Sari la conținut

Cine are BMW 650 F gs/Dakar (2000+, INJECTIE)

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11,6k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Felicitarile noastre, putini din cei care au banii s-ar apuca de asa o treaba, desi cu totii ne dorim upgrade-ul asta. Acum mai trebuie doar sa ne pui poze, pen'ca pe unii nu ne ajuta imaginatia, sau nu visam in culori :).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitarile noastre, putini din cei care au banii s-ar apuca de asa o treaba, desi cu totii ne dorim upgrade-ul asta. Acum mai trebuie doar sa ne pui poze, pen'ca pe unii nu ne ajuta imaginatia, sau nu visam in culori :).

Link spre comentariu

Salut,

Fondurile sunt problema si la mine, da' cu toate astea visez pe la vara sa fac si eu upgrade-ul asta. Parca muncesc mai cu spor daca stiu pt. ce anume strang banii... :)

Imi poti spune cam cat timp a luat sa faci upgrade-ul? Adica... din momentul in care ai cumparat furcile de Yamaha, lucratul efectiv la ele (de cei care s-au ocupat de asta), si pana in momentul in care au ajuns la tine.

Si de asemenea... Ohlins-ul de pe spate este acelasi model ca cele de pe Wunderlich sau TT (link)?

Merci mult

Link spre comentariu

furcile, din ziua in care le-am luat si pana au ajuns la mine, cam trei saptamani. In prima saptamana ajunsesera de la vanzator la cel ce le-a refacut si le-a si terminat in 2 zile, ca era pe standby (vb de vreo saptamana cu el spunandu-i ca ma pregatesc sa fac modificarea si stia ce are nevoie...)

Restul de doua saptamani... pe drum inspre mine. Dupa care am stat aproape doua luni dupa baietii de la HEL Timisoara sa imi faca un furtun de frana mai lung cu vreo 7 centimetri decat ala stock. La doua zile ma mai amageau ca se muta, ca nu e baiatu' care se ocupa, ca nu merge masina, ca...Aproape doua luni am stat cu furcile langa birou in casa. Pana m-am enervat si am comandat din Anglia (evitasem sa comand de dincolo in ideea sa nu stau ca vita doua saptamani sa astept pachetul...si uite ca am stat 2 luni.). Mi-a ajuns in 5 zile. Am montat furcile intr-o zi relaxata, cu pauze de beri nenumarate. Puteam sa le pun sus in maxim doua ore de munca buna si placuta. Amortizorul l-am montat singur in seara in care mi-a venit pachetul. E treaba de juma' de ora. Super simpla.

Amortizorul e Ohlins BM750, de la wunderlich l-am luat, dar de la magazinul lor de pe ebay. De aici si reducerea. Statuse in vitrina magazinului lor din nustiuce oras vreo 3 luni, era expus de model. Scos din cutie era cu ceva sute de euri mai ieftin decat unul sigilat. M-am riscat...sa aiba putin praf pe el. Pe vremea aceea era cam 1200 in mod normal (daca il luam direct de la dealer-ul Ohlins Romania).

Eu inca ma mai minunez de cum se comporta mobra asta, cu amortizor si furci noi. In primele doua zile am mers atent si la fiecare scartait, pietricica de pe drum, etc. Dupa care am inceput sa am incredere cum nu aveam pana acum in mobra. Stii cat e de placut sa nu mai faci doua-trei sus-jos din furca cand pui o frana brusca la o trecere de pietoni? Si sa faci jos...ramane acolo putin...si se ridica ferm? Si ramai la fel de drept ca si cand ai merge pe autostrada...

Acum, abia astept sa dau mobra pe malul argesului. Astept sa treaca ploile astea si sa se usuce-inghete putin pamantul. Dupa care, vine distractia...

Link spre comentariu

da, dar eu n-aveam dakar. Aveam GS. Si din ala de domnisoara de dadeam cu burta de fiecare damb mai serios.

Si acu, nu cred eu ca dakarul are ohlins din fabrica. din cate stiu eu e tot showa, dar cu rezervor. O fi si ala bun, dar eu nu-l aveam nici pe ala. Aveam amortizor de gs. mai molcut si mai scurtut.

Arcuri progresive am pentru furcile originale, au stat un an si ceva in punga. Unde sunt si acum. am zis ca daca tot fac o treaba, macar sa nu o fac pe jumatate.Fac odata si bine. Stiu ca mi-am luat de o grija. Sa ma dau si eu linistit ca nu imi rup mobra in doua. Pentru ca imi place sa ma dau, nu sa dau banii sa repar. Asa ca, mai bine am dat banii pe ceva bun, si ma pot da linistit si mai bine. Doamne ajuta.

Link spre comentariu

Salut. Am desfacut bascula, cu tot cu linkage-urile aferente, pentru a curata si gresa. Un rulment (piesa 3 din schema, NEEDLE SLEEVE - 22X28X16) era MĂNCAT de rugina, mai erau doar cateva fragmente din acele ace. A gasit careva o alternativa la acei rulmenti? Nu sunt foarte scumpi dar vreau sa evit comandarea lor la BMW.

Daca mai exista cineva care nu s-a uitat pe acolo, recomand sa o faceti, presupun ca se poate rupe/îndoi bascula daca se gripeaza.

post-37480-1291611264_thumb.png

Link spre comentariu

furca stiu ca e showa, amortizorul - o sa verific. nu am desfacut niciodata pe acolo. reglajele de preload si reebuound sunt mai mult decat suficiente.

rulmentii aia cu ace sunt skf(la fel ca restul rulmentilor de pe mobra). daca sunt ieftini la bavaria nu vad dece nu ai lua de acolo. nu merita alergatura prin oras dupa altii

Link spre comentariu

rulmentii aia cu ace sunt skf(la fel ca restul rulmentilor de pe mobra). daca sunt ieftini la bavaria nu vad dece nu ai lua de acolo. nu merita alergatura prin oras dupa altii

Multumesc de raspuns, ai dreptate, cred ca am sa merg la Bavaria sa comand, oricum am nevoie si de un cablu de acceleratie. Se pot scoate fara presa acei rulmenti? N-as vrea sa fortez ca ghiolbanu' si sa fac vreo nefacuta.

Link spre comentariu

Incalzeste cu simt, e mai sigur. Incalzesti, vezi daca iese, mai incalzesti si tot asa. Nu pune pe foc bascula si pleca de acasa sa te intorci la cele 100 de grade. Si pune la rece rulmentii noi. Chiar functioneaza metoda asta. Am probat-o pe rulmentii de la roti acum 1 luna. Spor :)

Link spre comentariu

Eu, pt rulmentii aia, mi-am luat bascula noua. Noua, adica alta, pentru ca nu am mai putut scoate camasa rulmentilor, atat era de ruginita si sudata de bascula. In 2 ani de zile nu am verificat niciodata acolo.

Multumesc inca o data userului Albanezul pt bascula. Verificati rulmentii aia si ungeti pe cat de des posibil!

Mesaj completat

si inca ceva, din cate stiu eu, sunt cate doi rulmenti pe fiecare parte a basculei. Daca ii iei, ia si bucsele noi si "saibele" din pasla. Cred ca de fapt vin la pachet toate, si costa ceva banuti impreuna, vreo 3 milioane si...

Link spre comentariu

Sunt nevoit sa iau si bucsele, una dintre ele este erodata bine. Cat despre garnitura de pasla... nu inteleg DE CE DRACU' au facut-o din pasla? Imi scapa ceva? Cred ca voi folosi o alta garnitura, de cauciuc.

Link spre comentariu

Am bagat ochii, am bagat degetele, am curatat, am bagat pana si vaselina. Problema am numai cu rulmentii din capatul basculei, rulmentii de pe partea dreapta. Se pare ca acolo se infiltreaza mai usor apa - aviz amatorilor care isi tin mobra afara mult timp, pe cricul lateral.

Link spre comentariu

Rulmentii de la bascula i-am schimbat si eu acum vreo luna si jumatate, ca se gripasera. Cand treceam peste vreun damb mai pronuntat se auzea un pacanit care ma ducea cu gandul la vreo fisura... Si au fost schimati toti rulmentii (adica vreo 4, daca nu ma insel), bucsele si niste capacele de protectie de pe acolo. Total reparatie: 600 ron, din care 450 piesele (la AB). Oricum, astea intra la capitolul gresat anual (cel putin), in conditiile in care nu m-am oprit din mers pentru nici o ploaie, dar nici avut ocazia sa trec prin ceva ape.

Link spre comentariu

Zona rulmentilor cu ace de la bascula este protejata aproximativ. Daca se face gresarea macar cu ocazia schimbarii lantului tot este ceva. Nu trebuie insistat cu presiune la spalarea in zona, iar inelele de pasla curatate la gresare si inbibate cu ulei si evident vaselina de calitate din belsug.

Link spre comentariu