Sari la conținut

Accident mortal Transalpina

sprike
 Share

Postări Recomandate

Duminica trecuta, venind pe Valea Sebesului (spre Transalpina) am ramas neplacut surprins de bizonii pe 2 roti.
De doua ori m-am trezit cu asemenea specimene din sens opus facand depasire pe linie continua si in curba fara vizibilitate. Abia am putut sa ma dau pe margine ca sa le fac loc.
Sus pe Transalpina, alti meseriasi...
Fiind duminica, or fi fost grabiti?
In fine... pentru cei doi e prea tarziu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 26 minute, pierrotlefou a spus:

Fiind duminica, or fi fost grabiti?

Sunt niste prosti increzuti care vor sa-si arata fala - cat de buni si experimentati sunt

Merg agresiv se cred piloti, mandria de a povesti dupa tura

Cand fortezi limitele rezultate pot fi fatale

Link spre comentariu

Obisnuiti-va. Tot mai multi motociclisti prosti si nepriceputi pe sosele. Si romani si straini.

Acum vreo luna pe TF am auzit o discutie ntre doi spanioli pe la 50-55 de ani. Abia isi luasera permisle si o Africana plus un 1250 gs simplecasera prin Europa cand au plecat de langa mine i-am vazut cum mergeau: praf,!

Apoi italianul cu ursul, un dobitoc. La cat creier avea ma indoiesc ca era neam cu Rossi la talent.

Acum astia.

Si nici ai nostri nu-s mai breji: azi pe Cheia un prost a tinut neaparat sa ma salutebintr-o curba de a doua, dar sa imi arata si cum merge el tare ( ma vazuse de departe, peste curba): era sa cada cand a luat mana de pe ghidon.

Motociclistii nu mai sunt ce au fost, nici la noi, nici pe afara. O sa tot auzim de d-astea. Si acum tre sa ne pazim si de astia.

Link spre comentariu

Ba cam are dreptate colegu' Speedy, ai batrani, cei care au supravietuit, au invatat deja din greselile lor sau a altora pe cand cei tineri, romani sau straini nu au timp sa invete, ei vor doar sa epateze si sa fie admirati ca au motoare....

Link spre comentariu

Problema cu cei tineri nu este numai ca nu stiu sa mearga. Mai nasol mi se pare ca a inceput fenomenul asta de vlogger/content creator si sunt tot felul de ciudati care se filmeaza mergand cam repede. Si multi dintre urmaritorii lor viseaza sa isi ia motoreta ca sa se "dea pe curbe" la fel ca idolii lor de pe youtube. 

Nefiind pasionat de toata "arta" asta de continut digital, nu am urmarit pana anul asta niciun astfel de vlog. Am auzit si eu de la unii mai tineri ca urmaresc astfel de invidizi pe youtube, si acum inteleg cum de apar din ce in ce mai multi si din ce in ce mai slabi.

Link spre comentariu

• Admin

Se merge într-adevăr tare, mai ales pe Transfăgărășan și Transalpina. 

Anul trecut am dat de patru cehi, erau și cu pasager doi dintre ei. 

Mergeau bine, dar extrem, extrem de tare. Într-un iz de moment, de prostie și orgoliu, m-am ținut după ei până sus. Dar nu mi-a plăcut nimic, am mers tensionat, consum de benzină în draci.

Am realizat la final doar cât sunt de prost și că m-am expus inutil! 

Apoi mi-am dat seama cât de riscant este, și mai ales câte tentații pentru unii mai puțin experimentați, care se iau din reflex după cei care merg tare. 

Cam asta e rețeta accidentelor. 

Mai punem la socoteală că este vară, concedii și munții sunt plini, mai ales de străini. 

Oricum, cea mai mare prostie e să pleci la drum în weekend și pe perioada de concedii!

PS: ironia sorții este că toți cei implicați în accidentele acestea, au fost străini. Inclusiv cel de pe Transfăgărășan, când și cel cu mașina care a întors fără să se asigure, a fost tot străin! 

Link spre comentariu

Este un fenomen de câțiva ani când oameni >40-50 de ani își iau permise moto și vor să-și trăiască din nou tinerețea și se întâmplă nu numai la noi, ci la nivel mondial as spune. 

Acum nu asta ar fi problema, cat teribilismul adolescentin + procesul de învățare care după 40 este mult mai lent decât pe la 20 unde înveți mult mai repede. 

Ieri și prin Bulgaria a fost măcel, nu știu moto dar accidente auto nasoale au fost vreo 3 in care au fost implicați români și era sa mă fac și eu afiș cu unul care a virat la stânga față sa se uite (din fericire iar frânare de urgenta și am scăpat). 

Daca ar fi sa zic ceva ar fi că urmează o perioadă în care trebuie mers ca "fata mare" - maxim in limitele legale că altfel iese nasol. 

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Penetru a spus:

Îmi spunea un confrate că el evită să meargă cu camera montată pe mobră, a remarcat că este tentat să meargă mai tare și să facă mai multe ghidușii periculoase.

Depinde de motivul pentru care pui camera, daca scopul e sa te lauzi pe undeva atunci o sa mergi tare dar daca scopul e sa ai o proba in caz de incidente nu vei merge mai tare. Eu pun camera pentru a avea probe in caz de incidente si nu ma indeamna sa merg mai tare, ba din contra, merg mai ponderat pt ca daca ma tavalesc din cauza mea filmarea devine proba impotriva mea.

Link spre comentariu

Acum 9 ore, tourist1 a spus:

Ce au fost motociclistii si nu mai sunt acum?

Pana cam acum 10 ani aia care vroiau sa se apuce de motociclism erau de-un anumit aluat. Nu imi cere sa-ti explic exact, ca n-am chef de scris atat. Cert e ca rar se apuca de asta vreunul mai inapt, vreun cocalar sau vreo femeie. Pe scurt motociclismul era privit cu alti ochi, nu era cool, ba dimpotriva. La un anumit moment abordarea asta s-a schimbat si a devenit la moda sa fii motociclist, indiferent daca aveai sau nu calitatile necesare. Piata moto, cu tot ce inseamna ea, vanzari, scoli, mediul online etc, era dornica de crestere, asa ca s-au acceptat, de dragul profitului, orice fel de clienti. Si nu vorbesc doar de calitatile fizice, ci si de profilul psihologic.
Ca sa-ti dau un exemplu concret, prin 2004 am vazut cu ochii mei cursanti trimisi acasa din scoala moto pentru ca dupa 5-6 sedinte de poligon dovedeau ca nu au abilitatile necesare motociclismului. Astazi nu da nimeni niciun elev afara din scoala si sunt multi, repet, multi noi motociclisti care doar ca sa reuseasca sa ia permisul au nevoie de doua, trei scoli facute si un an de zile de chinuiala. Dupa ureche spus asa, cred ca sunt in cazul asta cam 1 din 5 noi motociclisti. 
In felul asta evident ca a scazut calitatea motociclistilor de pe strazi si au aparut genul asta de accidente.

Ca sa fac o paralela, poate intelegeti mai bine, acelasi lucru s-a intamplat cu mersul pe munte de la pandemie incoace. Inainte li se zicea sosonari sau pantofari, acum se numesc turisti.

Link spre comentariu

Cei de pe Transalpina s-au ciocnit intre ei? Nu a povestit nimeni cum s-a petrecut.

Ce mai este si viata.

Citesc ceea ce se scrie acuma fata de acuma 10 ani.

Pe atunci cand spuneam ca circul legal,adica 50/100/130, eram luat la misto ca circul precum Maica Terez. Nu mai zic de formularile gen "merge tare si bine"

Ati imbatranit si voi 😉

Soferii de 40-50 de ani care isi iau si motor, in marea majoritate il vor pilota fix la fel cum conduc masina. Si nu vor invata sa o faca altfel. Daca cu masina alearga ca disperatii si iti stau la 1 metru in spate dand flash'uri, asa fac si cu moto. Ii vad destul de des.

Si am mai vazut o chestie tot la colegii trecuti bine de prima tinerete: au hands-free si stau la palavre. Am avut si eu asa ceva si am renuntat rapid la el dupa ce era sa fac a doua duda. 

Acuma am telefonul pe suport si daca suna cineva si trebuie musai sa vorbesc ma opresc si vorbesc.

Vineri un ratacit cu scuterul , pe la vreo 35-40, a ajuns in stanga mea la un semafor. A facut dreapta, ca si mine, si am banuit ca imi va taia calea, ceea ce a si facut, desi la dreapta erau 2 benzi si putea lua curba fara sa ajunga in fata mea. Am plecat incet, l-am lasat sa se duca si i-am dat un claxon. Am schimbat doua vorbe cu el la urmatorul semafor, dar fara nici o utilitate, nu a priceput ca s-a expus. Esti pe aicea prietene?

Link spre comentariu

• Admin

Eu ascult muzică tot timpul și răspund și la telefon pe intercom. 

Convorbirea telefonică nu am sesizat să mă deranjeze sau să mă facă neatent. 

Dar aici depinde probabil de la individ la infivid. 

Link spre comentariu

Acum 5 ore, Penetru a spus:

Îmi spunea un confrate că el evită să meargă cu camera montată pe mobră, a remarcat că este tentat să meargă mai tare și să facă mai multe ghidușii periculoase.

CORECT ADEVARAT 

ESTE O REMARCA F OBIECTIVA 

Link spre comentariu

Am un amic/prieten(cu ceva bani) care are un Kawa ZZR 1400 din 2017 cred, ia facut nu stiu ce Stage 1-2-122222  ca sa.i adauge putere , zilele astea a cumparat un BMW 160 HP, il intreb pt ce, zice ca pt touring, ZZR.UL il pastreaza pt oras,ca are mai multa putere si el simte nevoia de putere, caBMW.ul este cam lesinat lq 160 de caluti. Acum ACHTUNG, in 5 ani, omul a facut 3000 de km dar este convins ca merge mult ,tare si bine😁

Link spre comentariu

Acum 1 oră, l.u.v a spus:

Eu ascult muzică tot timpul și răspund și la telefon pe intercom. 

Convorbirea telefonică nu am sesizat să mă deranjeze sau să mă facă neatent. 

Dar aici depinde probabil de la individ la infivid. 

Nu este vorba ca o discutie telefonica te face neatent, dar in mod inevitabil iti reduce ''cantitatea'' de atentie disponibila pentru condus.

Atunci cand am renuntat, problema nu a fost ca eram neatent, doar ca nu am mai acordat atentie in aceeasi masura intregului context. Mai precis nu am mai privit si in retrovizoare o perioada mai lunga. Si atunci si-a gasit sa vina unul de face aslalom printre masini si cand a trecut pe langa cel de pe banda din stanga din fata mea, soferul acesteia sa speriat si a tras de volan spre drepat, adica spre mine. Am evitat. Dar daca as fi fost atent si vedeam din timp pe slalomist, imi luam masuri de prevedere mai din timp.

La acest gen de neatentie ma refer.

Este evident ca atentia este o resursa fixa, si daca faci si alte activitati iei din aceasta resursa.

Fiecare face cum considera. Eu am considerat sa renunt la intercom.

Iar in privinta muzicii la casti cred ca te face sa pierzi din suntele ambientale, uneori utile. La fel, este o parere personala.

Acum 29 minute, Djenavar a spus:

este convins ca merge mult ,tare si bine😁

Se numeste autoevaluare. Lucreaza la vreo multinationala? 😉

Pe vremea comunista exista doar autocritica 😂

Link spre comentariu

Stiu ca unii dintre voi vor fi deranjati de cuvintele mele, dar e ok, va dau adresa ca sa veniti sa ma bateti.

Multi, dar foarte multi dintre cei "batrani" i-au luat la misto rau de tot pe incepatori. Asta n-ar fi in sine o problema, dar cand s-a trecut la categoria: "tu n-ar trebui sa mergi cu motocicleta avand in vedere ca n-ai dat capat anvelopei" situatia s-a schimbat in rau pentru cei din urma. Treaba asta cu "tu mergi bine" vs "tu mergi rau" e destul de relativa pentru ca depinde de obiectivul pe care vrei sa il atingi. Vrei adrenalina sau vrei sa te plimbi? Le poti avea pe amandoua in acelasi timp mergand pe strada, dar cu ce risc? Asa cum iarna nu-i ca vara, nici strada nu-i ca circuitul.

Aceasta atitudine flegmatica din partea celor cu experienta ar trebui sa inceteze si ar fi bine sa fie inlocuita cu sfaturi productive. Nimeni nu s-a nascut invatat, iar ritmul in care fiecare acumuleaza experienta nu este la fel. E in natura umana sa vrei sa te alaturi unui grup, dar astia tineri ar trebui sa fie ceva mai selectivi, altfel se ajunge foarte usor in situatia in care mergi peste limita in dorinta de a demonstra unuia care a ras de tine ca nu esti cel mai prost din curtea scolii. Ori situatia asta a generat N accidente, unele din care unii mai putin norocosi n-au avut ocazia de a invata si de a nu mai repeta greseala.

Asa ca mai puneti piua la faza cu "batranii", ca mult rau din directia aia a venit.

Link spre comentariu

nu ascult muzica sau sa vb la telefon pe moto. Ma opresc daca simt ca suna telefonu, sau il ignor cu succes pana opresc.

Folosesc niste dopuri ieftine de la Leroy care ma atenueaza din vajaitul castii si al motorului. dar aud in continuare traficul si ce mai e in jurul meu. si face calatoria la drum lung mai placuta.

am prindere de gopro pe casca dar e montata de vechiul posesor al castii care mi-a facut-o cadou. Am folosit-o o singura data dar e prea mare bataia de cap sa o pun sa o dau jos etc.

Am condus un grup de greci pe transalpina, unul dintre ei, iesea mereu din coloana si-i dadea cox. La una dintre opriri sus pe varful transalpinei, omu a stat mai mult la suveniruri, noi ne-am pus in miscare. dupa 10 minute suna telefonul unui dintre greci. Intoarcem coloana, ca sa il gasim pe baiatu nelinistit cu pantalonii rupti in poponeata, geaca ciumidita bine, si motoreta cu rotile in sus intr-o rapa de 10m. L-a pacalit faptul ca pe vremea aia nu erau semne sau marcaje, abia se turnase asflat pe toata translpina si nu aveai repere. l-a pacalit o curba si aia a fost. Marea lui bafta a fost ca fix acolo in curba aia e rapa de doar 10m si formeaza ca un caus natural in care s-a oprit motoreta si el. o oricare din curbele de dinainte sau dupa asta era povarnis pana jos. 

Am reusit sa recuperam motoreta si sa o scoate impinsa de acolo, iar asiguratorul lui a trimis un partenere din Romania sa ia motoreta si sa o duca la Atena. Si grecul a plecat a doua zi cu autocaru la bucuresti si de acolo avion acasa. 

Le povestea la masa liderul lor Akis, cum ma vedea ca dau din cap de fiecare data cand il vedeam ca iese din grup. ca si cum presimteam ca se va intampla ceva..

@SONYC sfaturile care le dau eu incepatorilor, e sa se plimbe singuri, nu in grup si sa-si ia cotetz cu ABS

Editat de Cavaleru
Link spre comentariu

Acum 13 minute, SONYC a spus:

dar astia tineri ar trebui sa fie ceva mai selectivi

Salutare!

Asta este o mare problema.

Selectia o fac pe baza unui sistem de valori dobandit prin educatie.

Iar cum in ziua de astazi multi parinti sunt absenti din educatia copiilor, copiii isi construiesc sistemul de valori din ceea ce vad pe Insta, facebook, TikTok etc.

Link spre comentariu