câteva luni pana prinzi o majoritate din cum se mănâncă traficul, este ok - dacă ești dintr-un oraș mare. Dacă ești dintr-un oraș mic, nu am experiență, dar bănuiesc ca cea mai mare problema ar fi "șoferii" care se urca la volan jumate morți și nu mai știu de ei.  Dar aici depinde și de tine, odată cu oportunitatea de a avea plasticul în buzunar am cunoscut tipuri și tipuri de oameni - unii care merg mai încet, alții mai tare.

 

Pe langa faptul, ca unele orașe sunt mult mai obișnuite și atente la motocicliști fata de altele. E jale sa mergi cu motorul, de exemplu, în Constanta

 

Ideea e ca nu trebuie sa impresionezi pe nimeni, am văzut anumiți "oameni" pe miare 2005 cu mecanica îndoielnică care dădeau 150 în oraș pentru a și impresiona pasagera. Făcând chestii de genu, care s șansele sa nu iei un stâlp cândva sau sa ți sara un logan în fata ca tu mergi ca racheta? O singura greșeală și 30 de secunde sunt îndeajuns sa ramai cu traume. Daca ți plimbi gagica n spate nu ești scutit de consecințe. Pe langa faptul ca poți sa te alegi cu doar penal și sa ii plătești mii de euro daune, sa vezi iubire atunci. Și când am mers în grup, am văzut persoane care simțeau nevoia sa depășească întotdeauna și după sa stea sa ne aștepte în fata. La viteze mai mari de 80km/h.

 

Acum, pot sa spun și eu ca merg doar cu 45 în oraș. Dar, cred ca deja se știe ca nu e adevărat. Fiecare persoana are momente de teribilism, care, totuși, trebuiesc gestionate cât mai bine posibil.

 

Poți sa circuli tu cel mai frumos, dar la un moment dat tot este posibil sa dai de unu care n-are chef sa se uite în oglinda sau "las ca am timp sa mă bag". Sunt o mulțime de factori, la 16 ani nici nu ai de unde sa știi dacă e șoferia de tine și o sa ramai blocat în a face asta pentru ca ți ai luat deja mașinăria. Pe motor, unde greșelile se plătesc mai grav decât la o mașină

 

Concluzia: e ok sa iti iei permis la 16 ani cât timp nu vrei sa impresionezi pe nimeni și ai putina stăpânire de sine. Pe lansa faptul, ca dacă o sa dai de A2, o sa fii tentat sa iti iei direct ceva de 50 de cai și este mai nasol sa începi pe 50 decât pe 15. Nu multe persoane au posibilitatea de a avea atâta libertate la 16 ani. Eu înainte de a da de permis, cheltuiam benzina * 15 pe Uber în fiecare luna. 2 ani nu fac diferența, dar școlile din România nu te pot învață nimic. Chiar dacă este ok, este și mai ok sa iti iei permisul după ce ai deja ceva experiență în trafic.

 

Cât pentru OP, părinții te cunosc cel mai bine. Motocicliștii sunt rău famați și e mai greu sa ii convingi când nici nu ai motocicliști în familie (care este și cazul meu). Dacă ei considera ca așa este bine, probabil nu o zic aiurea.

 

PS am toba goala

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 15 minute, ENEOS a spus:

Și la ce te ajută? Îți ține frigiderul plin? Adaugă 2 cm la 🍌

 

Considerând ca știu deja discuțiile anterioare despre tobe de pe forum, aș putea sa zic și ca mi aduce 15cm și tot ar fi păreri împărțite.

 

Am decis sa mi pun toba când am vrut sa salut un prieten care era la 40-50 de metrii de mine și cu motorul turat la maxim pt 5 secunde tot nu m a auzit. Ceea ce înseamnă ca nici ceilalți participanți din trafic nu mă aud. Plus alte evenimente în care nu m am simțit safe în trafic. Un motor turat se aude mai tare decât un claxon, pe langa faptul ca motorul se turează de obicei când cazi, cred ca este un stimulant mai bun pentru șoferi și mai aparte (claxoanele sunt la ordinea zilei și majoritatea nici nu se mai uita) sa se uite în oglinda când e cazul sa ii atentionezi. Nu, nu-s tipu care turează motorul în loc sa frâneze.

După ce mi am pus toba, am fost uimit sa văd cât de multa lume îmi face loc în trafic. Înainte dacă se dădeau 2, era bine. Acum majoritatea îmi fac loc. Ceea ce înseamnă, ca prin faptul ca după ce mi am pus toba mai multa lume îmi făce loc = mai multa lume îmi știe prezenta în trafic, ceea ce e întotdeauna bine-primit.

 

Cred ca fiecare motociclist e deja obișnuit cu ideea de filtrare, iar în astfel de manevre este foarte important sa fii auzit. Mai ales atunci când te bati pe un loc liber cu o mașină de pe contrasens sau ceilalți care schimba benzile.

 

"loud pipes save lives" - nu, la viteze mari nu se aude. dar la manevre la viteze mici ajuta.

Cred ca dacă o modificare te ajuta sa ai șanse și cu 1% mai mari sa ajungi teafăr acasă, se merita.

 

La 86db, cat emite stock la 4000rpm, este comparabil cu un blender

Pe langa asta, mai este și faptul ca toba stock are 6kg și toba actuala 2.

 

Oricum suna a motocoasa turbata în ambele cazuri

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 7 ore, shf a spus:

"loud pipes save lives" - nu, la viteze mari nu se aude. dar la manevre la viteze mici ajuta.

Cred ca dacă o modificare te ajuta sa ai șanse și cu 1% mai mari sa ajungi teafăr acasă, se merita.

Alte legende care bantuie Romania.
Ajuta pe naiba. Daca ar fi fost asa, fii convins ca si-ar fi batut capul constructorii sa faca ceva in limita legalitatii.
Toate burlanele astea nu fac decat sa aduca poluare inutila (nu doar sonora), dau o stare confortabila de impunitate si, cu putina insistenta, te trimit prea devreme la ORL.
A ajunge teafar acasa tine in primul de fiecare si de educarea societatii ca sa fie constienta ca in trafic sunt diverse categorii care trebuie sa coexiste. Restul este vorbarie goala.
Pacat ca RAR si Militzia nu fac controale sistematice in trafic, pentru toate categoriile, nu doar pentru moto. Nu degeaba vezi destui pe 2 roti trasi pe dreapta si cu talonul luat, pentru ca e suficient sa se uite la 2 chestii: burlanele si semnalizatoarele.
Asfalt uscat!
P.S. Bravo si tie pentru experienta cu A1. Nu ar strica si niste DOOM.

Editat de pierrotlefou
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 8 ore, shf a spus:

și ca mi aduce 15cm

E bine, îți ajunge lejer la coor!

:moron:

În rest doar explicații puerile, de fapt după cum zici că nu te-a auzit prietenul e doar nevoia de a ieși în evidență. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parintii tai au dreptate. Marea majoritate a motociclistilor au avut cel putin o perioada cand au fost teribilisti. Donatori de organe nu suntem toti.

 

Sfat: ia B-ul, obisnuieste-te cu traficul si apoi ia-ti motocicleta. Oricum motociclimul e un moft scump.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La 06.08.2023 la 19:19, andrei12287 a spus:

conduc tractorul de aproape un an pentru ca fac agricultura,si ma descurc.repet nu doresc pentru viteza ci pentru amintirile frumoase si naveta..

Mai asteapta putin si vei avea nevoie de aprobarea nevestei. Asta daca iti aproba parintii sate insori... 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

La 06.08.2023 la 19:19, andrei12287 a spus:

conduc tractorul de aproape un an pentru ca fac agricultura,si ma descurc.repet nu doresc pentru viteza ci pentru amintirile frumoase si naveta..

 

Daca chiar ai nevoie de un mijloc de transport pentru naveta si sortii sunt impotriva ta, cauta alta alternativa, exemplu: un microcar.

Dai de permis cat. B1, capeti experienta despre care iti vorbesc majoritatea colegilor de mai sus si este o situatie win-win.

p.s. ai loc sa inghesui si o jivina in masina

p.s.s sunt tata de baiat si fata si stau pe ganduri daca le-as permite sa de-a de permis la 16 ani,  ironic pe baiat l-as lasa ca este o fire pasnica si nu este impulsiv, cu conditia ca orice drum are de facut,sa il faca cu mine, ca partener, in primele luni, daca nu, ar ramane fara utilaj, degeaba ai permis daca nu ai ce sa conduci.

Darrr pe fata nu as lasa-o, pentru ca este o fire mai aprinsa, cel putin acum cand are 3 ani jumatate :D.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca 16 ani e o varsta foarte buna de inceput pe motocicleta, tinerii trebuie incurajati sa fie independenti.

 

Problema lor e ca se duc dupa fente si in loc sa aiba grija ca motocicleta sa fie in stare optima, ei viseaza tobe goale, lumini led China si alte mansoane.

Cred ca peste 80% din motocicletele de 125 au cauciucuri trecute de uzate si frane neverificate vreodata.

 

Legea actuala e destul de buna cu motociclete de putere mica pe care tinerii nu pot exagera (prea grav). :)

Daca sunt atenti si invata sa mearga corect cu motocicleta, gradual, eu chiar nu vad nici o problema.

Parintii in ziua de azi sunt speriati de bombe si i-ar tine de mana pana la 40 sau mai mult

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 1 oră, ulei_moto a spus:

Darrr pe fata nu as lasa-o, pentru ca este o fire mai aprinsa, cel putin acum cand are 3 ani jumatate :D.

 

Fimea de la 13 sau 12 ani tot da tircoale la mobra, fimiu a prins ideea din prima cu 4-5 ani de B si dupa .....

:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 16 ore, shf a spus:

După ce mi am pus toba, am fost uimit sa văd cât de multa lume îmi face loc în trafic. Înainte dacă se dădeau 2, era bine. Acum majoritatea îmi fac loc. Ceea ce înseamnă, ca prin faptul ca după ce mi am pus toba mai multa lume îmi făce loc = mai multa lume îmi știe prezenta în trafic, ceea ce e întotdeauna bine-primit.

 

"loud pipes save lives" - nu, la viteze mari nu se aude. dar la manevre la viteze mici ajuta.

 

Oglinzile sunt baza, nu sunetul. Citeste pana intelegi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 26 minute, Lucian_M a spus:

Urăsc specimenele care claxonează să-și facă loc printre mașini sau ambalează motorul, să sune burlanul gol.

Eu am fost de mai multe ori în situația asta chiar când eram pe 2 roți, strecurându-mă printre mașini și presat de un "coleg" să mă mișc mai repede.

De fiecare dată am preferat să mă dau la o parte și să îl las să își umple frigiderul de carne.

Bănuiesc că fiecare a ajuns sătul la destinație.

Editat de pierrotlefou
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ați dat-o-n bălării cu tobe și alte considerente metrologice masculine.

Copilu'  întreabă cum să-și convingă părinții și voi o dați cu tobele și puterea sunetului. Pe bune, haideți să ajutăm copilul să înțeleagă ce e de înțeles.

Că familia e baza societății, că părinților le pasă cel mai mult de tine, și armonia în famile e sfântă.

Așa cum ziceam, la o adică, doar familia e lângă tine.

Cine știe să explice mai bine ca mine, e binevenit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar acum, Muretto Grundieg a spus:

Ați dat-o-n bălării cu tobe și alte considerente metrologice masculine.

Copilu'  întreabă cum să-și convingă părinții și voi o dați cu tobele și puterea sunetului. Pe bune, haideți să ajutăm copilul să înțeleagă ce e de înțeles.

Că familia e baza societății, că părinților le pasă cel mai mult de tine, și armonia în famile e sfântă.

Așa cum ziceam, la o adică, doar familia e lângă tine.

Cine știe să explice mai bine ca mine, e binevenit.

Pai i s-a spus. In toate formele. Poate sa faca un rezumat cu ideile principale si sa le aplice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vorbim totuși de un copil, din punct de vedere legal, imatur și neterminat. Poate vota?

Să lăsăm părinților dreptul de a decide, și să nu-l încurajăm, pentru că nici măcar nu-l cunoaștem.

Nu vreau să amintesc cazul unui coleg de forum.

Andrei 12287, nu pleca urechea la cântecele sirenelor, ai răbdare, așteaptă să faci 18 ani, citește, învață și încearcă să înțelegi lumea în care trăiești.

Pe YT totul e minunat, dar noi trăim în lumea reală.

Și realitatea e mai dură decât îți imaginezi.

P.S. Spun asta pentru că aș putea să-ți fiu nu tată, ci bunic.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, Muretto Grundieg a spus:

Vorbim totuși de un copil, din punct de vedere legal, imatur și neterminat. Poate vota?

Să lăsăm părinților dreptul de a decide, și să nu-l încurajăm, pentru că nici măcar nu-l cunoaștem.

Nu vreau să amintesc cazul unui coleg de forum.

Andrei 12287, nu pleca urechea la cântecele sirenelor, ai răbdare, așteaptă să faci 18 ani, citește, învață și încearcă să înțelegi lumea în care trăiești.

Pe YT totul e minunat, dar noi trăim în lumea reală.

Și realitatea e mai dură decât îți imaginezi.

P.S. Spun asta pentru că aș putea să-ți fiu nu tată, ci bunic.

 

multumesc frumos

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1 oră în urmă, Muretto Grundieg a spus:

Vorbim totuși de un copil, din punct de vedere legal, imatur și neterminat. Poate vota?

Să lăsăm părinților dreptul de a decide, și să nu-l încurajăm, pentru că nici măcar nu-l cunoaștem.

Nu vreau să amintesc cazul unui coleg de forum.

Andrei 12287, nu pleca urechea la cântecele sirenelor, ai răbdare, așteaptă să faci 18 ani, citește, învață și încearcă să înțelegi lumea în care trăiești.

Pe YT totul e minunat, dar noi trăim în lumea reală.

Și realitatea e mai dură decât îți imaginezi.

P.S. Spun asta pentru că aș putea să-ți fiu nu tată, ci bunic.

 


Da, nici eu n-am inteles niciodata de ce la 16 ani nu poti cumpara tigari, alcool, nu poti vota, nu poti foote, nici pe Pornhub nu poti intra, teoretic, nu poti nimic practic, dar poti merge pe mobra de 125 pe strada prin Bucale. Sau pe trotineta electrica prin parc, printre copii de 5 ani.

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 33 minute, andrei12287 a spus:

multumesc frumos

Indiferent de modul abordării, ține  minte că nimeni de aici nu îți vrea rău, din contra, vrem că sportul asta să aibă cât mai mulți adepți, întregi și nevătămați.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 6 ore, GoodKat a spus:

Sincer iti spun, nu am remarcat ABSOLUT nici o diferenta cand vine vorba de oamenii care imi fac loc la semafor

Dar n-ai încercat să atragi atenția prietenului aflat la 40m! 😉

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...